Last news in Fakti

10 Август, 2022 08:15 3 674 87

Икономист: Остава впечатление, че е решено да ни върнат в лапите на „Газпром“

  • руслан стефанов-
  • газ-
  • доставки-
  • газпром-
  • цена

По думите му, в последната половин година „Газпром“ ефективно изнудва Европа като непрекъснато намалява доставките на газ, така че да предизвика тези шокови нараствания на цените

Икономист: Остава впечатление, че е решено да ни върнат в лапите на „Газпром“ - 1

Очаквам КЕВР да одобри увеличението на цената на газа с 60%, тъй като дори и с него тя остава по-ниска в сравнение с европейските пазари в момента. Спрямо миналата година увеличението на цената е почти четворно.

Това каза за Euronews Bulgaria Руслан Стефанов, главен икономист в Центъра за изследване на демокрацията.

Очаквам в скоро време българското правителство да предприеме мерки за намаляване на въздействието на това увеличение върху домакинствата и бизнеса.

По думите му, в последната половин година „Газпром“ ефективно изнудва Европа като непрекъснато намалява доставките на газ, така че да предизвика тези шокови нараствания на цените. Европа досега успява да се справи и аз мисля, че ще успее да се справи и през зимата. Голямото притеснение както на българските регулатори, така и на европейските е дали ще има достатъчно газ за индустрията. Европа е доста по-подготвена от миналия такъв епизод през 2009 г. Планът за доброволно намаляване на консумацията с 15%, който не смятаме, че ще има голям ефект, освен ако не се добави и възможност за колективен отговор по отношение на доставките на газ. Все още няма единен европейски отговор. В България поради ниското потребление – само 1% от общото европейски потребление – не мисля, че ще имаме проблем да намерим необходимите количества, каза Стефанов.

Българският бюджет е в едно от най-добрите състояния по отношение на дефицит и дълг, така че българското правителство има достатъчно инструменти да удържи на този продължаващ шантаж от „Газпром“ и да осигури необходимите количества на социално поносими цени.

Според Стефанов, забавянето на газовата връзка с Гърция граничи с трагикомичното, но в крайна сметка ще бъде готова навреме.

Изказванията на служебния премиер и служебния енергиен министър оставят впечатлението, че сякаш вече имат взето решение, че трябва да върнат България в лапите на „Газпром“. За това се използват различни аргументи, включително недострояването на връзката с Гърция, за да се отвори вратичката за преговори с „Газпром“.

Ако все още има някой, който се заблуждава, че да се върнеш в обятията на един монополист, който в продължение на десетилетия е изнудвал и отнемал по около 300 млн. годишно от България в следствие на по-високи цени, спирал е безконтролно газа както през 2009 г., значи тези хора не разбират абсолютно нищо от геополитически рискове и съответно от пазарни и трябва да имат някаква друга мотивация, каза Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел

    63 7 Отговор
    Защо никой не пита Бойко къде ни отиде 100%вата диверсификация????

    Коментиран от #14, #48

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    99 11 Отговор
    Хем не искате руския газ , хем Русия Ви шантажирала чрез руския газ ‼️
    Нещо като "извади го по-навътре"‼️

    Коментиран от #86

  • 3 Боко

    107 5 Отговор
    Кой финансира Центъра за изследване на демокрацията?

    Коментиран от #22, #42

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    80 6 Отговор
    Комунизмът вече е в Испания, скоро в цяла Европа -
    - гасете тока след 22:00
    -климатика над 27° лете , под 19° зиме
    - ще има полиция да следи за рестрикциите....
  • 5 на минус 20 - на никой не му е до къпане

    86 8 Отговор
    Еми , след "гигантските" количества втечнен газ , които ни осигури Кирцата (от САЩ) , ако не попаднем в лапите на ГАЗПРОМ , ще попаднем в лапите на бялата смърт . Това е единствената алтернатива .

    Коментиран от #60, #70

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Филип Георгиев

    71 4 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ КУПУВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ЯНКИТЕ. НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ЦЕНАТА И ДАЛИ ИМА ИЛИ НЯМА ПОСРЕДНИЦИ. ВАЖНОТО Е ДА ЗАСТАНЕМ НА СТРАНАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ЦЕННОСТИТЕ. И ДА ЛЮБИМ С НАЙ ГОЛЯМ ЕЗИК РЪКАТА НА НОВИЯ ГОЛЯМ БРАТ,🤗

    Коментиран от #10

  • 8 Няма такава държава

    71 4 Отговор
    Европа са шизофреници...
  • 9 Неексперт

    61 2 Отговор
    "Очаквам в скоро време българското правителство да предприеме мерки за намаляване на въздействието на това увеличение върху домакинствата и бизнеса." Ето това са ни експертите. Вместо да се договорят количества газ, които да ни задоволят потреблението и на добра цена, експертите настояват да се поведем по идеологическите съображения за момента и после държавата(от данъците) да поеме разликата. Ами това са то гениалните експерти, няма спор. Ама ние не сме експерти и хич не ги разбираме работите, затова най-добре е, както винаги, да си мълчим и да плащаме
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 2 Отговор

    До коментар #7 от "Филип Георгиев":

    РЪКАТА заради цензурата ли е ❓❗❓❗

    Коментиран от #44

  • 11 Един

    66 3 Отговор
    Ало, "гладния" икономист - какво е по-добре : а. Плащаме си неустойките по договорите и стоим на студено и б. Потвърждаваме договора и си плащаме за доставките ? ... и то ... неустойките ще ги платим всички ние , не икономистите , не политиците - а ние и то по около 300 лева на калпак!!! Айде приказвай пак ! И...с чия заръка от къде изпълзя, а?

    Коментиран от #67

  • 12 Излиза

    59 3 Отговор
    че требва да се радваме на увеличение на цената от 60%. Платените писачи напълно се уляха.
  • 13 ППпатриот

    53 2 Отговор
    Ше умрем от студ ,но ще бъдем верни на ППартията! До последният неокапал от студ пръст ,ще гласуваме за ПП! Да живеят Кирчо и Кокорчо /и Гугленчето,де/!
  • 14 Дуньо простия

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Даниел":

    Къде да отиде, като така и не дойде.

    Коментиран от #24

  • 15 Перо

    66 2 Отговор
    Джендърския и соросистки Институт за изследване на демокрацията, да сравни цените на Балканите и конкретно Сърбия,където цената на газа е 3-4 пъти по-евтина и газа минава по тръбопровод през БГ и войната влияе еднакво!
  • 16 гого

    54 4 Отговор
    Абе болни мозъци ли сте, но няма друга алтернатива, все едно от къде все ще е Руски но много по скъп.
  • 17 Кангасейро

    70 2 Отговор
    Пак лъжи. През януари 2009 газът беше спрян заради безконтролните кражби на газ от Украйна и неплащането й от
    украиците.
    Сега цяла Европа плаща в евро или долари. Руснцте за секунди си ги превръщат в рубли и веднага пускат газ за
    платилите,
    Такава е схемата трябва да използваме и ние. Стига лицемерие!

    Коментиран от #61

  • 18 Браво !

    43 1 Отговор
    За какви лапи става въпрос бе ланколу? Една фирма продава и някой изгодно купува. Много хамерички филми са ти в главата! Като до сега не си си направил алтернатива, какво искаш? Лапи, дрънканици! А ние в кои лапи сме в момента?
  • 19 пьешу

    51 1 Отговор
    "главен икономист в Центъра за изследване на демокрацията"
    два въпроса към особата:
    - колко ти е заплатицата;
    - кой ти я плаща?
  • 20 Анна

    50 1 Отговор
    Лапите? Леле какви силни думи! А сега на какво сме качени? На орехова черупка насред океана! Кирил е поръчал танкери, но не е платил. Нямаме договорена цена, а сме на пазарен принцип. А на пазара цената скача всеки ден. За капак не е поръчал и не е резервирал системи за втечняване, т е. Трябва да ги прекупваме от други, пак на пазарни цени. А търсенето е огромно. Т.е. цената също е огромна. Та излиза, че лапите на мечока, може да се окажат спасителна прегръдка и подадена ръка, когато си започнал да се даваш.
  • 21 Поп

    42 1 Отговор
    Кой финансира този център?
  • 22 сороснерес

    50 2 Отговор

    До коментар #3 от "Боко":

    Питай сорос и неговите кърлежи..Такива институти които стоят в основата да унищожаване на България са десетки..Всички политолози,социолози,куртуролози все са от школата на "Америка за България" За 33 години видяхме какво са дали на държавата ни..№ 1 сме по-смъртност,корупция,зле сме в всичките области..Това са резултати на нашата интеграция в Европа...
  • 23 Рубладжийче

    2 41 Отговор
    Руската газ е тъй нужна за русофилите както слънцето и въздуха за всяко живо същество!
  • 24 Даниел

    31 3 Отговор

    До коментар #14 от "Дуньо простия":

    Как така?? Няколко човека се кълняха като майка в кьорав син ,че след завършването на тръбата ще сме the best!
    Гледам същите тези се гласят пак да идват на власт и съм ужасен
  • 25 До кога ще играем на жмичка?

    39 2 Отговор
    При всяко ново правителство, нови правила, а народа все повече обеднява. Всеки дърпа чергата към себе си и накрая я превърнаха в парцал. Нали за демокрация се борим, а каква демокрация има без референдуми!? Нито за НАТО и ЕС питаха народа, нито за руското влияние го питат. Хайде да се проведе референдум заедно с изборите и най после народа да определи в каква посока иска да върви, на Запад или на Изток. Уж сме демокрация, а шепа подлоги определят как да живеем!? Накрая пак с кръв ще стане промяната.

    Коментиран от #31

  • 26 Тулуп Мисирков

    33 1 Отговор
    "Икономист",а говори кат дрът политпроститут.....
  • 27 Истината

    6 45 Отговор
    Русофилите са по пристрастени към руските нефт и газ, отколкото наркозависимите към кокаин и хероин. При липсата им изпадат в абстиненция, стават раздразнителни, проявяват вербална агресия и са готови да приложат физическо насилие към всеки, който ги лиши от руските въглеводороди.
  • 28 Българин

    40 2 Отговор
    Отдаавна тече подписка за закриване на т. н. Център за изследване на демокрацията, най-вече заради крайни и антибългарски "изследвания". Въпросният център многократно декларира, че не е пристрастен политически, а пропагандира опасни идеи, които поляризират българското общество. В България съществуват множество I T фирми, които работят предимно за американски работодатели. Има данни, че редица работодатели /български/са заплашени, че ако не изкарат на протести своитеслужители в полза на дивашката кирчова русофобия, поръчките може и да секнат. Айтиспециалистите в България могат безпроблемно с техните "заплатки" да преборят всяка газова криза, но останалите!!

    Коментиран от #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Руслан Стефанов!! Поредния Идиот

    36 2 Отговор
    На Хранилка!! Каква, Демокрация, къде е тази Демокрация?? Няма пари Българина за да плаща Демократичната скъпа газ!! Това не го ли знаеш Идиот!!
  • 31 Българин

    5 28 Отговор

    До коментар #25 от "До кога ще играем на жмичка?":

    Никой не спира тези, които искат да ходят на Изток бе приятелю! Не се измъчвай в евроатлантическа България!

    Коментиран от #77

  • 32 Аршлох

    26 2 Отговор
    Зад този център за изследване на демокрацията прозира зловещата фигура на Шо рош.
  • 33 .......

    29 2 Отговор
    Типично изказване на умник-соросоид от Центъра за изледване на демокрацията.
    Има поговорка: В царството на идиотите, глупакът е цар.
  • 34 Българин

    6 33 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато по заповед от Москва взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
  • 35 Охо-бохо

    23 3 Отговор
    Турбините на компресорните станции имат нужда от поддръжка, а попадат под санкции. Де факто кой намаля газовите доставки, икономисте?
  • 36 Урюрвкос

    4 13 Отговор
    Газпром спря горивото през 2009 защото проруския Янукович (свален след преврат 2014) натрупа дългове и отказа да ги плаща. Сега Газпром също спира горивото ако монетите не дрънкат в неговата касичка.

    Коментиран от #38

  • 37 Наблюдател

    7 26 Отговор
    Петата колона на Москва от национални предатели и българофоби е мобилизирана за връщане на България отново към руската енергийна зависимост!
  • 38 Руските ZV. иne

    5 23 Отговор

    До коментар #36 от "Урюрвкос":

    Винаги са използвали енергоносителите като средства за шантаж. Но времето когато ще се молят някой да им ги купи наближава!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 българина

    25 3 Отговор
    когато икономист от Центъра за изследване ма демокрацията ти каже такова нешо, все едно говори цру и америка срещу България! все едно пациант да се оплаче от лекарствата предписани от доктора, щото му се повръща, и доктора да му вика давай давай, може и да не умреш! такива икономисти прердатели ни намалиха с 3 млн... таргета е с 6
  • 41 Ице

    25 2 Отговор
    А дано е така, Руслане. Да имаш директна тръба и да ходиш да внасяш газ в шишета от америте е мегакрвтения.
  • 42 българина

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "Боко":

    ясно е кой, същите задокеански мъ рши, които съсипаха България за 33 г!
  • 43 БПФ

    23 1 Отговор
    Какъв точно "икономист" е този индивид, който иска бизнесът и домакинствата да плащат непосилни сметки за газ? Тоя "център за изследване на демокрацията" е поредното котило на американското посолство !!!
  • 44 Филип Георгиев

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    НЕ, РАЗБИРА СЕ. ВСЕ ПАК, НАДЯВАМ СЕ, МОЖЕ БИ НЕ ВСЕКИ Е НА НИВО ПКП И ЛЕНА😮
  • 45 Пистолейро

    27 1 Отговор
    Митрофанова предлагаше преди десетина месеца дългосрочен договор за газ. Ние не се заинтересувахме поне за цената. Можеше да бъде 300-400 долара сега е 2067.38 .

    Спомнете си кой ни спря от Южен поток, реакторите в Козлодуй по чие настояване бяха изключени?
    Сега БГ действително би била Швейцария.
  • 46 Азз

    22 1 Отговор
    Умнико !!!! След като тъпото кире ни насади на най- големия ти излизаш и почваш да плещиш глупости колко ни било всичко най- евтино в сравнение с европата....Как един не излезе и каже - вие получавате най- ниското заплащане
    и стандарта ви е най- нисък...
  • 47 Васил

    2 25 Отговор
    Да се пръждосва газпром видя се че Европа може и без нея да си го кусат Рашистите на закуска обед и вечеря защото друго не им остана.
  • 48 мммда

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Даниел":

    Няма я, защото е безмислена и няма конкурент на руския газ по цена и постоянно количество.
    Просто е два пъти по- евин.
    Само кръгъл идио.т би купил едно и също нещо на двойна цена.
    Тоя горе може да е завъшил някаква икономика, но определено не е икономист(би докарал всяка фирма до фалит с това мислене).
  • 49 ами да кажа

    18 1 Отговор
    скачайте си сами без парашут защо и нас ни карате
  • 50 Е да...

    3 22 Отговор
    Така е решено от Москва, и е заповядано на продажният фатмак да направи това, и кабинета има само една задача..да върне рекетьорите от Газпром на сцената, или цялата тази българо-руска ОПГ да заработи отново против интересите на всички българи, тази сага с газта няма да свърши скоро, докато не бъдат изритани от България всички продажници, руски проксита, шпиони, експерти, гълъби, комунисти, фатмаци, платени негодници на митрофанова, путински слуги, тулупа от Банкя и шайката му, гешевци, и много други, докато тези антибългари спокойно си оперират в държавата така ще е, и това продължава вече 150 години откакто руските варвари решиха че трябва постоянно да ни освобождават.

    Коментиран от #58

  • 51 шефа

    21 1 Отговор
    Вижте му уродливата соросоидна физиономиика на Русланчо и повече няма какво да го коментираме.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 мучо

    18 1 Отговор
    този цовечец, работещ в центъра за изследване на колониалната световна демокрация явно се е объркал...тотално...
  • 54 българина

    21 1 Отговор
    впечатлението е, че всички искащи американски газ са на заплати в нпо, институти и фондации на издръжка на америка срещу България!
  • 55 българина

    17 1 Отговор
    скоро бизнеса и хората ще ви горят на клада такива като вас боклуци, както вие им изгорихте бизнеса
  • 56 КОЙ Е ТОЯ ПРЕДАТЕЛ ИКОНОМИСТ !?

    12 1 Отговор
    ЖИВ ЩЕ ТЕ ДЕРЕ ПУТИН ! ТОЙ ЩЕ ДОЙДЕ !
  • 57 Геша

    13 1 Отговор
    От центъра за изследване на демокрацитат! ! Еничарче.
  • 58 542612

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Е да...":

    Продажният фатмак не се е продал на Масква, а точно на враговете ни. Нали той догара на власт тия недоразумения киропро100то и оня кокорестия каунь! Фатмака отдавна се е продал на говедата, не го слагай в А група!
  • 59 Гай Турий

    13 1 Отговор
    На тоя мухльо и на цялата файтонджийска банда от американски агенти в ПП, ГЕРБ, ДБ и т.н. кой им плаща парното, че не им пука цената за да му стане двойна през тази зима?! Те ли произвеждат и ползват торове? Всички тези дебили са се продали за зелени пачки да изпълняват американската стратегия за удари по Русия. Само че американските интереси в случая са вредни за България. Една и съща газ според американските интереси ни излиза два пъти по-скъпо от руските интереси. Има ли логика от един ботуш да ни набутват под друг, луксозен на думи, но фактически по-жесток и ограбващ ни?! Предатели, вие ще докарате на власт такива като Възраждане и ще си заслужите гонитбата по НК, гл. I за предателство и шпионаж в полза на англосаксите и файкинистанците.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 983912

    13 1 Отговор

    До коментар #17 от "Кангасейро":

    "Пак лъжи. През януари 2009 газът беше спрян заради безконтролните кражби на газ от Украйна и неплащането й от
    украиците."

    Адмирации!! Най-после някой да каже ИСТИНАТА!

    Коментиран от #84, #85

  • 62 ши има СССР 2.0

    8 1 Отговор
    Комунизмът идва след война, и разруха, рязко обедняване и липса на надежда, когато липсва капитал. Социализмът е когато натрупаният капитал е почти равномерно разпределен към всички. Либерализъм е когато общият капитал се присвоява от частни лица. След либерализмът се развива в консерватизъм - силна олигархия - решена да отстоява ограбеното през либерализмът. ... Защо Путин не спира газта за ЕС, защото той мрази комунизмът, а спряната газ ще повдигне класова революция в ЕС, и разруха, и става КОМУНИЗЪМ.

    Коментиран от #66

  • 63 Това е Самата Истина

    14 1 Отговор
    Стига празно дрънкане и напразни пропагандни напъни от козяшките диригенти! Газпром винаги е бил надежден и предвидим партньор с изгодни за България договори. ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ напъни заОчерняне идват от САЩ и нейните ИНТЕРЕСИ И ОТ нашитеПродажниПапагали щедро финансирани от Америка за България на добрия самарянинЧичко Шорош
  • 64 85858

    12 1 Отговор
    Центъра за изследване на демокрацията - в списъка на финансирани от Америка за България организации. Предлагам да спрете да им давате думата, защото е очевидно, че са платени да ни набиват само тяхната версия, като папагали. Дайте списък кого финасират руснаците - няма, нали. Само много ви знае мрсния плювналик, подлоги козяшки вмирисани.
  • 65 Павел пенев

    9 1 Отговор
    По добре в лапите на Газпром отколкото в лапите на западни и наши крадливи посредници. Не давайте трибуна на такива мекерета.
  • 66 мммда

    7 1 Отговор

    До коментар #62 от "ши има СССР 2.0":

    Koмунизмът е вече в Германия.
    Отнети са всички свободи, остана само правото на работа. Всичко останало каквото правителството нареди. Чиста диктатура.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Посетител

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "на минус 20 - на никой не му е до къпане":

    Наистина - по-добре в "лапите" на ГАЗПРОМ, отколкото в лапите на Бялата смърт! Само дето някои са по-съгласни да си идат от студ въшлясали и вмирисани, само и само да го "накривят" на Путин...
  • 71 Просто човек

    1 0 Отговор
    ГъзПром - НЕТ!
  • 72 Марков

    3 0 Отговор
    На този Стефанов му плащат да говори глуости. Иначе няма шоколадче. Хайде да разсъждаваме кой качи цената на газа: санкции на ЕК, неремонтиране на турбините на СП2 и несертифицирани СП2, спиране от Полша на тръбата през тях и единия вход на тръба през и от Украйна. Байдън заплаши, че ще взриви СП2, ако тръгне. Т.е. преносът на руска газ по тръбите е блокиран. Урсула каза, че се спират договорите и тя ще договаря доставка общо за ЕС, за понижаване на цените, но второто не стана.Започна активно ползване на спотовия пазар, където цената е около 2000$, и най вече на американска газ. Така, че не ни бутайте такива мушмороци да ни омайват с неистини. Но те пък възбуждат дискусия, от където Факти печели
  • 73 По добре

    2 0 Отговор
    В лапите ва Газпром от колкото посредници да си тъпчат гушите щото санкции нали.ПУМИИ ДОЛНИ ПУКНЕТЕ
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Какъв българин си, щом си се подложил на

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    краварите? Не знам дали аз ще ходя на изток, но подлогите на краварите скоро ще бягат към краварника. Нали болшинството решава как да живеем, а не шепа подлоги. Видяхме краварската "демокрация" до къде води, жив пример Украйна, това ли искате да стане и в България?

    Коментиран от #78, #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 БМДТ

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "Какъв българин си, щом си се подложил на":

    Димитър Талев "На завой".
    Писано е за теб.

    Коментиран от #81

  • 80 жалко

    1 0 Отговор
    Руслане, ти върви в лапите на свещите. Въшлясали за демокрация. Ид..ти!
    Заработи ли си днес краварските стотинки?
  • 81 Подлого, аз не правя завои,

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "БМДТ":

    краварските подлоги сте фурнаджийски лопати, до вчера комунисти, изведнъж станахте "демократи"!? Цялото СДС беше такова, а точно те убиха България. Явно и ти си от тях. Ганю търси келепира, затова се превръща в подлога! Отврат сте!
  • 82 сирене

    1 0 Отговор
    Икономист на Центъра по изследване на демокрацията.. Хахахахаха! Не, не е на хранилка...
  • 83 Ник

    0 0 Отговор
    На тези дето им пречи краварника.Защо само в Чикаго има 300х. българи,а в Русия колко трийсетина.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Благодаря Кангасеиро

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "983912":

    Благодаря за подръжката Sir
  • 86 Ударил Греда

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ами именно защото Русия шантажира другите с газа, затова не го искаме. За съжаление в България руските проксита са прекалено много
  • 87 Дянков

    0 0 Отговор
    При бай Тошо режим на тока и купони . При Киро купони и режим на тока.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове