Last news in Fakti

6 Юли, 2022 16:16 1 016 23

Нинова доволна от управленската програма

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • управленска програма

Тя уточни, че предстои среща с Асен Василев и „Продължаваме Промяната“

Нинова доволна от управленската програма - 1
Снимка: БСП

Основата на управленската програма е много добра. Тя отразява основните ни приоритети. Но ние и досега в правителството, и за в бъдеще, се смятаме за социалният стълб в правителството и затова имаме и няколко бележки по социални мерки, които не са отразени в програмата, а присъстваха в предварителните ни разговори. Това каза лидерът на БСП и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание, цитирана от Нова ТВ.

Тя уточни, че предстои среща с Асен Василев и „Продължаваме Промяната“, на която да се изяснят тези неща.

„Държим в програмата да има безплатни лекарства за деца до 14 години – нещо, което в първоначалния вариант имаше подкрепа. Радваме се, например, че е прието нашето предложение за безплатни учебници от 1 до 12 клас. Имаме някои предложения за корекции по икономическата политика и финанси. Не е отразен първоначалния ни разговор за въвеждане на патентен данък за микро и малки предприятия, което много ще подпомогне малките и средните предприятия в българската икономика”, коментира Нинова.

„Имаме допълнителни предложения като това да влезе в законодателната програма Законопроектът за колективните искове, където предвиждаме да бъдат защитени българските граждани чрез въвеждане на колективен иск, иначе хората нямат пари поотделно да си плащат таксите и да наемат адвокати“, добави още тя.

„За нас главният проблем си остава инфлацията, цените и доходите. Затова цялостната програма с предложения на „БСП за България“ е съсредоточени в тази посока. На тази част ние ще държим много“, подчерта тя.

Пред медиите коментар направи и министърът на труда и социалната политика в оставка Георги Гьоков. „БСП винаги е заставала на страната на хората с увреждания и когато се каже, че сме против Закона за личната помощ, това е популизъм. Законът за личната помощ е факт от 2018 г. и е приет с решителната подкрепа и настояване на БСП”, каза той.

И обясни, че това, което внасят „Има такъв народ“ е законопроект за изменение и допълнение на Закона за личната помощ. „Приветствам народните представители, гласували против включването му в дневния ред, защото този закон не е минал през обществено обсъждане, така че да се вземе мнението на всички, които ги касае“, допълни той.

Гьоков припомни, че именно с настояването и гласовете на БСП в бюджета за 2022 г. са предвидени повече от 300 млн. за хората с увреждания, от които близо 250 млн. за лична помощ.

„Ако има някакви проблеми в Закона за личната помощ и искания на част от хората с увреждания в тази насока, това трябва да се обсъди, но първо да се мине по процедурите и по нормалния ред“, каза още Георги Гьоков.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кума лиса

    24 3 Отговор
    Пазете се !
  • 2 да де

    40 1 Отговор
    Ниновица от всичко ще е доволна само и само да е на власт и да лапа.

    Коментиран от #11

  • 3 ТаУмВзе

    28 1 Отговор
    Корни е Гепила цената на киренцето, Как да не е доволна? СЛИВЕН!
  • 4 Зззз

    36 1 Отговор
    Жалко Ниновице,затри БСП, не предполагах че си толкова алчна за власт.Разбрах защо толкова противници имаше в партията.
  • 5 Някой

    37 2 Отговор
    Тази вече е на бунището на историята, заедно с БСП.
  • 6 Тити

    26 1 Отговор
    БZП отавнае изчерпана партия разчитат на стари лозунги с две думи умитаща организация.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Лисан

    26 0 Отговор
    Ей, някои хора за власт са готови да седнат на брадва....
  • 9 Гаврош

    23 0 Отговор
    Тя е съгласна на всичко,само да е на власт и пред камерите.Нарцицизъм в тежка форма.Чудно е даже имали дом,къща,семейство?Та тя е постоянно пред камерите,по събрания,заседания.Лечен живот,йок.Това не е ли болест?Съчувствам и искренно.
  • 10 съвет

    12 1 Отговор
    Кики, слушай кака си и ще увеличиш изборния резултат!
  • 11 Импексов

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Баба Меца от медеца! Лапа с лапа и се цапа!:)
  • 12 Павел пенев

    23 1 Отговор
    Нека Нинова да даде обяснение дали БСП ще иска връщане на руските дипломати, подновяване преговорите с Газпром и възстановяване на газовите доставки срещу плащане в рубли. Ако БСП нямат тези искания заложени в програмата- да отиват по дяволите, а на изборите вън от парламента.

    Коментиран от #13

  • 13 И още нещо

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "Павел пенев":

    Премахване на търговския статут на болниците.Много бързо забрави за това Нинова.

    Коментиран от #15

  • 14 Червената селянка е

    21 0 Отговор
    висимо доволна, но БСП е финито.

    Коментиран от #16

  • 15 Доктор

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "И още нещо":

    Ще, си плащаш като поп бе!
  • 16 Климактериум

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Червената селянка е":

    Че то всичко има край!
  • 17 Ужас

    11 0 Отговор
    Геноцидът продължава
  • 18 Сандо

    15 0 Отговор
    От доста време Нинова е само доволна.Такава ще е до изборите.Но кой знае - Господаря понякога осигурява пожизнено благоденствие на слугите си за добре свършена работа.А тя я свърши:свърши с БСП като партия!
  • 19 Добрев

    8 1 Отговор
    Как да не е доволна тази лъжовна тетка.Парите от ЕС ще ги усвоява с голям кеф и вещина.На нея това й дай🤮Нинова си даде под наем всичко само и само да остане във властта и да лапа пари.Гнусното е,че даде под наем и БСП защото не й пука за партията.Пука и за СДС и се утешава с Калоян Методиев🤮🤮🤮
  • 20 Сократ

    10 0 Отговор
    Е как да не е доволна. Нали ще е на софрата още малко. Пфу.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЯПаТая

    3 0 Отговор
    Когато няма кой, кака може да се люби и с келчо; от народнто творчество.
  • 23 987

    6 0 Отговор
    Иска пак да гризе кокала!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове