Last news in Fakti

1 Август, 2022 09:28 10 349 46

Ето как мъж освободи колата си от скоба (ВИДЕО)

  • рязане-
  • скоба-
  • кола-
  • паркиране

Клип с постъпката му обиколи социалните мрежи

Ето как мъж освободи колата си от скоба (ВИДЕО) - 1

Клип с демонстративно премахване на скоби от автомобил във Враца обиколи социалните мрежи. На него се вижда как мъж с портативен флекс реже поставената му скоба за неплатено паркиране в синята зона на града. Реже и докато реже, гневно обижда с нецензурни реплики служителите на "Паркинги и гаражи". А отрязаната скоба след това прибира в багажника си с думите "като сувенир". Постъпката му предизвика вълна от разнопосочни коментари.

„За случая бях уведомен пряко от служителите на синята зона и екипа, поставящ заключващите устройства – скоби. Веднага подадох сигнал в дежурната част на РУ на МВР– Враца. Нашите служители ме уведомиха, че лице е отрязало скобата, сложило я е в багажника и е напуснало мястото с автомобила си. С подаване на сигнала в полицията лицето беше бързо установено и задържано”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” Цветомир Илиев от Общинско предприятие "Паркинги и гаражи”.

По думите му подобни ситуации са ежедневие. „Има постоянно недоволни граждани. Нашите служители, голяма част от които са жени, по метода на убеждението, успяват да се справят с трудните ситуации. В конкретния случай жената, която е била на смяна, е била далече, но е чула шума от рязане на метала. Но е предупредила своевременно колегите си от екипа, за да започне издирване на този автомобил”, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    31 42 Отговор
    Врачанския тарикат, чак се снимал да се похвали на куките. Брао бе! Бухахахха
  • 2 Браво!

    143 15 Отговор
    Глобите в сини и зелени зони са рекет!

    Коментиран от #8, #22

  • 3 Така се прави

    118 8 Отговор
    един шлайф е по евтин от законният рекет "глоба", а и много скоби ще среже!!!
  • 4 Браво

    111 8 Отговор
    Да им нережем скобите на церберите!
  • 5 Филип Георгиев

    142 6 Отговор
    БРАВО !!! БОЙКОТ НА ВСИЧКИ БЕЗУМИЯ. НИКОЯ ОБЩИНА, ОТ СОФИЯ ПРЕЗ ВРАЦА ДО СОЗОПОЛ НЕ МИСЛИ И НЕ ИСКА ДА ИЗГРАЖДА ПАРКИНГИ. ИСКА ДА СЪБИРА ТАКСИ, ТОРМОЗЕЙКИ ХОРАТА. И ТАКА Е ВЪВ ВСИЧКО. БОЙКОТ НА СКОБИ, МАСКИ, СЕРТИФИКАТИ.
  • 6 Бай Танас

    88 35 Отговор
    Никога повече ПП !!! ОСТАВКА И ОБРАТНО В КАНАДА !!!

    Коментиран от #45

  • 7 Сух

    85 2 Отговор
    Ех тази родна полиция бе, топ престъпления разрешава.. Не ви ли е срам!!!
  • 8 Тартарон

    22 43 Отговор

    До коментар #2 от "Браво!":

    Покажи ми един град по света, където можеш да паркираш където си искаш и да не бъдеш глобен. Ако му бяха закарали колата на служебен паркинг пак щеше да е рекет ? Нарушаваш плащаш. Най-близкия пример - Гърция. Съдират ти кожата, Дори в С. Македония мит специална служба с п аяци и скоби. Ама ние ревем. Ревете, но плащайте. Три такива скоби имам в двора, защото живея в центъра на София и като си ги свалят ги мятат в храстите ми. Давах ги на Градска мобилност но не ги искат. Казват ми, че тези които са ги свалили са ги платили три пъти.

    Коментиран от #10, #11, #12, #13, #14

  • 9 Кочо

    59 6 Отговор
    Време е не да се срамувате и се чудите как да счупите скобата, портативна техника има достатъчно за тази цел, а да отидете при тези Паркинги и гаражи и ги разхвърляте в самата им бърлога! Да съборят всички стари сгради и направят на паркинги, а не да ги обявяват за обекти на културата и архитектурата на траките! Да поставят служители, които да подпомагат, а не да пречат на паркирането!
  • 10 Абе малоумник

    78 6 Отговор

    До коментар #8 от "Тартарон":

    Тоя да не би да беше спрял на средата на пътя или в нарушение на закона? Просто това е рекет на общината, щото се крадат данъците и все бюджета им не стига.
  • 11 Антон

    45 6 Отговор

    До коментар #8 от "Тартарон":

    Ти пък си на далавера от всякъде. Можеш да си паркираш където искаш на забраненото. Паркираш, слагаш си сам скобата и после си я сваляш сам. Никой няма да те барне

    Коментиран от #30

  • 12 Алексис Доксас

    43 3 Отговор

    До коментар #8 от "Тартарон":

    Да! Но в Гърция астиномикосът като види чужденец не бърза да го глобява, а му дава знак да води след него и го довежда до място за паркиране! А тук преди седмица в областен град гледам паркирано едно хубаво мерцедесче с регистрация СВ и след 10 минути вече скоби и разправии!
  • 13 Кочо

    39 4 Отговор

    До коментар #8 от "Тартарон":

    Поставяй ги и прибирай такса! Наполовина на общинарските хайдути! Сложи си една оранжева жилетка и се представяй за ,,Зелени площи"! Постави скобите на полицейските коли! Направи дарение с усвоените суми! Остави една част и за себе си!
  • 14 Грую

    40 6 Отговор

    До коментар #8 от "Тартарон":

    Абе Тараторчо мамин, какво ми даваш примери с европейски градове!?! Защо ми сравняваш кожодерството и рестрикциите в Европа с България? Защо не ми сравниш доходите примерно? Явно си някой, който получава благинки от неправомерните действия на общината! Да си чувал случайно за пирамидата на Маслоу? Явно не си! Едно общество за да се развива нормално първо трябва да задоволи елементарните и жизненоважни потребности на членовете си и едва тогава може да надгражда с рестрикции и наказания! А тук се кара по обратния ред- от вратата за краката!
  • 15 Европа

    21 0 Отговор
    Днес са особено активни в София на бул Х Ботев имаше 6-7камиона за събиране на коли още в 8ч
  • 16 протест

    51 3 Отговор
    срещу сините и зелените зони в градовете. Тези зони буквално поглъщат градовете и вече няма къде да се паркира безплатно, а тези улици са наши, не са нито на кмета, нито на общинските съветници. Безумие е да те рекетират на всяка крачка въпреки че българите са едни от най-бедните в ЕС. Има принцип от римското право - не два пъти за едно и също нещо. А ние веднъж плащаме данъци, за да се поддържат улиците и паркоместата, втори път плащаме, за да ги ползваме. Да не говорим, че и живеещите в тези зони трябва да плащат без да им е осигурено място за паркиране. Този дебилизъм и тази наглост трябва да спрат, да не сме овце да мълчим и търпим всеки да ни скубе и дере? А да знаете случайно къде отиват парите от зоните? Няма и да знаете, но не е в това да се създава удобен и достъпен градски транспорт.
  • 17 Четящ между редовете

    27 0 Отговор
    И какво като много от служителите са жени? Нали има равенство между половете? Защо изобщо се коментира това? Какво значи и "голяма чат от служителите"? Назначавайте по равно мъже и жени! Тя и работата е еднаква за всички.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Перо

    19 1 Отговор
    В белите държави общинските власти не правят такива простотии,създаващи невъзможност на собствениците на возилата да си вършат работата в работния ден! Просто слагат един тикет на чистачките за заведена глоба,която трябва да се плати в двуседмичен срок! После започват другите по-жестоки стъпки,от които собственика никога не може да се отърве,стига се до съд, даже може да загуби колата си,а сумата ще е нарастналата десетки пъти! Ако е на забранена зона с жълта линия,към тикета се слага още един /след 30 мин./, после колата се превозва към наказателен паркинг и му се начислява престоя на час и започват последващите процедури. Каква е тая простотия със скоби,губене на много време и нерви и рискове от щети по боята на калника!
  • 20 Плашимир

    29 0 Отговор
    Площ за паркинги има в градовете ,ама няма да има дране ако се направят обществени паркинги.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Корги

    40 3 Отговор

    До коментар #2 от "Браво!":

    Разбирам да се плаща се за закрит, охраняем паркинг на един или повече етажи. Такива паркинги в България са рядкост. Таксуването в този си вид за синя и зелена зона е чиста проба рекет на фона на всичките останали данъци и такси, които плащаш на общината за автомобила си.
  • 23 подкрепям

    37 1 Отговор
    на всеки му кипва...
    край нямат тези дранета - за всичко!
    не стига че те "връзват"...ами и трябва да ги чакаш да им дадеш пари...
    пошлост!
    ПОЛОВИН ДЕН ТИ ОБЪРКВАТ

    Коментиран от #42

  • 24 Питащия

    45 1 Отговор
    Защо екипа на Нова така яростно се противопоставят на човека срязал скобата? "Паркинги и гаражи" станаха ДЪРЖАВА в държавата! Брутални и нахални!
  • 25 КОЛ

    43 0 Отговор
    ЧИСТА ПРОБА КРАЖБА!
    ПАРКИНГИ ПРАВЕТЕ! Или поне опит взимайте:
    Бях в Унгария, Будапеща. Нямаше къде да се спре. От някъде се появи техен полицаи. Гледа, че се мотам. Започна на неговия език, разбра че съм хал хабер, (гледах го с недоумение) смени на английски, помоли вежливо да изчакам. Дойде за 2 мин. негов колега. Отцепи пътя, за да направя обратен на забранено и да последвам колегата му. Помислих, че ме водят в РПУ!!!!!!!!
    Закара ме до ПАРКИНГ!!!!!!!!!! направи с палеца на горе - за ок! Усмихна се! ..............и Замина!!!!!!!!!!
    НАПРАВЕТЕ РАЗЛИКАТА

    Коментиран от #41

  • 26 Машала

    26 3 Отговор
    В кой свят живеем? Къде в Европа има скоби? Има яки глоби, може да ти вдигнат колата, ако е неправилно паркирана, ама да ти слагат скоби за синя и зелена зона, го няма никъде по света! Ако си за глоба си те глобяват, но си вършиш работата! Това, че не могат да си събират данъците, не означава, че трябва да ти слагат скоба, и да ги чакаш часове да ти я махнат! България е страна на безумията! Комунизма не си отива! Стои си тук заедно с простотията!
  • 27 подкрепям

    14 0 Отговор
    В общините им свършиха роднините мъже -
    пенсионерите - ОБщинска полиция
    охрана по всевъзможни паланки. Има ли книжка, търкаля бусче. Други поддъжка на техника.
    ВиК и другите общински предпиятия по отворените, или тези поне които могат да си връзват обувките!
    жените само секретарки не бива, малко са местата. Една на 3 мургави да чисти пак не става. И започнаха да натоварват жени с мъжки дейности като тези. Рода е това!? После те търсят подкрепа от тях. Изборчета туй онуй.
  • 28 Врачански музовир

    19 1 Отговор
    А каква е марката на флексата, за да си я купя и аз.

    Коментиран от #32

  • 29 Чобан

    5 8 Отговор
    дивак....
  • 30 Тон

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Антон":

    Много хитро и ТАРИКАТСКО. Андрешко ряпа да яде...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кози

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "Врачански музовир":

    Изглежда да е DeWalt
  • 33 Да, ама не!

    5 0 Отговор
    В Лидл и Кауфланд продават малки флексове на батерии под техни марки, на 20 волта работят. По-добре е да се вземе флекс с по-голямата батерия 4Ач, малката е с капацитет 2Ач...но дори с малката не е проблем да се пререже такава скоба.
  • 34 Хаах

    9 1 Отговор
    Престъпление е, някой си -паркинги и гаражи да взломява имуществото ми, което явно някои считат за средство или извършващ престъпрение автомобил.На малограмотниците депутати от ОС трябва ясно да им се каже.Да си слагат бележката за глоба и да ги няма около колата ми.Иначе в правото ми е да я защитя със всякакъв вид средства.Много точно по горе са обяснили начините и къде и как се процедира.Къде са юристите учили право по азиатските дебели книги, да ни обяснят мотивите за това беззаконие.Схващате ли разликата между свободно родените в Щатите, Европа и Северна Корея, сравнено с България.
  • 35 Българин

    9 1 Отговор
    Колата е собственост на определен човек и не би следвало някой да я пипа като и слага такав скоба.Нарушил ли е правилата за паркиране, напиши му глобата, коята да му виси на сметката, но нямаш право да посягаш на колата му.В нормална държава собственикът ще осъди този поставил му скобата, но ще си плати и глобата.Това е нормалното, а не тези глупави интерпретации на тази тема в България.Все пак има луксозни автомобили и ако пострадат при слагане на такива скоби или при вдигане с паяк, някои приятели ще плащат яко.

    Коментиран от #40

  • 36 Българин

    13 1 Отговор
    Добре я е срезал, прав е .Браво.
  • 37 Смях

    0 1 Отговор
    Паяка, паяка!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Велин

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Българин":

    Има наредби на всяка община. Паркингът е общинска собственост. Няма начин да не е знаел, че там се плаща! Скобите са гадна история ама пред репатрирането си е направо лукс. Там плащането и стотина лева. Скобата е 20-30 лв. Паркирането 1-2 лв. Айде да помислим!!!!
  • 41 Велин

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "КОЛ":

    И платихте ли? Щото тоя си е на паркинг ама не плаща! И какво!? Да дойде полицай да му пази колата от глоба ли!?!?
  • 42 Велин

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "подкрепям":

    Що да чака с часове!?! Плаща- не чака! Аз лично съм против скобите. По-добре да ти лепнат фиш и си го плащаш в Общината.
  • 43 Отряд1

    0 1 Отговор
    Представете си една ситуация в която Ваш близък е получил инфаркт. В такива моменти, Вие не мислите за скоби, билетчета за паркиране или СМС, отивате по най- бързия начин да помогнете. И взимате пострадалия да го закарате по-бързо в болницата... и хоп - скобичка! .. Вашият близък умира, чакайки бърза помощ, влиза в статистиката и новините, а Вие... ами Вие оставате с недоумение как в 21 век, живеем така сякаш сме в 13-ти, с разликата, че има ток.
    Глобата е най- разумното средство. Нали колата се регистрира? Знае се кой е собственикът? В момента на писане на глоба, се изпраща СМС, и се дават всички необходими данни, за да може глобеният да заплати наложената глоба. Ако не го направи в рамките на 30-дена, започва съдебно производство срещу него. След приключване, и при доказване на вина, на чшофьорът се налага допълнителна глоба, която да покрие разходите по съд, а при рецидив от 5 нарушения и съдебни решения се отнема шофьорската книжка. Но колата не трябва да се пипа. Защото това може да спаси човешки живот...

    Пример: Шофирах в Германия. Зад мен имаше неголяма опашка а аз бях първи автомобил на кръстовище. Чух сирените на линейка, и за да освободя кръстовището, трябваше да навляза в него. Но зад мен други автомобили също бяха в подобно положение, и единственият изход, беше да премина кръстовището на червен светофар, и да заема най- дясна лента на движение, за да може линейката да премине. Камерите ме снимаха и не след дълго дойде, забележете, въпр

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ОСТАВКА И БЪРЗО В ЦЕНТРАЛНИЯ ли

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Танас":

    ОСТАВКА И ВЕДНАГА В ЦЕНТРАЛНИЯ
    9
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове