Last news in Fakti

30 Юни, 2022 16:03 3 512 66

Рашков: Решението за 70 руски дипломати не е взето еднолично

  • бойко рашков-
  • руски дипломати-
  • русия

Той е на мнение, че в България има политически групи, които са поляризирани в отношенията си с Руската федерация и това създава повече напрежение от необходимото

Рашков: Решението за 70 руски дипломати не е взето еднолично - 1
Снимка: БГНЕС

Решението за експулсирането на 70 руски дипломати от България не е взето еднолично. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков. Той добави, че темата с числеността на дипломатите в посолството на Руската федерация в София е обсъждана не само на Съвета по сигурността, но и на заседания на Министерския съвет.

Рашков посочи, че България има 15 дипломати в Русия, а Руската федерация е изпратила десет пъти повече лица с дипломатически ранг в нашата страна. „Може ли да предположим, че те имат изключително засилен дипломатически интерес към една малка държава като България? Аз свързвам това огромно присъствие с нещо друго, което беше намекнато от премиера”, коментира още вътрешният министър.

Той е на мнение, че в България има политически групи, които са поляризирани в отношенията си с Руската федерация и това създава повече напрежение от необходимото.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    59 12 Отговор
    ,,Фактите разкриват грандиозни схеми, които крепят тази порочна власт, в която няма идеали, няма идеология, а всичко е „просто бизнес“.

    Ще си спомни ли Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков и негова възлюбена, че на 05 май 2022 г. се е свързала с Александър Димитров?!

    Прави ли това Лена Бориславова по заръка на Кирил Петков?

    Александър Любомиров Димитров е собственик и управител на „Ал Гънс“ ЕООД – в превод „ALL GUNS“.

    Какво си говорят Лена Бориславова и Александър Димитров, че до края на същия ден /петък/ – „Ал Гънс“ спешно внася документи с искане за възлагане на поръчка за износ на оръжие, техника и боеприпаси за съседна Румъния. За всеки е ясно, че изделията, които попадат в специалния списък за възможна двойна употреба, са предназначени за износ за Украйна, но през Румъния.,,

    Коментиран от #14

  • 2 Софиянеца

    67 23 Отговор
    Лъжеца Рашков въздух пид налягане не го срам да ходи по акъла на един 42 годишен льохман
  • 3 Корги

    58 21 Отговор
    Хайде и Дамаджаната го хвърлиха на амбразурата. Този не беше ли вътрешен министър, а не външен?
  • 4 ТаУмВзе

    59 14 Отговор
    Жалък Слугинаж!
  • 5 Ганьо

    41 12 Отговор
    ,,Бизнесменът Александър Димитров внася документите в Министерство на икономиката, а още същия ден ведомството на Корнелия Нинова парафира документите на посредническата фирма, с което „Ал Гънс“ ЕООД експресно получава разрешението за доставка на оръжието, техниката и боеприпасите за Румъния.

    Става въпрос за сделка, възлизаща на колосалната сума от 200 млн. лв.

    Има ли комисионна от 10% или 20 млн. лв. и кой я прибира?

    Това трябва да установят ДАНС, „Военна информация“ и прокуратурата, като ние ще им помогнем – близък ли е Кирил Петков с Александър Димитров? Откъде се познават? Има ли разговор между Лена Бориславова и Александър Димитров? Какво прави Корнелия Нинова на 20 май по отношение на „Ал Гънс“ ЕООД?

    Сделката минава по бърза писта, но както често става в този бизнес, има засечка. Оказва се, че доставените изделия с двойна употреба са върнати от купувача. Оказва се, че качеството не отговаря на документацията, а част от оръжието е негодно за употреба. Нещо повече, същото се оказва с неясен произход, макар в първоначалната оферта да е било посочено, че се касае за продукция, закупена от ВМЗ – Сопот.,,

    Коментиран от #34

  • 6 Психиатъра

    57 16 Отговор
    Кирчо е инфантил и е отмъстителен инфантил заради вота на недоверие реши да си отмъщава по децки.

    Коментиран от #27

  • 7 Рашков се оказа свестен човек ,

    17 42 Отговор
    след като напусна радевите покои !

    Коментиран от #24

  • 8 Поздравление и единство

    26 49 Отговор
    Аз, като български гражданин заставам зад решението на българските институции на своята държава и вярвам, че всеки, който извършва подривни действия срещу държавата и народа трябва да бъдат преследвани. Както и тези, които участваха в свалянето на правителството по sms нареждане от всички знаят от КОЙ. Защо източникът на тази заповед все още е в посолството си в България?

    Коментиран от #19, #20, #23

  • 9 така така

    45 12 Отговор
    не е важно, кой го е взел, важното е, че е уникално тъпо
  • 10 Ганьо

    39 6 Отговор
    ,,Иска ли спешно Петков от Нинова ремонт на върнатата техника? Иска ли Нинова спешно от борда на ВМЗ – Сопот ремонт на чужда военна продукция и получава ли отказ? Точно този отказ за ремонт на дефектна продукция за 200 млн. лв. от ВМЗ – Сопот става причина за смяната на ръководството на държавното дружество на 3 юни.

    Новото ръководство на Сопотския завод дали приема да ремонтира чуждата продукция, за да може същата отново да тръгне по направлението – Румъния – Украйна.

    Има ли връзка издънката с оръжейната сделка с увеличаване на охраната на Кирил Петков?

    Бившият вече директор на Съвета на директорите „ВМЗ-Сопот“ Никола Стоянов, отстранен именно от Нинова, тази сутрин в Нова телевизия повдигна завесата. Мисирките на Нова – Виктор и Мира, не пожелаха да чуят всичко, а Никола Стоянов ясно каза за новите фирми, които са стъпили на входа и изхода на държавната оръжейна индустрия, която пряко се контролира от Корнелия Нинова и нейния партньор във властта – Кирил Петков.,,
  • 11 Ох, тази

    35 13 Отговор
    Дамаджана с многото имоти пак говори глупости ! Пиянски брътвежи!
  • 12 Тоя па

    42 7 Отговор
    Не сте спазили административния ред в държавицата, бе дамаджан. Какво се правите на хампита всички измисляняци от ПП. Огромна трагедия сте.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Трай коньо,

    15 36 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    вие предавате Отечеството 150 години, сега сте тръгнали срещу тези, които ни спасяват от руската робия. Захарий Стоянов: "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!"

    Коментиран от #46, #58

  • 15 Лъжете

    33 7 Отговор
    Е да де кажете си че ги изгонихте щото са много а не щото имало доказателства. Оплетохте се в лъжите си.
  • 16 77777

    21 13 Отговор
    ПП, ДБ, ГЕРБ са гьонсурати!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БигириМигири

    21 24 Отговор
    Щом България има 15 дипломати в Русия, руските дипломати в България също трябва да са 15.

    Коментиран от #22, #29

  • 19 6687

    24 3 Отговор

    До коментар #8 от "Поздравление и единство":

    Като чета подобни коментари се чудя дали не са оставили отворени вратите на лудницата.

    Коментиран от #60

  • 20 Ами няма проблем,

    20 4 Отговор

    До коментар #8 от "Поздравление и единство":

    преследвай Просто Киро тогава!
  • 21 Ганьо

    38 8 Отговор
    ,,Решението за експулсиране на руски дипломати е нищожно и юридически, и административно. Взето е без решение на Министерския съвет, външният министър не е уведомен, а заместникът му е действал в отсъствието на Генчовска, без да има право да подписва нотата, при това зам.-министърът е връчил нотата на руския посланик без санкцията на прекия си принципал, само по устно нареждане от премиера.

    От политическа гледна точка това решение също е нищожно, защото не е съгласувано с коалиционните партньори, като изключим ДБ, които вероятно го одобряват постфактум.

    Затова задавам логичен (в юридическо и морално отношение) въпрос, на който трябва да отговорят всички парламентарни сили: не трябва ли дипломатическата нота незабавно да се оттегли?

    В противен случай наблюдаваме безпринципен парадокс: почти всички в Народното събрание осъждат неправомерните и еднолични действия на премиера по казуса с руските дипломати, но никой не предлага поправяне на грешката, която е консумирана злоупотреба с власт от самия премиер,,
  • 22 6687

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "БигириМигири":

    Тъпо
  • 23 Еничар

    38 5 Отговор

    До коментар #8 от "Поздравление и единство":

    Дамаджано не разбра ли че няма доказателства за това. Просто решили, че са много и ги изгонили. А знаеш ли колко турски шпиони има. Според еничаря Петков 0.
  • 24 Един алкохолик

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "Рашков се оказа свестен човек ,":

    и продажник няма как да е човек,още по-малко пък честен.
  • 25 Голем смех

    12 33 Отговор
    Сега остава кремълското джудже да скъса дипломатическите отношения с България. Това вече ще е голям кеф. Да му мисли Копейкин, че ще му спрат финансите.

    Коментиран от #47

  • 26 Зззз

    29 5 Отговор
    Изпята песен си ,за съжеление доста хора възлагаха надежди на тебе.
  • 27 Троляков,

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Психиатъра":

    Виж си неграмотния правопис и после се прави на много умен!
  • 28 Оказа се прост

    22 2 Отговор
    След като Радев го извади от нафталина това говедо реши че е върха и веднага го предаде.Бойко му е набрал , сега и Радев го сиктирдоса и най накрая може да го хвърлят на кучетата и да му стъжнят живота.Да не ходи да си брои имотите от някой парк за вечен отдих.
  • 29 Не четвш ли

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "БигириМигири":

    Ама те са изгонени не само дипломати ти не четеш ли?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТОЧНО

    23 1 Отговор
    КАТО НЕ Е ВЗЕТО ТОВА РЕШЕНИЕ ОТ ПРО100 КИРО ЕДНОЛИЧНО ДА ПОКАЖЕ ДОКУМЕНТ. И СИГУРНО СТЕ ПРАВ, НАЙ-ВЕРОЯТНО С ЛЕНА ГО Е ВЗЕЛ РЕШЕНИЕТО.
  • 32 Опааа

    21 0 Отговор
    Алкохолик-милиционер-имотен измамник е начело ма МВР!
  • 33 Биби войвода

    4 1 Отговор
    Казахме и па че пофториме- пемберюгите ви направиха разногледи вашите офчари! Скоро че смените петолъчката с латински х(па може и с български с целиу мо троен инвентар) и че се върнете към спелеолого-комонарскио строй!
  • 34 СЗО

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "Ганьо":

    И кво от това? Нали трябва да помогнем с оръжие на украинците, за да не продължи настъплението на Путин към ....Молдова, България....ри си избери.
  • 35 Съгласен съм

    13 0 Отговор
    Взето е двулично...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Левски, Раковски и Ботев русофоби

    3 9 Отговор
    Защо ви е важно кой бил взел решениеТО....май щото "наведена главица сабя не я сече"...язък Апостоле за тия сега дето се жертва!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 раше , кво стана с буци

    14 0 Отговор
    И тоя го вкараха в схемите на продажниците . Тризначно е , американците го наредили , Лена го написала , Киро го подписал .
  • 40 може да предположи кво е имало в дамаджа

    12 0 Отговор
    Рашкв , то на хипотези и предположения не се правят нещата , а на факти , а иначе колкото преценили , толкова назначили
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 чичо

    6 11 Отговор
    Нека да говорим сериозно! България има 15 човека в Русия с дипломатически статут. Ха сега ми отговорете, на какво отгоре Русия трябва да има 150! И защо , например, диригентката на хора на руските жени, омъжени в България, функциониращ към Руския културин център трябва да е с дипломатически статут?!? Примери като тоя има над 100! Бройката на руските "дипломати" /разбирай шпиони!/ е непокътната от времето на СССР! Днес стокооборота ни ли е огромен, военни сътрудници на Варшавския договор ли има, служители на СИВ? С други думи - трябва да се отзоват още пона 20 руски дипломати! А, да не пропусна - аз се броя за поклонник на руската култура и съм защитавал дисертация в Москва през 1984-85 година и съм член на БСП!

    Коментиран от #51, #52

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Българин примат

    9 2 Отговор
    Че кои ви вярва вече не знам, но аз със сигурност не бих ви повярвал никога повече, господа министри и народни представители. Изменници с власт.
  • 45 СЛЕД ТОВА ИЗКАЗВАНЕ,ТО

    8 1 Отговор
    НЕКА ГОСПОДИН ДАМАДЖАНОВ ДА СИ ПРИЗНАЕ, ЧЕ И ТОЙ УЧАСТВА В ЗАВЕРАТА. НА НЕГО КАКВОТО МУ ТРЯБВАШЕ ТОЙ ВЕЧЕ ГО ОТКРАДНА И Е ГОТОВ ДА ОБЪРНЕ РЕЗБАТА. ПРОТИВЕН ИДИОТ!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 123

    8 1 Отговор
    Айде и този се продаде за долари на краварите
  • 50 2659876934493

    10 1 Отговор
    Митрофанова е изпратила нота до България! Спите ли или сте луди! Вкарахте ни във война с Русия! Бързо събирайте панаира и оправяйте бърдака, дето сътворихте. Виновните в затвора за национално предателство!

    Коментиран от #53

  • 51 чичо стамат шумов

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "чичо":

    А СПОРЕД ТЕБ КАК ТРЯБВА ДЕ СЕ ВЗЕМЕ ЕНО ПОДОБНО РЕШЕНИЕ КАСАЕЩО НАЦИОНАЛНАТА СУГУРНОСТ.ТОВА ЛИ Е ПРВИЛНО (ОТ ПЕМИЕР И ПЕАВИТЕЛСТВО В ОСТАВКА) ИЛИ ОТ СЪГЗЛАСУВАНЕ С ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ.НАВРЕМЕТО И ФЕРДИНАНД Е НАПРАВИЛ ТАКЪВ ГАФ И Е ПРЕДИЗВИКАЛ БАЛКАНСКАТА ВОЙНА И СИГУРНО ЗНАЕТЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТОВА НЕГОВО ЕДНОЛИЧНО РЕШЕНИЕ.ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ПРЕМИЕРА СИ СЛОЖИ ЛАМАРИНКАТА НА ДЪТО ,КАТО ОСТАВИ НС ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ ,А СЕГА ГО РЕШИ ЕДНОЛИЧНО НЕ ВИ ЛИ НАПОМНЯ ТОВА НА СИТУАЦИЯТА С ПРИЗНАВАНЕТО НЕЗАВИСИМОСТА НА МАКЕДОНИЯ КОГАТО ВЪНШНИЯТ НИ МИНИСТЪР ПАК БЕ ИЗВЪН СТРАНАТА,НО ПОНЕ ПРАВИТЕЛСТВО ТОГАВА НЕ БЕ В ОСТАВКА.ИНАЧЕ И АЗ СЪМ НА МНЕНИЕ ,ЧЕ СА ПРЕКАЛЕНО МНОГО РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ В БЪЛГАРИЯ,НО ЗА МЕН САМОТО ВЗИМАНЕ НА ТОВА РЕШЕНИЕ НЕ Е ПО ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН .
  • 52 Хакуна матата

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "чичо":

    А в американското колко са? Защо все говорите за Русия, а не задавате идентично въпроса за всички чужди посолства? Говорите за поляритет, а самите Вие сте крайно поляризирани! Това говори само за едно - зависимост!
  • 53 Тоше

    0 2 Отговор

    До коментар #50 от "2659876934493":

    Така, утре си слагаш един бял чаршаф, бял не мръсносив и тръгваш бавно към гробищата. Бял защото бЕлото отблъсква радиациаята а ходиш бавно за да не всяваш паника. Шкумбата е обяснил подробно още преди 40 години какво се прави в случая.
  • 54 Господин Рашков,

    3 1 Отговор
    Вие сте юрист и знаете ,че една езикова неточност може да обърне хода и на най-елементарното дело. Хайде да уточним - колко все пак са изгонените дипломати? Колко от изгонените са помощен и технически персонал - т.е., без дипломатически имунитет2 Не ели редно спряма тях да се действа по българския наказателен кодекс, а не според дипломатическия статун на тези, които принадлежат към него? Или завишаването на бройката цели да усилим гръмогласието , че да ни чуят и видят чааак зад океана? И как събрахте доказателства за несъответна на поста му дейност за човек, дошъл в България преди две-три седмици? Цялата история намирисва, направо вони, на слагачество или на експеримент на кукловодите, в който марионетките се изживяват като главни герои.
  • 55 егати

    4 0 Отговор
    Бачонкин пак ли се обади неподготвен?
  • 56 ПараШут

    5 1 Отговор
    Рашков, и ти ли Бруте ? И ти ли пристана на евроатлантическите соросоиди? Всички маски падат една по една и твоята мутра накрая лъсна !
  • 57 ПараШут

    6 1 Отговор
    Рашков, защо наглите англичани си направиха второ посолство насред центъра на София и още по-нагло заради тях сме затворили цяла централа улица -Московска и сме унищожили прилежащия парк отново заради тях с бариери и бетонни съоръжения. Само бункер няма още ! Кажи , Рашков?! Веднага разчистете улицата за гражданите !!!
  • 58 Нали се досещаш,че

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Трай коньо,":

    текст отпреди стотина години се отнася до друга реалност? Впрочем - "Овде е такава велика корупция,че..." - знаеш ли този цитат откъде е? А искаш ли текстове от АМЕРИКАНСКИ писатели за политическото устройство и същността на американската държава? Май истината, че българските ученици четат, но не разбират прочетеното, е констатация, засягаща по-широка възраствова площ...
  • 59 ДаБе

    3 0 Отговор
    А именно, с 8 клозета и други ненужници.
  • 60 2396

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "6687":

    Като чета твоя коментар съм сигурен че са оставили отворени вратите на лудницата.
  • 61 Прав си

    1 1 Отговор
    Наредили му от една къдрава улица с Орех.
  • 62 КЪДЕ Е ДОКУМЕНТЪТ

    0 2 Отговор
    ЗА ГОНЕНЕТО ?
    КОИ СА ГО ПОДПИСАЛИ И ЗАЩО ДОСЕГА НЕ Е ПУБЛИКУВАН ?
    Това профанизирано момче има опасност да ни вкара във война ...
    Да си взема тортаджийката и да бяга, а още по-добре е Гешев да свърши малко работа
    и да го прибере на топло ...
  • 63 ФАКТ

    4 0 Отговор
    НАГЛАТА КАСИЕРКА НА ШПИОНИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗАБРАВИ ЧЕ КОГАТО НИЕ ОТЗОВАХМЕ НАШИЯ ПОСЛАНИК В МОСКВА ТЕРОРИСТА НЕ НАПРАВИ СЪЩОТО ( ЗАЩО ЛИ!?!) И
    БЛЪФИРА АКО СЛУЧАЙНО МИНЕ НОМЕРА И БЪЛГАРИЯ КЛЕКНЕ!!! РАЗЧИТАТ НА ТОВА КОЕТО КАЗАХА ЗА БЪЛГАРИЯ ПО-ПОВОД ОТМЕНЕНИЯ ПОЛЕТ НА ЛАВРОВ А ИМЕННО ЧЕ НИ НАРЕКОХА
    " СТРАХЛИВИТЕ БЪЛГАРИ " !!! КАСИЕРКАТА НИКОГА НЕ ЩЕ НАПУСНЕ БЪЛГАРИЯ ДОБРОВОЛНО БЪДЕТЕ СИГУРНИ В ТОВА ЗАЩОТО БЕЗ НЕЯ ВСИЧКО ПРИКЛЮЧВА ЗАТОВА ТЕРОРИСТА НЕ Я ОТЗОВА ТОГАВА!!! СЪД ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ КОИТО РЕШАТ БЪЛГАРИЯ ДА КЛЕКНЕ НА ШПИОНИТЕ!!!!!!!!!!!!
    КОЙ ПРЕСТАВЛЯВА МИТРОФАНОВА В БЪЛГАРИЯ!?!
    ЕДИН ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ!!!
    НИЕ С ПРЕСТЪПНИЦИ ЛИ ЩЕ ИМАМЕ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ!????????????!
    АЙДЕ ДОВИЖДАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Асенчо

    0 0 Отговор
    а числеността на тия на козяка колко е?
    или щот .....
  • 66 Павел Пенев

    0 0 Отговор
    Кажете кои са шпионите и техните агенти–български граждани? Рашков ти си разумен човек,защо позволяваш на лъжеца Кирчо да те води за носа? Той е много прост и от нищо не разбира,да не говорим за дипломация и разузнаване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове