Last news in Fakti

15 Юли, 2022 13:13 4 012 28

Любчо Нешков: В РСМ има институционално организирана омраза срещу България

  • северна македония-
  • омраза-
  • българия

Предложението на френското председателство ще бъде прието

Любчо Нешков: В РСМ има институционално организирана омраза срещу България - 1
Снимка: БНТ

В РСМ има институционално организирана омраза срещу България, протестите са плод на участието на две формации. Най-много фенове на ветото има в Македония. Това коментира журналистът и създател на БГНЕС Любчо Нешков за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Те протестираха, че има вето, а сега когато ветото падна, отново са на улицата. Никой у нас не иска да вземе идентичността им, това служи само за прикритие на истинските проблеми. Не става дума за идентичност и език. Имаме невъзпитано и на моменти примитивно отношение от страна на македонски политици, но нашите не отговарят по същия начин, а това е похвално", сподели той.

Според доц. Спас Ташев участниците в протестите в РСМ не са повече от 1000 души, така че не може да се говори за масовост, а за партийни ядра. "Участват уволнени от сегашното правителство или борци за постове. Става дума за разчистване на сметки и недоволство към управляващите в Скопие. В митингуващите има и лидер на сръбската общност в Македония. Пеят се сръбски партизански песни. Това показва дългата ръка, която пречи на Скопие да поеме по европейския път"

По думите му предложението на френското председателство ще бъде прието. "Трябва да бъде изяснено дали има модифицирано предложение. Европа ще окаже натиск върху Скопие предложението да бъде прието. Не мисля, че има сериозна организирана маса срещу приемането му", подчерта доц. Ташев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бамби

    32 0 Отговор
    Не, мисля, че ни мразят искрено и лично и без институциите да се намесват.
  • 2 Мая

    17 1 Отговор
    Преди много години Баба Ванга предсказа,че двете Германия и България и Македония ще се обединят.Едното се сбъдна ще се сбъдне и второто .
  • 3 Лалугер

    36 2 Отговор
    Срещал съм организирани групи македонци по родното Черноморие. По-нагло, невъзпитано и нетърпимо племе са дори от руснаците.

    Коментиран от #8, #20

  • 4 да де

    32 1 Отговор
    Скоро време шиптърите ще ги оправят тогава макетата може и да си спомнят какви са, но ще е късно.
  • 5 Георге Джордж Атанасовски

    14 1 Отговор
    Само слънцето е по-старо от Макадания и само макаданците са произлезли от българите!(татарите по макадански език)!

    Коментиран от #6

  • 6 шегичка

    32 0 Отговор

    До коментар #5 от "Георге Джордж Атанасовски":

    Грешиш Скопските историчари имат доказателства, че макетата са запалили фитила на ГолемиО взрив така, че те са по-стари от всичко във Вселената.

    Коментиран от #11

  • 7 Генчо

    21 0 Отговор
    Добро утро от 45 насам сърбите и руснаците репресират Българите и в западните покрайнини и във вардарска Македония. Сега се сетиха да повдигат темата...но по добър момент няма силите са на наша страна за 1 път от много време

    Коментиран от #19

  • 8 ще има и още

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лалугер":

    Някога, още при сръбските репресии през 20-те и 30-те години на 20в. всичко българско читаво се е изнесло в посока България. Останали са прошляците и много богатите ( онези които имат какво да губят ). Богатите тукакси са се обявили за сърби но след 1945г. и на тях са им духнали под опашката.
    В резултат, средно-статистическото маке като цяло е прошляк и примитив тип Андрешко. Интелигенцията е създадена в Белрад и само насърчава у "широките маси" простотията, андрешковщината и омразата към българите. Политика.
    И разбира се - колкото са по-прости и са по-прошляци - толкова са с повече самочувствие и мания за величие.
    Корелацията между простотия и самочувствие е извества - имаме си достатъчно примери и тук в България.
  • 9 Всеки ден

    24 0 Отговор
    В РСМ по 3 телевизии плюят по България от сутрин до вечер! Тези хора са с промите мозъци!
  • 10 Значи уверявам Ви

    20 0 Отговор
    Ако им гледате телевизиите за 1 месец! Ще намразите и българите и гърците, хората са наели специалисти и направо Ви правят мозъка на салата!

    Коментиран от #12, #26

  • 11 ще има и още

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "шегичка":

    Поправка ! Големият взрив не е ГолемиО взрив , а ГолемиОД взрив ( "експозия" - казано на автентична маке-шльокавица ). Нека сме точни , че току пак ни обвинили, че им взимаме идендитетот и язикот.....
  • 12 ще има и още

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Значи уверявам Ви":

    Вероятно сте им гледали телевизиите им за 1 месец и мозъкът ви е станал "на салата".
    Хайде сега представете си го - 50 години телевизия и 80 години вестници все в този дух. Защото това не е от един месец ! И няма събота, няма неделя, няма лято , няма зима - антибългарската фекалия тече денонощно с нестихващ дебит.
    Не на салата , ами на не знам какво е станал маке-мозъка.......

    Коментиран от #14

  • 13 Всички

    11 3 Отговор
    Знаем, кой я създаде и насъсква тази омраза, това са татарите на Кремъл.

    Коментиран от #21

  • 14 Ей другар

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "ще има и още":

    Хората там не се базикат, всичко е упрегнато срещу българите и гърците! И откъде ни докарват татари, направо откачам! Наричат ни татари заради куманската конница на Калоян! Но пълна тъмнина защо град Куманово се нарича така! За тях цар Самуил(роден в София) е вражда между две знатни "македонски" фамилии! Било е гражданска война! А войниците 14 000 Василий (9-ят крал от династията на македонците) ги е ослепил защото Самуил е бил предател (според макаданците)! А истината е че ги е ослепил защото сина на Самуил (Гавраил-Радомир) е убил любовника мy! И в цялата им история преобладава "мъжката обич" Александър е обичал мъжете, и Василий Втори Българоубиец също е бил поклонник на "мъжката обич"! Александър дава върха на Македония(на гърците) а Василий дава златния век на Византия!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Масонско нищожество

    1 0 Отговор
    Не само там.
  • 18 егати

    11 0 Отговор
    Ей тия до вчера никой не знаеше къде се помещават,сега голям го извадиха.Ей това е лоша комбинация хем пр0з хем със самочувствие.
  • 19 това от мен да го знаеш

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Генчо":

    Грешиш, това е още от средата на XVIII век, когато по хрумване на един шведски пленник в Русия за българите за пръв път се появява "тюрко - татарската" теория за произход, а не от 45 години. После това се подема и повтаря многократно от много други служещи на интересите на Руската империя, но не само на нея и се налага като правило.
    " В 1709 г. шведският изследовател Йохан Филип фон Страленберг, който попада в руски плен и е заточен в Сибир, свързва етнонима „българи“ с р. Волга и гр. Булгар, като и с казанските татари. Неговият съвременник Василий Татишчев възприема тази идея и започва да я популяризира. Тя е възприета и от немските учени на руска служба Август Шльоцер и Йохан Кристиан фон Енгел, както и на шведа Йохан Тунман." (Прабългаристика - Уикипедия)
  • 20 Болярин

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лалугер":

    Ами друго не може да се очаква от племе с ментори от Сърбия и Кремъл !!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ДЯДО ПОП

    1 1 Отговор
    Определяйки ги като "татарите на Кремъл" им правиш комплимент ! Истинското им име е ... ЕДНОКЛЕТЪЧНИ ТАТРАЗУЛНИЦИ !!!
  • 23 младен иванов

    6 0 Отговор
    Цяла Европа надявам се вижда и чува патологичната лудост и омраза към България от македонците.Представете си каква обремененост на психична основа тресе смешника Мицкоски,който сам не знае произхода си,след като вади снимки от преди 80г на фон дер Лайен .Все едно някой в Европа да й покаже снимки от масовите убийства в лагерите на нацистка Германия .
  • 24 Даааа

    5 0 Отговор
    Но това насаждане на омраза към нас не е от сега.То продължава от години назад .Доста сили се намесиха и от сръбска и от руска страна , само и само да поставят , разделителна линия , между двата ни народа ! Едните ги наказваха, ако имат българско самосъзнание , а от наша страна , пасивност, все едно че нас не ни засяга ! А сега решихме да се намесим и да защитим , българското малцинство , но както винаги , закъсняхме!
  • 25 Бриго

    1 2 Отговор
    А в нео-комунистическа олигархична Б-ия има БКП+ДС-организирана пропагандно-манипулационна омраза и насилствен етноцид спрямо македонците навсякъде по света! И главен етноциден ОФ-квартален пропагандист-агитатор се е цанил срещу милионно бюджетно заплащане (+BGN4k/мес.) наследствения коминтерновско-сталински чекист-разведчик Лупчо Несков!
  • 26 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Значи уверявам Ви":

    “Наели специалисти”,но за джендъри с мозък на пиле! Който е минал през студената война и знае какво е “идеологическа диверсия”,”макетата” са прочетен вестник,още от създаването им от АСНОМ! Още вървят само по инерция! Сега пак са свалили гарда,едно време на границата унищожаваха и БГ вестниците с които хората бяха увивали остри предмети! Даваха политическо убежище и апартамент в Скопие на български бегълци,ползвани за пропаганда! Имаше забрана туристически групи да се водят от български гид по българските забележителности там. Съчиняваха песни за Гунди и Котков,с анти-правителствена насоченост и т.н.! Македонизмът и ръководния им сръбски шовинизъм прозират от всяка дума на отрочетата на номенклатурата,ръководещи страната им! Има и хора като циониста Мицкоски,които въобще не ги интересува РСМ и са подлоги на страните на родителите им,от които произхождат, открито провеждат граждански безредици и смут в РСМ,против БГ!
  • 27 Минкова

    0 0 Отговор
    СЪСЕДНИТЕ СТРАНИ, ОСОБЕННО СЪРБИЯ ПОД НАТИСКА НА ВЪНШНИ СИЛИ НАСАЖДА ОМРАЗА НА МАКЕДОНЦИТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ. ЦЕЛИ 70 ГОДИНИ СЪРБИЯ СЕ БОРИ ЗА МАКЕДОНИЯ. СЪРБИТЕ ДА НЕ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ ТЕХНИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ. ВЕТОТО НЕ ТРЯБВА ДА ОТПАДА. СЪС ЛЪЖИ И ИЗМАМИ СЪРБИТЕ СЕ ПОДМАЗВАТ НА ЕС. БОРБАТА Е МЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА.
  • 28 Минкова

    0 0 Отговор
    ЕС ДА УВАЖАВА МОЛЯ?, БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ. БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ ПРОСТИ И ГЛУПАВИ ДА НИ ВЪРТИТЕ, КАКТО СИ ИСКАТЕ. БЪЛГАРИЯ Е ДАЛА ДОСТА НА СВЕТА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове