Last news in Fakti

17 Юни, 2022 11:37 4 231 44

Вигенин: Новото мнозинство реши брутално да се разправи с Минчев и да обърне и правилника с хастара обратно

  • кристиан вигенин-
  • ново мнозинство-
  • разправа-
  • никола минчев-
  • правилник

"Няма да има вдигане на ветото, каквото и предложение да дойде от Френското председателство", категоричен е заместник-председателят на Народното събрание.

Вигенин: Новото мнозинство реши брутално да се разправи с Минчев и да обърне и правилника с хастара обратно  - 1
Снимка: БГНЕС

"Смятам, че господин Никола Минчев абсолютно в съответствие с правилника и с решенията на Народното събрание не допусна ново гласуване по това дали да е закрито заседанието, така че основанието, по което беше формално поискана тази оставка, всъщност е спазването на правилника и законите, така че всички си признаха, че на практика решението за неговата оставка е политическо и то не е свързано с неговата работа". Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание:
"Дори според правилника подобно искане за оставка на председателя, за отстраняване на председателя, може да се иска при системни нарушения. Новото мнозинство реши брутално да се разправи с председателя и да се опита да обърне и правилника с хастара обратно, за да покаже, че вече има други, които определят правилата на играта".
"Би трябвало господин Мирослав Иванов да ръководи днешното заседание в Народното събрание, тъй като в ситуацията, в която сме от вчера, временно председателството на Народното събрание се поема от заместник-председателя от най-голямата парламентарна група", отбеляза заместник-председателят на Народното събрание:

"В случая това е Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната". Той изпълнява тази функция до избирането на нов председател. Изборът на председател по правилник трябва да се състои в 14-дневен срок". "Няма да има вдигане на ветото, каквото и предложение да дойде от Френското председателство", категоричен е заместник-председателят на Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    35 39 Отговор
    Комунистите ме изненадаха с достойното си поведение.

    Коментиран от #11

  • 2 Исторически парк

    37 22 Отговор
    СЛАВУЦА ГО ЗАКУЦА! ЯКО!

    Коментиран от #10, #39

  • 3 Пламен

    30 30 Отговор
    Толупа и Доган бързат да вземат власта
  • 4 що така

    46 20 Отговор
    Знаем (със сигурност) , че БСП докопа ли се по някакъв начин до властта - резултата винаги е един и същ - хипер инфлация , фалити , рязък скок на цените и драстично намаляване на доходите , що така ?!

    Коментиран от #6, #23, #43

  • 5 Гей

    11 22 Отговор
    Вярвате ли на хомосексуалисти?! Аз, само на тях им вярвам! Не само че са изключително умни и интелигентни, ами са и честни! Никога няма да те измамят, или изневерят!
  • 6 Героинята Мустафа

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "що така":

    Защото, така ни харесва!
  • 7 Коко

    23 1 Отговор
    Защо ли Кристиян прави асоциации с хастар.

    Коментиран от #13

  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    29 10 Отговор
    Комунист власт дава само с кръв!
    Долу БСП!
  • 9 оня с коня

    19 4 Отговор
    Отчита Вигенин че Новото Мнозинство БРУТАЛНО се разправи с Минчев,но и дума не казва как Старото Мнозинство се разправиха с Още по-старото на Последните Избори!
  • 10 Че той Славуца...

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Исторически парк":

    ...не е спирал да куца...!Но сега нацяло блокира,седнал на дивана и пишещ във Фейсбук жалки пасквили...!!!

    Коментиран от #37

  • 11 Мдааа

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "Матрософ":

    С достойнство ще отидат в историята и ще потънат в забвение след вещата намеса на Станишев и Корни.
  • 12 Ма къ ги

    23 1 Отговор
    Избират все едни мухльовци,
    не е истина. Отврат.😡
  • 13 Истината-винаги

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "Коко":

    Сети се от един път. Сигурно иска и неговият хастар да обърнат.
  • 14 томе габровец

    5 0 Отговор
    Всичко е Точно !!!
  • 15 ИВА ПРИЛЕПА

    6 7 Отговор
    дали онази крава с огромния поялник ще стане председател или извънредно ще поконят ПКП - РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е СЪЩИЯ
  • 16 КГБ

    8 0 Отговор
    Знаеш как точно се обръща хастара

    Коментиран от #17

  • 17 Факт

    13 8 Отговор

    До коментар #16 от "КГБ":

    В събота е пръв прайдаджия!И освен това е гнусен комуняга!
  • 18 Предайте на господин Никола Минчев

    19 14 Отговор
    Че човек като си повярва тогава пада. Същота така моля предайте и думите ми "Чао смешник". Предварително благодаря.
  • 19 Мунчо

    8 2 Отговор
    Спорно е чий хастар е обърнат!
  • 20 Другарю

    19 9 Отговор
    Вагинин, ако Минчев не се беше направил На Матросов, да брани Киро-лъжеца, осуетявайки осветляването на готвеното предателство с Македония, на исканото закрито заседание, още щеше да си клати краката на председателското място в парламента. Вие обаче, си повярвахте много, че сте всесилни и това ще срути цялата ви сбирщина. Отговорността за провала ви си е изцяло ваша, така че спрете с тези световни конспиративни теории. Питайте партньора си Хр.Иванов какво търси в джипа на Бобокови на паркинга. Питайте Киро защо ходи на крака във вестник Капитал да дава интервюта. Премиер ли е или разносвач на пици!? Запитайте се, как така всеки път, когато вашата "отговорна" партия е във властта, държавата изпада в нокаут.
  • 21 Токсик

    15 5 Отговор
    Оказа се че соросоидите тихомълком са превзели и партия БСП отвътре. Затова е инсталирана и Нинова, за да се разправи и разчисти неудобните истински леви хора в партията и да я подчини на евроатлантиците. Очаквам част от БСП с Крум Зарков също да се отдели и да им обърка мръсните соросоидните сметки. Електоратът на БСП сериозно е настръхнал и явно не подкрепя действията на партията им, така че ще има изненади!

    Коментиран от #28

  • 22 Хищници

    5 0 Отговор
    с хищни действия ! Отвратителни същества , алчни и ходещ по хора за облаги ! Биха го разкъсали и в буквалния смисъл на думата !
  • 23 наблюдател

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "що така":

    Защото комунистите обичат бедните. След управлението на комунисти винаги има повече бедни.
  • 24 Я Я Я Я ДА

    7 5 Отговор
    ДОЛНИ КОМУНИСТИ ЗАМИНАВАЙТЕ ЗА РУСИЯ ---- НЕХРАНИМАЙКОВЦИ .......................ЗАТВОР ЗА ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ .......................ЗАТВОР ....................................................
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Я Я Я Я ДА

    7 5 Отговор
    ГАДНО ЧОВЕЧЕ - КОМУНИС ................................................Я СЕ ВИЖ КОЛКО СИ ПРОТИВЕН ....................
  • 27 с по-малко думи

    3 9 Отговор
    В Република България хората имат право на собствено мнение независимо от сексуалната си ориентация. Собственото мнение не е обязателно да бъде правилно или изчерпателно. В случая, Лавров не получи разрешение да прелети над България и това се отрази по негласен, но ясен начин в действията на различните политически групи. Очевидно, пРезидента получи заповед да изхвърли тези предетели от управлението и беше задействано лицето за политически поръчки /Слави Трифонов/ и той в изпълнение на своите обязаности предизвика политическа криза. Положението на разединителя ще изисква служебно правителство в което да бъдат назначени по-правоверни. Положението се усложнява от вероятността от промени в Москва и в един момент, Радев може да се окаже в положението на Тодор Живков и да няма на кого да служи . . .

    Коментиран от #38

  • 28 не е точно така

    13 3 Отговор

    До коментар #21 от "Токсик":

    Просто има смяна на караула с нови лица. Също толкова правоверни, но идващи от Запад. Това е политика на Партията от първите дни на прехода. Нека си спомним Георги Пирински който дойде от Ню Йорк и не можа да стане президент защото беше гражданин на САЩ.
    В случая БКп попълва колекцията с хомосексуално ориентирани, родени в Канада и т.н. все нови лица.
  • 29 Добрев

    6 5 Отговор
    Вигенин,заставайки до Нинова се самоунижи достатъчно.Спри да се правиш на последователен,принципен,придвидим защото добре знаеш,какъв си.Съглашателството с тези предатели от ПП и нещастниците от ДБ е груба политическа грешка.Дъно за БСП-Нинова.Като гледам обаче може и да ти се сбъдне детската мечта да станеш председател на НС.Киро и Корнела ще те изтипосат там,за да си разпределят по лесно порциите.Ти ще си един удобен параван защото си страхливец и нямаш избор….
  • 30 Янкова

    6 3 Отговор
    Подлога и нищо повече!Токова много му се става председател на НС,че е готов да си даде под наем партията,идеите,принципите на социалист…Лъсна от всякъде и за децата стана ясно,че той никога не ги е имал….За един самоуважаващ се човек и политик това е края!!!!!Честито Вигенин🤮
  • 31 Българин

    7 4 Отговор
    този го слушах, едно надуто такова нагло момченце, после разбрах че е от социалистите и хептем ми падна в очите, абе не мяза на пич
  • 32 кир Ливанчо

    11 1 Отговор
    То, па, понеже тези, дето миналата година от май се намърдаха в Парламента не обърнаха всичко с хастара и не погазиха всички правила, норми и морал. Киро продаде националните интереси. Изобщо няма да съжалявам за тези, още по-малко ще ожаля Минчев. Уредил се е убавецът, мамин. Не е за жалене.
  • 33 Хаджи Генчо

    13 2 Отговор
    Пътя! Фащайте пътя! Може и по левию път, ма бегайте силно и са не вратайте!
  • 34 Правилника не се спазва

    7 5 Отговор
    От Минчев, за да обслужва Петков и сие, защо да се търпи това, нито конституцията спазва Петков, незаконни арести, за тия законЪТ нищо НЕ означава, айде стига толкова
  • 35 май не сфаташ

    5 2 Отговор
    Вегенин , социтата искахте да и обърнете на Нинова една работа с хастара на опаки , сега тя ще ви го обърне на цялата партия и ще си оправи бая неща за на пред.Чао парламенти , чао кинти срещу нищоправене , чао партийо любима дето на дъното замина.
  • 36 Джамалл

    4 5 Отговор
    Вагинин дали не иска да му обърнат шоколадовото цехче с хастара навънка, мухахах
  • 37 Наблюдавал

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Че той Славуца...":

    Това, което си написал е много по тъжно и смешно от жалък пасквил!
  • 38 Наблюдавал

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "с по-малко думи":

    По малко стой на слънце!
  • 39 Едно мнение

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Исторически парк":

    ИМА ЛИ НЯКОЙ ,КОЙТО ОЩЕ ДА НЕ Е РАЗБРАЛ,ЧЕ ЗАД НАДДАВАНЕТО ЗА ЗАКУПАВАНЕ НА ДЕПУТАТИ ОТ ИТН,СТОЯТ И БСП И ДБ?
  • 40 Мдааа

    5 3 Отговор
    Невероятна комбинация

  • 41 987

    3 0 Отговор
    Дайте им безплатни ПPOCTИ TYTKИ за да се успокоят тез TЪПAHAPИ!
  • 42 гост

    4 0 Отговор
    Каква мисъл а дати обърнат Ина теб хастара
  • 43 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "що така":

    Прав си за съжаление
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол