Last news in Fakti

19 Юни, 2022 21:21 6 375 27

Христанов: Предлагаха ми подкуп от 500 000 лв. на месец

  • иван христанов-
  • гкпп капитан андреево

Колеги от министерството, идвайки от името на други хора, на бивш политически лидер и министър, дойдоха и казаха, че има една документация - не искат договорът да бъде свалян

Христанов: Предлагаха ми подкуп от 500 000 лв. на месец - 1

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов заяви за „На фокус”, че му е бил предлаган подкуп от по 500 000 лв. на месец във връзка с контрола на ГКПП „Капитан Андреево”.

„Колеги от министерството, идвайки от името на други хора, на бивш политически лидер и министър, дойдоха и казаха, че има една документация - не искат договорът да бъде свалян. Те самите не знаеха за какво става въпрос. Искаха да не им падал договорът. Когато стана ясно, че това е за „Капитан Андреево” те изпаднаха в паника, защото вече беше ясно, че там казусът е сериозен. Предложиха ми 500 000 лв. на месец срещу това да оставим договора и да си затворим очите. Това обаче няма как да стане”, каза той.

По думите му скоро той не е получавал заплахи. „Нямаме нови заплахи и предложения по подкуп. По-интересното е, че всеки, който се завъртя около екипа, който сформирахме с проф. Даскалов, беше заплашван. Атаките срещу тях надвишаваха бруталността на тези срещу нас. Аз бях предупреден, че се намесвам и се конфронтирам с най-големия бос на БАБХ. Спрягат се няколко имена за това кой е той, но документите показват Размиг Чакърян. Това е човекът, който контролираше до началото на тази година лабораторията и целия пункт”, посочи Христанов.

Според него заплахите към Росен Костуркв са били далеч по-агресивни. „При тях анонимен глас му каза „Внимавай какво говориш в интервюта, ако не искаш да не си спиш вкъщи”. Далеч по-пространни са били и към Бачийски, който отдели няколко дни, за да подпомогне реорганизирането на „Капитан Андреево”, коментира още той. И добави: На мен ми казаха, че се занимавам с най-големия бос, като ме питаха дали ще има мир или война. При всички заплахите минават през приятели, с изключение на проф. Даскалов”.

Запитан дали лично познава олигарси на прехода, той категорично отрече.

„Цяла една администрация и преди това 10 години цяла една политическа класа е правила така, че този бизнес да работи за тях. Нашите усилия са и да привлечем сътрудничеството на германските митничари, които да дойдат тук. Ако зависи от нас, ще дойдат час по-скоро. Първата мисия ще бъде тук още в средата на юли”, посочи зам.-министърът на земеделието.

Запитан дали откакто държава пое изследванията на границата в свои ръце и откакто лабораторията вече е държавна дали се хващат повече пестициди на границата, той отговори: „Обемите стоки, които са пренасочени за връщане или унищожаване, са 5,6 пъти по-големи на среднодневна база отколкото за предходната 1 година преди 20 май. Това е за един месец”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипи

    45 67 Отговор
    На тая смешка,само като му видиш гадните очички няма как да му повярвам за нищо.

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Наталия Кобилкина

    51 21 Отговор
    Остава Кирето да каже че Бойко му е предложил 500 000лв на ден само и само Кирето да не докосва Лена. И че Кирето за това я е най вал.
  • 4 Тото

    67 17 Отговор
    Чиновник да откаже такъв рушвет е такова рядко срещано явление, че чак не може да повярва човек... Ако е вярно това, Евала на този зам. министър!

    Коментиран от #13

  • 5 ха ха

    39 2 Отговор
    Размиг Чакърян , и тоя е паднал от небето и няма връзка с политическата шайка от близкото минало
  • 6 нашия

    46 10 Отговор
    При такива твърдения се Казват имената на хората които са предлагали подкуп на държавен служител и започва следствие не се говори уклончиво .....отиваш даваш ги на когото трябва и не обикаляш по телевизиите да обясняваш какъв герой си ,че си отказал подкуп .....това е нормална та реакцич на честен и почтен държавен служител ,а не сега предизборни хвалби ....и вижте го с какво се хвали...не бил взел ...ами ти бе мий човек ако вземеш трябва тебе да заключат....хвали се с това че се придържа към правилата и законите....не е истина .....до какви сме опреяли да ни ръководят стопанския живот

    Коментиран от #20

  • 7 истина е

    51 2 Отговор
    Най-лошото е ,че няма и един министър или депутат вкаран в затвора ,защото за там са стотици !
  • 8 12340

    28 16 Отговор
    "...„Колеги от министерството, идвайки от името на други хора, на бивш политически лидер и министър, ."

    Бою Тиквата,Горанов и Киро Ананиев/Мошенгията/.

    Коментиран от #10, #15

  • 9 Пак ли тази партенка

    32 12 Отговор
    Да претоплите манджата, че почна да изстива и много се оплетохте в лъжи!
  • 10 нашия

    32 7 Отговор

    До коментар #8 от "12340":

    имена имена са нужни приятелю ...не описания и намеци....иначе си миииишшшенцее...като тоя
  • 11 киро

    31 5 Отговор
    те се смляха да ви дават подкупи,а пък вии сте неподкупни ахахахахахх направо не е за вярване
  • 12 Хи хи

    35 4 Отговор
    Добре , ние с какво можем да помогнем в случая, обърнете се към службите . Рашков що се мота и не предприема някакви действия, този вече няколко пъти се оплака по медиите.
  • 13 Жаки

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тото":

    Еми явно са ме се видели малко ...
  • 14 турчин

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пипи":

    За една смешка мафията се надига!
  • 15 Мисли!

    7 6 Отговор

    До коментар #8 от "12340":

    Бивш полит лидер, Бойко е още лидер на ГЕРБ.
    Друг човек, който не е вече лидер на партия!!!
    Кой може да е този или тя???

    Коментиран от #18

  • 16 тато ди тути тикви

    18 3 Отговор
    Хайде започвайте с арестите и ефективните присъди.
  • 17 Ако има повече като този министър...

    19 10 Отговор
    България ще бъде по богата от Швейцария!Но борбата с мафията трябва да бъде на държавно ниво.С автомати,прокурори,следователи,съдии...За три месеца ще се изчисти територията от раковото образование.Само рязане,конфискуване,съд и присъди по бързата процедура..Иначе държавата да десет години няма да бъде с това име....
  • 18 12340

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Мисли!":

    Сподели ?
    И си спести глупостите за станишев и орешарски,
    Моля!
  • 19 Ахмат

    12 2 Отговор
    Това е сфера на ДПС
  • 20 ценов

    17 11 Отговор

    До коментар #6 от "нашия":

    Пич,от небето ли падаш!След следствието върви каскета и замита!Явно много ги стяга чепика,щом увеличиха троловете!Щом за очевадни неща се увеличиха минусчетата,на всеки средно интелигентен му става ясдно,че попадението е в десятката!

    Коментиран от #21

  • 21 нашия

    22 1 Отговор

    До коментар #20 от "ценов":

    Лошо няма щом е в десятката ...да отива и да казва имената и службите да ги почват ,а не да обикаля студията и да се хвали ,че е свършил това за което е НАЕТ от народа...какво не е ясно....
  • 22 Един

    12 10 Отговор
    Тоя е по-голям лъжец и от просто Киро. Не съм чул за арести нещо, или пак свободни съчинения са на дневен ред. Ония въшляр Чашков очакваме и той скоро време да започне да размахва празни папки и да хвърля безпочвени обвинения, как бил имал усещането за нещо си.
  • 23 Пестицид

    8 1 Отговор
    Ясно, ядем пестицидите по пазарите.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ссср

    1 0 Отговор
    тази процедура е от 2009 година никога не е имало такива проблеми а през ,а сега само измами и т от пп
  • 26 Им бе цилус

    1 0 Отговор
    Брат, или давай имена, или стига рива. За борбата с корупцията се иска д. пе. Ако ще се бориш, трябва да говориш ясно, смело и на висок глас! Такива "уйдурми", да ги няма! Ставаш и почваш да цитираш имена! ЯСНО? Знаеш за 500 000,но не знаеш, кой ги предлага? Ай, стига бе!!
  • 27 Бла-бла

    1 0 Отговор
    КОЙ,КОЙ,КОЙ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове