Last news in Fakti

11 Август, 2022 11:20 6 322 39

Директор на болница обяви 1,4 млн. лв. годишна заплата

  • болници-
  • директори-
  • заплати

Определени сфери - кардиология, хирургия, очни болести, продължават да бъдат в пъти по-печеливши от други

Директор на болница обяви 1,4 млн. лв. годишна заплата - 1

И в най-трудната година за здравната ни система, когато в болниците хората с COVID-19 надхвърляха 10 000 в някои моменти, малки и големи лечебни заведения са давали впечатляващи доходи на своите директори. В някои от тях заплатите намаляват, но в други продължават да растат въпреки критичните месеци. Дори в малки населени места болнични шефове успяват да печелят значителни суми по различни странични линии. Определени сфери - кардиология, хирургия, очни болести, продължават да бъдат в пъти по-печеливши от други. Доходите понякога нямат връзка с натовареността на лечебното заведение и малки болници с местно значение изпреварват структуроопределящите големи болници. Това показва преглед на имотните декларации на управителите на лечебни заведения, които ползват публичен ресурс от НЗОК. Те са за 2021 г., съобщава в. "Сега".

ТОП 5

В ТОП 5 по основно трудово възнаграждение няма нито една държавна болница, което е разбираемо заради ограниченията за заплатите на техните управители. Любопитно е обаче, че сред първенците има само един директор на столична болница.

Най-висок доход отново е обявил Кирил Панайотов - изпълнителен директор на частната кардиологична болница "Медика кор" в Русе. За миналата година той е обявил 1 471 952 лв. годишна данъчна основа от трудови доходи и още около 198 000 лв. от други източници. Това означава, че Панайотов е получавал най-малко 122 662 лв. заплата месечно - това са суми след приспадане на осигуровки. Доходът му леко намалява спрямо 2020 г. - с 43 080 лв. (общо за годината). "Медика кор" има договор с НЗОК за 61 болнични легла, от които в момента по данни на касата са заети 41.

Няма изненада и на втора позиция - тук отново е Методи Янков, управител на столичната частна МБАЛ "Сердика". Той е декларирал 827 041 лв. годишна данъчна основа от трудови доходи, като при него 2021 г. е била благоприятна и доходът се е увеличил сериозно спрямо 2020 г. - със 102 041 лв.

Следващите трима по доходи миналата година бяха в диапазона 350-388 хил. лв. Тази година обаче има декларирани по-високи заплати. Частната МБАЛ "Св. Иван Рилски-2003 г." в Дупница извежда своя управител на трето място в страната по доходи. Ени Лефтеров е обявил 412 039 лв. годишна данъчна основа от трудови доходи, още 174 456 лв. от други трудови правоотношения, а също и 770 430 лв. дивидент. Заплатата на Лефтеров се е повишила миналата година въпреки пандемията - със 75 000 лв.

Александър Маджуров, шеф на едноименната частна МБАЛ в Бургас е обявил 410 208 лв. годишна основа от трудови доходи, плюс още 171 000 лв. от други трудови отношения. На сайта на болницата пише, че е създадена на базата на първа частна хирургична болница в Бургас и третата частна болница в страната. И тя не е голяма - 60 легла.

ТОП 5 завършва Димитър Тасков, управител на очни клиники "Луксор". Той е обявил 364 561 лв. годишна данъчна основа от трудови доходи. Декларира и доходи от дивиденти за 461 640 лв.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!!!

    73 4 Отговор
    Бяла мафия!

    Коментиран от #9

  • 2 Сома

    55 2 Отговор
    Този ден и нощ е работил, изобщо не е спал!!!
  • 3 пенсионер

    31 7 Отговор
    халал да са им ! особено , ако дават и за благотворителност. иначе : "ковчег джобове няма!"
  • 4 Долу Мерките

    57 4 Отговор
    Корона - Диктатурата явно добре се е отразил на медицинската гилдия, особено на шефовете.
    Е затова уважаеми сънародници, ще ви тормозят с маски мерки и други всевъзможни медицински глупости.
  • 5 да де

    38 6 Отговор
    Хайде стига пушилек това са частни болници кажете за държавните и общинските да не мислите , че шефовете там са взели кой знае колко по-малко.

    Коментиран от #12

  • 6 Думи нямам!

    57 1 Отговор
    На толкова болен и нелекуван народ, няма млади лекари,няма сестри, няма.... , нищо няма в здравеопазването, милиони заплати! От държавата, от болния и беден народ!
    Няма оправия, помагай боже!
  • 7 Айдеее

    25 0 Отговор
    Провинцията вече изпреварва столицата по доходи ... КЕФ!!!
  • 8 Дуай Липа

    11 2 Отговор
    кой не скача е червен! кой не скача е червен! ля ля ля ля ля ля ля
  • 9 Бабе

    38 1 Отговор

    До коментар #1 от "!!!!!":

    И това е само онова, което им се е наложило да декларират, защото не са знаели как да го скрият, а колко е скритото - само Бог знае и стари баби!
  • 10 плюс минус

    23 2 Отговор
    За втори път този директор на частна болница получава над милион лева годишна заплата.
    По силата на съдбата сме от един и същи град и отвреме на време пътувам край тази болница, която по времето на соца беше една добра поликлиника.
    Кой, как, защо и срещу какво я приватизира, не знам.
    И как става така?
    Как се получава такава заплата?
    Как се надстрояват етажите на болницата и как се строи ново крило?
    Защо болницата няма паркинг и живущите наоколо страдат от това, защото е претъпкано от коли с номера от съседни окръзи?
    Нали здравеопазването по Конституция е безплатно?

    Коментиран от #32

  • 11 Йойо

    21 1 Отговор
    Източват яко НЗОК,и това е резултатът.Еми ,това е държава,Тимбукту.До кога така,никой млад човек не работи тук,всичките бягат в чужбина,няма оправия просто.Това е,спасението е терминал 3.
  • 12 Взели са

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Много повече са взели, но не могат да го декларират... Затова всички болници са на огромни загуби...
  • 13 емигрант

    11 10 Отговор
    Това са ЧАСТНИ болници бе какво се ровите в заплатите и доходите им ? Защо не се поровите в държавните болници в които здравноосигурените си плащат като "поп" дори и едно памуче за убождане с игла ? Защо не кажете на хората, че на Запад в държавна болница никъде не се плаща и сентимус за каквато и да е процедура или оперативна намеса ? Защо не кажете на народа директорите на държавни болници какви заплати са си гласували и какви милиони са откраднали от здравните осигуровки на хората ? Как можахте на частника да извадите данните, а на истинските държавни крадци от болници не можете да извадите и представите на суверена данни за престъпленията им ? Защо насаждате омраза към тези които са от частен характер и създавате напрежение сред малограмажните в главите които ето тук веднага по шаранджийски "захапаха куката" ?

    Коментиран от #19, #27, #28

  • 14 д-р Паралийски

    23 1 Отговор
    Това са пари, източени от Здравната каса, т. е. наши пари, на хора, които си плащаг здравните осигуровки, но не им се налага да ги ползват.Пепи Белото бе обещал електронни здравни карти...Нищо, ще продължават да крадат.
  • 15 далавера

    17 1 Отговор
    НАП да ги провери, да провери договорите, начина на прехвърляне на средства от здравната каса към болниците.
  • 16 д-р Мафиотски

    18 2 Отговор
    Бялата мафия в действие! Тези крадат като за световно!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ден

    21 0 Отговор
    Някои постигнаха американската мечта ,див капитализъм до дупка !
  • 19 Плам

    18 1 Отговор

    До коментар #13 от "емигрант":

    Колега,даже и в частните болници,надали хората са си плащали чак толкова че да взимат такива заплати.Ти живееш в паралелен свят човече.

    Коментиран от #26

  • 20 Просветен илюминат

    10 0 Отговор
    В система където се създават проблеми и ви се продават решенията им за пари няма как да бъде променена с избори и политици.
    Тези,които имат власт да печатат пари ползват марионетки готови за пари да правят всичко,като за тях е важен и печеливш контрола,който получават благодарение на парите.
    Здравето не е в аптеката,а в главата.
    На никой не му пука за здравето и живота ви,освен ако на вас не ви е светнала вече лампичката,че не случайно са казали едно време,болен здрав носи.
  • 21 Гандалф

    9 1 Отговор
    Направи ли ви впечатление...не говорим за държавни и общински болници...а само за частни...
  • 22 Павел пенев

    10 1 Отговор
    Това не са лекари а изроди с Хипократова клетва. Крайно време е данъчните да гипроверяват като рго
  • 23 Павел пенев

    7 1 Отговор
    Това не са лекари а изроди с Хипократова клетва. Да бъдат проверявани от НАП като търговци спекуланти със здравето на хората. Радвам се когато разбера че циганите са набили поредния такъв измамник.
  • 24 Въй

    15 0 Отговор
    Панайотов е получавал най-малко 122 662 лв. заплата месечно. АЙДЕЕЕЕЕ,ТОЗИ ОТНЕСЕ ЛЕНА БОРИСЛАВОВА С НЕЙНИТЕ 13 600 ЛЕВА. Въй! Откакто в България човешкото здраве стана стока,смученето на пари в болниците стана национално състезание.
  • 25 Спасов

    7 1 Отговор
    Това не са доктори, а алчни крадци!
  • 26 емигрант

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "Плам":

    В паралелен свят живеете вие в България, ако бяхте истински и разумен народ това нямаше да го допуснете ! Вие не знаете какво искате, за какво да стачкувате, не знаете какъв е живота на Запад, но го охрачвате, не знаете как са го постигнали хората там, но "акъл" им давате, вие сте многознайковци без знания, доказва го беднотията ви и корупцията в България ! Защо не направихте една стачка за да си защитите здравните осигуровки които са достатъчни за да ви лекуват без пари в държавни болници, защо не искате безплатно здравеопазване в държавни болници както е в целия ЕС, как може да протестирате против маските ( тук се носят дори когато е паднала заповедта за задължителни и на никой не му пречи, така пази не себе си а околните ) които са за запазване на здравето ви, а не можете да си защитите здравните осигуровки, или защото някакъв Копейкин ви каза че трябва да протестирате защото знае, че ви води за носа и разчита на простотията ви за да влезе в НС и да "твори" скандали и провокации на ваш гръб ? Темата за парите на частниците не е работа на мисирки, а на НАП и данъчните, научете се да бъдете народ който знае какво иска и как да го постигне ? Бедни сте вече 77 г. и не се борите срещу беднотията си, а срещу това което ви кажат "любимите" ви политици-водачи които много добре ви обработват главите знаейки, че не мислите и чинно им "вървите по свирките" ! Водите по бедност, но не забелязвате това, забелязвате само кой колко печели, но не разбирате, че едни пече
  • 27 Навалний

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "емигрант":

    Частни болници, но смучат пари от здравната каса където са нашите пари и на държавата! а не дрънкай глупости!

    Коментиран от #33

  • 28 небрежнев

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "емигрант":

    Явно коментираш неща, които не знаеш.
    1. В държавните болници не се плаща за памуци. Има дейности, които не са обхванати от здравната осигуровка и се заплащат от пациентите (изкуствени стави, протези, ВИП стая...). Така е и в западния свят. Здравната осигуровка не покрива всичко. Ако обаче нямаш осигуровка, в САЩ операция на апандисит е 30 000 долара, а в повечето случаи изобщо няма да те приемат в болница. В Германия за частна здравна осигуровка брат ми плаща по 650 евро месечно за 1 човек. Да, здравеопазването е на по-високо ниво, но е в пъти по-скъпо и не е така достъпно. За преглед може да чакаш 1-2 месеца! и то с частна осигуровка в Германия.
    2. Основните суми, които формират приходите в частните болници са от НЗОК, т.е. от държавата. В частните болници се прехвърлят скъпите и много печеливши дейности (офталмология, кардиология), а губещите (спешна помощ) остават в държавните. Не е редно с нашите осигуровки да се забогатява така.
    3. Крадците са навсякъде и трябва да се наказват, независимо дали са частни или държавни служители.

    Коментиран от #31

  • 29 доктор филгууд

    9 0 Отговор
    гледай да не си в болницата! ужасно е!
  • 30 оня с коня

    3 7 Отговор
    Пишат ЗАВИСТЛИВО тука разни,че някои хора в БГ са осъществили Американската мечта.А колко пъти да казвам че БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗА ВСЕКИ?!Та декларирал Шефа на Болницата в Русе ЩО-ГОДЕ СЪВЕСТНО Доходите си вместо да ги укрие с помоща на Ловък Счетоводител.А знаетели че тая негова Болница няма нищо общо с Държавните и Персонала ПРОСТО ЛЕТИ из коридорите с разни Колички разнасяйки Медикаменти и Храна,а Докторите са Повече от Квалитетни?И да- Опашки макар и не големи има пред кабинетите,но ЗАЩО?Ами защото обслужването е НА НИВО "Запад"!Колкото до Хигиената из коридорите и Отделенията - Прашинка не може да се намери,защото непрекъснато се мие и бърше от Работнички в униформи.
  • 31 емигрант

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "небрежнев":

    "в Германия брат ми плаща за частна здр.осигуровка 650 евро ..."ами да не плаща бе, защо го даваш за пример след като сам е решил да е при частник ? Да си прочел да сравнявам здравеопазването със същото в САЩ, че го вмести ? Никъде в цивилизованият европейски свят в държавна болница няма НЕОБХВАНАТА ДЕЙНОСТ от здр.осигуровка, в държавна болница, странно обяснение от теб ? Имам сменена тазобедрена става, предстои ми и другата да се смени ! Това което даваш за пример показва къде и как ви крадат парите и не се усещате, дори за "хуманен" пример го давате ? Как си мислите в света на цивилизацията всичко са открили, вие в каква цивилизация живеете като откривате съвсем различни и корупционни открития и въведения, виждате,че в другите живеят по-добре и не копирате доброто, а се правите на умни и откривате само зловредни неща ! Акъл не искате зная, но не пречете на тези които искат да живеят като нас добре на Запад ! От вашето знание и акъл никъде никой не е прокопсал и никой не мисли да го копира !
  • 32 Пъци

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "плюс минус":

    "Нали здравеопазването по Конституция е безплатно?".........В държавните болници.
    В частните фирми ЕООД,ООД,че и в АД с държавно участие какво е безплатно?
  • 33 емигрант

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Навалний":

    Ами кой им е разрешил бе пингвин да точат вашите пари ? Ти и всички като теб сте им светнали "зелен симафор" за кражби ! 12 г.не разбрахте как един прост бустанджия от Банкя ви крадеше и плашеше, но за 6 месеца разбрахте, че Петков ви краде защото Тиквата и Чалгаря ви казаха, големи умници сте няма други като вас в Галактиката ?
  • 34 За сметка на тези доходи

    3 1 Отговор
    вече няма места по гробищата. Народа мре като мухи.
  • 35 Българин

    4 0 Отговор
    Това истина ли е ? Качеството на здравеопазването в България е паднало изключително много, а докторите стават милионери с парите на бедните пациенти.
  • 36 Тома

    2 0 Отговор
    Довечера ще изляза на балкона да ръкопляскам
  • 37 До #коментар 5 да де

    8 0 Отговор
    Безсрамно. Това били частни болници. Ти знаеш ли, че тези " частници" ще фалират още на първия месец, ако не е Здравната каса, която се издържа с вноските на всеки от нас.На всичкото отгоре тези хищници взимат и космически хонорари за единични консултации, които са стигнали на места до 150 лв.и нагоре.Моля, не давайте повече такива потресаващи информации, които не водят доникъде и никой от цитираните погоре не им обръща внимание. Тези хонорари, които засенчва хонорарите на светила в медицината на Запад са плод равностоен на престъпление и не могат да бъдат оправдани с нищо. Нека Бог да ги съди!
  • 38 сирене

    2 1 Отговор
    Къде спяха ПП и ДБ? Това със поправка във закона, мн лесно би могло да се коригира. Оф, сетих се... Путин е виновен!
  • 39 Към # коментар 13 емигрант

    2 0 Отговор
    Ти от каква позиция се намесваш във вътрешните работи на една държава, която си напуснал, БЕЗРОДСТВЕНИКО? Всичко, което си написал се знае отдавна от всички. Знае се, че даже. в С. Македония от миналата година всички здравни услуги са напълно безплатни. И какво от това, че сме осведомен? Малко са обаче осведомените за живота на емигранта. Зависи от това колко си дебелокож за да понесеш компромисите, на които неминуемо ще бъдеш подложен в чужбина. Никога няма да разбереш хората, които предпочетоха да останат в родината си, вместо да бъдат унижавани или лицемерно търпяни от местното население. И не давай повече акъл, защото ставаш жалък и смешен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове