Last news in Fakti

15 Юли, 2022 18:26 2 826 36

В осмия ден от акцията на МВР: Заловени са още 38 пияни и 39 дрогирани шофьори

  • акция-
  • пияни-
  • шофьори-
  • дрогирани

До момента са съставени 2541 фиша

В осмия ден от акцията на МВР: Заловени са още 38 пияни и 39 дрогирани шофьори - 1
Снимка: shutterstock

От началото на акцията на МВР за пияни и дрогирани шофьори в страната са проверени над 10 000 автомобила. Извършен е контрол на 13 487 водачи и пътници. До момента са съставени 2541 фиша и 817 акта за установени административни нарушения.

В рамките на осмия ден са хванати общо 38 шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол - 19 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 19 – с над 1,2 на 1000, а 2 са отказали тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 39 водачи, други 2, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези проверки

    36 3 Отговор
    Трябва да са ежедневно, а не няколко дни!

    Коментиран от #4

  • 2 Еййййййй

    25 4 Отговор
    пиянска държава сме и това е... Трябва да се въведе работа в моргите за такива дето за до 1.2 промила, а за останалите и работа в моргите и конфискация на колата, независимо на кого се води...
  • 3 стига глупости

    36 3 Отговор
    Стига са гонили хората по пътищата!
    Кои висшестоящи лица са покровителствали Семерджиев?
    Докога ще ни замазват очите с кокошкарски истории?
    Постоянно с кокошкарство се занимават.
  • 4 дст123

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тези проверки":

    Ежедневно ли? А висшите кадри да не мислиш, че някой ги спира за проверка?
  • 5 КАТ

    13 1 Отговор
    Наздраве
  • 6 Гост

    10 1 Отговор
    ... и са пуснати 38 пияни и 39 дрогирани
  • 7 Въпрос до Държавата

    6 12 Отговор
    Нали осъзнавате, че всички тези хора, които хващате и осъждате, АКО дойде време за мобилизация във военно отношение...всичките те ТЕ ще бъдат НЕГОДНИ за военна служба? Нали осъзнавате това?

    Коментиран от #14, #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Странното е, че хващат все

    21 1 Отговор
    Кокошкарите. Синчета и дъщерички на баровци, бизнесмени и политици. Не закачат! После аршинът бил един на думи...
  • 10 Аноним

    1 3 Отговор
    Това са били руснаци според мен
  • 11 Юрист

    10 0 Отговор
    Наркоманите са евроатлантици, а пияните са путинисти!
  • 12 патрулите респектират

    16 2 Отговор
    Кой и защо реши, преди години,
    да няма голямо присъствие на полицаи по пътищата и да не спират много, много колите, за да не притесняват водачите на МПС. Пак някое "умно" лоби. Ние сме държава, с най-безотговорните политици. Ако знаят шофьорите , че КАТ е навсякъде, някои няма да са чак дотам нагли

    Коментиран от #15

  • 13 Исторически парк

    12 8 Отговор
    ОТНЕМАНЕ НА КОЛИТЕ НА ВСИЧКИ!
  • 14 Хаха

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Въпрос до Държавата":

    То държава няма, ти за мобилизация говориш. И кой точно ще те нападне, нали сме у НАТО ?

    Коментиран от #22

  • 15 Тцъ

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "патрулите респектират":

    Ако знаят че ще влязат в панделата, без изключение - тогава няма да пият.
  • 16 Българин 🇧🇬

    10 5 Отговор
    Какво говорят тези факти ? 🤔 Че след 30 години американо-турска власт България е Почти напълно Атрофирала , в полза на "евроатлантическите" ценности !
  • 17 Съвестен

    5 1 Отговор
    И какво излиза, че катаджиите до сега нищо не са правили. Тяхното какво е - престъпно бездействие ли се води ?!
  • 18 Охо-бохо

    5 0 Отговор
    Хиляди години маймуната да стане човек и само тридрсет човека да стане маймуна.
  • 19 Студопор

    4 4 Отговор
    И като са изловили толкова народ - какво?! Санкционирали ли са ги? Какви са санкциите? Адекватни ли са на фона на случващото се в страната...? Или просто си ги спираме, да отчетем бройка и да констатираме, че карат пияни и друсани и ги пускаме да си ходят...?
    От пусто в празно!
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    ДАНО нее като ВСЯКО чудо ЗА три дни
  • 21 Студопор

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Въпрос до Държавата":

    И на фона на потенциална мобилизация, да ги пускаме и да не ги санкционираме... Ами ако има пияни жени - шофьори? Тях да ги опандизваме ли, понеже няма да ги мобилизират?

    Коментиран от #24

  • 22 Въпрос до остро-умника

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    и като си в ОТАН..от златна кокошка ли яйца ядеш? Става въпрос за принципи, а не кой от къде е и кой кого "пази". Един Сармат и Нато да те пази после...
  • 23 Не ни интересува колко алкохолици и

    11 2 Отговор
    наркомани сте хванали.На колко взехте книжките, на колко ще има забрана да шофира най-малко няколко години, колко ще бъдат осъдени, какви глоби са им наложени,? Явно телефоните на съответните институции са прегряли вече от ходатаи на връзкарите и резултатът от цялата кампания клони към нула.
  • 24 Провери как се процедира

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "Студопор":

    в Цивилизационната Европа при такива случай. В БГ. Да осъждаш някой за това, че пил 2 бири в квартала и си прибрал колата отново в квартала и милиционера комшията му го издебнал за да му скапе живота и събере точки за ранга и фанфари от кмета Си е ганчовска злобарска работа и манталитет. Информирай се как процедират на Запад, ЕС. Ако можеш да четеш разбира се...
  • 25 Алкаш

    0 0 Отговор
    Ако е карал така с бирата на прозореца тоя си го е просел
  • 26 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 4 Отговор
    Заради наркомана-мутра си го изкарват на обикновените шофьори!
    Колко от тия със скъпите коли и джипове спряха?!
    Нито един ли?
    По отношение на милиция и прокуратура сме все още в СССР.

    Коментиран от #28

  • 27 Чудесно

    2 0 Отговор
    Браво:)!Продължавайте в същия дух!
  • 28 Дпс район

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ако гласуваш за дпс, полизей не те закача. Ако НЕ гласуваш за тях. Постоянно проверки дебнене следене зад щорите, храстите, пейките, донос...Едните ядат пият карат, с.рат. Другите постоянно в стрес. Евроатлантическа уж либерална Пародия! За съжаление Рашков не успя да се справи с МВР като цяло и управление. Трябва си стабилен антимафиот който да не подбира и разделя тия са наши ония са ваши. Щото БЪлгария до колкото знам е все още една територия. Ако сте я разделили поне не информирайте и да си знаем. Ние обикновенните хора.
  • 29 Перо

    7 2 Отговор
    Наркоманите са повече от пияните! Полицаите станаха ортаци на наркотрафикантите,особено наркоотдела от НСБОП!
  • 30 Масова

    5 0 Отговор
    Безотговорност. Срам. Няма как да просперира държавата щом нивото е такова
  • 31 Лудо куче

    6 0 Отговор
    И Бойко Борисов се оплакваше като беше секретар на МВР . Ние ги хващаме(демек МВР) А прокуратурата ги пускаше. Кучето скача според тоягата. Необходими са по строги закони. В Канада има закон за улов на Сьомга-имаш право на 4 риби да хванеш на ден, ако те хванат с 5 риби. Конфискация на колата и глоба.
  • 32 Само така

    2 1 Отговор
    До дупка!Денонощно!
  • 33 12345

    2 3 Отговор
    Престанете с тези ( акций ) клоуни на държавни заплати .....полицаите се чудят с кого да се заяждат за да си изпълнят квотата от фишове . То бива глупости но прекалявате , и после нямало българи в България
  • 34 Таня

    2 0 Отговор
    Само фишовете не са достатъчни,това е по скоро показност,че нещо се върши.За такива шофьори глобите са нищо,плащат и продължават..Нищо няма да се промени, години наред едно и също, трябватбпо сериозни мерки,а не хванали и после пуснали..
  • 35 Лудо куче

    2 0 Отговор
    Има толкова работещи примери в другите страни. Тези акции са за замазване на очите. След ден два отново ще се върне старото положение.
    Дали поведението им е същото в Швейцария? Каквито и да правилата е необходимо да се следи за спазването им. А тук ни баламосват че го правят. Стига , това няма да го търпим повече
  • 36 123

    0 0 Отговор
    Тази акция трябва да е целогодишно! Това ви е работата катаджии, получавате заплати всеки месец, а не за 2 седмици годишно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове