Last news in Fakti

10 Август, 2022 19:32 3 868 31

Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп

  • арх. иван шишков-
  • газова връзка-
  • интерконектор

Според арх. Шишков най-проблематична остава компютърната връзка на газопровода със съоръженията в Гърция

Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп - 1
Снимки: МРРБ

Газовата връзка с Гърция не е готова. Обектът изглежда като луксозна сграда с мебели, до която обаче няма ток и добър достъп. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след инспекция на Междусистемната газова връзка на българска територия, която направиха съвместно с вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

Министър Шишков потвърди, че за по-бързото завършване на обекта ще има всекидневни проверки от регионалните структури на ДНСК в Хасково и Стара Загора. Ежедневно те ще докладват за извършените строително-монтажни работи. На практика надзорната фирма ще получи офис в централата на ДНСК. Така ще може заедно с началника на дирекцията да събират всички необходими документи за пускането на конектора в експлоатация. „Искаме, докато строителят си завършва недовършените строителни дейности, надзорът и ДНСК да проверят всички документи за готовите сегменти, за да няма забавяне в последствие“, отбеляза арх. Шишков. Това ще позволи да се спечели време и когато строежът бъде готов, още на следващия ден да бъде сформирана приемателна комисия и газопроводът да се въведе в експлоатация.

Министърът информира още, че МРРБ е в постоянен контакт с изпълнителя на проекта. Част от дейностите, които бяха отчетени като недовършени, вече са почти готови. Сред тях са ключов противопожарен водопровод. На инспекцията днес бе установено обаче, че все още има недовършена замазка по конструкцията на газоизмервателната станция в Стара Загора. След завършването ѝ сградата ще бъде разчистена, защото сега е като строителна площадка.

Министър Шишков подчерта, че приоритетно ще се работи за пускането на газовата връзка, а всички довършителни дейности, като изграждане на обслужващи пътища, възстановяване на щети по напоителни канали и др., ще се завършат на втори етап. Това, което няма да попречи обектът да се ползва, ще бъде реализирано на първи етап, увери регионалният министър.

Според арх. Шишков най-проблематична остава компютърната връзка на газопровода със съоръженията в Гърция. Тя е от съществено значение, за да потече газ.

„Няма да създаваме напрежение около обекта като търсим пропуски от строителя, защото от това никой няма нужда. Гледаме позитивно на нещата. Считаме че той е разбрал отговорността на времето, на това че трябва да завърши обекта и разполага с комфорта цялата държава да помага да завърши най-важните части от него, за да го въведем в експлоатация и да работи. Разрешението за ползване не е само документ, то е гаранция, че обектът може да се ползва“, посочи арх. Шишков.

В проверката на Междусистемната газова връзка Гърция - България участваха началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Деляна Панайотова, областните управители на Стара Загора и Хасково – Иван Чолаков и Минко Ангелов, заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, изпълнителният директор на ICGB Теодора Георгиева, главният инженер на обекта Стефан Пипков и др.

Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп

Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рософил

    45 7 Отговор
    Сигурно ше ме изтриете,но не мога да се се уддържа.
    Да кажа един виц:
    "Нощ, Евгений Дай..в и Аня в кревата. При него не се получава и почва да псува Путин.
    Тя:
    - Какво ти е виновен Путин?
    Той:
    - По времето на Брежнев не беше така!"
  • 2 Жоко

    47 25 Отговор
    Докъде се докарахме да ни упрявляват такива малоумници. Затова зимата по тръбите ще получавате, вместо газ, Киро. Той ще ви се мята вътре. И без това ще "тече" по всички "свободни", като свободни кокошки, телевизии. В краен случай,за по-ВИП-клиенти, в тръбата ще пуснат и Лена. Кокорчо не може, защото със Спецов са много охранени. Няма да влязат в тръбата.
  • 3 Танк

    26 24 Отговор
    Кога сме видели нещо хубаво от гърците, та и сега.

    Коментиран от #10

  • 4 Анонимен

    50 21 Отговор
    Киро пак лъже, че всичко е готово и нарочно бавят газопровода, както лъже че не прекупваме от Гърция руска газ с надценка и хитрите гърци печелят от нас 200 милиона евро.

    Коментиран от #17

  • 5 дда чуем за тока

    37 4 Отговор
    За токовата връзка на павилионите пред болницата по добре разкажи.
    Как стана така.
    Ти беше отговорното лице
  • 6 защо

    19 14 Отговор
    нали килчо тобеше пуснал - с наелоните ли е работило - опаковано - смях в залата
  • 7 защо

    22 9 Отговор
    хихихихи - килчо и коколчо - че не мога да казвам р
  • 8 позеленял

    17 14 Отговор
    най-проблематична остава компютърната връзка на газопровода със съоръженията в Гърция. Тя е от съществено значение, за да потече газ./ но се поръчва газ , обявяват се търгове ,но не се знае нито разтоварено количество нито преминало количество , ще го пишат колко им кажат от дб и пп ? нали са едни честни и почтени ,никога няма да присвоят повече от 1 000 000 на седмица
  • 9 Ще ви готвят

    14 4 Отговор
    С бяла майонеза за по сладко ,ще ви папкат като бял ориз гърците
  • 10 Как какво

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Танк":

    Бяла свобода и разбиране

    Коментиран от #14

  • 11 Софиянец

    29 8 Отговор
    Срам сред архитектите е шишко, пиянката от сутрин.

    Коментиран от #19

  • 12 Тиквата от Банкя

    35 19 Отговор
    Хариза на Путин 3 милиарда народна пара за сръбската тръба. Но там газ за България няма.

    Коментиран от #16

  • 13 тая митична връзка

    15 10 Отговор
    боко с мустафата я открива киртака по време на мустафата я открива ред е на рундев и гълъбите му докато не си е тръгнала мустафата
  • 14 Танк

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Как какво":

    По 3 ли?
  • 15 КОНЕКТОРА С ГЪРЦИЯ...ШАМАР ЗА БСП

    13 12 Отговор
    Пускаме газта и си решава е газовия проблем....
  • 16 БАЛКАНСКИ ПОТОК...ШАМАР ЗА БСП

    13 9 Отговор

    До коментар #12 от "Тиквата от Банкя":

    Лапаме комисионни от трансфера на газ за ЕС...ама БСП другарете се правят на ударени....
  • 17 КОНЕКТОРА С ГЪРЦИЯ...ШАМАР ЗА БСП

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    И от къде иде тая руска газ, че никой не разбра....
  • 18 школата си личи

    17 9 Отговор
    Кирчето лъгането за нищо си го нема , той освен да лъже бодряшката , друго не може да прави .Даже танкери му " паркира " на този газопровод , американски , първо по два , после направо по седем , въображаеми , като американските изтребители .
  • 19 алкохолик

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    Аааа, отдавна ме е надминал, че и в акъла е позамъглял повече от мен.
  • 20 Отчитане на дейност,

    13 0 Отговор
    това тяма да реши проблема.
  • 21 Кирчо пак в лъжи

    14 9 Отговор
    Въртя кран, "газ да пуска", а ток няма! 😂 Но стадото е пред парламента и блее за акт 16! 😂
  • 22 къф тоя

    10 2 Отговор
    дамаджан
  • 23 шменти

    10 5 Отговор
    Този е пълно шменти капели. Само като му видиш физиономията ти е ясно , че лъже като дърт "ром". А истината е, че с главния им шеф РР се чудят какви да ги измислят, за да си остане Газпром пълен монополист и комисионните да си продължават. Хиновски нали каза, че с руснаците най-лесно се уреждат комисионни. С американците е трудно. Така че натискат не заради нашия интерес, а за да напълнят собствения си джоб. Диверсификация трудно ще разрешат проруските м.е.к.е.р.е.та , облечени в държавна власт.
  • 24 Абе,

    9 8 Отговор
    Радев къде ги намери тези олигофрени. Не била готова, ама май е готова, и трябва останалите да си довършат документацията. Какво разбира архитект от газопровод?
  • 25 сирене

    8 6 Отговор
    Е, дееееееее... Киро пак не ни каза истината, тюх...
  • 26 Долни

    8 6 Отговор
    Лъжци. Саботират газовата връзка с Гърция. Интересно как приеха Турски поток с ненаправените отчуждения?
  • 27 Долни

    7 6 Отговор
    Лъжци. Саботират газовата връзка с Гърция. Интересно как приеха Турски поток с всичките му зулуми?
  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 5 Отговор
    Стига сте лъгали.Имате работа за няколко дни до седмица.Напълно възможно е да я довършите,като пуснете тръбата!!!Вчера започнахте да се мазните на газпром и русия и никой не го отразява в бг медиите докато руснаците говорят.Хората затова ви мразят продажна измет!
  • 29 Газ

    3 5 Отговор
    Архитект/ и то какъв/ ,да коментира строителство и то на газопровод??!!!!
    Моля ви се, та това е носена😡
  • 30 ПАК ИМАМЕ КЪСМЕТ

    1 1 Отговор
    ЧЕ корнела НЕ Е НАДУШИЛА ТАЗИ СДЕЛКА И ДА СИ НАТОПИ З.У.Р.Л.А.Т.А. В НЕЯ !
  • 31 Въпрос

    2 1 Отговор
    А азерската газ демократична ли е като американската или не толкова? Да не ни продават някакво менте, диктаторска газ затова питам. Някой знае ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове