Last news in Fakti

15 Юни, 2022 07:25 5 204 22

Партиите ще направят всичко възможно да няма избори сега

  • партии-
  • избори-
  • управление

Отлюспването ще продължи. Това, което ни чака след изборите, е сегашните три управляващи партии да имат не 109, а някъде между 90 и 100 депутата. ГЕРБ и ДПС ще имат може би около 90, каза Юлий Павлов

Партиите ще направят всичко възможно да няма избори сега - 1

"Не виждам много варианти освен правителството да падне. Според мен то ще падне и това е краят на управлението на "Продължаваме промяната", коментира политологът Слави Василев в "Денят ON AIR".

"Отлюспването ще продължи. Това, което ни чака след изборите, е сегашните три управляващи партии да имат не 109, а някъде между 90 и 100 депутата. ГЕРБ и ДПС ще имат може би около 90. "Възраждане" ще нараснат. Ще влезе Стефан Янев. Как ще състави правителство? Сегашните управляващи трябва да се молят на Стефан Янев, когото изгониха. Да не забравяме, че ще има един период от 3-4 месеца, в които Румен Радев ще управлява еднолично. Нещо, което хич няма да зарадва нашите партньори и в САЩ, и ЕС. Така че всички ще направят всичко възможно да няма избори сега", каза социологът Юлий Павлов.

Василев обърна внимание пред Bulgaria ON AIR, че служебните кабинети на Румен Радев са успешни. И добави, че голямата разлика между управлението на Борисов и "Продължаваме промяната" идва от служебните кабинети, а не от реалното правителство на Кирил Петков. Той изтъкна, че поредната търговия в Народното събрание отвращава гласоподавателите.

"Това вадене на кирливи ризи, в което се включиха управляващите, сваля резултата на всички. Само че докато на "Продължаваме промяната" ще свали малко, това ще бъде достатъчно да извади "Има такъв народ" извън парламента. Митът за успешните служебни правителства изобщо не отговаря на истината. Румен Радев правеше кампания за президенти и призоваваше да се гласува за "Продължаваме промяната" на парламентарните избори", разясни Павлов.

По думите му първата стъпка с предателство е била направена от Слави Трифонов, който разрушил коалиционното споразумение, а преди това е имало нарушения от всички участващи.

Според Василев политическата система в България вече не показва способност да създава сериозни и устойчиви решения за българското общество. Той поясни, че хората ще се отвратят още повече, но решение на този въпрос не може да има, освен ако президентът или някой от по-сериозните политически лидери най-накрая не отворят страницата с идеята да се промени тази форма на управление, защото е неустойчива.

"Никой няма да гласува за конституционни промени, а и те не са необходими. Конституцията си действа много добре. Идеята, че ти можеш да подобриш качеството на играта като сменяш правилата, по които се провежда шампионатът, е абсурдна. Правилата са си добри. Проблемът е, че ако нещата не са се променили много с идването на "Продължаваме промяната" на власт, то ако има нови избори, те ще се променят със сигурност към лошо. Няма смисъл да се експериментира с избори при положение, че няма ясна алтернатива", настоя Павлов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    51 22 Отговор
    Корнелия, Ицко и Женерал Танас ще зяпат парламента по телевизията, КирчУ и Кокорчо също ........
    Никога повече такива на власт!
  • 2 Бонев

    44 5 Отговор
    Още един българофоб. Нови избори нямало да се харесат на ЕС и САЩ, затова партиите трябвало да направят всичко възможно за да няма такива.
  • 3 истина е

    40 4 Отговор
    Всеки ще си натиска парцалите , защото ще останат безработни , вместо на вземат по 6-7 бонки заплата за тоз де духа !!
  • 4 поправете се

    40 4 Отговор
    Това не са партии а мафиотски структури !!!!
  • 5 Русия, враг №1 на България

    13 5 Отговор
    НСИ 13.06.2022
    ИЗНОС, ВНОС НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПЕРИОДА ЯНУАРИ - АПРИЛ 20211 И 20221 Г.
    Износ I - IV.2021 21 550.6
    Износ I - IV.2022 28 781.3
    Увелечение 30%
    Внос I - IV.2021 23 255.4
    Внос I - IV.2021 32 678.7
    Увелечение 40%
    Не ми прилича на криза, а на "специална операция" на мафията.
  • 6 6543

    15 17 Отговор
    Най после и чалгарина да направи нещо смислено. Да правиш коалиция с БСП е самоубийство. Винаги ,когато БКП-БСП участват в управлението ,България стига до кривата круша. Доказано неведнъж назад във времето.
  • 7 Цин зи пън

    11 9 Отговор
    Парите ще направят всичко възможно да няма избори сега...

    Коментиран от #9

  • 8 Рамбо

    7 19 Отговор
    Дано да няма сега избори, защото на Възраждане им трябват 150-60 депутата наесен, а не 50-60 сега.
  • 9 Напротив

    9 17 Отговор

    До коментар #7 от "Цин зи пън":

    Точно парите искат избори сега. Как си представяте Бойко да изпусне едни 13 милиарда за крадене

    Коментиран от #19

  • 10 ахаа

    15 4 Отговор
    Това може да го реши само и единствено Народа.
  • 11 АЛФА КЕНТАВЪР

    23 3 Отговор
    ПАРТИИТЕ не им пука как ЖИВЕЯТ ХОРАТА
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 така така

    14 1 Отговор
    няма как да направят невъзможното избори ще има за щастие
  • 14 Избирателите

    13 8 Отговор
    Ги отвращава явната обвързаност и безочие на ИТН, Герб и ДПС

    Коментиран от #17

  • 15 Схемата

    7 6 Отговор
    1.Избори
    2. Въщат хартиените бюлетини.
    3. ГЕРБ печелят категорично
    4 . Ветото за Северна Македония пада.
    5. С 13 милиярда да правят каквото искат.
  • 16 За протокола

    14 1 Отговор
    Някакви празнодумци се въртят по всички медии и преливат от пусто в празно. Никакъв сериозен анализ, нищо смислено и полезно за обществото. Никой никъде не повдига някои много важни въпроси, като например:
    - Какви са основните причини за рзпада на държавата и държавността у нас? Това не са ГЕРБ, ДПС или ПП, те са следствие на други причини, за които никой не говори.
    - Кой създаде мафията, кога и как тя оцелява и укрепва вече повече от 30г при всякакви правителства.
    - Как може да е добра конституция, която позволява узурпиране на властта, безконтролно поведение на Главния прокурор, несанкционираното и нарушаване, пазаруване на депутати, участие на държавни структури в производството на компромати, предизборни машинации, приемане на закони улесняващи престъпността и корупцията и т.н. Която допуска на висши постове в държавата и правителството да има хора без опит, познания и морал. За един сервитьор се иска опит, но за депутат, министър и Премиер - не.
    И т.н. и т.н.
  • 17 Не знам

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Избирателите":

    Дали ги отвращава това.Мен лично ме отвращава ,че всичко поскъпна в пъти а заплати и пенсии същите. И това благодарение на Промяната.
  • 18 Напротив

    9 6 Отговор

    До коментар #12 от "Просто човек":

    Народа иска незабавно нови избори. При ГЕРБ се живееше значително по сносно.
  • 19 Сега

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Напротив":

    Нали не крадат.По добре ли живееш с тези цени?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ами да

    3 1 Отговор
    Всички плюят Киро, ама никой не може и не иска да управлява сега! Искат когато проблемите са решени и само да крадат на спокойствие! Мръсници са и не заслужават власт!
  • 22 Сиси

    2 1 Отговор
    Дано Господ ни опази от Борисов, че дойде ли, още 12 години ще бае как сегашните всичко са провалили и той не може да оправи нищо. По цял ден ще наднича от телевизора и ще грачи със злоба, ужас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове