Last news in Fakti

20 Юни, 2013 15:30 1 329 16

ЕК ни съди за споразумението със САЩ

  • ек-
  • мита-
  • сащ

Европейската комисия заведе дело срещу България в Съда на ЕС, тъй като страната не е привела двустранното си споразумение за техническа помощ със САЩ в съответствие с правото на ЕС, става ясно от съобщение на пресслужбата на ЕК.

При присъединяването си към ЕС България пое ангажимент да вземе всички необходими мерки, за да приведе действащите си споразумения със страни извън Съюза в съответствие с правото на ЕС. Сред тях е двустранното споразумение за техническа помощ със САЩ, по силата на което България премахва облагането с мито и ДДС на вноса на продукти, свързани с финансирани от САЩ проекти за подпомагане. Това не е разрешено по правилата на ЕС за митата и ДДС.

Комисията поиска от България да измени споразумението в съответствие с правото на ЕС или да го прекрати едностранно. Тъй като България не направи това, Комисията завежда дело в Съда на ЕС.

Според правилата на ЕС за митата митнически облекчения могат да се прилагат само при специфични обстоятелства. Например някои привилегии и имунитети са позволени, когато организации се учредяват по международното право или когато със страни извън ЕС се сключват споразумения за културно, научно или техническо сътрудничество. По правилата на ЕС за ДДС освобождаването на вноса от ДДС може да се позволи по дипломатически споразумения. Нито едно от данъчните и митническите облекчения в споразумението между България и САЩ не отговаря на тези критерии. Ето защо не могат да се прилагат облекчения за вноса на стоки за финансирани от САЩ проекти за подпомагане в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Нашият успех е вече лесен, след като сме тясно свързани и работим с хора от баламите, които са съгласни да работят за нас, но само с тези от тях, от които административно зависи удовлетворяването на основните човешки потребности. Те са хората, които са в състояние да издигнат или да разорят човека и въобще да движат всички негови действия. Те имат възможността да парализират всяка човешка инициатива, заради общественото устройство което сме установили. От хилядолетия техните ръце обгръщат хората и желанията им. Човекът е на тяхно разположение, защото чрез тези закупени от нас хора ще направляваме човешката активност и дейност.
    Отнемането и присвояването на свободата на баламите ни дава възможност да убедим масите във всички държави, че техните правителства са нещо като Управител и Разпоредител на народа, който е фактически собственик на държавата, както и че Управителят (правителството) може да бъде заменен като износена ръкавица. Това е начина да се заменят представителите на народа, който ги е поставил на наше разположение, след като ни е дадена властта за назначаване. Убеждението никак не е трудно на силен политик които добре владее вътрешните войски, прокуратура и съда, всеки дръзнал да му противоречи го сполетяват беди и лесно се убеждава.
  • 2 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Нашето обществено положение в движението си напред притежава правото (под формата на мирно завоевание) да замести ужасите на войната с по-малко забележими и по-задоволителни смъртни присъди, а сега вече когато хората са ни в ръцете дори и те не са необходими, мисълта за доживотен затвор върши прекрасна работа, да поддържа терора, който води към сляпо подчинение. Безмилостната строгост е най-важният фактор за могъществото на една управлявана от нас държава, не само заради печалбата, но и в името на дълга. Заради победата ни трябва да поддържаме програмата на насилие и да накараме другите да вярват в нас. Не чак толкова със самите средства, колкото чрез веруюто за строгост ние трябва да възтържествуваме, за да сполучим и да поставим всички управления в света в подчинение на нашето Супер управление. За всички тях е достатъчно да знаят, че ние ще бъдем безмилостни за всяко тяхно неподчинение, докато не спрат да се съпротивляват.
    Върху развалините на природната и потомствена интелигенция на баламите ние ще издигнем от нашата образована класа Новата, нашата интелигенция, оглавена от притежателите на парите. Квалификацията на тази Нова интелигенция ще установяваме по богатството, знанията и способностите й.
  • 3 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Няма да е пресилено да кажем, че свободния човек способен да живее без някакви специални сдружения, който сега сме превърнали в робот като това стана с жестокост и насилие за да стане роб и сега той без подозрения и унизения на работник се отзовава и нашите агенти, които дори работодатели себе си с гордост наричат.
    Възможно ли е здравомислещ ум да очаква резултат от тълпата, като я напътства с разумни съвети и аргументи?! Ефект може да получите само ако предизвикате безсмислени и противоречиви дебати и възражения, които тълпата по- лесно ще приеме, тъй като нейната сила е в повърхностното разсъждение. Те просто искат да живеят а ние ВЛИКИТЕ да ВЛАСТВАМЕ което изисква задълбоченост в лукавството. Хората от тълпата, от масите, водени само от дребни страсти, незначителни вярвания, навици и обичаи, традиции и сантиментални теории, много лесно стават плячка на партийни разногласия, които спъват каквито и да са споразумения.
    Войната е единственото законно средство което узаконява насилието и грабителството под предлога за общото благо което в същност представлява въжето на икономическата примка което за баламите е невидимо и се явява стръвта на което клъвват без дори да видят какво става просто слепешката.
  • 4 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Чрез недоимъка, който причинява завист и омраза, ние трябва да раздвижим тълпите, и с тяхната ярост да пометем всички, които затрудняват нашия път.
    Дори работника не би се нарекъл така ако съзнателно работеше за себе си, но ние го упоихме с теорията за общото благо и той естествено не работи вече за семейството си и за себе си а за осигуряване на нашата власт, но можем да бъдем спокойни тъй-като математическата точност в икономическите сметки приковава погледа му като в телевизионна икона и точността и обширността на парите скриват фактически изработеното и получаваното и в действителност той няма как да разбере защото, това което изработва даже за лична употреба не може да използва.
  • 5 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Ние (ВЕЛИКИТЕ) се явяваме на сцената като спасители на работника от неговия потисник, предлагаме му да влезе в редовете на нашите борещи се сили - социалисти, анархисти, социал-демократи, комунисти и пр. - на които винаги даваме подкрепа чрез нашето агентурно общество, наложило идеята за братска солидарност между хората. Семействата, облагодетелствани от труда си (при съществуващото добро трудово законодателство), беше заинтересовано да види работника добре нахранен, здрав и силен. А ние сме заинтересовани точно от противното - да постигнем господство, като унищожим досетливите. Нашата сила и мощ се дължат на постоянния недостиг на храна, води до физическа слабост на работника, и това го прави роб на нашите цели. Поради това той не може да намери в себе си необходимата сила и енергия, за да ни се противопостави. Гладът поражда правото на капитала да управлява работника по-сигурно, отколкото правото, дадено на законната власт.
  • 6 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Всички, хора са обременени от тежки данъци и беднотия много повече, отколкото когато са били под робство или крепостничество. От тях те по един или друг начин са можели да се освободят, но от данъците и беднотията никога няма да се отърват. Ние сме включили в устройството на държавата им такива права, които да изглеждат на народите фиктивни и недействителни. Всички т. нар. народни права могат да съществуват само като идея - идея, която никога няма да бъде реализирана на практика, докато ораторът има право да бърбори, журналистите - да драскат безсмислици наред с хубавите неща, а пролетарският работник, превит на две над тежката си работа и смазан от съдбата на живота си няма други доход и освен тези, които му дава нашето управление, ние ще успеем да купим с жалки трохи, подхвърлени от нашата трапеза, неговия глас в подкрепа на онова, което диктуваме, в полза на тези хора, които издигаме на власт - слугите на нашата агентура... Републиканските права за бедния човек не са нищо повече от горчива ирония. Правата на непрекъснато потиснатия от денонощна работа човек не му носят никаква полза, напротив, те го лишават от всички гаранции за редовен и стабилен доход, правейки го зависим от стачките на неговите другари или от бдителността на неговите господари.
  • 7 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Нашата парола (на ВЕЛИКИТЕ) е "Сила" и "направи да вярват." Само силата в политическите работи е от значение, особено ако е постоянна и е в ръцете на талантлив държавник. Насилието и лукавството трябва да бъдат принципите, чрез които можем да накараме народите да вярват в правилата на управлението, дори и тези, които не желаят да предадат властта си на нашите агенти, на нашата нова власт. Злото е единственото, което пречи да се стигне до края на доброто. Следователно ние не трябва да ограничаваме подкупничеството, измамата, лукавството, коварството и предателството, докато ни служат за постигане на крайната ни цел. В политиката трябва да знаем как да отнемем собствеността на другите без каквото и да е колебание, стига чрез това да осигурим подчинение и суверенитет.
    Тези, които са под наше ръководство, заради своите лични облаги, които са неразривно свързани и с благоденствието на народа, унищожиха нравствеността и семейството, която беше единствената им защита и опора. Днес, в наше време, с унищожаването на нравствеността и семейството хората са попаднали в клопката на жестоките мошеници - лихварите, които безжалостно са поставили ярема на врата на работниците.
  • 8 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Ние вече разделихме държавата от хората тя не е тяхна и не им осигурява независимо съществуване. Осигурихме това, като на всяка държава наложихме икономическата примка на зависимото съществуване, без която нито един човек и нито една държава да не може самостоятелно да съществува и подкрепихме плана си с безсмисленото течение на паричните потоци в най-причудливи форми за всякакви залъгалки на възрастни, неузрели младежи и пеленачета.
    Тези планове могат да бъдат изработени обширно и ясно само от деспотичен управник по начин, който да разпредели правилно всичко между многото съставни елементи на държавния механизъм; от това следва заклю¬чението, че за да е задоволителна една форма на управление на която и да е държава, е неизбежно концентрирането на върховната власт в ръцете на едно отговорно лице. Без абсолютен деспотизъм е невъзможно да съществува която и да е цивилизация. Тя се държи не от народа, а от нейния водач, което и да е това лице. Масата е жестока, дива и проявява своята ярост при всеки удобен случай, защото жаждата за живот е непреодолима но средствата за преживяване са в наши ръце. В момента, в който тълпата сграбчи свободата в свои ръце, тя бързо я превръща в анархия, която сама по себе си е най-голямата степен на варварство. Не е за нас и за нашите да вървим по този път ще изпуснем властта и ще ни пропадне величието.
  • 9 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Дали хората ще се изтощават в собствените си конвулсии или вътрешните си раздори се поставят под властта на управляващите - те така или иначе може да се смятат за загубени: те са наша власт. Деспотизмът на капитала, който е изцяло в нашите ръце, протяга сламка, която човекът, ще не ще, трябва да хване здраво, иначе отива на дъното. Ако някой, който има либерални разбирания, каже, че размишления като горните са аморални, аз ще поставя следните въпроси.
    Ако не се счита за неморално една държава да използва всякакви средства по всякакъв възможен начин срещу външния неприятел, като го държи в неведение за плановете си за атака и за отбрана (атакувайки примерно нощно време и пр.), защо когато се прилагат същите средства по отношение на вътрешен враг – идеята за свободно и независимо съществуване, който е по-опасен от какъвто и да е външен неприятел, тези средства трябва да бъдат квалифицирани като неморални и непозволени?
    Само който е трениран от детство да бъде независим може да има познание върху способите, чрез които могат да се изработят основните политически принципи на управление. Възможно ли е народните маси да направят спокойно и без дребна завист при днешния недоимък, който създадохме чрез лъжата и мошеничеството, някаква преценка, да се занимават с въпросите на държавата, като не ги смесват с частните си интереси? Могат ли те да се защитят от външен враг? Това е немислимо!
  • 10 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Хората-Баламите са упоени от алкохол, тровят се с дим и опиум; тяхната младеж расте в безнравственост и оглупява от класицизъм - изкуства, литература, умишлено направлявана информация и т.н. Тяхната среда е завладяна от наши специалисти - агенти, учители, преподаватели, лакеи, гувернантки в къщите на богатите, чиновници и други, от наши жени в местата за развлечение, посещавани от баламите.
    Корупцията - търговията с власт, подхранвана от единствената живителена парична изкуствена кръвна плазма изпива и най-добрите сърца заради невъзможността на личната стопанска инициатива за удовлетворяването на основните човешки потребности с което по наше усмотрение можем да издигнем или да разорим човека и въобще да движим всички негови действия. Така имаме възможността да парализираме всяка човешка инициатива, заради общественото устройство което сме установили.
    Достатъчно е да дадете на един народ самоуправление за известно време, за да го превърнете в дезорганизирана тълпа. Фалшивото държавно устройство което сме насадили днес дава възможност от този момент нататък да настъпи изтребителен конфликт, който не след дълго се развива в битка между класите, сред която държавата изгаря до основи, а нейната значителност се свежда до тази на купчинка пепел.
  • 11 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Задачата ще бъде лесна, ако самият опонент е запален на тема свобода - т.нар. либерализъм, идея, заради която е склонен да отстъпи нещо от своята власт. Именно тук в нашата теория се появява победата: отпуснатите юзди на управлението по закона на живота веднага биват хванати и същевременно затегнати от една нова ръка (защото слепият не може дори и да съществува без водач), и новата власт естествено заема мястото на старата, отслабена вече от либерализма.
    В наше време властта, която замести тази на либерал¬ните владетели, е властта на капитала. Отдавна мина времето, когато вярата управляваше. Идеята за свобода е невъзможна за реализиране, защото никой не знае как да я използва с умереност.
    Тези знания които позволяват на човека да се самоуправлява и да живее в благоденствие ние отдавна сме изтрили и се грижим подрастващите никъде да не ги намерят чрез всички тайни и скрити методи, които притежаваме, и с помощта на капитала, който изцяло е в наши ръце.
    От многовековен опит знаем, че хората живеят и се направляват от идеи, както и че тези идеи са приемат от тях само с помощта на възпитанието и просветата, които ги налагат чрез най-различни методи. Ние ще запазим от възпитателния процес за наша лична употреба само онова, което е най-подходящо за крайната ни цел тоталния контрол и власт над тяло и ум.
  • 12 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Не еднократно са си служели с помощта на всякакви средства и живота им се е изразявал вижте какво!
    Пред нас стои стратегически план, от който не можем да се отклоним, без да рискуваме да видим труда си, положен от много столетия, сведен до нула.
    За да изработим задоволителни начини на действие, е необходимо да се поощряват мошеничеството, мързела и користолюбието в народите, за да ги направим нестабилни и неспособни да разберат и уважават законите на собствения си начин на живот или собственото си благополучие. Трябва да се разбере, че силата на масите е сляпа, сила, която винаги е зависела от благоволението и внушението отстрани. Не може слепият, когато е воден от сляп, да не стигне до пропастта. Т.е. личности, издигнали се от народа, колкото и да са гениални и мъдри, без политически разбирания не могат да напреднат като лидери на масите, без да доведат нацията си до гибел при съвременното обществено устройство, което днес е факт.
    Съвременното политическо устройство се подчинява на неясни правила, повечето хора не си дават сметка за тях защото ЖИВОТА е тяхната цел, но когато да ВЛАСТВАШ се стремиш и други правила се проясняват пред теб, но ясни стават когато забравиш за желанието си за ЖИВОТ.
    Политическата свобода - това е само идея. Тя никога не е факт. Трябва да се научим как да прилагаме тази идея според изискванията на случая, така че тя да привлече народните маси към една политическа партия с цел да сразим друга, която е на власт.
  • 13 Великия Политик

    0 0 Отговор
    Политиката няма нищо общо с морала. Управник, който управлява с морал, не е опитен и квалифициран политик, и следователно е нестабилен на своя пост. Който желае да управлява, трябва да влага лукавство и умение, за да накара хората да му вярват. Велики качества като откровеност и честност в очите на народа са грехове в политиката. Те снемат управниците от троновете им много по-ефективно и сигурно, отколкото най-мощният противник. Такива качества трябва да бъдат определени за царството на баламите, докато ние в никакъв случай не трябва да се ръководим от тях.
    Нашите права лежат върху силата. Думата право е абстрактна категория и не е обоснована и доказана от нищо. Тя не означава повече от: дай ми това, което аз искам, и така може би ще ти докажа, че съм по-силен от теб.
    Обществения строй който наблюдаваме днес е този начертан от тази религия от много столетия със стратегически план за безспорна ВЛАСТ.
    …Целта оправдава сред¬ствата. Нека при това нашите планове да не се съобразяват с онова, което е добро и морално, а с това, което е необходимо и полезно.
    Проводниците на тази религия са политиците, които очевидно имат други цели и ясно е как и защо те нямат морал защото тяхната цел не е ЖИВОТА а ВЕЛИЧИЕТО, СИЛАТА и ВЛАСТТА.
  • 14 Великия Политик

    0 0 Отговор
    В последствие на общественото преструктуриране благодарение на една ненормална идея за ВЕЛИЧИЕТО която довела до погрешното разбиране, че в природата няма равенство, няма свобода, че самата Природа е създала неравенството между хората в умствено отношение, в характерите, във възможностите им така, както е наложила тотално своя Основен закон – Силата в самото общество се пораждала жаждата за жестокост и безразсъдна сила, а след това и лукавството да се организират делата за властване и подчинение чрез закона, който е същата тази сила, само че преоблечена.
    Човек който не е осъзнал тази гибелна насока, като правилна и добра и поради което няма жажда за сила и всичко в него е балансирано не би си и помислил за подобни неща, които да разстроят живота му и да нарушат щастието му. Неговите схващания за живота са съвсем естествени и няма идея, че някой се стреми отчаяно да властва над него напълно, физически и умствено. Неразбираем и някак трудно приемлив и трудно поносим е обкръжаващия свят за него, но все пак даващ му живот.
    Желанието за ВЛАСТ идва от манията за ВЕЛИЧИЕ и си служи с всякакви средства и се стреми другите в подчинение да държи и тази религия изповядва други правила. За щастливия човек нелогична и неразбираема изглежда тя, но само за миг да се досетиш, че вместо желание за ЖИВОТ да замениш с ВЕЛИЧИЕ и ВЛАСТ и някак ясен става този контраст! Ето вижте!
  • 15 Великия Политик

    0 0 Отговор
    ... Да оставим настрана хубавите думи и нека да поговорим за значението на всяка мисъл и за това, което възнамеряваме да прокараме: чрез сравнения и умозаключения можем да изясним обкръжаващите ни факти. Това, което искам да обясня по-нататък, е как нашата система се възприема от наша гледна точка и от гледна точка на Баламия.
    Трябва да отбележа, че противопоставящите се хората не са по-малко на брой, отколкото подчиняващите се, и следователно най-ефикасния начин да бъдат управлявани са насилието и терора, а не академичните дискусии. Всеки човек се стреми към власт, всеки иска да стане диктатор, стига да може. В така устроения от нас обществен живот днес много рядко се срещат хора, които не биха жертвали благополучието на сънародниците си, за да осигурят собственото си благоденствие.
    Какво е освирепявало животните, наречени хора, да вършат неестествени неща, да крадат, да ограбват и да плячкосват?... Какво им е служело като подтик да вършат това досега?...
  • 16 Великия Политик

    0 0 Отговор
    ПРОТОКОЛ НОМЕР 1
    Истината за лъжите, обясняващи могъществото на властта. Свободата като идея. Либерализъм. Капитала. Вярата. Самоуправлението. Деспотизъм на капитала. Вътрешният враг. Тълпата. Анархията. Политиците срещу морала. Правото на силния. Непобедимостта на величието-шпионската власт. Целта оправдава средствата. Икономическо заробване. „Народни права." Монополистичната система и интелигенцията. Армията на Агентите-велики. Намаляването на досетливите. Глад и правата на капитала Тълпата - един сляп човек. Най-задоволителната форма на управление - деспотизъм. Алкохол дим и опиум. Класицизъм. Корупция. Принцип и господство на величието-шпионското управление. Терор. „Свобода, равенство, братство". Принципна династична власт. Унищожаване на привилегиите на будалите и на интелигенцията им. Новата - нашата интелигенция. Психоло¬гично изчисление. Власт за премахване на представителите на народа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове