Last news in Fakti

8 Август, 2022 10:10 1 127 30

Керемедчиев: Русия би искала да има много по-приятелски ориентирани партии в нашето НС

  • милен керемедчиев-
  • русия-
  • дипломати

Гоненето на 14 български дипломати - 4 дипломата и 10 технически служители, не е намаляване на общата бройка на нашата мисия в Русия. Това означава, че ние можем да ги заменим с нови лица, които да бъдат одобрени от руската страна

Керемедчиев: Русия би искала да има много по-приятелски ориентирани партии в нашето НС - 1

Обикновено по дипломатически протокол гоненето на дипломати, след като вече са обявени едните за персона нон грата, става в рамките на няколко седмици. Руската страна се забави почти месец с реципрочната мярка, каза в "Денят започва" бившият зам. външен министър Милен Керемедчиев.

Тази мярка освен това е доста мека и дори не е реципрочна, тъй като България не само че изгони 70 дипломати и служители, но и закрихме Генералното консулство на Руската федерация в Русе и намалихме като цяло броя на руските дипломати у нас, обясни той.

По думите му Русия не е направила това.

"Гоненето на 14 български дипломати - 4 дипломата и 10 технически служители, не е намаляване на общата бройка на нашата мисия в Русия. Това означава, че ние можем да ги заменим с нови лица, които да бъдат одобрени от руската страна. Т.е. няма толкова силна реципрочност", допълни Керемедчиев.

Очаквах по-сериозна мярка, например закриване на нашето Генерално консулство в Санкт Петербург, но това не се случи. Нашите дипломати, които са обявени за персона нон грата, са в Екатеринбург, а България беше обявила, че ще закрие Генералното си консулство там и те щяха да бъдат изтеглени у нас.

По думите му мярката е мека, но е трябвало да се случи и влиза в цялата стратегия на Русия за намеса в предстоящите избори на България.

"За мен това е вмешателство във вътрешните работи на България, защото да се атакува правителство, което вече е в миналото и да се говори отново за дружбата между двете ни страни, показва, че Русия би искала в следващите избори да има много по-приятелски ориентирани към нея партии, които да влязат в Народното събрание", отбеляза Керемедчиев.

Той е категоричен, че работа на службите в България е да извадят на показ българските граждани, които са комуникирали и контактували с руските дипломати и са им подавали информация и да им бъдат повдигнати обвинения.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    34 13 Отговор
    Важното е че народът е приятелски .Без подкрепата на народа партиите са шепа мошеници.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хохохо

    16 13 Отговор
    Благодарение на корю и кокорю ще има поне половината
  • 6 Тонката

    10 20 Отговор
    Само дето Керемедчиев не обяснява, защо аджеба са и на Русия "приятелски настроени партии в парламента"? Кои сме ние, че Русия да има какъвто и да било интерес от нас? Те не ни броят за живи, той чак видя "намеса във вътрешните работи на България"....Боже, боже, боже.....Тия верно не се чуват какво говорят....Ние сме фактор на Балканите и в Европа и Русия драпа със зъби и нокти да сме и "приятели"....Та, тц, тц, тц.....Ужас!!!!!
  • 7 Пич

    25 16 Отговор
    Нашите политици , не се държат като наши политици !!! Около 80% от българите искат да имаме приятелски отношения с Русия !!! А политиците ни лазят по килима на Козяк !!! Е.....чии са тези политици ???!!!

    Коментиран от #11, #24

  • 8 Павел пенев

    22 17 Отговор
    Какво лошо има в това, ако в нашето НС има повече приятелски настроени партии към Русия? Всички виждаме до къде води приятелството и солидарността с ЕС и САЩ.

    Коментиран от #13, #14

  • 9 да де

    22 3 Отговор
    Партиите у нас са български само на хартия иначе са си чисти чуждестранни слуги наведени или на изток, или на запад.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бухахах

    12 14 Отговор

    До коментар #8 от "Павел пенев":

    Сега ще ти обясня до къде води
    Парите в бг идват от Европа
    И НАТО гарантира стабилността и ти спестява издръжката на алкохолици в бг армията като Радев и Янев милиарди годишно..за Русия заминават безответно едни 15 милиарда годишно
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Всички знаят

    10 10 Отговор
    По-далече от путин!
  • 17 нннн

    12 0 Отговор
    Те всички искат да имат приятелски партии- Русия, САЩ, Турция, Франция, Германия... И българите искаме приятелска българска, но не можем да се вредим от чуждите.
  • 18 Дървен философ

    7 1 Отговор
    На хора които говорят без да спират, а думите им са повтаряне на цели изречения без смисъл народа е оприличил с две думи- дървен философ. Този очилатко когото цититират много медии е от този тип. Изгонването на 14 български дипломати от Русия, значи, че Русия иска и ще се намеси в изборите в България. Ако му зададе водещия, но те не задават неудобни въприси, ние респективно Петков, канадската ливада, затова ли се намеси в политиките на Русия, йато изгони 70 руски дипломати. Нито е българин, нито е живял в България, нито дори жилище има в България, той е един турист, парашутист, спуснат от Америка, не защото е загрижен за българите, а защото му е наредено да срине доверието на Русия към България. Но тези соросоидни напъни вече години наред, минаха всякаква граница и народа си отвори очите. Лъснаха номерата на Петков, на Хр. Иванов, на Иво Прокопиев и на цялата шайка НПО Америка за България и се разбра и от най глупавия тяхната цел. Много избързаха, много нетърпеливи станаха и това ги провали. Адио НОП, Адио Сорос, Адио български предатели.
  • 19 Мимч

    6 4 Отговор
    Абе първо обвинение трябва да бъде повдигнато на такива,като тази керемида..
  • 20 тстс

    8 4 Отговор
    Колкото повече очерняят Русия с неистини и манипулации ,толкова по-русофил ставаам. Не Русия , бълг. полит партии са виновни за днешното положение БСП , СДС , ГЕРБ, ДПС, ПП , ДБ ....
  • 21 хихи

    4 5 Отговор
    След управениетона ППодмяната в българския парламент ще останат само приятелски ориентирани към Русия партии
  • 22 сноу

    5 4 Отговор
    Керемидите трябва да си стоят на тавана...

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Единствената партия

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Пич":

    в България,която не лази пред Козяк е Възраждане!За Независима България!Не на"евроатлантизма"!!!
  • 25 Дедо Пене

    4 3 Отговор
    АЗ НЕ ИСКАМ ДА ИМАМ ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ С ДЪРЖАВА, КОЯТО ОПРЕДЕЛЯ БЪЛГАРИЯ КАТО ВРЕЖЕСКА!!!

    Коментиран от #27

  • 26 Моряка

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "сноу":

    Правилно ,Сноу,но това се отнася за нашите здрави русофилски керемиди(80% от керемидите в България).Докато 10% ЛГБТ- обработени на Козяк керемиди,като на този от пасквила,могат да падат и да се трошат по главите на новите стари протестъри срещу Русия.Боклук троши боклука.Загубата ще е нищожна в сравнение с вредата от боклука.
  • 27 Моряка

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Дедо Пене":

    Дедо Пене,по добре си стой при топлия задник на Пена,отколкото да пишеш глупости.Още преди няколко години Атлантика Радев подписа ежегоден Европейски документ,че Русия е враждебна държава.Тогава нямаше война в Украйна,а имаше терор на Украйна срещу рускоговорящите.
  • 28 Моряка

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Оракула":

    Стоп ,Оракуле!До тук с манипулациите.Никой не се е клел ни на НАТО,ни на ЕС.Да ти припомня ли,че от всички членки на амереканския кръжец,само ние и Румъния нямахме референдуми.
  • 29 Демократ

    3 1 Отговор
    Когато накой каже истината за българската зависимост от Кремъл и наглата намеса във вътрешните ни работи чрез говорителката на др.Путлер мадам Митрофанова,руските тролове побесняват.Справка :коментарите по-долу,които доказват и какво вредно про-путинско образувание е Възраждане.Сякаш се натискат някакви копчета и веднага почва да се лее злобата към ЕС,САЩ. Да, ама статията е за Русия. Слава на Бога,че много хора в България не искат да живеят в лагер,искат свободно да пътуват и живеят,да работят каквото искат.Заплахите и омразата и всяването на страх са ни втръснали.
  • 30 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    1 0 Отговор
    мижав интерес???? МИЖАВ ИНТЕРЕС: Десет точки на програма издялана на камък. Ясни и обосновани искания. 10 човека от интелигенцията близка до Слави за депутати: Дърева, Робева, Мажд Алгафари, Пантев, Попандов, Панайот Панайотов.. ...! 10 човека за депутати от известните на младите: Тото, Дани Петканов, Владо Димов, Криско, Диян Соло... .. !! И първо място на изборите им е гарантирано. За партия ИТН, казвам. Точки: Нека 4% от бюджетът на общините да е за безплатни кухни, в кризи и до 40%. Нека 2% от БВП да е за социални апартаменти и къщи, саниране и социален ремонт. Нека 15% от БВП да е за социални пенсии, извън парите от НОИ. Раздържавяване на НОИ, общините и работническите синдикати да командват лични сметки - лични акции - в производство на жилища, храни, селско стопанство и дрехи, енергетика и водоснабдяване. 40% от БВП на зает да е минималната заплата - обявена от държавата, толкова да е в предприятието - като 40% от добавената стойност на зает там, ако това е повече от държавната минимална заплата. 25 болници напълно безплатни, с 8% от БВП ВЗЕТИ ОТ ДДС и АКЦИЗИТЕ. Частните да лекуват само работниците осигурени от работодател. Газът да се купува за рубли или каквато и да е валута от самите клиенти ТЕЦ, ФИРМИ, те си решават, и Газпром или Катар, Азербайджан, им го доставят.. ДЪРЖАВАТА ВЪН ОТ ГАЗЪТ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове