Last news in Fakti

31 Юли, 2022 22:20 1 980 9

Важните новини във ФАКТИ на 31.07.2022 г.

  • валентин николов-
  • еленко божков-
  • мерки-
  • възраждане-
  • взрив-
  • бойко борисов-
  • тошко йорданов-
  • има такъв народ

Има сериозен спад в приходите на бюджета от строителния сектор и това не е епизодично, а системен проблем, който неминуемо ще се отрази върху икономиката на страната

Важните новини във ФАКТИ на 31.07.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Валентин Николов: Над 1000 строителни фирми ще спрат дейност до края на годината

"Не е вярно, че пътностроителните фирми са свалили правителството на промяната. Проблемът с тези фирми е само върхът на айсберга. Политическата криза и управлението на промяната се отразиха изключително негативно върху строителния отрасъл... Политическото ръководство на ПП използва строителния бранш в своите политически игри".

Енергийни експерти: С тези 7 танкера газ ще имаме полупарно и полуиндустрия

Енергийната криза, като основна тема пред България и Европа беше най-следена през последната година. Оказа се, че това ще бъде и темата около която ще се дискутира по време на служебния кабинет и в предизборната кампания. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи шест приоритета, които ще залегнат в програмата на партията – 4 - свързани с горивата и тока, един със съдебната реформа и един с новите изтребители F-16. Енергийният министър в оставка Александър Николов отново обясни, че в енергетиката всичко е наред, но "Газпром" не е сигурен източник в условията на войната в Украйна. По думите му в зависимост от това колко е студена зимата 7-те танкера, които е намерил ще стигнат. По думите му служебното правителство трябва да реши дали да подпише договора за тях и как да транспортира газа.

По-строги COVID мерки във Варна от 1 август, "Възраждане" призова да не се спазват

Варна връща маските на закрита от утре – 1 август. Заради ръста на COVID заразените предпазните средства стават задължителни в транспорта, магазините, кината.

"Възраждане" ще се бори да е първа политическа сила

Партия "Възраждане" ще се бори да е първа политическа сила на предстоящите избори, заяви председателят на формацията Костадин Костадинов.

Взрив в склад за боеприпаси край Карнобат

Взрив в складове за боеприпаси с отпаднала необходимост край Карнобат вдигна властите на крак.

Борисов: Политиката е сложен занаят, не е за аматьори и начинаещи

Политиката е сложен занаят, не е за аматьори и начинаещи. Това заяви на извънреден брифинг бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тошко Йорданов обвини ПП в некадърност

От „Продължаваме Промяната” обвиняват „Има такъв народ”, защото иначе трябва да признаят, че са допуснали много грешки. Това каза в студиото на „Събуди се” председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, предаде NOVA.

ГЕРБ са давали сигнали на „Има такъв народ” как да гласуват

„Има такъв народ” са загубили много от обществения си образ, с който са дошли на политическата сцена. Такова мнение изрази в ефира на „Събуди се” доц. Антон Тонев, председателят на Здравната комисия в 47-ото Народно събрание, предаде NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 избирател

    3 1 Отговор
    Ако на изборите спечелят ГЕРБ , все едно Кирил Петков си е останал на власт , разлика няма да има . Борисов ще демонизизира по- евтиния руския газ , все едно в него дяволи подскачат и ще купува втечннения скъп газ , само и само да заслужи отноово благоволението на краварите . А в България ще се напълни с натовски войски и официално ще лети оръжие за Украйна . Ще ни направи бойно поле на нато с Русия .
  • 2 Бай Конур

    2 0 Отговор
    Нещо за най-важната новина за войната в Косово ще прочетем ли? Верно е отпускарски сезон и ви се спинка ама можеше да драснете 2 реда вместо да ни занимавате с бременни дето забременяли дорде са бременни и с маймунската шарка всред дивнитепедери в ГоляматаЯбълка
  • 3 хаааа1

    1 0 Отговор
    ех галошшш николов валентин...щеше да пасеш патките на село ако не беше 9-ти...
  • 4 Сатана Z

    4 0 Отговор
    Факти,спите ли бе,пияници? Косово ще ни запали чергата /

    Ситуацията в северната част на Косово през последните часове е все по-напрегната, а на няколко места жителите на тази част на Косово са издигнали барикади.

    В същото време административните пропускателни пунктове Jarinje и Brnjak са затворени, тъй като полицията т.нар Косово не позволява преминаването на тези административни пунктове от 18:00 часа.

    Малко след 17:30 ч. в Северна Митровица бяха пуснати сирени за въздушна опасност. Оттогава голям брой граждани започнаха да се събират на известния кръст в Рудар близо до Звечани, докато сърбите също издигнаха барикади в село Зупче, отиващо от Митровица към Зубин Поток, както и в град Слатина между Лепосавич и Jarinje, където камиони и микробуси бяха поставени на пътя.

    Сърбите от север решиха да издигнат барикадите, изразявайки протеста си срещу решението на властите в Прищина да приложат от утре едностранни мерки, които се отнасят до забраната за използване на сръбски документи и регистрационни знаци, издадени от сръбските власти.

    А сега,дупе да ни е яко!

    Z
  • 5 Сатана Z

    1 1 Отговор
    Украинският депутат ЗАПЛАШИ:
    Войските ни са готови да се бият срещу Сърбия!
    Украинският депутат Алексей Хончаренко се изказа, след като специалните части на фалшивата държава нахлуха в Северно Косово с пълна военна техника и отправиха заплаха към Сърбия.

    Именно украинският депутат сподели срамната заплаха и изказване в своя Twitter. Той написа, че украинската армия е готова да се бие в Косово и Метохия срещу Сърбия.
    - Ако Сърбия нападне Косово, ние трябва да защитаваме косоварите. Украйна е готова да действа с нашите войски на място. Република Сърбия се опитва да започне агресивна война. Точно по метода на Путин. Както казах, Сърбия е троянският кон на Путин в Европа. Войната навсякъде по света е ужасна - написа украинският депутат.

    Надявам се,че България може да защити гражданите на Републиката в случай на война в Косово?
    Или се лъжа?

    Z

    Коментиран от #6

  • 6 отбор юнаци

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сатана Z":

    Украинците плашат гаргите , руснаците ще им намерят работа щом имат толкова свободни военни части , че да заплашват сърбте . Не дай си боже да се стигне до конфликт все си мисля , че ще има доброволци на помощ на сърбите и българи и сев. македонци ....ако те обаче не се изпотрепят взаимно още преди да стигнат Косово .....сърбите българи и “македонци “ ли ли ще пазят да не се сбият или с шиптърите ще се стрелят ....едните по-добре да не ходят .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Име

    3 0 Отговор
    САЩ палят нов конфликт в Европа.
    Този път на Балканите.
    След посещението на Държавния секретар на САЩ, Антъни Блинкен, в Косово, на Балканите започна да тлее НОВ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ между Косово и Сърбия !

    Ще успеят ли американците да подпалят ВОЙНА на Балканите, която може да прерасне Световна Война, защото Русия ще се опита да помогне на Сърбия?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол