Last news in Fakti

2 Юни, 2022 21:49 3 094 49

Румен Гечев: Хората да мислят като избират

  • румен гечев-
  • икономика-
  • криза

Депутатът от БСП призова за целенасочени компенсации

"В парламента има много добри професионалисти, но и случайно попаднали хора. Затова избирателите трябва да си отварят очите, когато избират, защото има хора, на които мястото им не е там.

Парламентарист, който и да е той, да прави такъв жест и то точно на 2 юни, не е редно. Разни хора, разни идеали", коментира депутатът от БСП проф. Румен Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител подчерта, че целта на антикризисните мерки е да се помогне на най-бедните, така че техният жизнен стандарт и покупателната им способност да не паднат много. И определи като неоснователни исканията на работодателите и готовността им за протести.

Когато протестират, трябва да сравним какво правят нашите работодатели и какво в другите страни членки на ЕС. Българските работят с най-нисък данък върху печалбата от 10%, с най-евтиния ток, най-евтината работна ръка, най-евтините горива. Въпреки това не са конкурентоспособни", подчерта депутатът от БСП.

Според него 0% ДДС на хляба е добра мярка, която ще бъде усетена от потребителите.

"Би било по-добре да са по-целенасочени компенсациите, никой не може да тропне на масата и да налага на другите три партньори в коалицията какво да стане. В икономиката има един принцип - не бива да се прави нещо, за което ще има по-големи разходи за контрол, отколкото, ако няма контрол", коментира народният представител.

Той уточни, че оставка на парламентарист не може да се иска, освен ако сам не я подаде. Но изрази съмнение, че Ицо Хазарта би го направил.

Депутатът от левицата е оптимист, че актуализацията на бюджета може да бъде приета до края на юни."Имаме лоша практика, когато бюджет е приеман в 3-4 часа сутринта и се е работило по 2-3 дни денонощно. Ако се внесе в началото на следващата седмица, има време да мине през всички комисии, да влезе на първо четене в НС, след това да има поправки, и да бъде приет до края на юни. Така хората ще усетят социалния пакет", заяви Гечев пред Bulgaria ON AIR.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха така

    40 1 Отговор
    Да мислят като избират... да изберат българи! Стига вече турци, гърци, евреи, помаци са ни управлявали.

    Коментиран от #6, #32, #35, #41

  • 2 ТаУмВзе

    11 1 Отговор
    Палавник! Няма Хора или избор бре!
  • 3 честен ционист

    22 4 Отговор
    Ганчо де му беше акълът да си натресе повторно Гечката Хиперинфлацията..?
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    ИЗВИНЯВАЙи как да МИСЛЯТ като ПОЛИТИЦИТЕ ни лъжат даже се възползват от някои ниско ОБРАЗОВАНИ ХОРА за дори която ДЪРЖАВАТА не им полагала адекватно ОБРАЗОВАНИЕ и по избори тоест по време на изборни кампании купувате ГЛАСОВЕ с еднократно две кебапчета хляб чопак бира 50 лева еднократно и ПАРТИЙНИТЕ ЛИДЕРИ посещават ромските барони плащат им и те упражняват натиск над ниско образованите ХОРА РОМИ
  • 5 Грульо

    16 19 Отговор
    Хайде на следващите избори, даже да не сте фенове, всички да гласуваме за Възраждане и да прецакаме 32 годишната система! :D

    Коментиран от #10, #20

  • 6 честен ционист

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ха така":

    Ама то българи останаха ли? Едни мургавелници щъкат само, не можеш вече ги различиш, тук таме някой синеок помак се мерне.
  • 7 Трак🇺🇦🇯🇵🇩🇪🇮🇹🇧🇬🇮🇷

    14 2 Отговор
    Най лошата система в света е парламентарната система. В такъва система властва Организираната престъпност, диктатурата и тиранията. Никой не е отговорен за нищо и никой не понася никаква вина. Всички крадат с мафията а демокрация не съществува. Парламентарната система е враг на народа враг на демокрацията враг на НАРОДОУПРАВЛЕНИЕТО враг на справедливоста враг на НОРМАЛНОСТА .
  • 8 РЕАЛИСТ

    16 4 Отговор
    Как да стане бе, Гечев. В изборите участват психолози. Те знаят, че жените гласуват с оная си работа. Мъжете пък харесват този, който играе футбол, кара джипка и е прост, като тях. Никой не гласува за програми и идеология. После се чудят, що животът става все по зле.
  • 9 Грогу

    15 0 Отговор
    Има професионалисти , но само в кражбите от държавата . Хората да внимават да не ви избират повече , че направихте държавата най-бедната в Европа . Егати професионалистите нахални .
  • 10 Дада

    9 20 Отговор

    До коментар #5 от "Грульо":

    И като гласувам за израждане какво ? Да ми развяват руски знамена и терористични със сърпове и чукове ?? Не благодаря . Ше гласуваме за Боян Расате . Поне за истински националист а не за комундели

    Коментиран от #14, #27

  • 11 нннн

    15 2 Отговор
    И аз казвам, че хората не мислят като гласуват. Пък и кой избирател на БСП би помислил, че ще пристанете на П Киро? И не само ще му пристанете, но и ще се държите за него като удавник за сламка; като прегладнял за кокал...
  • 12 В парламента

    19 2 Отговор
    има и много лицемерни хора като този "оптимист".
  • 13 Факт

    24 0 Отговор
    Гледайте "Съдебен спор","Биг Брадър","Ергенът","Сървайвър"....и си дайте сметка какви хора гласуват.Какво очаквате?
  • 14 Грульо

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дада":

    Искрене (Митев), ти ли си, бе? :D
  • 15 абе

    14 0 Отговор
    Румен Гечев дали осъзнава, че той всъщност е в коалиция с Ицо Комара?
  • 16 безпартиен

    10 4 Отговор
    Не е важно народът как ще гласува,а кой ще брои!Ако изборите можеха да променят нещо,политиците биха ги забранили!Власт се взима с оръжие и се задържа с писалката!Кое от трите не е вярно-на Сталин,на бивш лондонски кмет или на Мао????
  • 17 Ами ...

    15 0 Отговор
    Този не беше ли в правителството на Виденов?
  • 18 Мима

    15 2 Отговор
    Г-н Гечев, хубави са приказките, които казвате, но са си само приказки! А и какво да очаква някой от закърнял комунист на държавна Софка (помня ви кандидатурата от БСП още от Студ. град). Да ви попитам освен партийно държ. работа, какво друго сте правили,за да имате мнение за частния сектор?Да сте направили нещо полезно за обществото и да сте платили данъци, заплати на работници, да сте помагали на семействата им? Вие и вашата закостеняла партия да са донесли големи инвестиции и производства или технологии с висока прин. стойност в страната? Това би довело и до високо заплащане! Какво да ги правиш ниските данъци, като клиентът не разполага с много и ти продаваш евтино и не с особено качество. Живея в Гърция от 30 год. Скоро една Америк. компания купи една малка гръцка технологична комп. с 200 работещи в нея. Знаете ли колко бонуси дадоха на работещите? По 400 000€на човек, за да останат на работа! Ала комунистич.мозъци дават на заето! Докато не се научите вие и подобните ви да уважавате гражданите си и да ги направите просериращи и след това управляващите да са просериращи, просто ще си плямпате, а хората ще си гледат хладилници те и ще ви поздравяват и то заслужено!

    Коментиран от #40

  • 19 мисля си

    8 4 Отговор
    В парламента има много добри професионалисти, но и случайно попаднали хора

    ти си един от тях, но лошото е че преживялите Виденовата зима намаляваме устремно за разлика от здравите комунистически мумифицирани сили.
    Справка - Нери Терзиева почина на 70 г.
  • 20 съгласен

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Грульо":

    натам ни бутат от ГЕРБ.
  • 21 Наталия Кобилкина

    11 1 Отговор
    Тоя не беше ли твърд кандидат депутат от БСП в плевенско. В момента колко депутати от дадена партия влизат в парламента избрани мажоритарно. Направетерният мажоритарният вот 100%. Представете 200 кандидат депутата и народа да избира да видим Румен Гечев колко гласа ще събере.

    Коментиран от #43

  • 22 Бгг

    11 2 Отговор
    Продажниците от БСП, ще намаляват още дано не влезнат в следващия парламент.

    Коментиран от #24

  • 23 80% дебили

    9 2 Отговор
    Ако мислеха преди да гласуват, хората не биха гласували за Румен Гечев, Костя Копейкин, Слави Трифонов, Ахмед Доган, Бойко Борисов, Румен Радев, Шкембе войвода, Бялата Златка и други такива!
  • 24 Пендо

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бгг":

    Сигурен съм,че нема да влезнат.Тоя парламент им е последен.
  • 25 Страничен

    8 2 Отговор
    Изказванията руменчо гечевчо не си правя труда да ги чета ,но и той горкият да вземе да проумее ,че е от случайно попадналите в парламента!
  • 26 Стивън Драганов

    4 0 Отговор
    Така е бай Румене, дядо си ми казваше да хвърля за БСП, а аз ПП та ПП. И сега каква стана тя…
  • 27 Ежко Бежко

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Дада":

    Възраждане развява само български знамена и Самаркото знаме, загледай се внимателно. Освен това не е важно какво знаме развяват, а прочети им програмата, заслушай се в предложенията им в Народното събрание. С две думи стани адекватен.

    Коментиран от #29, #37

  • 28 ХОРАТА ИЗБОР нямат !

    5 1 Отговор
    Вие сте си все СЪЩИТЕ !
  • 29 Възраждане или ИЗРАЖДАНЕ ?

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ежко Бежко":

    Той говори ли за Възвръщане СОБСТВЕНОСТТА върху Средствата за ПРОИЗВОДСТВО в Страната ? НЕ ! Той говори ли за ПРИНЦИПИТЕ на РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на БЛАГАТА тъй че да се обезпечи БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО на хората ? НЕ ! Щом това не фигурира в програмата му ОЗНАЧАВА ШМЕКЕРСКА БАЛТАВНЯ , народа ще се топи и СТРАНАТА ще изчезне ! Държава има ако има НАРОДА ! Коцето е ДЕМАГОГ нямащ равен на себе си , какво значи " Да живее България " и " НАТО вън !" - може много да се тълкуват какво в същност се има в предвид ! Войната създава " МЪТНА ВОДА " и много безотчетна ПАРА ! Това е днес МАЯКА на всеки ЮРНАЛ се за власта !
  • 30 Дика

    8 1 Отговор
    Щом ти си там, явно не мислят...
  • 31 Сашко

    6 2 Отговор
    Румен Гечев е един от най лошите спомени от миналото!!!!!

    Коментиран от #33

  • 32 БСП за България и Радев

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ха така":

    И канадци най-вече. Кирчо донесе тази култура на Хазарта, присъща за Америка, не за здравото и устойчиво социалистическо общество.

    Коментиран от #38

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 тр123

    3 1 Отговор
    Празни приказки, целта била а се помогне на най- бедните?!
    Как помагаш на най- бедния, като му подхвърляш 30 лв към минималната пенсия, а към максималната пенсия добавяш 500 лв?
    На богатия даваш 500лв. отгоре!!! И твърдиш, че помагаш на бедните?!
    Омръзна ни от лъжите на БСП!
    Къде са евтините дърва? Нинова обещаваше падане на цените на дървата, а те стават по- скъпи всеки ден?

    Коментиран от #45

  • 35 тр123

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ха така":

    Жан Виденов, ББ, Сергей Станишев и пр. турци, евреи, помаци ли бяха?
  • 36 гнус

    3 1 Отговор
    99% прочели само заглавието и коментират заглавието на статията :)
  • 37 На очите ли си да вярвам или на копейкин

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ежко Бежко":

    Това какво е лъжепатриоте?

    Коментиран от #48, #49

  • 38 Не усещате пръста а го виждате

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "БСП за България и Радев":

    Каква е тази историческа наглост? Там някой нещо с 200 щеше да прави, н коментираше една кърджалийка. Много се борите за култура, сега или тогава?
  • 39 Стойчо

    3 0 Отговор
    Гечев го помним като беше министър на икономиката. Знаем какво беше състоянието й при неговото управление. Но за едно е прав. В парламента има много хора, които случайно са попаднали там.
  • 40 Посетител

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Мима":

    Той е преподавател, професор. Там търсете неговия принос към обществото.

    Коментиран от #42

  • 41 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ха така":

    Джамовете бей, калинките бей:) и си прая ча ча:) на бг то ей:)
  • 42 Посетител

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Посетител":

    ПП: А у нас, не само американски, всякакви чужди компании, първата им работа беше да дообезкостят каквото може от бг предприятиятието и да го затворят. Имаше и единични обратни примери, "Видима Идеал" Севлиево, но това са изключения! Болшинството бяха на принципа: "ценното изнеси, останалото затрий".
  • 43 Посетител

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Наталия Кобилкина":

    Я стига глупости! Това за мажоритарността вече го гледахме лани! ИТН сами се отказаха от тази идея... Мажоритарния вот обслужва само местните дерибеи, които с парите си си купуват власт и влияние! Събудете се най-сетне!
  • 44 Българин

    1 1 Отговор
    Комунисти никога няма да видите власт
  • 45 Тодор Живков

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "тр123":

    Максималната пенсия в момента взимат само комунистите
  • 46 добри професионалисти

    3 1 Отговор
    добрите професионалисти превърнаха държавата в К Р А Д И Щ Е

    в професионализма си стигнаха до там, че овладяха и съда които трябва да разследва кражбите им

    благодарим за професионалното крадене!
  • 47 Смех

    0 0 Отговор
    Бсп е рип с тая мента дето е на чело но иначе няма и за кои да се гласува всички са мушеници и лъжци
  • 48 Ежко Бежко

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "На очите ли си да вярвам или на копейкин":

    това отпред е колаж отразяваш общото славно минало на България и Русия, отзад е Самарското знаме, байряка на четниците и няколко български знамена. Руско знаме никой не развява, поне на снимката, която даваш за довод какви предатели са Възраждне. Още ме наричаш лъжепатриот, да, с патриоти като теб не искам да имам нищо общо.
    30 години вървим към евроаталнтизма. Не е ли ясно, че трябва да сменим посоката?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове