Last news in Fakti

14 Август, 2022 16:38 2 563 135

Евгений Кънев: Няма евтин руски газ днес никъде

  • руски газ-
  • руски газов шантаж-
  • евгений кънев

За ГЕРБ и ДПС знаем, но в контролна медийна роля все по-интензивно се включва президентът

Когато управляват клептократи - единственият начин да запазят властта е Лъжата. А за да може тя да се тиражира безконтролно е нужен контрол върху медиите.

Това коментира във "Фейсбук" Евгений Кънев.

Понеже при чуждите частни медии е по-сложно този контрол да минава през натиск върху собственика - то се работи на ниво редакционна политика, журналисти и квоти за гости по списък. А в социалните медии - чрез спонсорирани постове, ботове, тролове и купени известни имена. Затова и много частни медии вече губят своята информативна функция и стават рупори за пропаганда.

За ГЕРБ и ДПС знаем, но в контролна медийна роля все по-интензивно се включва президентът - най-вече в овладяването на т.н. обществени медии. През СЕМ и двете му представителки беше блокирана смяната на Кошлуков. И БНТ превключи на предизборна вълна - спомнете си интригата с хванатите за ръце премиер и началник кабинет.

А БНР?

Там войнства Волгин - почти всеки ден по няколко часа. Неговата съратничка в битката срещу Запада напоследък стана газов експерт и се изявява с есета във възхвала на Газпром. Тонът срещу президента - доскоро нелицеприятен - е рязко сменен, вероятно заради министъра на енергетиката - свързано лице със съпруга ѝ. Или пък любими гости са депутати, кмет и всякакви лица от Радевия кръг ИТН. И т.н.

Естествено газът е денонощна тема.

България потъва, загива, настъпва хаос и фалити и всякакви дивотии - защото няма “евтина и сигурна газ, която сме сами спрели” - нещо като думата “уфсъ”, но с по-подробен изговор.

За жалост - хората, които не са изкушени по темата - дори на подсъзнателно ниво се хващат. Това го установих наскоро и след разговор с мои близки, които смятат, че е прекалено да се лишаваме от евтин ресурс и то да купуваме алтернативен газ… чак от САЩ. Защото руският газ идвал по тръба от близо (мислейки за Москва, а не Сибир), а американският - ехе чак през океана.

Участвах и аз по Темата няколко пъти по различни медии, но надали може да се противостои на водопада от лъжи.

Да се опитам да ги групирам в подтеми.

1. Газ няма

Газ има и винаги ще има - докато има пазар с търсене и предлагане. Друг е въпросът на каква цена.

2. ГазТА е скъпа, защото сами сме се отказали от рускАТА газ

Газпром отказа да изпълнява договора си и искаше плащане с рубли - по начин, който нарушава санкциите на ЕС. Офертата на Газпром към нас за промяна на условията не е същата, както към някои от големите му клиенти - даваща гаранция за плащанията.

3. Цената на Газпром е ниска

Самият Газпром напомпа цената си като намали или спря доставките за Европа. Защото така вдигна цената на алтернативния газ и на борсовата цена, която влиза по формула в цената на Газпром. Затова цената на руския газ е висока и щеше да е над 300 лв по днешни цени, ако продължавахме да го плащаме. А Булгаргаз да продължава да трупа загуби преди да тръгне газ по интерконектора.

Цената на Газпром не се образува по себестойност на производство плюс надценка, че да има значение, че идва по тръба до нас.

4. Къде го 4 пъти по-евтиният газ?

Вероятно го няма, но тази реплика на ПП, с която се прави пропаганда се отнася само до азерския газ, когато тръгне интерконекторът.

А той доскоро не тръгваше, за да се купува само и единствено много по-скъпия руски газ - срещу което никой работодател не роптаеше .

5. Вижте колко е добре Унгария с руския газ днес

Всъщност - заради същата формула по-горе - унгарският газ рязко поскъпна и създава огромни проблеми. Ниската цена, която често се цитира у нас е заради дотациите от унгарския бюджет или е изцяло спекулация.

Няма евтин руски газ днес никъде. Заради това и Унгария, и Сърбия имат интерес от азерския газ.

6. Американският газ с танкери е ненадежден (т.е руският газ е надежден)

Както се видя - никой на руски газ не е без проблеми с доставките.

Причината да се борим постоянно с оферти за отделни танкери е нежеланието или забраната върху Булгаргаз да сключи дългосрочен договор за доставки със САЩ, чиято цена щеше да е съпоставима с тази на Газпром. А това е така, защото самият Газпром ще стане излишен, когато му изтече договорът. Т.е ние сме съгласни сега да плащаме по-висока цена, за да не скъсаме напълно с Русия.

А защо със САЩ - ами защото повечето от другите доставчици в региона работят с дългосрочни договори и техният капацитет е продаден за години напред. И така САЩ стават основен алтернативен доставчик на Русия.

7. Трябва да се подновят преговорите с Газпром

Булгаргаз е предлагал различни формули как да продължи търговията, които Газпром не е приел - традиционно, руснаците работят, както на тях им е изгодно. И до днес на всяко число в месеца Булгаргаз продължава да прави плащания в долари по договор за месечната доставка, които Газпром връща.

Т.е и това, че някой щял да им открадне доларите е партенка.

След като изтече договорът в края на годината България може да предяви иск за неговото неизпълнение. Плащане по руската схема в рубли днес - нито носи сигурност на доставката (защото парите не отиват в доставчика), нито че цената ще е същата по договор (защото има два нови посредника в Москва при превалутирането), нито ще ни остави шансове да съдим Газпром за неизпълнение, като изтече договорът ни и ще имаме пропуснати ползи.

8. Пак купуваме руски газ, но през посредници.

Азерският газ е от тяхно находище и няма нищо руско в него. Американският също.

Тогава откъде идват слуховете на ГЕРБ, Радев и Сие?

Вероятно от услугите на търговеца МЕТ, за който има съмнения за връзки с Газпром. Но пък паметливите помним, че не Булгаргаз, а МЕТ имаше осигурени слотове в Гърция за доставките на американски втечнен газ. Това е вероятно причината за размахваната от Добрев (ГЕРБ)по медиите фактура на МЕТ с внушението хем за руски газ, хем за 30% надценка.

Всъщност обърнете внимание на новата форма на перфидна лъжа - да се размахват по медиите документи и да се внушава какво казват те без възможност на драгия зрител да се увери в това!

9. Строителството на интерконектора е забавено или спряно от Петков и само намесата на президента е накарало Изпълнителя да завърши строежа до края на август.

Това е вероятно най-голямата лъжа. Няма как по тръбопровод, по който се правят изпитания да не е завършен. И да се показват снимки от недовършена прилежаща инфраструктура като снимка на самия тръбопровод на страницата на регионалното министерство.

За да забравим опита за забава на проекта от МЕ/Радев, както и шикалкавенията на ГЕРБ толкова години.

10. Чака ни тежка зима

Същото беше и за лятото и есента преди 3-4 месеца. Но България чупи всички рекорди по индустриално производство и износ. А жалейките на едни и същи работодатели по медиите, че едва ли не фалират заради скъпия газ са в контрадикция с факта, че газът е също толкова скъп и за техните конкуренти - т.е не би трябвало да е проблем прехвърлянето на увеличението в крайната цена.

Най-важното.

Никога не бива да забравяме, че реалната власт в страната винаги е била на клептокрацията.

А тя не може да управлява без Лъжата.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    23 54 Отговор
    За евтин Руски газ това вече е мит няма такова нещо стига толкова скапана пропаганда за Руски газ и Газпром. А като петрола им е евтин защо зареждаме скъпо?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Адам Хилтън

    59 10 Отговор
    Еми как ще има като отказахте Южен поток, и руския газ трябваше да минава през Турция? А останалият руски газ минава през Северен поток, където германците пък го препродават на по-скъпи цени на останалите държави. Айде сега руснаците били "манипулирали" цената. А в САЩ където руснаци не доставят гориво кой я манипулира?
  • 4 Койдозлу

    45 9 Отговор
    Скоро няма да имаме никакъв газ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    36 13 Отговор
    Руснаците казаха че няма да ни дават газ.Ще се топлим на ток.Да спрат износа от Козлодуй.

    Коментиран от #8

  • 7 Последния Софиянец

    30 6 Отговор

    До коментар #5 от "Нали се купува византийска газ":

    Зимата и византийски няма да има.Ще им намалят доставките на Гърция ,а ще им се вдигне потреблението и за нас няма да има.
  • 8 Койдозлу

    34 10 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Скоро и АЕЦ - ще спре
    И то е с руско гориво

    Коментиран от #14

  • 9 Българка

    15 44 Отговор
    Респект и адмирации за статията. Очаквам оплюване в коментарите. Но е хубаво мисирките ,когато правят интервюта с рИвящите от ГЕРБ-ДПС-ОТН-Възраждане и пригласящите от президентството тези въпроси да се поставят ребром и лъжите на момента да се опровергават

    Коментиран от #26

  • 10 дядото

    41 6 Отговор
    добра комбинация от полуистини и неистини.щом си отворко,защо не напишеш каква е цената за сърбия,за унгария,за това,че русия и газпром днес отказват на българия газ,независимо от цената му,поне до пролетта на 2023 год май интересите на народа и държавата за вас са нищо.
  • 11 Лост

    41 6 Отговор
    Не знам кой газ е скъп или евтин. Но как американците ще снабдят цяла Европа като няма толкова кораби и места за разтоварване? А и защо да им вярвам, че сме им в приоритет да доставят на нас газ, при положение, че сме си предплатили едни скъпи самолети в сравнение с другите и дори тях ще получим в необозримото бъдеще?
  • 12 БГ светлина

    8 16 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Преди да се озложиш е хубаво да четеш статиите и да разбираш какво четеш. Ако имаш аргументи, то тогава критикувай. А ти просто си плюеш.
  • 13 Сух

    22 5 Отговор
    Лъжец! Ууууу!
  • 14 Българка

    15 24 Отговор

    До коментар #8 от "Койдозлу":

    Имаме гориво за 2-3 години за АЕЦ. Престанете с опорките

    Коментиран от #15

  • 15 Койдозлу

    25 4 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    То и газ имаше ама имаше.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Софиянец

    35 7 Отговор
    Какво е евгений кънев? И защо му цитирате глупостите? От далече личи некомпетентността му!

    Коментиран от #33

  • 18 Койдозлу

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Украйна ще оре,сади,жъне а Русия ще бере.
  • 19 звезда

    26 4 Отговор
    Този лъже, само демократичният е по еФтин. Нищо че е по скъп.
  • 20 аре у лево

    17 2 Отговор
    2х дневно Кънев в предозиране и накозване.
  • 21 Голем смех

    6 28 Отговор
    Има! Има евтин рашистки газ! Само в празните глави на нашите путлераци...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Евгени К от списъка на Америка срещу БГ

    25 4 Отговор
    Руския газ съществува, за разлика от танкерския. колко трябва да си деебилен и/или платен да пишеш такива дивотии.
  • 25 оня

    28 5 Отговор
    поредния соросоид който твърди че 152 долара е по малко от 133 и лъже че Газпром е нарушила договора което е доказано че не е вярно Кокорчо прекрати договора и сега руснаците могат да ни съдят за 1 милиярд

    Коментиран от #37

  • 26 А50

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Само да не си смениш ника, като ПП, ГЕРБ и ДПС направят следващото коалиционно правителство. Тогава ще те питам пак, само да не ми излезете с номера, че е за България, заплаха от руския агресор ала-бала дивотии

    Коментиран от #36

  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 2 Отговор
    Защо ли Евгений не спомена , че някой открадна
    3ОО ООО ООО ООО$ от Русия ‼️
    Ако НЕ знае -защо коментира 🤔
    Ако знае -защо НЕ коментира 🤔
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Браво

    13 1 Отговор
    Няма и да има като се зъбите
  • 32 Тома

    1 2 Отговор
    Всичко е дпс приятелю
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Смешник

    25 3 Отговор
    Говориш откровени лъжи и ще ти кажа защо.1: кой спря дългосрочните договори и извади газа на борсата от днес за утре( в газовия бранш инвестициите са прекалено големи и няма луд да сключва договори от днес за утре.Катар поиска от Европа също дългосрочни догови за по 15-20 години) 2 Газа от Русия винаги ще е много по евтин от Русия каквото и да говориш и лъжеш по простотата причина че газа от САЩ е втечнен и до преобразуването му в такъв първо се губи от количеството му второ се изисква преработване което също оскъпява.И трето ще признаеш ли кой ти плаща за да говориш тези лъжи защото азерския газ няма и съм в тази сфера работейки и живеейки в Русия ,Франция и Испания и знам добре какъв газ тече по тръбите на така наречения азерския газ ,а следователно съм сигурен че и ти го знаеш след като се водиш като специалист в този бранш.Стига лъгахте хората и престане да съсипвате България.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Тази

    14 2 Отговор

    До коментар #26 от "А50":

    е за Христо Иванов и това е всичко дето трябва да се знае.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 булгарексперт

    13 0 Отговор
    не си запознат с реалните неща в газовата сфера уважаеми амтор на статията, а те са: дългосрочен договор за втечнен газ не може да се сключи за по-рано от 2027 г., защото свободен капацитет америка няма, танкерите също са кът и станаха много скъпи тези месеци, да не говорим за свободни слотове на терминалите около нас, казваш за МЕТ с техните слотове, браво бе, знаеш ли на каква цена ги препродават на държавата?, повече от 1 млрд. азерски газ няма как да ни дадат, колкото и такива като Простокиро да ходят да им се молят, защото просто нямат, така, че колкото и да не ти харесва скъпи авторе, за сега и погледнато напред няколко години остава само тръбния вражески руски газ...

    Коментиран от #46

  • 40 Минувач

    11 1 Отговор
    Разбира се, че може и да има евтин руски газ. Но въпросът е, как го купуваш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако на спот пазар - не е евтин. Ако е през посредници - не е евтин. Но, ако е с дългосрочен договор, там се договарят осреднени цени за доста дълъг период от време и така цената вече няма нищо общо с моментната, особено на спот пазара. Този, като казва, че вече никъде няма евтина руска газ, да вземе да коментира цената на газа в Унгария и Сърбия примерно, които подписват за още доставки, нови договори и да видим дали не са на много по-ниски цени. Договорът с Газпром е действащ, но онези все пак искат да получат пари за газа си, нали - не да им се блокират, заради санкциите. Затова е и превалутирането. Така че, не Газпром едностранно наруши договора, а ние индиректно, като подкрепихме санкциите, а с това и руснаците да имат достъп до парите, дето ще получават. Не те ни определиха първи, като неприятелска държава, а ние с подкрепата на всички пакети санкции преди това.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Това горе е долнопробна пропаганда

    15 2 Отговор
    Ще си подновим доставките на газ от ГАЗПРОМ и ще подпишем нов дългосрочен договор. Това е. ФИНИТО.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 На бас се хващам че...

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "булгарексперт":

    Ти експерте сам не можеш да си вържеш обувките, но разбираш от газови доставки, цени, спот пазари, дългосрочни договори, танкери, манкери, втечнен газ, невтечнен, нарисувал си Мона Лиза, и си преброил поне половината звезди, евалла.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Доларов

    7 0 Отговор
    Този кънев не беше ли доктор по икономика? Като му чета анализите. си мисля, че е време в България да се създаде и комисия по отнемане на научни титли...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 йутъг

    3 0 Отговор
    Ей го още един хрантутник на "Америка иска да язди България". Та този лъжец от 9 кладенеца вода носи за да ни убеди че като се добие газ, и се втечни и се качи на кораб и като се регазифицира на терминал и става по евтин от руския газ по тръба директно от доставчик без посредник. От къде ви намират такива долни и лъжливи соростутки предатели? Как бре лъжец се гледаш в огледалото? Мръсен шпионин и платен грантаджия, Бог е казал "не лъжи", та въпроса е какво ще кажеш на Христос възкръсналия от мъртвите наш Цар и Бог по въпроса? Какво ще си купиш с центовете дето са ти дали като грант?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Отвратен

    0 3 Отговор
    Всеки, който продава иска да продаде скъпо. Дотогава, докато у нас комисионните за политици не предиввикват особени последици, сделки с по- ниски цени няма да има. Ако някак получим газ на ниска цена, нашите собствени търговци ще я надуят и ще раздадат комисионните. Значи остаеа да изберем доставчик като индикатор на политическа ориентация. Връзването с русия, която дълго време ще е под санкции, а вероятно и във война или под опасност от война ще има много висока политическа и икономическа цена. Дори ако запада "клекне" заради икономиката, противостоянието с русия ще трае десетилетия. Наивно е да се очаква, че евразийска обвързаност при неизбежните увеличени военни разходи ще ни подобри някак живота. Освен това, винаги е по-лесно да си зависим от хлабав разнопосочен съюз от малки държави, отколкото от голяма, зле управлявана, милитаристична империя. Следователно - НЕ на гаZпром!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ванко шемета

    0 1 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 дреме ми 😂😂😂
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 баба ти от Пловдив

    2 0 Отговор
    има газ! плаща се в рублииииии и юаниииии! хи хи хи
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Отвратен

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от ".....":

    Цензурата е признак на нарушение на правилата. Можете да кажете, това което искате, ако спазвате правилата. Цензурата се усилва, когато някой ни е обявил за враг и е предприел враждебни действия срещу нас. Когато някой ни е обявил за враг, ние обявяваме всички наши действия за правилни, а всички действия на врага за неправилни.
  • 132 Отвратен

    1 3 Отговор

    До коментар #130 от "......":

    Сега е ясно от къде идват поне част от фалшивите плюсове за всеки про- путински коментар...
  • 133 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Мунчо Кънев да каже колко е газта в Унгария например?
  • 134 ганев

    2 0 Отговор
    СПОКОИНО ХОРА ГАЗ ЩЕ ИМАМЕ МНОГО ОТ НАШИТЕ БРАТЯ ОТ УСА ВЧЕРА В 19 43 СКЛЮЧИХ КРАТКОСРОЧЕН ДОГОВОР С АМЕРИКА ЗА НЕФТЕЧНЕН ГАЗ ТОВА Е ПОСЛЕДИЯТ ПИСЪК ВМОДАТА ИТЕХНОЛОГИИТЕ И НИЕ ЩЕ СМЕ ПЪРВИТЕ В СВЕТА ЗАЩОТО АМЕРИКА НИ ОБИЧА НАИ МНОГО ЗАЩОТО СМЕ ДОБРИ ТЕЛЕНЦА СПРАВКА ПАРИ ДАДЕНИ САМОЛЕТИ НЯМА И НЯМА ДА ИМА А СЕГА ЗА ЦЕНАТА СТИСНАХМЕ СИ РЪЦЕТЕ ЗА ЦЕНА ОТ 9870 МАЛКО Е ВИСОКА НЕ Е КАТО УНГАРИЯ 155 НО НИЕ СМЕ НАИ ГОЛЕМИТЕ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА НЕ ПЛАНОВА А АА ГАЗТА ЩЕЕ ИДВА С АТОМНИ ПОДВОДНИЦИ И Е НАИ ЕКОЛОГИЧНАТА В СВЕТА СКЛЮЧИХ КРАТКОСРОЧЕН ДОГОВОР ЗА 3 МЕСЕЦА ЗАЩОТО С ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ ЦЕНИ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЯМА ДА Я ИМА И НЯМА ДА НИ ТРЯБВА ГАЗ НЯМА ДА ГИ ИМА ЕТИНЕТЕРК КАТО ТОЗИ КЪНЧО ДЕТО ДО ВЧЕРА БЕШЕ ХАМАЛИН НА СТОЧНА ГАРА НО МОМЧЕТО СЕ НАУЧИ ДА ПИШЕ Е САМО ГЛУПОСТИ НО Е ПРОГРЕС
  • 135 Коментари

    0 0 Отговор
    От 89 до 130 вкл., явно са нецензурни или съдържат спам. Защо толкова много нецензурни коментари? За един преател питам. Мен гаС не мА интересОва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове