Last news in Fakti

27 Юни, 2022 19:37 1 354 26

Румен Гечев: Формирането на ново правителство в сегашния парламент е по-разумният избор, вместо нови избори

  • румен гечев-
  • ново правителство-
  • парламент-
  • нови избори

"Днешният и утрешният ден са изключително важни, бюджетите са приоритет за българската нация", коментира депутатът от БСП 

Румен Гечев: Формирането на ново правителство в сегашния парламент е по-разумният избор, вместо нови избори - 1
Снимка: БНТ

Според мен като икономист бюджетът на държавата е наистина по-важен от консултациите при президента. Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП и заместник-председател на бюджетната комисия Румен Гечев на въпрос защо социалистите днес не се появиха на "Дондуков" 2 за среща с държавния глава.

"Днешният и утрешният ден са изключително важни, бюджетите са приоритет за българската нация", допълни той, цитиран от novini.bg.

По отношение на пенсиите Гечев обясни, че включването на 60-те лева към минималната пенсия е "стъпка в правилната посока" и увери, че от 1-ви октомври т. г. ще има актуализация на пенсиите, както е било заложено в коалиционното споразумение.

Според депутата вариантът за формиране на ново правителство в рамките на сегашния парламент е по-разумният избор, отколкото нови избори. В тази връзка Румен Гечев напомни, че Народното събрание трябва да приеме 22 закона, за да може страната ни да получи пари по Плана за възстановяване и устойчивост.

Който и да получи третия мандат, той е длъжен да се опита да направи правителство. Но според мен лично изборът ще бъде между БСП, ИТН и "Демократична България", прогнозира Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    33 2 Отговор
    Ха ха ха , затрхте лявото в Парламенти, толкова сте нищожни...
    СРАМ
  • 2 ГЕРБ

    36 2 Отговор
    Специално ти трябва да замълчиш завинаги
  • 3 Хахаха

    25 1 Отговор
    Щом РЪКОВОДСТВОТО НА ДЪРЖАВАТА Е НЕСПОСОБНО,, ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ НЕЗАБАВНО !!!!! Ако имам фирма с крадлив и предателски директор, го сменям веднага !!!
  • 4 Тоя не се наяде

    24 2 Отговор
    И на крадна
  • 5 мечтииии ...

    31 2 Отговор
    Да , да , да ! Много ще е "разумно" , особено за БСП ! Под "мъдрото" ръководство на др. Нинова и благодарение на чугуни , като др. Гечев - при нови избори - БСП (посмъртно) няма да влезне не само в нов МС , но е съмнително дали ще влезне и в НС . А кокала сладъъък , а др. Гечев ?
  • 6 благодарна нация

    30 2 Отговор
    Аз предлагам - да се направят паметници /преживе/ на другарите Нинова и Гечев , тъй като благодарение на тях , най ретроградната , крадлива , предателска и вредна /за България/ партия /БСП/ - бе унищожена ! Хвала на патриоти , като тях !!!

    Коментиран от #12

  • 7 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    20 0 Отговор
    Що не си в раиран костюм и у кауша ?
  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    21 2 Отговор
    Защото в следващия ще ти изстине мястото ли?
  • 9 Правителство на комунисти

    19 2 Отговор
    Комуняга без бой власт не сдава
  • 10 правилно

    1 2 Отговор
    И аз така казах.
  • 11 Марш Долна сган

    9 3 Отговор
    Още Йосиф Висарионович е казал - капиталистите и експлоататорите не сдават власт без да се пролее кръв. Скоро търтеите ще си получат заслуженото. Избори незабавно.
  • 12 Не забравяй

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "благодарна нация":

    предателя Станишев. Той заби първия пирон в ковчега и избяга като плъх.
  • 13 Агата Кристи

    17 1 Отговор
    Чак сега ли се сетите за тези 22 закона и да се криете зад тях ? Плашите , защото парламента ви се изплъзва и в следващия няма да ви има. Секват ви БЛАГИНКИТЕ ...
    НАЙ НЕКАДЪРНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И УПРАВЛЕНИЕ ОТ 90-та ДО СЕГА.
    ВИНАГИ, когато КОМУНИСТИТЕ сте на власт, България ИЗПАДА В ДЪЛБОКА КРИЗА - Луканов, Орешарски /по времето му, ТИ съсипа България /, Жан Виденов....
    Комунисти, ВРЕДНИ СТЕ !
    От 1944 г до сега - ВИЕ сте тези, които загробвате България от некадърност и за лични облаги
  • 14 Млад българин

    15 1 Отговор
    Ах, как виете на умряло вие червените боклуци и предатели. Наслада за ушите ми.

    Коментиран от #17

  • 15 Гошо

    13 0 Отговор
    Не Гечев , отдавна трябваше вашата лидерка да е напуснала това правителство а друг е въпроса че не я разкарахте навремето ,сега треперете може към тия от жълтите павета да се присъедините след изборите
  • 16 дотътри ли я до пенсия бе гечев

    15 1 Отговор
    И аз мисля така , за вас де , защото после я имате десетина дупетата и няма да интересувате никого , я въобще гледате Парламента от вън.Нинова и ниновчетата приключихте БСП , което само по себе си е добре защото много неадекватност бяхте събрали , социалистическа партия от милионери.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Анонимен

    12 0 Отговор
    Гечев му вика разумен избор, аз му викам - гладна кокошка просо сънува.
  • 19 ФАКТ

    12 0 Отговор
    политмърша!
  • 20 марксист

    11 0 Отговор
    комунист без идеология си е обикновен крадец!!!БСП партия на милионеси!!!
  • 21 Перо

    8 1 Отговор
    С новите избори тази лицемерна партия на червената буржоазия отива в небитието,заедно с другите джендърски и престъпни партии,чиито ортак е БСП! Всички гласоподаватели на БСП са отвратени от предателството към българските македонци и ще гласуват за партията на Янев,Т.Дончева,ВМРО,Възраждане и ИТН с изключение на родителите на уредените си деца в чужбина. Последен сезон!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Илиева

    8 0 Отговор
    Гечев е болен за постове!!!!За това е готов на всичко.Нинова го лъже вече доста време ,но не става.Защо ли?Защото е долно ченге!Защото е виновен за банкрута на държавата в кабинета Виденов.Защото вече дава фира и кой ще го подкрепи?Защото Нинова така прави.Обещава,но не дава освен,ако не е за човек от СДС.Честито на бесепарите.БСП с Нинова и Гечев я влезне в НС я не🤮🤮
  • 24 maia манолова

    8 0 Отговор
    само ти и корнелиа не знаете долни бокл.ци,оставка.......
  • 25 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    НА ДРУГАРЯ ГЕЧЕВ МУ СЕ ИСКА....... ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА КРАЖБИТЕ....... ФАКТ !
  • 26 народен

    0 0 Отговор
    Много им се ще на така наречените социалисти (защото те са толкова социалисти колкото станишката да речеме ----- само на думи, иначе нагушени с пари и имоти, неофициално разбира се) да поостанат още на хранилката, ама не би.
    бсп в момента са си лика прилика със сдс, дребни тарикати паразитиращи на гърба на някой по-голям щото иначе властта я гледат само по телевизията........
    така че мнението на гечев за ситуацията в момента е без всякакво значение за когото и да е било който поне малко следи процесите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол