Last news in Fakti

20 Юни, 2022 19:50 3 046 30

Организират 11 протеста пред Народното събрание

  • протести-
  • народно събрание

Пет от уведомленията са подадени от политическа партия движение „Да България", партия „Възраждане", Българско национално движение ВМРО, сдружение „Толерантност" и национално движение „Хан Кубрат"

Организират 11 протеста пред Народното събрание - 1

Единадесет уведомления за провеждане на протести на пл. "Народно събрание" в периода 21-23 юни са получени в Столичната община съгласно изискванията на Закона за събранията, митингите и манифестациите, съобщиха от пресцентъра на общината.

Пет от уведомленията са подадени от политическа партия движение „Да България", партия „Възраждане", Българско национално движение ВМРО, сдружение „Толерантност" и национално движение „Хан Кубрат", а останалите 6 са подадени от различни физически лица, уточняват от Столичната община.

Заявените цели на протестните мероприятия са: срещу смяната на Никола Минчев; в подкрепа на правителството на Кирил Петков; против кабинета на Кирил Петков и искане на оставката на правителството; за европейска България без мафия; срещу високите цени на горивата; за компенсации за високите цени на енергоносителите; защита на българския национален интерес в Македония, посочват още от общината.

Дирекция "Сигурност" на Столична община е провела разговори с организаторите на всички заявени протестни мероприятия и ги съгласува по реда на тяхното заявление.

Поради факта, че уведомленията са за протести около сградата на Народното събрание, а част от мероприятията са противоречащи едно на друго, Столичната община и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), предприемат необходимите мерки за физическо разделяне на противостоящите групи с цел гарантиране на живота и здравето на всички граждани.

Мероприятията са съгласувани по следния начин:

На 21 юни:

От южната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестни мероприятия срещу правителството на Кирил Петков;

Oт северната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестни мероприятия в подкрепа на правителството на Кирил Петков.

На 22 юни:

Oт южната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестни мероприятия в подкрепа на правителството на Кирил Петков;

Oт северната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестни мероприятия срещу правителството на Кирил Петков.

Размяната на местата на протестните мероприятия е съобразно времето на подаване на заявленията.

Във връзка с протестите на 21 и 22 юни от Столичната община информират жителите и гостите на София, че движението в зоната на пл. "Народно събрание", пл. "Св. Александър Невски", бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков" в участъка от Ларгото до бул. "Васил Левски" ще бъде силно затруднено.

От 21 юни до приключване на протестите се забранява престоят и паркирането на паркингите на пл. „Св. Александър Невски", пл. "Народно събрание", пл. "Княз Александър I", по ул. "15 ноември" и ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски", а на 22 юни се забранява паркирането по бул. "Дондуков" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски".

От Столичната община напомнят, че съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите участниците в тях не могат да носят оръжие или други предмети, които могат да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; граждани, които са в очевидно нетрезво състояние или маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възмездие

    37 14 Отговор
    Когато през 2013 г. започна Майданът в Украйна, огромното мнозинство от украинците подцениха случващото се и после платиха огромна цена. Държавата им беше вкарана в гражданска война и започна да се разпада, като всичко това донесе много мъки и страдания на целия украински народ.
    Днес американците, които продуцираха събитията в Киев, подготвят същия сценарий и за България.

    Коментиран от #22, #27

  • 2 Софиянеца

    32 11 Отговор
    СТОП НА:
    - ПОДМЯНАТА,
    - ИЗМЯНАТА И
    - ИЗМАМАТА !!!
  • 3 Дору Киро Шприца!

    37 13 Отговор
    ПП на бунището!
  • 4 Хъмм

    14 25 Отговор
    Копейкин подготвя провокации.Баце не иска тоя път да използва софийските агитки че му е много натопорчено откъм САЩ.

    Коментиран от #9, #14

  • 5 Алена

    18 8 Отговор
    Бръснати кратуни и Джендъри ке се млатят на центъра на София
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 5 Отговор
    Когато един Премиер хвана за ухото тогавашния Шеф на НС и го уволни - в нарушение на конституцията- имаше ли протести, че не съм забелЕзАл ‼️
  • 7 Хаха

    12 25 Отговор
    Депесарския патеричок Костадинов сега ще върши мръсната работа.

    Коментиран от #16

  • 8 Абе

    30 13 Отговор
    долу Кабинета на срамотната и смехотворна марионетка про100киро, орезилила почти 14-вековна България; алчната му другарка Нинова и всеядните Иванов и Атанасов, които от антикомунисти, станаха първи Костови социалисти. Долу Тройната коалиция на псевдо зелената либерално-социалистическа-фашистко-демократическа всеядна идеология на националния грабеж! Долу на най-безродното и псевдоевропейско богопротивно правителство "Петков"!
  • 9 Наталия Кобилкина

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Хъмм":

    Агитките на Баце, гелосания министър на спорта ги пребори.
  • 10 нема такава чудо като "демокрацията"

    12 2 Отговор
    Моля , разрешавате ли да протестирам, ама наистина много ви се моля , ааа не давате ли , ами добре , нема тогава .
  • 11 Румен

    11 35 Отговор
    Не оръжия, а картечници трябват. Иначе мафията пак ще вземе власта. Абе тоя път ще има як бой. Стегайте се да помогнем на ПП

    Коментиран от #18, #19, #23

  • 12 Шиша

    11 7 Отговор
    Бутай, Киро!!!
  • 13 0987

    15 4 Отговор
    Най-добре е да се "организират" не там, а на стадион "В. Левски". Когато се "организират" да затворят вратите и да дойде ЧИЛИЕЦА.
  • 14 Киро ментата

    14 6 Отговор

    До коментар #4 от "Хъмм":

    Те футболните акитки са предвождани лично от Руди Гела и неговият пръв приятел Кюстендилеца в подкрепа на Киро ментата.
  • 15 Защо си без маска? Защо си с маска?

    3 1 Отговор
    Зайо, защо си с шапка? - Бой от Кумчо Вълчо!

    Зайо, защо си с шапка? - Бой от родната полиция, която ни пази!
  • 16 Мафия

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хаха":

    Е днес от ПП са казали че може да са коалират с ДПС и ГЕРБ та крадеца вика дръжте крадеца.
  • 17 Истината чистата

    17 3 Отговор
    Соросоидите ще събират окраинци в подкрепа на правителството на Колаборационисти ПП - ДБ
  • 18 Канада

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "Румен":

    Хаха днес ПП казаха че може да се коалират с ДПС и ГЕРБ. Да помагаме на Киро ментата, който предаде жена си, приятелят си и родината си и си напазари депутати вде едно парламента му е супермаркет. Единствената помощ ще е билет за Канада.
  • 19 Канада

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Румен":

    Хаха днес ПП казаха че може да се коалират с ДПС и ГЕРБ. Да помагаме на Киро ментата, който предаде жена си, приятелят си и родината си и си напазари депутати вде едно парламента му е супермаркет. Единствената помощ ще е билет за Канада.
  • 20 ОСТАВ'КА

    11 6 Отговор
    ВЕДНАГАААА
  • 21 ха ха

    7 2 Отговор
    имали протест срещу малките заплати ? пишете ме и мен
  • 22 Реалист

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Възмездие":

    Американците или руските ти господари го подготвят ? Нека позная, жужето от Кремъл няма нищо общо с фашистите от Израждане и украинския Майдан ...
  • 23 БГ - истина

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Румен":

    Стягайте се да ги изритаме.
  • 24 Просто човек

    2 5 Отговор
    Ако фашистите от Израждане си позволят да нападнат някой от протеста, ще стане страшно!

    Коментиран от #26

  • 25 Прав

    2 0 Отговор
    О чаква се ядрена бомба. Да стане на протестите
    МАФИЯТА ВЪВ ДЕЙСТВИЕ 🔥💥💣💌🏢💌💣💥🔥
  • 26 служебен ученик

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Просто човек":

    И какво ще стане , страх ли те е джендър ? Какво ще направиш ти? Много ми е интересно . Фашисти сте вие , платените на ПП , ДБ , БСП и другите соросоиди и т.н.
  • 27 Бунтата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Възмездие":

    Ми да не го допуснем!!!!
  • 28 Бунтата

    0 0 Отговор
    Кольо събев да напуска даже и държавата с неговия крадлив бизнес!!!
    Всичките протести за запазване на правителството на киро е платено от събев,само и само да е министър за да може да краде
  • 29 Патилан

    1 0 Отговор
    Аз за Македония да кажа и френското предложение!
    Няма логика да вдигнем ветото и преговорният процес да започне пък в движение те ще изпълняват, а ние винаги сме можели да ги спрем!
    Ами ето, ние ги спираме и чакаме да изпълнят
    и няма логика да се губи време, да се отварят преговорни рамки и в един момент цялото това време и усилия да се окажат напразни!
    А и немога да си представя напреднал преговорен процес да се замрази за десетилетия, а защо не и за столетие, защото в Долната земя са особено дебелоглави и изменчиви! След двадесет години, я камилата, я камиларя!
    Затова, изпълняват и си почват преговорите, като ние си запазваме възможността да ги спрем, ако обърнат фурнаджийската лопата, която може до стане и техен герб.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове