Last news in Fakti

1 Юли, 2022 20:11 1 859 31

Стоян Тончев: Идват избори, в които ще се гласува повече "за" и "против" Русия - САЩ/ЕС, отколкото за политики

  • стоян тончев-
  • избори-
  • сащ-
  • русия-
  • ес-
  • политики

Идват много тежки и мрачни години на разделение (и обществено) за България, която ще се оформи и локализира геополитически като прифронтова държава, с обособени военностратегически и икономически зони, коментира журналистът

Стоян Тончев: Идват избори, в които ще се гласува повече "за" и "против" Русия - САЩ/ЕС, отколкото за политики - 1
Снимка: Фейсбук

Ден втори, в който за политиците ни две теми са табу.
Едната е свързана с поправката на Макрон във "френското предложение", с която изключва едностранно историческите спорове между България и РСМ от преговорния процес за членството на РС Македония в ЕС.

Втората тема е свързана със срещата на върха на НАТО в Мадрид, на която е разписано от всички представители на държавите членки на Алианса какви са бъдещите стратегии, политики и планове и каква роля е отредена на България в тях.

Това коментира пред liberta.bg журналистът Стоян Тончев. Той казва още:

Най-вероятно Русия ще прекъсне дипломатическите си отношения с България и това не трябва да бъде изненада за никого, защото е търсен ефект с изгонването на 70-има руски служители, сред които и дипломати. По-важно е, дали САЩ и ЕС ще успеят да парират социалната, политическата и икономическата кризи, които ще разтресат и завъртят страната ни като в тайфун?

Предстоят и избори, в които ще се гласува повече "за" и "против" Русия - САЩ/ЕС, отколкото за политики, при всеобща картина на отвратени и омерзени граждани, които в болшинството си ще предпочетат да не отидат до машините/урните поради липса на алтернатива.

Идват много тежки и мрачни години на разделение (и обществено) за България, която ще се оформи и локализира геополитически като прифронтова държава, с обособени военностратегически и икономически зони.

Културата и духът, свързани с историята и националната ни идентичност, ще останат на много заден план.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тцъ тцъ

    15 5 Отговор
    Много Ванги, много нещо.
  • 2 Горно Уйно

    18 0 Отговор
    Верно ъ, Стояне.
  • 3 Вярно е

    41 3 Отговор
    Естествените иди@ти в управлението наистина успяха да ни разделят за пореден път.
    Всеки път обаче сами си го докарваме. Докато има тарикати ще има и поклонници !
    Явно нещата са за тояги, ама всеки се свил и чака другите да оправят нещата. Нема да стане така. Самоунищожаваме се сами !
  • 4 Само

    21 22 Отговор
    Забравяме,че холограмата на Сокола и Орлин Алек.сиев в даден момент пак ще разруши всичко.Истината е,че кукловодите на дъл.гия чал.гар виреят в мътна вода,а неговата роля е да дестабилизира ,за да им вървят далаверите........Нещата са по.прости,отколкото си мислим......Чуйте какво говори Тошко Африкански....той само руши,всичко,просто да има хаос.

    Коментиран от #12

  • 5 дедо Герчо

    10 36 Отговор
    ВСИЧКИ.КОИТО ИСКАТ ИЗБОРИ,СА ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ !!!
  • 6 Ами

    27 3 Отговор
    ако питаш мен, политиките в България са просто един популизъм! България отдавна е собственост на двама олигарха, които със своите проекти, така лъжат народа с обещания и политики! Народа ако узрее и поумнее, ще погледне тия двамата олигарха зад кои партии стоят и да не дават глас там! Само това стига на България за да е добре! Сега народа ходи по голи приказки и лъжи и не вярва на истини и доказателства! Мнооо тъпо! Политиките са, за времето когато България е на народа, а не на олигарсите!
  • 7 В.В.П.

    27 9 Отговор
    На България не и трябва правителство .Ще се управляваме като Люксембург,всеки прави каквото иска. Некадърно правителство ,ще разруши ..всичко .Кирил мъстиятс ,в затвора.Крайни време е.!
  • 8 БСП на Бунището

    11 23 Отговор
    Ако си бяха в България трите милиона Българи,избягали от Комунистическата мизерия,нямаше да има подобни Дилеми - за или против Русия...

    Коментиран от #16, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 В.В.П.

    29 3 Отговор
    Като дойдат седесари ,става голяма трагедия в България..Защо Булгара се спъва многократно в тая лайнява купчинка.Сдс.
  • 11 ПоЗдрав за съветофили

    5 22 Отговор
    Сорок лет как под наркозом
    Я работал говновозом
    Ой-ой-ой...



    Не шофёром, не таксистом
    А вонючим говночистом
    Ой-ой-ой...



    За три сотенных бумажки
    На ЗИЛ-е возил какашки
    Ой-ой-ой...



    И скажу вам чтоб вы знали:
    Ох и много ж вы наcpaли!
    Ой-ой-ой...
  • 12 Така е

    11 17 Отговор

    До коментар #4 от "Само":

    Минусите показват,че много хора обичат да ги управляват,Соколи,Орлини,Такита,Маджовци......и холограмата им във вид на Дъл.ъг Чал.гар....

    Коментиран от #15

  • 13 Просто е

    13 34 Отговор
    Благодарение на руските шпиони дотам я докарахме. Не знам да има друга държава с толкова прост народ. От едната страна имаме най-неорганизираната, корумпирана държава с голям недоимък народ в рамките на географска Европа и това е Русия. От другата страна е съюзът на най- богатите и уредени държави ЕС и САЩ и още има идиоти, които подкрепят Русия.

    Коментиран от #14, #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ъъъъ

    19 7 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    не бъ! Минусите показват, че драскаш евтините лъжи на киро лъжеца, слугата на мафията на прокопиев, продаващ България на САЩ!

    Коментиран от #18

  • 16 Твоите 3 000 000

    24 5 Отговор

    До коментар #8 от "БСП на Бунището":

    избягаха от Колонията Козяк,какъв Комунизъм те гони и тебе,бай Тошо го махнаха преди 32 г.7 мес.и 21 дена още миналия век..

    Коментиран от #19

  • 17 Читател

    8 4 Отговор
    Прочетох този драматичен текст и не разбрах от какво следва “социална, политическа и икономимеска криза”, какво друго разделение съществува освен обществено (може би интелектуално или музикално) и защо по дяволите ще “се оформим и локализираме” като прифронтова държава с куп обособени атрибути. Смутен съм от тези мистериозни предсказания.
  • 18 Така е

    6 11 Отговор

    До коментар #15 от "Ъъъъ":

    Да си дойдем на думата-твоите опорки,Проко.пиев,Фащ,Капи.тал....разбрах те....Искаш да кажеш,че трябва да си остане нашата си мафия,че вече сме си свикнали с нея...Шиши и Масква,Капитан Андреево,газта и Газ.пром.......няма да оставим Сокола без парични потоци я.

    Коментиран от #23

  • 19 Ти сигурно

    7 12 Отговор

    До коментар #16 от "Твоите 3 000 000":

    си роден след 1997 ма...След Хипер Инфлацията сътворена от Комунистите и БСП....След Лукановата зима...След разграбването на всички заводи и предприятия от Приватизатори и Олигарси от БСП......След управлението на Комунистите от БСП с ДПС в тройни Коалиции....Определено си се родил преди няколко години!!!
  • 20 Моарейн

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "БСП на Бунището":

    Като са били толкова умни, красиви, кадърни и по- по- най-, що не са останали да променят нещата, а? Били са си камшика, добре, тяхно право е, но защо не са направили нещо за България в тая пуста чужбина? Ясно е защо - защото нито им пука за България, нито са толкова можещи, знаещи и способни. Виж, претенциите и високомерието им граници нямат. И още нещо, колкото и да е банално: който иска, намира начин; който не иска, търси оправдания.
  • 21 Матей преображенски

    13 4 Отговор
    Ясно е от къде идва директивата,от Столтенберг,факири са на тия мръ-со-тии.Най-русофилската страна с най-развалени отношения с Русия,нато ни подготвя за украинизация.Американския ни гаулайтер киро се провали,подготвят да назначат вице-крал в колонията.Руснаците още не се знае как ще реагират на практика,доколкото стана известно миналата година,ние попадаме в тяхната сфера на влияние и събитията ще трябва да ги пренасочат в тази посока.
  • 22 Гошо

    8 2 Отговор
    Те на есен, така да вдигнат още парното и тока ,пък вие си мислете че хората били гласували "за" Русия
  • 23 Ъъъъъ

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Така е":

    не ба! Не си мъ разбрал! Не искам нито прокопиев, нито доган! Амъ сеа просто са се активирали продажните мишки на киро лъжеца, слугата на мафията на прокопиев, та затова те са на пангара! Просто не си продавайте бъдещето! То не е в полза на България, не е във ваша полза! В полза е единствено на двамата олигарха прокопиев и доган, поделили си държавата и слугите им като киро лъжеца и останалите плащащи за лъжи!
  • 24 един

    5 11 Отговор
    Тоз тъпанар ако беше слушал Асен Василев/интервю дадено за Илиян Василев/,щеше да разбере същността на изборите,обаче нали работи за Мафията,сега ни будалка с избор Русия- САЩ! Дилемата на предстоящите избори пред народа е,"В каква държава искате да живеете?Държава на Мафията и Задкулисието,държава на чекмеджетата и пачките,или правова държава,държава на закона и справедливостта",казано в най-общ вид!
  • 25 Хаах

    4 6 Отговор
    Гледам никой включително и аз, не можем да разберем какво ни казва, информира и позиция поне някаква на Тончев.То верно, че новините едни не могат да ги разберат, други не могат да разберат значението им трети приоритетите.Кое е по притеснително, това, че с историята на РСМ, някой няма да може да изнудва съседна Държава или това, че в Румъния раздават йодни таблетки.Това, че политици, депутати използват лексиката на Тошко и Балабанов, а медиите се правят на учудени откъде се появява омраза, противопоставяне и простащина.Ии...Да плашиш с кризи е все едно да ги създаваш
  • 26 киро

    14 3 Отговор
    новата поправка на френското предложение,отпада историята и се признава македонския език,предателите да се знаят ПП,Герб„ДБ и ДПС
  • 27 Тъмен субект

    2 0 Отговор
    Че то политики никжй не предлага. Нисой от тия, дето се кандидатират да управляват няма ясна мисъл, да не говорим за възгледи и намерения. А знания пък изобщо липсват.Такова долнопробие не знам как успяхме да постигнем. Не сме стигнали дъното, гледаме го от долната страна!
  • 28 Баш софиянец

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Просто е":

    Гледаш към съюза на богатите, ама в него си ако си богат. Ние просто лъскаме обувките и носим куфарите на тия от съюза на богатите.
  • 29 Дернев

    5 2 Отговор
    "избори, в които ще се гласува повече "за" и "против" Русия - САЩ/ЕС" Не. Изборите ще са за обединена и силна Европа или това нещо като нищо, което е сега. Или ясно казано ще са за Европа и против НАТО. НАТО е инструмент Щатите за запазване на господстващата си до скоро роля в света. Това няма да спре хода на времето, но ще е пагубно за страните от НАТО и особено за Европа. Такаче избори за Европа без НАТО. Европа за европейците.
  • 30 Читател

    2 1 Отговор
    Френският "мъжага",постъпи като магистрална проститутка.В преговорния процес,"мъжагата" изключва едностранно историческите спорове с "комшийката" ни,при влизането й в ЕС.Тези купуват на едро,за да се доберат до Брюксел,а тогава ще започнат териториалните претенции към България.Тогава вече някои ще изпищят,но ще е късно. Не случихме на добри управници и това е!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол