Last news in Fakti

30 Юни, 2022 09:58 1 699 22

Велев: Ако не се гласуват компенсации за тока, вадим снимките на виновните депутати

  • аикб-
  • васил велев-
  • компенсации

Според него пари има достатъчно, ако не се крадат

Велев: Ако не се гласуват компенсации за тока, вадим снимките на виновните депутати - 1
Снимка: БГНЕС

Ако депутатите не вземат решение компенсациите за бизнеса заради високите цени на електроенергията да продължат след 1 юли, работодателските организации ще извадят снимките на депутатите, за да е ясно кой е виновен. Това обяви в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал.

Той точни, че говори от името на всички работодатели. "Много е важно да се знае кой ще бъде виновен да се качат два пъти цените в магазините:, посочи Велев. Той обясни, че това ще стане, ако не се гласуват компенсациите, тъй като цената на електроенергията е главната причина за инфлацията.

"Ако не бъдат приети нашите предложения, инфлацията ще се удвои. Това означава свиване на производствата, задържане на работните заплати, и поради инфлацията спестяванията да се стопят". Оттам - и обедняване на хората, добави Велев.

След компенсирането в държавната енергетика ще остане 1 млрд. лв. или 5 пъти повече пари, коментира още председателят на УС на АИКБ. „Пари има достатъчно, ако не се крадат”, категоричен е той. По думите му това са пари от бюджета, а от изработени от хората в предприятията и част от тях трябва да се върнат като компенсации, както правят в други страни от ЕС.

Непредвидимостта, в която в момента работят предприятията и особено след като депутатите от ресорната комисия отхвърлиха предложението на бизнеса за продължаване на компенсациите от 1 юли, Велев обясни така: "До днес има компенсации, от утре нямаме никаква предвидимост. Не знаем за утре каква ще ни е цената – 700 лв. или 250 лв."

Ако цените скочат 4 пъти от утре, много предприятия ще спрат работа, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    21 0 Отговор
    Официален шантаж и Рекет, както си трябва! Тоя път публично. Приключили сме ей.

    Коментиран от #16

  • 2 Пич

    22 4 Отговор
    Стига ревахте !!! Вие си се компенсирате сами , с цената на стоките , които продавате !!! Ако имаше ефект да ви помагат , не трябваше да надувате цените !!! Така че - никакви пари за вас !!! И пандемия няма вече ! Толкова !!!

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дуньо простия

    19 0 Отговор
    Като се напъвате да я свършите някаква, що на първо време не вземете за разкарате тия ЕРП-та, че и още някой друг по веригата, да видим колко ще стане тогава цената. Заявяват си периодично с колко процента си вдигат, КЕВР си гласува, и народа да плаща.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бббббеее

    15 0 Отговор
    Много ми е интересно какво щеше да дъвче този ако беше от страната на тези в чиято печалба се е вторачил. Всички знаят, че не е по даването, а по взимането!
  • 7 Ние пък ще ви извадим снимките

    8 5 Отговор
    на всички червени милионери, одобрени от руското посолство !
  • 8 Оракула

    8 1 Отговор
    Патерицата на Хунтата ,
    г-н Велев показа истинския си образ!

    По заповед на Иван Гешев ,
    да се покажат снимките на виновните,
    "които притежават "Нефтохим" и "Лук ойл"!
    "Лукойл Русия , 100% собственост на Руската държава!
    Чакаме , г-н Велев да публикува снимката на Владимир Путин!
    -Стига с този Цирк" Балкантурист" бе Велев,
    освободи мястото на някой можещ и разбиращ човек!
  • 9 гладен охранен пак да храни

    8 0 Отговор
    КРАДЛИВИЯТ И ЛЪЖЛИВИ КОМУНЯГО БИЗНЕС ИСКА ОТНОВО ТЕЗИ НА КОИТО ДАВА ЗАПЛАТИ КОЛКОТО ДА НЕ УМРАТ ОТ ГЛАД ДА ГИ НОСЯТ НА РЪЦЕ// НАЛИ СТЕ БИЗНЕС УМНИ И МОЖЕЩИ КАКВО РЕВЕТЕ ЗА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сократ

    5 3 Отговор
    Този ревеше по всички ТВ, че цената на тока трябва да се определя на борсата. Ами на борсата е. Какво ревете сега. Като начало разкарайте борсата. После проверете про100то кире в коя офшорка на Кайманите е продал целия български ток и на какви цени същия тои ток ще се появи в нашите сметки.
  • 12 дядото

    5 0 Отговор
    е това може ли да бъде държава и власт.всичко е подчинено на алчност,икономически интереси и откровена престъпна дейност-в случая заплахи и изнудване
  • 13 хихи

    2 0 Отговор
    " вадим снимките на виновните депутати"
    Аз пък чакам видео
    продължение
  • 14 Ицо

    2 0 Отговор
    Не само на депутатите а на всички дето са се за качили на жичката и лапат ли лапат а народа плаща ли плаща
  • 15 Просто човек

    1 1 Отговор
    Гербаджийска под.лога си ти!
  • 16 Дебит кредит

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Само, че са се вгледали в държавната енергетика, за частните печалби ни дума, ни вопъл, ни стон. Ако ще е гарга - да е рошава, като искат печалбите на държавната енергетика, да се вземат и печалбите на частната, а и на тези, които ще бъдат подпомагани да им се сложи таван на себестойността и да им се определи таван на надценките - та да им хареса подпомагането. А ни лъжеха за пазарната икономика и невидимата ръка на пазара, която щяла да балансира търсенето и предлагането. Да, ама не, в природата всяко тяло с по-голяма маса изкривява времепространството и привлича към себе си телата с по-малка маса, същото се случва и в икономиката, големите изяждат малките, бедняците плащат сметките на дебелаците!
  • 17 Бяс

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Нали е пазарна икономика, който не може да оцелява да фалира, неговото място ще се заеме от друг, който може да оцелява! Фирми, които не могат да оцеляват са мъртъвци, а реанимирането на мъртъвци е само отлагане на смъртта им. Ако някой човек не може да си плати, веднага ще му дадат акъл как да се продаде бижута, или имоти или каквото там има, или да намери начин, но да си плати. Тия искат от стандарта си да не свалят, а някой да им плаща, защото някога са били назначени за милионери и те друго не знаят и не могат!
  • 18 питам

    3 0 Отговор
    Извадете снимките! Стиска ли ви? Да не ви подгонят от НАП, ДАНС или Конпи? И да излезе наяве колко сте "честни"?
    Думите на Велев са шантаж.
  • 19 ксдр

    4 0 Отговор
    Заради Велев, Домусчиев и сие заплатите в Бг са най- ниските в ЕС.
    Правителството трябваше да повиши МРЗ на 800 лв. от 1.07. и на 900 лв. от 01.10.
    Велев и бизнесът имат пари.
  • 20 ха ха

    1 0 Отговор
    значи има снимки и на други чекмеджари ? или така се прави бизнес по мутро мафйотски
  • 21 питам

    1 0 Отговор
    Докога държавата ще е спонсор на Велев, Домусчиев, Пеевски и цялата кохорта около тях?!
  • 22 ОБЕКТИВНИЯ

    1 0 Отговор
    До кога другарю велев ще искате ПОМОЩИ от държавата(всички работещи)? Всеки бизнесмен е отговорен за бизнеса си. Който е умен и гъвкав ще успее и без подкрепа от държавата(работниците си)!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове