Last news in Fakti

8 Юли, 2022 08:36 14 277 32

Проговори лекарката, стигнала първа на мястото на катастрофата, причинена от Георги Семерджиев

  • лекарка-
  • първа-
  • катастрофа-
  • георги семерджиев

„Момичета бяха на 50 метра разстояние една от друга. Бяха починали на място, и двете с травми несъвместими с живота. Не са имали никакъв шанс нито да реагират, нито да разберат какво ще им се случи след 2-3 секунди", разказва медикът 

Проговори лекарката, стигнала първа на мястото на катастрофата, причинена от Георги Семерджиев  - 1
Снимка: bTV

Веднага след получаването на сигнала за тежката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, към мястото на инцидента отиват 4 линейки. Първата пристига на 4-тата минута. В нея е 25-годишната докторка Йоанна Минкова.

По думите ѝ - таксиметровият шофьор, който също пострада по време на инцидента, е оцелял по чудо, а за двете момичета шанс не е имало.

Eдинствено bTV разполага и с кадри от видеорегистраторите на линейките.

23:08 ч. Спешните медици получават сигнал за тежка катастрофа.

„Подробности не се знаеха. Знаеше се, че има тела, части от тела, не се знаеше колко са жертвите“, разказа д-р Йоанна Минкова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Първият екип, който отива на място, е този на доктор Йоанна Минкова. Именно тя оказва помощ на единствения оцелял.

„Беше шофьор на такси, беше оцелял слава Богу, с минимални травми беше като по чудо, защото половината му кола му беше отнесена“, обясни д-р Минкова.

И констатира смъртта на двете момичета.

„Момичета бяха на 50 метра разстояние една от друга. Бяха починали на място, и двете с травми несъвместими с живота. Не са имали никакъв шанс нито да реагират, нито да разберат какво ще им се случи след 2-3 секунди.
През това време към инцидента отиват още екипи. От кадрите от видеорегистраторите, с които bTV разполага, се вижда, че по-малко от 10 минути след инцидента, на място вече има няколко линейки, полиция и пожарна. Всички остават до късно, за да търсят дали евентуално няма още жертви.

„При такива високоскоростни инциденти много често може телата на жертвите да бъдат много по-далече от местопроизшествието", каза д-р Минчева.
- Отивате почти веднага. Не успяхте ли да видите нещо, някой да бяга?
- Не, те вероятно веднага са си тръгнали, но все пак моето внимание беше насочено към това да търся жертви и да помагам.

До този момент тази катастрофа е най-тежката в още не дългата кариера на 25-годишната доктор Минкова.

От началото на годината в Спешна помощ на София са получени 807 сигнала за катастрофи, като само за първите три дни от тази седмица сигналите са 26.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 цербер

    110 2 Отговор
    Ако се докаже вината на младата полицайка,то трябва за нея да последва дисциплинарно уволнение и съд с ефективна присъда,коята да е в затвора в Сливен,а не у тях с гривна на крака й. Дамата уронва недопустимо реномето на КАТ и полицията. Крайно време е условната присъда да бъде премахната от "Наказателния кодекс" в България!

    Коментиран от #5, #8, #15

  • 3 сбруя

    18 7 Отговор
    Не са имали никакъв шанс нито да реагират, нито да разберат какво ще им се случи след 2-3 секунди."- разказва медичката.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И кво очакваш

    35 3 Отговор

    До коментар #2 от "цербер":

    На пансион ще си изкара в Сливен! Гарван гарвану око не вади! Ти да не мислиш че тези в Сливен са по баш от нея?
  • 6 тнт

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мюмюн (Майкал)":

    Вкарват ги в моргата още в началото на следването, за да не си губят времето ако не е за тях.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 2 Отговор
    БОГ да ги прости ДВА МЛАДИ погубени ЖИВОА
  • 8 Ко? Не!

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "цербер":

    Реноме?Що е пък това чудо в България
  • 9 питам

    30 1 Отговор
    И нямам отговор на въпроса при този разцепен жестоко Q -7 как водачът и спътницата му не са пострадали поне леко? Да , това все пак не е "Тико", но за да се разцепи СУВ- представете си каква е била скоростта. Енергията е равна на масата по скоростта на квадрат тези вътре да са без драскотина?

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Симон

    14 1 Отговор
    Поне този път са дошли по норматив.
    Лека пим пръст на загиналите!
  • 12 Реалист

    24 1 Отговор
    Не се появи никаква информация за второто загинало момиче, освен имената?
  • 13 Ивайло Табаков

    47 0 Отговор
    Отвратително деяние, за което МВР трябва да поеме пълната отговорност. Не може техен служител да участва в тази катастрофа, било то и малка кифла. Рашков какви реформи направи за 2 години??? 7-мо РПУ да пуснат този терорист да избива хора
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 мафията

    61 1 Отговор

    До коментар #2 от "цербер":

    Младата полицайка, най-вероятно е изпълнявала заповеди на по-висши началници. Този изрод е бил под полицейска протекция много години. Той е само брънка от голямата верига на мафията, оплела органите и службите на държавата. Наркотици, фалшиви книжки, скъпи джипове с полицейска лампа - това говори за отдавна създадена закрила от органите на държавата.....
  • 16 А сега де

    11 0 Отговор
    Има данни, че една от жертвите е била в колата, това се каза сутринта по една от телевизиите.

    А доводът, че няма как две пометени жени от кола, едната да отлети назад няколко десетки метри.
  • 17 оня

    1 9 Отговор

    До коментар #9 от "питам":

    Не Q7 е разцепено, а таксито:))
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Васил

    30 0 Отговор
    Законите у нас са за бедните ако ви хванат да крадете стока за 5 лева ще ви осъдят на деня за 10 години а такива минават с условна и пак почва същата въртележка.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Жоро

    30 6 Отговор
    Борисов и Гешев позволиха на такива мутри безнаказано да дерибействат. Това е резултата.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Валентин

    27 7 Отговор
    Мафията си има държава. А кой допусна мафията да си има държава. Прост Ганьо гласува 12 г за бивш престъпник и мутра. За това време цяла прокуратура си назначи да го варди от правосъдие. А такова правосъдно изврашение няма как да не се просмуче по цялата верига на държавната машина. Да се сърдим на себе си.
  • 25 бургас

    17 1 Отговор
    А по важно е да ви кажат как при 200 км. шофьорчето и спътничката му са напуснали колата а и са избягали и полицайката му е помогнала да се укрие или по същия начин както този, при Милен Цветков ..... родната полиция ни пази.
  • 26 КОКО

    16 2 Отговор
    такива лайнца като този Георги в България са отгледани вече няколко хиляди.
    Да се сложат на отчет и да им се наблюдават подвизите ежедневно , за да се предотвратяват такива безобразия
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Рашавия

    14 0 Отговор
    Тези от силовите структури да прочетат приказката за овчарското куче дето станало ортак на вълците.
    Два пъти годишно да пишат есета и разсъждения по нея.
  • 29 Българин

    10 4 Отговор
    рашков в оставка да напуска веднага поста си , зи чии го крепи в полицията, а гинат млади хора по пътищата.Да си ходи дъртия комунист, който сега се прави че е демократ.Смешка отвсякъде.
  • 30 нснс

    7 0 Отговор
    една българска плайтмеика от колко българска полицайка срам за МВР там си плачат за яка реформа в МВР
  • 31 Българинъ

    2 0 Отговор
    Едната, поне, е била, най-вероятно, в джипа, освен полицайката.
    Бръмчалници🤔
  • 32 123

    0 0 Отговор
    МВР провеждат акция ! Работят ! И така до 24.07. 2 седмици ще се преработват горките! През останалата част от година в кои дупки си бъркат? Нивга няма да се оправим, никога!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове