Last news in Fakti

4 Юни, 2022 20:43 976 22

Дончев: Добрата опозиция може да подобри качеството на управлението

  • томислав дончев-
  • опозиция-
  • политика

Мисля, че правим именно това

Дончев: Добрата опозиция може да подобри качеството на управлението - 1
Снимка: БГНЕС

„Да си добра опозиция не е време на леност и безделие. Да си вършиш добре работата означава не само да поддържаш пряк контакт с хората, но да бъдеш и адекватен коректив ш да критикуваш”. Това заяви Томислав Дончев, цитиран от Нова телевизия. „Една добра опозиция се приема, че може много да подобри качеството на управлението и мисля, че това правим”, добави той.

„Ние съвсем добронамерено и безвъзмездно сме правили няколко добри предложения. Такива, които биха обуздал сметките за ток за бизнеса. Ако някой се беше вслушал – не само бизнесът щеше да има по-ниски сметки за ток, но и хората щяха да имат стоки на по-ниска цена. Не знам дали поради политически егоизъм или късогледство, но никой не се съобрази с тях”, коментира още Дончев.

Според него най-сериозният комплексен проблем в момента в обществото ни е разделението в него.

„То е разделено на 5-6-10 враждуващи групи, които не могат да намерят модус за единодействие. Това е и политически проблем, но е и обществен преди това. Това е като семейство, в което всички членове имат различни представи как да си уредят живота. Докато този токсин на омразата и взаимното недоверие не бъде премахнат, не ни чака нещо добро”, смята той.

По думите му винаги има повод да се скараш с някого или да си му обиден, но това, което се намира по-трудно е причина да направиш нещо, заедно с другите.

Той коментира и спречкването между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Не очаквайте от мен да морализаторствам. Но като слушам нивото на дебата, ако позволите да се пошегувам, ми се струва, че в някои случаи е по-добре да има един хубав бой и да се свърши тази работа. Извън шегата - убеден съм, че когато хората са гласували на изборите, не са изпратили никого там, за да се бие.

Запитан как оценява работата на настоящото НС, той отговори: „Народните събрания от лятото на миналата година се занимаваха повече с предизборните емоции, които всяка партия беше инжектирала в пленарна зала и не успяха да свършат нищо. Това Народно събрание някак си успя да избере правителство. От там нататък, като изключим приемането на бюджета, с всички критики и въпросителни, не съм забелязал да тече някаква трескава парламентарна дейност от този тип, който е полезен за хората – приемане на закони. Няма особена законодателна инициатива нито на ниво коалиция на управляващи, нито от МС”.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    13 4 Отговор
    Може Дончев, но не вашата опозиция.
  • 2 Гост

    15 4 Отговор
    Тоя дорде беше на власт как арогантно и нагло се държеше все едно ние обикновенните хора сме му роби. Ае чезни бе мушенник. Никога повече за вас.
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 5 Отговор
    ИСКРЕНЕН ли сте господин ДОНЧЕВ
  • 4 Преял Търтей

    14 4 Отговор
    С парите на българите.
  • 5 ТаУмВзе

    7 7 Отговор
    Герберастията Краде по малко и се пеняви яко. Спокойно, след киренцето няма да сте вие а други слуги на козяк. На есен Пак цирковете с Уж изборчета и тва е.
  • 6 ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА

    6 5 Отговор
    ПРИЛИКАТА С МИКИ МАУС НЕ Е СЛУЧАЙНА!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 4 Отговор
    ВИЕ сте ИСТОРИЯ господине а тя не ПРОЩАВА с ИЗВИНЕНИЕ
  • 9 ха ха

    5 4 Отговор
    държавата бандит си има организатори , нали дончев ?
  • 10 Присмехулник

    10 4 Отговор
    Както и да го извърта Дончев, фактът е, че играе в една тъпа пиеска, наречена Герб баламосва българския народ, за да може мафията да гепи.
  • 11 рерi777

    5 4 Отговор
    Е това е проблема че сте лоша опозиция хаха
  • 12 нннн

    6 5 Отговор
    Ашладисването на П Киро с Тиква няма да даде добър плод.
  • 13 Бивш гербаджия

    6 4 Отговор
    и тоя е голям крадец.
  • 14 така ли?!

    6 4 Отговор
    така ли бе, радиовъзел Габрово?! Защо чакахте като опозиция "да подобрите" качеството на управлението, а не го направихте като управляващи?! Защото бяхте заети да грабите, да крадете стотици милиони и милиарди от "магистралите" на сикаджийския ти бос, по които всекидневно загиват хора или се осакатяват до живот?! Абе, защо не затвориш мръсната си уста и не се скриеш, защото грозната ти физиономия наподобява хипопотам, само че болен и плаши хората! Никога не е имала граници наглостта ви, граничеща с цинизъм - герберастки цинизъм!
  • 15 Да се забрани

    5 4 Отговор
    Герб,която за три мандата разсипа България,
    а сега подрива правителството.
    Герб+,,Възраждане",това ли е бъдещето на България.?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 факт

    6 4 Отговор
    Ням герберистки депутат ,който да не е за 20 години в затвора !! Убиха държава и народ тотално !!
  • 18 Дончев, вие сте Съботираща опозиция

    6 4 Отговор
    В никакъв случай Добра, Градивна, Конструктивна,!!!! Тези приказки разказвай на бабите на село!? И те няма да ти се вържат!!
  • 19 Сух

    2 1 Отговор
    Какво управление бе шапшал? Ти искаш да кажеш, че си опозиция на мусаката ли?!
  • 20 Бай Лисан

    2 0 Отговор
    Дончев: Добрата опозиция може да подобри качеството на управлението.
    Така е Дончев, а добрите затвори направо ще я изстрелят в небесата.
    П.С. Като знаете за къде сте тръгнали, що не си направихте барем един свестен затвор, или не ви се вярва?
    Въпросът е не дали, а кога.
  • 21 Абе Дончев

    2 0 Отговор
    каква опозиция сте вие? Когато ви отстраниха от властта, рекохте, че ще бъдете конструктивна опозиция, а в момента не сте опозиция, а някаква сбирщина от индивиди, чиято обществена изява се изразява в нескончаемо плюене по управляващите! Нищо, ама нищо конструктивно не сте предложили или извършили до сега! А изявите на боса ви са прекрасен пример за инфантилизма и малоумието, който го друса вече 63 години, а и не само него...Та чак и в Брюксел ходи да реве, че му опропастили държавата, опозиционерът Борисов...
  • 22 Томи, върни парите

    0 0 Отговор
    За електронно правителство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове