30 Юни, 2022 14:01 1 898 33

Ченчев: Президентът е знаел за изгонването на руските дипломати

  • иван ченчев-
  • димитър стоянов-
  • руски дипломати

Имал е представители при обсъждането

Ченчев: Президентът е знаел за изгонването на руските дипломати - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

Премиерът е в нашата стая, поиска среща и в момента тече изслушване, но позицията ни остава непроменена. От вчерашното изслушване няколко неща не станаха ясни и едно от тях е кой е издал нареждането за депортацията на тези 70 служители на руското посолство - технически и административен персонал. Няколко неща станаха ясни - например, че президентът на републиката е знаел, защото забележете е имал двама представители в Съвета по сигурност към премиера, който се е състоял на 9 юни. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Ченчев на срещата, когато се е обсъждало изгонването на руските дипломати, президентът е имал двама свои представители, които са назначени с указ от него в Съвета по сигурност към премиера. "Отделно от това е бил информиран според информация от председателя на ДАНС и съветникът на президента - Димитър Стоянов. Президентът е знаел какво се случва на 9 юни и с каква информация разполагат службите", коментира социалистът ситуацията около изгонването на руските дипломати.

"БСП е известна със своята последователност, така че ние в тази посока ще вървим. Непроменено ни е решението. Ние не се бъркаме в работата на другите партии, макар че забелязваме някои от тях дя се бъркат в нашата. Тяхно решение е кой ще предложат за премиер. Нека постъпят отговорно спрямо ситуацията в държавата и спрямо българските граждани, защото най-важно е да осигурим на хората спокойствие в кризите, които са ги застигнали", заяви Ченчев и добави, че когато се взимат еднолични решения и не се пита БСП, която е основен коалиционен партньор е нормално социалистите да не са доволни, а това рефлектира както върху партията, така и най-вече върху българските граждани.

Социалистът бе категоричен, че тези неща са важни за БСП, защото те от много години се борят срещу едноличния модел държавата да се управлява чрез sms-и и телефонни обаждания, както и срещу едноличните решения, които “падишаха” е взимал през последните 12 години.

"Сега искаме да бъдем една структурирана и институционална държава. Но с решенията, които Кирил Петков взе - въздушен коридор, който беше затворен за руски самолети, както и редица други примери. Това вече беше предела и не просто заради експулсирането на хората с дипломатически статут", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбира се ,

    21 13 Отговор
    че е знаял ! Кой изобщо би си помислил , че е действано през главата му ?!
  • 2 ТаУмВзе

    14 2 Отговор
    Слугинажа Всичко си знае!
  • 3 да изчезват

    15 19 Отговор
    КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КОЙ ЗНАЕЛ КОЙ НЕ ЗНАЕЛ БОЛШЕВИШКИТЕ ВЪШКИ ШПИОНИ НЯМАТ РАБОТА ТУК ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ГИ РАЗКАРАТЕ НЕ ДА НИ ПИЯТ КРЪВТА РАЗНИ ПРОДАЖНИ ПАРАЗИТИ
  • 4 Пффффф

    22 14 Отговор
    Как се мъчат да въвлекат Радев в поредната интрига, която тия си спретнаха сами...

    Коментиран от #17, #27

  • 5 пожелание

    13 18 Отговор
    Като харесвате толкова Русия , отивайте и се бийте за нея в Украйна !!

    Коментиран от #11

  • 6 Биби войвода

    4 7 Отговор
    Од ка мо казаха амереканците каде белгийски пилот од Граф Игнатиево се е оплакал каде са го карали рослемисти да им издава натотайни Пембен се скри междо ошите си! Фатмакиа е пълна с рублени патреоти и копейкови титани!

    Коментиран от #14

  • 7 Тарифа

    12 2 Отговор
    Хахаха той знаел ама вие не. Кажете си тарифата направо. Колко милиончета искате за мижавите си 26 депутати?
  • 8 познати похвати

    10 0 Отговор
    Важното е да забъркате кашичката , по-мазничка и блажничка , и после ще си уредите нещата .
  • 9 12340

    6 8 Отговор
    Другия път, като решите да издигате за президент бригаден генерал от НАТО--пак си помислете!

    Коментиран от #19, #24

  • 10 Да да

    11 1 Отговор
    Мулти милионерите в Бг са хора от ДС. Факт.
  • 11 нямам

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "пожелание":

    "Като харесвате толкова Русия , отивайте и се бийте за нея в Украйна !!"
    5,обратното също важи,нали? Като мразите Русия,отивайте и се бийте за Украйна!

    В случая ,както впрочем във всеки геополитически конфликт ние трябва да запазваме неутралитет всякак,а единствената помощ от нас да бъде хуманитарна. Ние се навираме зорлем между шамарите. Не стига,че сме пешка в игрите ,но и се бутаме да бъдем пушечно месо!
  • 12 Тия се простреляха сами!

    5 3 Отговор
    Корнелия която 6 месеца командва Правителството сега иска да се саморазправи с ПП и окончателно да ги ликвидира. Всяко отказване от Просто Киро да бъде министър-председател означава за ПП че се признават всичките му грешки и останалите баджанаци в "бандата" (както нарича Гюров депутатите от ПП) ще завлекат ПП на дъното при едни следващи избори.В България ИМА само ЛИДЕРСКИ ПАРТИИ и БЕЗ Просто Киро и Кокорчо ПП са никои. Байдън трудно ще запомни друга име освен даденото му за България Кирил Петков!

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 12340

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тия се простреляха сами!":

    т@п си като Цветан Цървула,
    с извинение!
  • 17 Хм...

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Пффффф":

    Киро го въвлече, и него, и Корнелия, насади ги и двамата на пачи яйца, да се обясняват и да мънкат оправдания пред митрофанова, сега с кеф гледам истеричните припадъци на Нинова, мънканията на првзидента, и как двамата се давят като вълци 😂, сега ще има клетви и сълзи пред остатъците на комунистическият електорат, че те са против, че не са знаели, че винаги са с русия...и в мир и във бой, и няма да могат да прескочат 4%та бариера на изборите, и протежето на президента Янев..също. А, за Киро...поздравления, така трябва да се действа срещу вражеска русия.
  • 18 Пак се

    11 2 Отговор
    овъртолиха комунягите един през друг, то Нинова, то Михайлов, Зафиров , сега и този Ченчаджия! И все едно и също мелят - колко били отговорни, колко били последователни, аман! Абсолютно винаги, когато са във властта по един или друг начин, държавата фалира.
  • 19 реру

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "12340":

    "Другия път, като решите да издигате за президент бригаден генерал от НАТО--пак си помислете!"

    Генералите обаче, които са с БКП-закваска стават все по-малко и по-малко... Трябва си мислене...

    Коментиран от #21

  • 20 Ицо

    2 2 Отговор
    Ма тоя е от ромски произход
  • 21 12340

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "реру":

    Да де! :)
    Това казвам.
  • 22 ИНЖ

    9 5 Отговор
    Абе вие като че ли сте "гаджета" с тия съветски "дипломати"!?!?! Голям плач, голям рев!!! ВНЛ!!!! Сега кво - без тях няма ли живот в Бг!?!?!

    Коментиран от #23, #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Само питам

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "12340":

    Петкано,ти колко ника имаш?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хахаха

    3 7 Отговор

    До коментар #22 от "ИНЖ":

    Пурко, ти ток, газ и петролни продукти купуваш ли ?????? Ако да, вече ще плащаш много повече заради Про100то и Кокорчоев, след нареждане отвън
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТОЧНО

    1 1 Отговор
    СЕГА В БСП ЛЪЖАТ ПОВЕЧЕ ОТ БОРИСОВ НАВРЕМЕТО.
    ШЕФА НА ДАНС ВЧЕРА БЕШЕ ИЗВИКАН В НС ДА ДАДЕ ОБЯСНЕНИЕ ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ. КАЗАЛ Е В ПРАВ ТЕКСТ, ЧЕ НАРЕЖДАНЕ ЗА ИЗГОНВАНЕТО ИМ ТОЙ Е ПОЛУЧИЛ УСТНО, ЛИЧНО ОТ ПРО100 КИРО. УВЕДОМЛЕНИЕ ДО ПРЕЗИДЕНТА НЯМА, НЯМА И РЕШЕНИЕ НА МС. КОЙТО ТВЪРДИ ОБРАТНО ДА ДОКАЖЕ С ДОКУМЕНТИ. НИНОВА КАТО Е ЗАМЕСТНИК НА ПРО100 КИРО И НЕЙНИТЕ МИНИСТРИ, АКО Е ИМАЛО ЗА ТОВА ЗАСЕДАНИЕ НА МС КЪДЕ СА БИЛИ - НА ЛУНАТА ЛИ? ПИСНА МИ ОТ ПИСЪЦИТЕ НА АКТИВИРАНИТЕ ПОД...ЛОГИ НА НИНОВА ДА ПЛЮЯТ ПО ПРЕЗИДЕНТА, БЕЗ ДА ИМА ВИНА. ВИНОВНА Е НИНОВА, ЧЕ СТОИ И ПОДКРЕПЯ ПР100 КИРО.
  • 32 СРАМОТА

    2 0 Отговор
    АЛЧНОСТТА НА НИНОВА ЗА ВЛАСТ Я УНИЩОЖИХА. ВЛЕЗЕ В КОАЛИЦИЯ С ПАТАЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ С КОЙТО СА СИ ЛИКА ПРИЛИКА, ЗАЩОТО И ТЯ Е ОТ ТОЗИ СОЙ - ДОЛ---НО..ПРОБНА ЛЪЖКИНЯ.
  • 33 Драги Ченчев,

    0 0 Отговор
    Обсъждане е едно, решение е друго... Ние вчера обсъждахме една едро ицеста комшийка. Но не успяхме да вземем решение. Впрочем - и това изказване е поредният пирон в ковчега на БСП - партия, в която вярвах някога - съмнението ви започна при Първанов, кулминира при Станишев и стана необратимо при Нинова. Уж бяхте партия с потенциал - съдейки по теб и по шефката ти - потенциалът не е по върховете...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове