17 Юли, 2022 11:49 1 717 26

Никола Минчев: Третият мандат - при ДБ или БСП

  • никола минчев-
  • мандат-
  • избори-
  • правителство

Той допълни, че при предсрочни избори ПП ще разчита, че българският народ ще даде мандат на реформаторско мнозинство, което иска положителни промени в България

Никола Минчев: Третият мандат - при ДБ или БСП - 1

"Демократична България" или БСП трябва да получат третия мандат, за да има възможност за съставяне на правителство. Те имат добра комуникация с всеки от коалиционните партньори. Ако ИТН получат третия мандат, за нас ще бъде трудно да водим разговори с тях. Може да е имало реплики спрямо тях, но ИТН напусна правителството и доведе страната до настоящата политическа ситуация. Това каза пред БНР Никола Минчев, депутат от "Продължаваме промяната", доскоро председател на парламента.

"Ще положим усилие да има правителство с третия мандат. Даваме си сметка, че в следващите месеци е важно не само да има правителство, но и работещо редовно Народно събрание. Но съставянето на правителство не е на всяка цена. Мандатоносителят ще има тежестта да води разговорите и да сглобява пъзела отново. Вероятно ще намери път с ИТН".

Минчев посочи, че относно евро-атлантическата ориентация на партиите и коалициите трябва да се гледат действията. "ГЕРБ се водят такава партия, но имат действия, които обслужват руски интереси".

Той допълни, че при предсрочни избори ПП ще разчита, че българският народ ще даде мандат на реформаторско мнозинство, което иска положителни промени в България.

По думите му развитието на темата "Северна Македония" е позитивно за България. "Интересът на България е категорично защитен... Темата винаги е била обсъждана, но не и под формата на натиск, а като разговори".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    47 2 Отговор
    Гледах го в Панорама.Пълен въздухар.Само клишета ръси.

    Коментиран от #13, #20

  • 2 Ердоган

    14 3 Отговор
    При ДПС.
  • 3 Ооо на мама синчето

    38 1 Отговор
    Марш у лево.

    Коментиран от #25

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 2 Отговор
    АЛЧНИ за ВЛАСТ сте и това Е
  • 5 плюс минус

    34 2 Отговор
    Защо решихте, че президентът ще даде третия мандат на някои от провалилата се тотално коалиция?
  • 6 кайуии

    30 4 Отговор
    Не е случайно, че този минчеф го канят на длъж и шир да дава интервюта навсякъде! Явно цру на сащ го лансират... Това е тяхната схема, за да изперат "продължаваме измяната"! Срамно беше, че лансираха престъпник, нарушил Конституцията на България - про100$ к!р0, а сега лансират минчеф, нарушил Правилника на Народното събрание на Бълга рия не един път! Пак ни пробутват друго лице, но нарушило редица закони, Правилници и прочие! България трябва да изгони всички сащнически нпо-та на цру на сащ, трябва да изгоним всички 300 дипломата + персонал на сащ, трябва да изгоним сащническите войски от базите ни, ако искаме да започнем да се развиваме, а не да продължаваме да сме колония на сащ!
  • 7 Хайде

    16 2 Отговор
    залаганията започнаха.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Някой

    28 3 Отговор
    Та, койнси ти, че да определяш къде ще отиде третия мандат? Не е ли това работа на Президента? Не е ли това опит за намеса в работата на независима институция?
    И точно ти ли, дето те изхвърлиха като мръсно коте от председател с които място в парламента
    И точно ти ли, дето изигра онази роличка на болен от Ковид по време на консултативния съвет през миналата зима, така че да дадеш удобна причина Киро да не е в парламента по време на протестите срещу него?

    Значи нямал капка срама и човешко достойнство.
  • 10 У да те у винкело тп

    20 1 Отговор
    Рибешката глава от Перник проговори, голем майтап. Па и си верва.
  • 11 калиу

    7 2 Отговор
    Не е случайно, че този минчеф го канят на длъж и шир да дава интервюта навсякъде! Явно цру на сащ го лансират... Това е тяхната схема, за да изперат "продължаваме измяната"! Срамно беше, че лансираха престъпник, нарушил Конституцията на България - про100$ к!р0, а сега лансират минчеф, нарушил Правилника на Народното събрание на Бълга рия не един път! Пак ни пробутват друго лице, но нарушило редица закони, Правилници и прочие! България трябва да изгони всички сащнически нпо-та на цру на сащ, трябва да изгоним всички 300 дипломата + персонал на сащ, трябва да изгоним сащническите войски от базите ни, ако искаме да започнем да се развиваме, а не да продължаваме да сме колония на сащ!
  • 12 Моля???

    15 1 Отговор
    Ники Решетката премиер?! Само осррани до ушите се предлагат, но то няма други май…
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    господине кой ме обижда от ВАШИЯ НИК НЕЙМ нарича ме ХА ХО
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Марш

    11 1 Отговор
    соп0л дри@лив. Мъжете поемат оттук нататък да изринат ла@тата дето изс@ахте.
  • 17 нннн

    22 1 Отговор
    Тия се провалиха само за седем месеца и пак се натискат за власт. Гьонсурати! Вместо да си перат оцапаните гащи, те ги размахват над главите ни. Мирррише, бе!
  • 18 толупа

    4 0 Отговор
    че ми ядете ....о
  • 19 Перо

    11 1 Отговор
    Няма значение,всички са анти-български,анти-социални,десни и джендърски партии,начело с БСП! ПП,БСП и ДБ гласуваха да не се разследват спекулативните цени на горивата и газа!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 стига сте лансирали тоя боклук МИНЧЕВ

    14 1 Отговор
    ПРЕСТАНЕТЕ С ГАВРИТЕ СИ !
  • 22 Един тон хипопотам от рибница

    2 0 Отговор
    Мъж ли си, мъж съм...?!
  • 23 Простия

    8 1 Отговор
    Минчев, Минчев опитваш се да манипулираш една независима институция на кой да връчи третия мандат и защо ли. Дали не е че те искат теб за премиер, човека нарушил законите на България от трибуната на народното събрание.По големи демагози от ПП, БСП и ДБ няма.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 сороснерес

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ооо на мама синчето":

    Този е повярвал..О, времена, о, нрави!
  • 26 11111

    3 0 Отговор
    Твоето време изтече бе жалък тpaнзиcтop
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове