Last news in Fakti

19 Юни, 2022 20:21 4 343 34

Проф. Ивайло Дичев: Явно гражданството ще бъде на площада

  • проф. ивайло дичев-
  • партии-
  • избори

Новооснованата партия на Стефан Янев няма ясна програма, единственото, което знаем, е нейното противопоставяне на военната помощ за Украйна, но това не е достатъчно

Проф. Ивайло Дичев: Явно гражданството ще бъде на площада - 1

Очевидно всички партии тръгнаха към изборите. Явно гражданството ще бъде на площада.

Това прогнозира в предаването "120 минути" по БТВ културологът проф. Ивайло Дичев. По думите му у нас „има проблем с партийното строителство. Старите партии са запушени. Там има някакви лидери, които много трудно се оттеглят. Затова в момента, в който се появи някаква амбиция, някаква енергия, тя отива встрани се получава непрекъснато пъпкуване на такива партии, които се формират около някакви лидери“.

"Новооснованата партия на Стефан Янев няма ясна програма, единственото, което знаем, е нейното противопоставяне на военната помощ за Украйна, но това не е достатъчно. Поредният проект, за който нищо не знаем въз основа на какво възникват", каза още той.

„Ако имаме осем партии в НС, разбира се, че трябва непрекъснато да се правят компромиси. Ние като общество трябва да свикнем, че наистина ще може леви и десни да са в един кабинет, както сега“, добави Дичев. Според него ако искаме тази ситуация да се промени, трябва да се промени системата, включително и избирателната.

"В последно време има тенденция да се подменят важните теми с маловажни", заяви културологът и посочи като пример как „Възраждане“ са се възползвали от недоволството от мерките срещу коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не спете

    23 65 Отговор
    Кремъл пуска мюрета.Радев е в основата на опита за превземане на държавата.
  • 2 Тая

    65 20 Отговор
    мишка на прокопиев като я видя и ми се повдига от глупостите и лъжите! Не мога да му чета простотията в подкрепа на партиите на мафията пп и дб и плюене и вменяване на лъжи по итн!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 плюс минус

    59 11 Отговор
    Що така бе, господин Дичев?
    Че коя партия има програма?
    ГЕРБ?
    ДПС?
    ПП?
    На Слави?
    На ХИ?
    ???
  • 5 Точен

    36 36 Отговор
    Страх ги е грантаджиите от Възраждане!

    Коментиран от #6

  • 6 нашия

    45 17 Отговор

    До коментар #5 от "Точен":

    кои граждани се страхуват ...???!!! и от какво..???!!!..че ше имат свободна независима и самоуправляваща се държава ли ...защото Възраждане това предлагат

    Коментиран от #9

  • 7 Това е..

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Шеф Манчев бе мечо, късоглед ли си?
  • 8 Коцето

    40 7 Отговор
    Гражданството трябва да гласува, господине, а не да виси по площадите и във фейсбук!
  • 9 Тъй ами...

    14 22 Отговор

    До коментар #6 от "нашия":

    Свободна, независима и самоуправляваща се държава от русия.

    Коментиран от #11

  • 10 нашия

    38 8 Отговор
    направо не е истина до къде може да падне сина на автора на "Пътят към София"/стефан дичев/.....професорееее !!!!!!!!
  • 11 нашия

    33 6 Отговор

    До коментар #9 от "Тъй ами...":

    И Козяк и приятелите им ....забрави да добавиш...
  • 12 Наталия Кобилкина

    13 4 Отговор
    Е то вчера нали беше.
  • 13 Кое гражданство

    37 6 Отговор
    Онова на ДБ, с новите пачки Долари? То истинските хора искат избори, и да се махат поданиците на Британия и Канада, и гражданята на САЩ.
  • 14 Милен

    31 6 Отговор
    И какво ще има на площада, пак ли ни подготвят гей парад?
  • 15 ...

    15 24 Отговор
    Сега е ред на Янев да ни "спасява" и да продава България на руската колона...
  • 16 Някой

    28 5 Отговор
    Мине, не мине някой ден и този се изтропа публично за срам на баща си.
  • 17 Анонимен

    25 9 Отговор
    За каквото и да се говори, в крайна сметка винаги се стига до Възраждане. Много пречи тази партия! Реално погледнато, само тя не е проамериканска.

    Коментиран от #20, #21

  • 18 Първанов от Своге

    13 18 Отговор
    Като видях, че Комитова е учредител на тази партия веднага схванах, че е на некадърниците.

    Коментиран от #19

  • 19 Напротив!

    22 13 Отговор

    До коментар #18 от "Първанов от Своге":

    Комитова яката ги разпердушини разните му там Бокови магистрални крадци и мошеници...!Каквото и да говорите,Комитова се оказа смела и работоспособна жена...!

    Коментиран от #22

  • 20 А бе тая ,,Възраждане"...

    13 21 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    ...не е нищо друго,освен едно повторение на ,,Атака"...
  • 21 Е да...

    8 11 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    Не е американска..проруска е...
  • 22 Първанов от Своге

    8 11 Отговор

    До коментар #19 от "Напротив!":

    Я дай поне един пример какво е направила, като изключим че изчезнаха парите за Хемус?
  • 23 Що?

    11 2 Отговор
    Какво раздават на площада?
  • 24 Ген. Гурко

    21 5 Отговор
    Този противен шорошняк по какво всъщност е професор? По предателство и чуждо слугуване явно.
  • 25 Сттт

    10 3 Отговор
    Комитова присъства като ученик в списъка на световния икономически форум!Наскоро изтече информация за учениците на шваб...може да го потърсите, тъй като има и други интересни имена от България.
  • 26 Лили

    8 5 Отговор
    Напълно подкрепям убежденията на проф.Ивайло Дичев.Партията на Сефан Янев е партия на Президента Радев.Само глухите не биха чули воплите от струните на една и съща цигулка.И алчността на Янев да стане Премиер е очевадна.Пък и той сам днес си призна на въпрос на журналист, дали би станал Премиер,ако му предложат този пост, той без всякакъв срам каза "ДА".Ето призивите на Радев,че Кирил Петков не се справя добре със задълженията, разбира се интерпретирам думите му.Защото прекия смисъл говори повече от неоснователни критики,които отправя към управляващите.Кирил Петков не се страхува от избори, но в момента трябваше да се приеме Бюджета на второ четене, промените в КПКОМПИ и 22 неотложни закона за борба с бедността,корупцията ,енерг.криза и инфлацията
  • 27 Да бе

    7 8 Отговор
    Коцето Копейкин усилено промива мозъците на сивите мишки, яхнали протестите напоследък срещу Управляващите.С призиви срещу ЕС и НАТО, срещу въоръжаване на Украйна, неговата проруска марионетна партия дава мило и драго да увеличава капацитета си,независимо с какви средства.Те чупят, ругаят, псуват и рушат загражденията пред Парламента, като някоя разбесняла се хунта на протестите.Това са едни ненормални,психично нестабилни хора,изживяващи се като величия от последния трон на царедвореца Петър Велики.Жалко,че не могат да осъзнаят болните амбиции за власт и пари на продажника на техните интереси г-н Копейкин.Луд умора няма.Извратени ,подли,коварни,ненаситни за надмощие,те ще се опарят от безграничното им самоунищожение.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Какво

    1 2 Отговор
    се пъпкуват и колко и защо и кой стои зад тях?Толкова слаби журналисти при учредяването на Български позор на Янев първо трябва да питат кой ви финансира партията?Моллов схемаджията и ПРЕДЛАГАЧА НА ПОДКУПИ,от фирмите от границата?Русофилска партия ли са?Как ще гласувам за един ,поредния самовлюбен,който се обиди на К.Петков и прави партия с големите амбиции за министър.ПОТРЕСЕНА съм от този Янев-операцията.Потресена съм и от Радев,комисионера на Газпром и той рашист-президента.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ча,, ча,, ча

    1 2 Отговор
    Всичката тази неразбория ни я докара онзи злобар Радев подпомогнат маъериално от прокопиевци бобоковци и друга пасмина. Сега същите плащат на олигофрените от тъка наречената градска десница, сарахоши и нашмъркани фудболни хулигани да защитават бизнес интетесите им и нагласените от машините харвардски измамници. Запомнете, гласуваме ли пак само със на Мадиро таралясниците пак ще има маниполация а честните хора няма да гласуват. Толкова ли сте богати, толкова ли нямате жал към децата си че се продавате и защитавате тези расипници. Народа го е казал,,, ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА,,,,, ЗАСРАМЕТЕ СЕ
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тия ли бе

    0 0 Отговор
    Кое гражданство вееее... запаrтък номенклатурен? Реститутките, изтърсаците на комунделската номенклатури и напудретите пухкавелки и пухкавели от скъпарските нищоправещи офиси на София... тия ли са гражданството бе?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове