4 Юли, 2022 15:05 2 692 29

Радостин Василев: Ако сега се разпаднат нещата, отиваме на избори. Аз не им звъня на ИТН, не ги и търся

  • радостин василев-
  • избори-
  • итн-
  • търсене-
  • звънене

В НС обсъждат програмата на новото правителство, не се говори за министерските кресла 

Радостин Василев: Ако сега се разпаднат нещата, отиваме на избори. Аз не им звъня на ИТН, не ги и търся  - 1
Снимка: БГНЕС

На експертни разговори в парламента обсъждат управленска програма за ново правителство, но не и разпределението на министерските постове. Това коментираха пред журналисти участници в разговорите между „Продължаваме Промяната“ (ПП), „Демократична България“ (ДБ), „БСП за България“ и независимите депутати, напуснали парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН).

В събота и неделя се проведоха консултациите между трите формации и независимите депутати. Днес на експертно ниво продължава работата по програмата, която трябва да даде конкретика за приоритетите, по които, ако бъде съставено второ правителство на (ПП), то ще работи през следващите шест месеца.

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев коментира, че не са обсъждали никакви разпределения на министерства. „Единственото, което в момента говорихме, бяха шест или седем законодателни приоритета, които Народното събрание трябва да свърши през следващите шест месеца, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ)“, заяви Василев, цитиран от БТА.

"Нито сме коментирали в момента някакво предложение за министерства, нито шестимата независими народни представители са питани дали имат претенции за някакви министерства", каза той.

Василев съобщи, че е разговарял за необходимостта от спешни промени в Закона за хазарта, с които да се гарантира запазването на над 1000 пункта на Спортния тотализатор.

На въпрос, свързан с твърдения на Слави Трифонов, че всеки ден от ПП звънят на негови депутати, Василев каза: "Аз не им звъня, не ги търся и не мога да го коментирам. Единственото нещо, което мога да коментирам пред вас, е че ако в ПГ на "Има такъв народ" - 19-те човека, все още има хора, които смятат, че общественият интерес е по-важен от личния интерес на г-н Трифонов и група около него, най-добре да напуснат и да го обявят навреме, защото ако сега се разпаднат нещата, отиваме на избори".

Настимир Ананиев, депутат от ПП заяви, че управленската програма е на първо място и след това ще се обсъждат министрите.

Министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер коментира, че продължава изключително активната работа в две направления – законодателна и изпълнителна. Целта е след разговорите коалиционните партньори да излязат с готови приоритети, които да са разписани във времева рамка в близките шест до девет месеца. Той бе категоричен, че държат на повече от 12 народни представители подкрепа. За да има стабилна работа, в която работим за доходите на хората, е важно това да се случва в стабилна институционална среда. Не вярвам правителство на малцинството да може да го направи, коментира Лорер.

Той посочи, че търсенето на съмишленици продължава отново на индивидуален принцип. Всеки един депутат, който смята, че това, което предлагаме като програма, е добре, е добре дошъл, каза Лорер.

Нека първо уточним политиките и сроковете, след което ще разпределяме постовете, каза той.

Министърът на електронното управление Божидар Божанов също коментира, че засега не е обсъждано оставането му на поста, а само програмата на правителството в следващите месеци.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааа ето

    54 5 Отговор
    още едно говно изплува и се разсмърдя.
  • 2 ПРЕДАТЕЛЯТ

    50 7 Отговор
    РУДИ ГЕЛА ОТ ФАКУЛТЕТО
  • 3 ТаУмВзе

    42 8 Отговор
    Гелче, разпаднахте нещата с киренцето и кокорката за 6 месеца бе. Тва мутропитека за 12 годин не успя. Кое да се Разпадне, като вече сме в КРАХ. Бонус се цаниме за маке провинция. Кое?
  • 4 Ти от коя партия отиваш на избори,

    51 6 Отговор
    бре мушморок зализан!
  • 5 Дългият

    9 37 Отговор
    Браво Василев...не трябва да бъдеш ...овча душа...Отстоявай своето виждане на нещата.И в ГЕРБ...и в БСП има хора които мислят различно но имат фъстъци вместо таш.....По нищо не се различават от предишното БКП,където се избираше с мнозинство....Африкански нали Ви е казал....че сте Никои...важен е само Трифонов....Вие сте пълнежа......
  • 6 абе

    39 5 Отговор
    абе радко гелов без ГРАМ лоялнос и морал преметачо без ИТН в листа ЩЕ СЕ ВРЪТНЕШ кой си дребен неук адвокат от да ге,кого ще измамиш сега пак футболните си шефове или някои без морал като тебе например КИРО ОТ ПРЕЦАКАХТЕ ПРОМЯНАТА с ЛАКОМИЯ И ПРОСТОТИЯ УТРЕ И ТЯХ ЩЕ СЛОЖИЖИШ НА ПЪРЗАЛКАТА ТОВА ГО УМЕЕШ НА-ДОБРЕ КОГА ИДЕ РЕЧ ЗА ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ Я РАЗКАЖИ С КАКВИ ПАРИ СИ РЕКЕТИРАЛ ДЕБЕЛИЯ СИ ПРЕДШЕСТВЕНИК В ММС
  • 7 Очевидец

    36 4 Отговор
    Предател!
  • 8 Язе Сам

    30 6 Отговор
    Чулта Господ —— ИЗБОРИ ,ти оставаш отвън,а Възраждане влиза с 125 депутата.
  • 9 Мнение

    29 3 Отговор
    Този по-добре да не се връща във властта,защото пак ще заплашва с "яки момчета".На 29 юни седмица след като кабинетът изгуби вота на недоверие, министърът е разписал 4 млн. лв. за спортни съоръжения като отбрани фирми ще строят игрища на двойни цени.Явно се опитват да оставят следващото правителство без пари.
  • 10 приоритети

    29 2 Отговор
    А как е банковата сметка?
  • 11 Красимир Петров

    20 7 Отговор
    На изборите през октомври ИТН и ДАЙ България са под 4%

    Коментиран от #16

  • 12 Станко георгиев

    27 2 Отговор
    Сега всички го наричат Руди гела а преди година му казваха Руди галоша, Руди термина или Руди П....та - да не го изписвам че отново ще ме блокират
  • 13 Валя

    21 2 Отговор
    Руди- идвай си в Буковлък брат. Братче дете и семейството ти те чака
  • 14 Предател

    26 3 Отговор
    ПП дават по - добра оферта и вече твърдо си с тях. Докато някой даде повече пари. Предател и измекят как може в България да има такива хора срам ме е от тези продажнци.
  • 15 Хахаха

    23 1 Отговор
    Ти отиваш на контейнера хохохохо
  • 16 Избори

    24 2 Отговор

    До коментар #11 от "Красимир Петров":

    А руди гела в затвора заедно с Кирчо и Кокорчи.
  • 17 Невен

    24 2 Отговор
    На следващите избори ти няма и да помиришеш парламента!Никой не обича предатели!
  • 18 факти само истински

    15 2 Отговор
    стига сте ни занимавали с хора без морал като гела и тоя бил политик да си отръска сламата и фашкиите от убора и кръгом на село . много важно какво казал да каже с колко крави си е купил дипломата за адвокат срам за гилдията.що не питате къде държа 7 месеца в коя банка на депозит парите НА ММС ЗА СПОРТА И ЩО ГИ Пусна сега това е прецедент в ММС ВЕРНО ГИ ОПРАВИ СПОРТА ЗАДНЕШКАТА
  • 19 сигурно

    13 1 Отговор
    радко с кой ще си с кой ти бутне повече ли гел се ползва и в софийския безшлатно
  • 20 Бай Лисан

    19 3 Отговор
    Чао, и сбогом.
    И да не си забравиш гела....
  • 21 Бичето

    11 3 Отговор
    Смешко ловешки, Чалгаря те сложи за министър, защото е болен чорбар, но ако звъннеш на някой от неговите хора, ще те събират в Пирогов

    Коментиран от #23

  • 22 замълчете малко бе, хора

    10 0 Отговор
    Абе в западните държави се събират на закрити врати, обсъждат, договарят се и решават, накрая излизат пред обществото и обявяват решението си. В Бг големи обяснения, всеки говори безконтролно, просто нямат цедка на устата си, всеки на важен се прави, всичко си издават.
    Практиката на мълчанието е много полезна през период на съставяне на правителство.
  • 23 ИТН са мутри

    5 11 Отговор

    До коментар #21 от "Бичето":

    Така е, защото от ИТН са мутри

    Коментиран от #24

  • 24 Реалист

    6 11 Отговор

    До коментар #23 от "ИТН са мутри":

    Евала брато! Винаги съм казвал, че мутра номер едно е чалгаря! Кефя се, че все повече българи се усещат като теб. Има надежда за България
  • 25 Ами те

    7 0 Отговор
    Не са спали за тебе Предател !!!
  • 26 Ники

    6 0 Отговор
    ТОЗИ ПО ВСИЧКО МУ ЛИЧИ ЧЕ Е ПРОДАЖНИК И МУТРА ВСЕКИ УМЕН ЧОВЕК ГО ВИЖДА ТОВА.
  • 27 Аз1

    5 0 Отговор
    Ти ли гелосан гей ще управляваш
    Аман от измисленяци и политически проститутки
  • 28 Иван

    4 0 Отговор
    ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ЗА КЪДЕ СЕ НАТИСКА.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол