14 Август, 2022 17:14 6 954 196

Българска журналистка в САЩ: Кремълската пропаганда се е внедрила в българската психика

  • кремъл-
  • руска агресия-
  • украйна

Това е една истински брутална война, която е колкото физическа, толкова и психологическа

Българска журналистка в САЩ: Кремълската пропаганда се е внедрила в българската психика - 1
Снимка: БГНЕС

Кремъл дава някаква пресконференция, след което от български политици можеш да чуеш дословно същите думи, които са изказани на тази пресконференция. Последните ми впечатления са, че тези дезинформации и опорни точки, които използва Кремъл, са същите, които са се внедрили в българското общество и психика.

Това заяви за Euronews Bulgaria Моника Евстатиева - старши продуцент в разследващия отдел на Американското обществено радио.

„Дезинформацията използва един факт, но той се поставя в погрешен контекст“, изтъкна журналистката и даде за пример твърденията, че хора загиват не само от Украйна, но и от двете страни.

„Да, това е един факт. Хора загиват и в Украйна, и в Русия, но какво е съотношението? Една държава като Русия атакува Украйна, избивайки поголовно хиляди хора. Това не може да се сравни с броя на загиналите в Русия“, подчерта журналистката.

Евстатиева коментира и определени тези в българското медийно пространство, като например това, че единствената причина, поради която Украйна и Русия се намират във война, била за да могат САЩ да си продават оръжията.

„Аз съм била в Украйна и съм говорила с много украинци. Ако чуят, че в България мислим по този начин, те ще бъдат безкрайно разочаровани от нас, защото те са във война с Русия от осем години и САЩ играе в момента малко по-значителна роля, но това не е причината за конфликта“, убедена е тя.

По думите на Евстатиева журналистите имат огромното задължение да информират хората какви са истинските факти в дадена ситуация.

Тя смята, че украинците трябват да бъдат много горди със себе си, заради това, с което успяват да се справят в една толкова ужасяваща ситуация за тях.

Това е една истински брутална война, която е колкото физическа, толкова и психологическа. Непрекъснато има сирени и хората живеят в страх. В Западна Украйна и столицата Киев животът продължава по по-нормален начин, но на Север, Юг и Изток ситуацията е много тежка.

Моника Евстатиева, журналист от американското обществено радио

По отношение на ситуацията в Афганистан, Евстатиева заяви, че излизането на САЩ от централноазиатската държава е било „абсолютно катастрофално“ и една от най-големите геополитически грешки на администрацията на Джо Байдън.

Българската журналистка подчерта, че от 20 години афганистанците се опитват да изградят държавни, образователни и военни структури, които с изтеглянето на американските войски и овладяването на страната от талибаните бяха занулени.

Тя отбеляза, че хората в Афганистан страдат изключително много.

Българската журналистка в САЩ коментира и убийството на лидера на „Ал Кайда“ Айман аз Зауахири и изказването на американския президент Джо Байдън, че не е необходимо САЩ да поддържат военно присъствие в Афганистан, за да ликвидират терористи.

„Ние като журналисти си зададохме въпроса – а какво прави този най-важен терорист на „Ал Кайда“ в луксозен квартал в центъра на Кабул, в който той си живее спокойно със семейството. Това означава, че тази държава, както ние предполагахме преди една година, наистина е и ще продължава да бъде център на тероризма в Азия и по света“, посочи Евстатиева.

Относно медийната среда в България, Евстатиева отбеляза, че много български журналисти работят усилено, за да изградят едно информирано гражданско общество, което я обнадеждава.

Евстатиева изтъкна като проблем липсата на защита на българските журналисти отстрана на медиите, в които работят, както и от правосъдната система.

„Имам колеги, които правят много добри репортажи, след което техните шефове им казват – вие защо го отразихте този човек, той е много опасен, спрете този репортаж веднага“, разказа тя и подчерта, че ако няма адекватна защита за журналистите, е трудно да се очаква, че някой ще рискува живота си да направи репортаж, който би му струвал страшно много.

„Когато в САЩ правим разследвания, ние имаме огромен екип адвокати зад нас, както и медията, която представяме“, коментира още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 114 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Путинофил

    56 142 Отговор
    На украинците трябва да им е ясно, че на тази територия живеят предимно путинофили.

    Коментиран от #14, #16

  • 3 Койдозлу

    150 28 Отговор
    Чибаааа

    Коментиран от #58

  • 4 Танк

    198 35 Отговор
    Още един експерт. Взехте да ми идвате в повече. Не те ли научиха, че прекаленото изразявано мнение, има обратен ефект?
  • 5 Чоко

    204 14 Отговор
    Между другото в самите САЩ има един чудесен закон за регистрация на чуждестранни агенти. Този американски закон предвижда строг режим за регистрация на фондации и неправителствени организации, получаващи финансиране отвън. Нали постоянно ни повтарят как трябва да прилагаме едно към едно американските практики. Нека приложим веднага тази.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Зоро

    177 29 Отговор
    Отишла уфсътъ у краварско и станала козъ
  • 9 Глупаци

    40 141 Отговор
    Да 80г. Промиване на мозъци е много време , трябва да минат поне още 30 години за да се отърсим от крепостното мислене.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гого

    160 22 Отговор
    Въпросният грантов журналист трябва да бъде представян именно като човек, чиито средства за съществуване идват основно от чужбински организации.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хохохо

    87 19 Отговор
    Който не го лефи чемодан и товарния влак за канада на осми коловз
  • 14 Реалист

    32 120 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофил":

    Глупости. Преди няколко дни излезе изследване от русия - 55% от Българите мразят руснаците, 12% ги обичат

    Коментиран от #22, #67, #154

  • 15 Някой

    153 27 Отговор
    На тякива "българи" мога да кажа, че вашингтонската пропаганда се е внедрила в психиката им.
    Такива бяхя у Кирчо и Кокорчо - небългари. От малки живели в западни страни, минали през тяхната учебна система, кой знае колко техни служби са ги обработвали. Та, тези "българи" няма как да разберат българската психика. И ще продължат да ни обясняват, че налата гледна точка е крива, а тяхната права.
    Да си стоят там и да си гледат живота, без да се месят в нашия.

    Коментиран от #169, #195

  • 16 ХаХаХа

    105 18 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофил":

    На Краинците трябва да им е ясно, че от тук през румъния, киевска рус чак до казан са все прабългарски земи, нацитата що унищожиха на Кубрат гроба край Киев?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гнус

    33 105 Отговор
    Кремълската пропаганда никога не е напускала Бг. Тя се вкоренява в хората от ранна детска възраст.
  • 19 Българска платена кречеталкка

    124 27 Отговор
    в САЩ: хамериканската натовска пропаганда се е внедрила в некаддъррната българската управленческа психика
  • 20 това е

    26 103 Отговор
    Това е една,истински брутална война.И още:Русия атакува Украйна,избивайки поголовно хиляди хора.Е, какво повече да се каже,та някой от патриотите –русофили да признае ,че Русия сее смърт.!

    Коментиран от #133, #158, #159

  • 21 Наблюдател

    25 91 Отговор
    Всички комунисти под земята! Всички путинисти на концерт на Йосиф Кобзон!

    Коментиран от #30

  • 22 А50

    17 10 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Ти що мислиш че там няма поръчкови либepacтки агенции. То самия Путин до скоро беше с твърде либерални възгледи

    Коментиран от #60

  • 23 Българин

    24 94 Отговор
    Днес само можем да се убедим, колко актуално звучат думите на покойния историк проф. Пламен Цветков: „След 9-ти септември ни разделиха на човеци и нечовеци. В България днес живеят две нации – едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а останалите се опитваме да бъдем българи”.

    Коментиран от #34

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Минувач

    73 11 Отговор
    "Кремъл дава някаква пресконференция, след което от български политици можеш да чуеш дословно същите думи,"
    Да даде конкретен пример!
  • 27 Българка

    21 79 Отговор
    В България имаме малко независими и свободни журналисти. По БНР се лее кремълска пропаганда изобилно от Волгин и други кремълски слиги. БНТ се включи също като излъчи фейк новини , че Кирил Петков и Лена се държали за ръце, което при внимателно гледане на кадрите се вижда, че не е така. Но да не забравим ролята на президента. Той има назначения в СЕМ, които не избраха нов директор на БНТ и толелират помията срещу правителството Петков да се излъчва по БНТ и Волгин да ни облъчва по БНР.
    Радев е редно да се позиционира открито и да отговори на многото упреци за кремълска политика

    Коментиран от #72, #76, #170

  • 28 БеГемот

    50 9 Отговор
    А американската в твойта ...каква е разликата...и едните смятат че са прави и другите...няма изначална истина май за хората които имат интереси...
  • 29 Само питам

    28 78 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?

    Коментиран от #77, #145, #171

  • 30 А50

    57 13 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    Заради такива хора като теб, обаче с власт, в Украйна се стигна до война. И сега тебеподобните са пращани при Бандера.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Смешник

    68 17 Отговор

    До коментар #10 от "А50":

    Да явно САЩ са ни освободили ,това ли си учил по история .

    Коментиран от #44

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Истината

    29 71 Отговор
    Един от най-големите проблеми на България идват от вредителската дейност на русофилите, които ни отклоняват от пътя на независимата и прагматична политика. Те поставят любовта си към Русия пред всичко родно и свято, дори пред националните интереси. Именно това превръща русофилството в последната, най-висша степен на национално предателство.

    Коментиран от #55

  • 36 ТаУмВзе

    6 12 Отговор
    ТИ ДА МЪЛЧИШ!!!
  • 37 Формулировката е грешна!

    71 16 Отговор
    Евроатлантическата либерастка пропаганда не може да пробие в България.
  • 38 Истината

    18 52 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.

    Коментиран от #47, #126

  • 39 Руснаци на украйнци

    30 11 Отговор
    Никога няма да се правят ,докато българи на гърци византийци ще се направят ,а украинците са най големите византийци и от гърците ,гърците са си византийско мислене още но им прощавам , руснаците са поне естествени и се държат като такива не че ги хваля
  • 40 дллшсшщс

    9 45 Отговор
    Дъглас Маккарти!
    Вдигни се и изрини рушляците отнас и заинаги!
  • 41 Алиса

    47 9 Отговор
    Моника, Моника, ходиш ли до Белия дом да ..... на президента?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Българин

    20 56 Отговор
    Доказано е, че 90% от така наречените русофили, нито руснаците познават, нито руската култура, нито знаят руски език. Не са прочели и една книга на руски език, нито могат да ползват сайтове на руски, да не говорим, че не разбират и 5% от езика от радиото или телевизията. И поне половината от тях получават пари за да обичат Путин и Русия. Другата половина смятат, че са жертви на Запада, САЩ и НАТО, които ги ограбват и спират развитието им. И затова симпатизират на Русия, която винаги се е преструвала успешно на жертва на Запада.
  • 44 А50

    35 8 Отговор

    До коментар #32 от "Смешник":

    Каква ирония на съдбата, ако ни бяха само освободили UKUSA сега нямаше да може да се отлепят от подметките им родните copocoиди
  • 45 БАРС

    55 10 Отговор
    Тая е била в запъдна Украина и киев .Защо лъже това което е чула от хората които слушат украинската фалшива пропаганда.Защо не е отишла в ДНР и ЛНР та тях да попита.Истината е една ща чуе за издеваталствата на укр.армия сред мирното население.А тая истина ако каже пред американските медии ще излити от тях моментало и няма после пари а може и в кауша да я пратят.То вече по запъдните медии полека лека почнаха да ходят в ДНР И ЛНР и показва самата действителност и тя се оказва съвсем друга излиза че рашките са биле прави
  • 46 Истината

    16 33 Отговор
    Изследване на Интернет активността е открила почти 95% - во припокриване между антиваксърите, привържениците на Радев, симпатизиращите на Путин и Русия, носталгиците по социализма и СССР и противниците на ЕС, НАТО и САЩ!
  • 47 БеГемот

    49 8 Отговор

    До коментар #38 от "Истината":

    А случайно да знаеш колко животи бяха прекратени в Ирак и Афганистан....какво значи добро и зло там където става въпрос за налагане на мир чрез война....

    Коментиран от #49

  • 48 ами да кажа

    20 6 Отговор
    ми то понеже фамрихансите са ни копали на нивата а сега и искат да ни въвлекат в конфликт
  • 49 Руските ZV. иne

    34 14 Отговор

    До коментар #47 от "БеГемот":

    Избиха 2 милиона в Афганистан. За тях са кажеш нещо?
  • 50 Наблюдател

    14 24 Отговор
    Предразсъдъците в полза на всички руско, без то да се подлага на спор и анализ, са другата причина за разпространението на дезинформация, освен стремежът към власт и пари. Образованието, функционалната неграмотност и ниската медийна култура допринасят за вирусното разпространение и безкритично приемане на дезинформацията.
  • 51 Истината

    15 45 Отговор
    Войната в Украйна помогна много за поставянето на правилната диагноза на заболявания като психопатия и социопатия. На практика всеки, който подкрепя войната и руският агресор страда от тези ментални болести.

    Коментиран от #160

  • 52 внедренска

    37 7 Отговор
    Явно с тези сътрудници амерякото рсдио е много зле.

    Коментиран от #61

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 А50

    51 9 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Аха значи от любов към Русия сме дали златото и медта си на Канада, безплатни военни бази и летища на USA-включително и софийското летище, 3млрд за хартиени самолети, оръжие за Крайна, изгонване на 70 руски дипломата, агенти на ЦРУ в специалните ни служби... И викаш Русия ни е виновна, че сме смъкнали гащите с д.упе на запад за без пари или по-точно с минимални подкупи -големи дивиденти с една дума африканска държавица сме. Единствено виновна е Русия, че ни изостави на алчния запад

    Коментиран от #176

  • 56 Ротшилд

    23 4 Отговор
    старши продуцент в разследващия отдел на Американското обществено радио.
  • 57 Тоест тази не е българка Защо се обажда

    33 5 Отговор
    старши продуцент в разследващия отдел на Американското обществено радио.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 служител от Министерството на Истината

    48 6 Отговор
    Тази журналистка и тя се изживява като служител от Министерството на Истината и се гърчи като гледа, че българите все още се опитват да мислят и не са зомбирани като американците. Дано не си вярва на глупостите дето ги говори, а го прави за пари. Обективният журналист трябва да даде и двете гледни точки. Едно време се слушаше "Свободна Европа", сега се гледа руска телевизия. Истината не търпи забрани и рано или късно си проправя път като водата.
  • 60 Реалист

    7 15 Отговор

    До коментар #22 от "А50":

    Това изследване е по поръчка на държавната Ростуризъм .
  • 61 Руса Филка

    12 31 Отговор

    До коментар #52 от "внедренска":

    Друго си е БНР с отявлени путлерасти като Волгин!
  • 62 Много сте тпи

    45 8 Отговор
    ВСЕКИ, КОЙТО ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС - ЕВТИН ГАЗ, НОРМАЛНА ТЪРГОВИЯ И ОТНОШЕНИЯ С ВСИЧКИ СТРАНИ, ВЕНАГА ГО ОБЯВЯВАТЕ ЗА ПУТИНОФИЛ И РУСОФИЛ. ЩО ЗА ИДИИОТИЯ, БЕ???
  • 63 проZд руZофил

    9 18 Отговор
    аз съм проZд руZофил и чета само Поглед.
  • 64 Наблюдател

    11 33 Отговор
    Днес в проруската пропаганда са включени предимно елементарни и функционално неграмотни екземпляри с нисък IQ. Резултатите са трогателни!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Азлисъм

    33 8 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    До автора на статията!
    Кой ти плаща, драги ми смехурко?
    Ясно краварите!
  • 68 сноу

    39 8 Отговор
    Тази заекваща измислена журналистка се чисто вербувано украинско ченге ,което пелтечи нещо несвързано а мислите и текат като на баба и от мокрия терлик..Само някакви оплетени от СНН фантасмагории , омешани в някакви типични за сащисаните опорки ,добавени цитати от незнам кой си велик анализатор ,естественно ангажиран в мозъчен тръст или задръс ,все едно..
  • 69 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    33 9 Отговор
    Не ме интересува мнението на някаква продажна пиkLa от Кравиленд...
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Събеседник

    32 5 Отговор
    Когато в САЩ правим разследвания, ние имаме огромен екип адвокати зад нас, както и медията, която представяме“, коментира още тя.
    От продадена мисирка кво да очакваш.Чак на Авганистан сащисаните помагали видите ли да си оправят държавата .Целия свят им видя помоща как свърши .Е как да не им .......
  • 72 оо айше

    33 7 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    ай стига вече се прави на българка не ти ли писна или плащат добре краварите ?
  • 73 дфдф

    34 6 Отговор
    Козяците бълват огън и жупел - това е чудесно, нека ги е яд. А тая е американска журналистка, платена от шорошите. Квото й кажат, това пише!
  • 74 журналист в България

    29 7 Отговор
    А в нейната тиква примитивна краварска
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Българин

    15 5 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Винаги на поста:значи редовно плащат,макар и малко
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Така е....

    10 34 Отговор
    Русофилията така е набита в чутурите на българите че няма махане, дори нашият многоуважаван българо-кремълски президент, като се спомене думата Газпром и путин, от ушите му започва да излиза пара и пипонестата му глава започва да свири като самовар.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Няма такава държава

    28 6 Отговор
    Вижте най яростните защитници на Украйна Великобритания и САЩ .. ЕС просто клекнаха . Трябваше с преговори дипломация и много внимателно да се пипа Русия ... Но не като кон с капаци юруш санкции еми те политиците са на държавна хранилка взимат големите заплати .. от всичко в крайна сметка ще страда обикновения човек .
  • 84 Програмата за депутинизация

    8 29 Отговор

    До коментар #77 от "лекар":

    Депутинизацията на русофилите трябва да премине през няколко етапа като на всеки ще се държи изпит. Първо по българска история обхващаща периода от 681 година до днес. Депутинизацията ще завършва с един вид дипломна работа - демонтаж на съветски паметник и монтирането му в музея на тоталитарното изкуство!

    Коментиран от #155

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Истината

    13 31 Отговор
    Обикновено всеки неудачник и загубеняк обвинява за мизерното си положение ЕС, НАТО и САЩ, които са го ограбили и не са позволили на бляскавият му потенциал да се развие. Така, че животинската радост, че "добрият Путин и Велика Русия" наказват "отговорните" за проваленият живот на неудачника са разбираеми. Истината обаче е коренно различна!

    Коментиран от #117, #166

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Българин

    10 22 Отговор
    Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.
  • 90 От плажа

    21 5 Отговор
    Ами един народ сме! Брат, брата не изоставя!
  • 91 Българин

    9 24 Отговор

    До коментар #88 от "НОВО ПЕТ":

    Личи си че се руска п0дметка, с това IQ няма какъв друг да бъдеш.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ганю

    16 7 Отговор
    Киевска Рус не украйна се казва
  • 94 нннн

    25 5 Отговор
    Тази българска журналистка ли е или сopocoва евpoaтлантичкa?
  • 95 ОТ ЦЕЛОКУПНИЯТ БЪЛГАРАСКИ НАРОД

    32 7 Отговор
    Докато я има Русия, ще я има и България!

    Коментиран от #101, #138

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ГАНЮ

    15 7 Отговор
    работих в европа и гледах как мафията чупеше машини за да не се работи разбиш
    саботажи или за да си загубиш клиента затова ли става дума?
    много европейско
    Единсвената демокрация е била в древна Елада и просъществувала по малко от 30 дни
  • 99 Българин

    8 36 Отговор

    До коментар #92 от "Софиянец":

    Първо, русофилите никога не сте били и няма да бъдете българи, второ, руснаците са утро фини и не може по никакъв начин да ни са братя и трето православието и славянството са двата основни стълба на руската пропаганда, които разчитат на публика с ниско образование и интелект.

    Коментиран от #103, #150

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Българин

    7 16 Отговор

    До коментар #95 от "ОТ ЦЕЛОКУПНИЯТ БЪЛГАРАСКИ НАРОД":

    България е била много преди Русия и ще просъществува много по-дълго от Русия!
  • 102 Българин

    8 32 Отговор

    До коментар #100 от "Стойко":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи. Вие сте най-големите национални предатели и българофоби!

    Коментиран от #106

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ганю

    6 4 Отговор
    и в Бг. не е по различно много машини потрошихте
    тук чух думите знаеш ли колко машини сме потрошили
    ами да бяхте си потрошили главите по умно щеше да е
  • 106 От плажа

    10 5 Отговор

    До коментар #102 от "Българин":

    Хаха, ок, кажи го на 99% от българите! 😅
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 ганю

    14 5 Отговор
    Абе доста "патриотични" неща видях тука в Бг.
    от 30 г сте отбор Ябълка и отбор Черешка
    или орел рак и щука всичко на боклука
    национален интерес кръгла нула
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 американска мисирка в БГ

    26 3 Отговор
    Вашингтонската пропаганда управлява 1 година в българската политика. НО УМРЕ.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Мдаааа...

    4 11 Отговор

    До коментар #87 от "Истината":

    За съжаление това е самата истина братле, която си написъл..за съжаление..
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Българин

    8 28 Отговор

    До коментар #110 от "!!!?":

    Ннационалните предатели русофили ви организират и плащат, затова сте привидно много!

    Коментиран от #122, #125

  • 121 Софиянец

    25 1 Отговор

    До коментар #118 от "Българин":

    Ами връщай се в турция бе, какво ревеш срещу българите!
  • 122 !!!?

    31 7 Отговор

    До коментар #120 от "Българин":

    Личи си че не излизаш от вкъщи и дращиш по цял ден срещу пари! Безсилен си 😂
    България е с Русия, колкото и да се пънеш!
  • 123 ганю

    21 2 Отговор
    Русия си гледа своя интерес а България нейния
    години наред работихме ползотворно
    с Русия,Германия,Япония
    сегашните са подлоги на чужди интереси
    интересува ме какво ще се работи,с какво и къде.
    как всичко да е на по добра цена и да е българско а на чуждо
    за да имате работа щото иначе се краде
    "Всичко българско и родно хем е евтино хем годно"
    ето ви едно ново начало
  • 124 Чичо Дончо каза

    22 6 Отговор
    Русия показва на света да не се подчинява на Сашо и много правилно.
  • 125 От плажа

    29 6 Отговор

    До коментар #120 от "Българин":

    Дори укро мигрантите разбраха, че българите сме русофили и се махнаха от земите ни! Само ти не разбра, хахаха
  • 126 76127453982345

    33 6 Отговор

    До коментар #38 от "Истината":

    Според теб янките са символ на демокрацията ли? Затова всяка година водят по няколко войни по света, за които целият Запад оглушително мълчи, затова имат неоколониална империя, от която източват ресурси към себе си, затова най-големият им специалитет са биолабораториите с Ковид и маймунска шарка, затова нарочно правят граждански войни по света, за да се избиват братя помежду си, затова печатат пари и предизвикват инфлация по света, затова промиват мозъците на такива като теб... И още, и още, но трябва сиво вещество и много четене.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Винаги е имало и ще има

    31 6 Отговор
    Пропаганда, но по официалните бг медий американската бие всички и е навсякъде
  • 129 Американската мечта

    27 6 Отговор
    Разбрахме, че Моника е въплъщение на американската мечта. Щом живее и работи толкова години в САЩ, вероятно има и американско гражданство. Какво българско е останало в нея освен родния език? Мислите и са като от калъп на СиЕнЕн. Затова не ни харесва вече. Не искаме да мислим като нея. Да ни разкаже за улиците на Филаделфия. Руска дезинформация ли са ежедневните клипове в нета от там?
  • 130 Гошо

    18 3 Отговор
    "Моника Евстатиева, журналист от американското обществено радио"
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Моника

    28 6 Отговор
    Коментираш Афганистан. Що не кажеш, колко много ни обичат там нас от НАТО и най-вече, как направо са влюбени в САЩ и американската мечта? Жив пример за осъществяването на която е една друга Моника - Люински.
    А за останалото - дреме ми на ... че укрите щели да бъдат разочаровани.
    Вкоренена ни била кремълската пропаганда? А на тебе, коя ти "вкорениха" в Американския университет в Благоевград? Мечтата на Сорос - да се върнат най-хубавите години в живота му, когато предаваш сънародници за да се обогатиш. Явно са успели. Ти си точно като него.
  • 135 Поредната пропагандна бълвоч

    29 5 Отговор
    пропита от неистини и полуистини. Поведението, което подхожда повече на терористи, на киевския режим, готов да изложи цяла Европа на невиждана досега ядрена катастрофа, трябва да ни харесва очевидно според подобни рупори на т. нар. демократичен Запад, който вече открито преследва независими журналисти, замразява банковите им сметки и ги заплашва с процеси, за което ги грози затвор. Не само свободата на словото остана чиста илюзия, на ред е и свободата на мнението. Гледах германката Бербок да казва как "предпочитала да мирише на бездомник", но да може да натрие носа на Путин, като ограничи къпането си. Не вярвах, че е възможно да станем свидетели на подобно падение на европейските "лидери". Може би пък нейни сънародници не искат да се лишават от елементарни удобства, за да снабдяват с пари и оръжие един откровено неонацистки режим. Не говоря за обикновените украинци, те са просто жертви и потърпевши в голямата игра, където никой не се вълнува от тях, най-малко собственото им правителство.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 хихи

    8 1 Отговор
    На калпав Xoй Bълната му пречи...
  • 138 Абе........

    3 15 Отговор

    До коментар #95 от "ОТ ЦЕЛОКУПНИЯТ БЪЛГАРАСКИ НАРОД":

    България да я има, а скапаната русия и да я има, и да я няма изобщо не ми пука, по добре да я няма.
  • 139 Само дебили

    4 5 Отговор
    У тая Бг
  • 140 За всички русофили

    5 13 Отговор
    Визи за ЕС и да ядат картошки
  • 141 Черна паламарка

    8 2 Отговор
    Моника, ядеш ли го?!
  • 142 ха ха

    17 4 Отговор
    По думите на Евстатиева журналистите имат огромното задължение да информират хората какви са истинските факти в дадена ситуация./ така така , и аз живо се интересувам от имената на хората наредили спекулативното вдигане на цени за енергия , храни и всичко останало , и имената на тия дето се облагодетелстват от ситуацията , нещо журналистиката ще помогне ли ? или ще се свре в ъгъла с порция в яслата ?
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Бесен Атлантик

    6 15 Отговор
    Така е, но шепа зомбифицирaни путинoиди, които върхът в живота им е да громят виртуално Запада и да свалят гащите за Русия сега ще те псуват, пък ще им мине и ще си сипят ракийка после. Всичко е шест.
  • 145 6666

    4 16 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    Много точно казано.Въобще русофилите са вредни елементи.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Пишман неизвестна журналистке

    19 4 Отговор
    Чувствата на народа ни към руснаците са се внедрили с боевете на Шипка, Шейново, Плевен, със кръвта на хиляди знайни и незнайни руски воини дошли да ни освободят и помогнали на новопрохождащата ни държава! И колкото грантове да хвърля Сорос и Америка и такива като теб да промива мозъците на българина за вас ужас не може да промените нагласите ни!
  • 148 Абе

    20 4 Отговор
    Когато журналистите в България започнат да отразяват обективната истина, а не само западна пропаганда всичко ще си дойде на мястото. Понякога новините които се предават са чак смешни. Особено с украинската контраофанзива. Също с пленяването на Азовци в мариопул и атаките срещу атомните централи и тн.
  • 149 Посетител

    21 3 Отговор
    Много отдавна е престанала да е българка. Вие сами сте я написали: "журналистка от Американското обществено радио". Тя е американски журналист, не български.
  • 150 Иво

    7 1 Отговор

    До коментар #99 от "Българин":

    Руснаците нямат нищо общо с угрофините,ти чувал ли си за науката"езикознание"?не се изказвай неподготвен
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Коко

    9 1 Отговор

    До коментар #84 от "Програмата за депутинизация":

    Българската история започва много преди 681 година. Тук да не е било блато преди тази година? Сякаш хора не са живели тук и сякаш ние не носим техните гени?!
  • 156 др МИХАИЛ НИКОЛОВ МИКОВ

    14 1 Отговор
    ТОВА Е ДОЛНОПРОБНА ПЛАТЕНА ПОДЛОГА
  • 157 Големия памперс

    15 5 Отговор
    На туй кве или са му промили и изгладили мозъка до степен ледена пързалка, или чичко Шорош си му плаща за всеки сеанс! От цветното множество отатък океана не се очаква мисловна дейност и манипулациите от страна на платените журналя минават. У нас все още има мислещи хора от старата генерация и млади хора, възпитани от нея, и в този смисъл глупостите и тъпизмите на западната пропаганда все още се смятат за такива. Гледам интервюта на Путин и Лавров и намирам в тях желязна логика и притеснение за сигурността на Русия. Гледам интервюта на западни политици и не чувам ясен и логичен отговор, а само празни приказки, увъртане, шикалкавене, ултиматуми, заплахи и откровена омраза.

    Коментиран от #161, #177

  • 158 Дянко

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "това е":

    А, не. Българите, не можем да сме признателни.
  • 159 Дянко

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "това е":

    САЩ, в Ирак, Либия, Афганистан, Сирия, не са ли същите? Или бъди обективен, или си трай.
  • 160 ,Да бе, да

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Истината":

    Ти, нормален ли си?
  • 161 Като гледам ...

    3 9 Отговор

    До коментар #157 от "Големия памперс":

    ...май от теб не се очаква мисловна дейност . Не , щом смяташ че от Шойгу о Лавров струи желязна логика , значи със сигурност нямаш мисловна дейност . Направи си ЕЕГ , приятел .

    Коментиран от #164

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Дидо

    6 1 Отговор
    Тъпанарка
  • 164 Големия памперс

    12 2 Отговор

    До коментар #161 от "Като гледам ...":

    Такива пки като тебе навремето са лизали зците на съветските другари, сега със същата охота лижат американски.
  • 165 Читател

    15 3 Отговор
    Г-жо американски журналист моля живейте си и си работете в САЩ. Нас българите ни оставете да се оправяме без вас, защото само тогава ще се оправим. И още нещо ,никога повече не се връщайте в България.
  • 166 Абе

    5 0 Отговор

    До коментар #87 от "Истината":

    Тъпан за чия истина ми бръщолевиш след като мойта е различна от твойта?
  • 167 баба ти от Пловдив

    10 3 Отговор
    А какви журналисти сте? в Бг има ам войници, които НИКОЙ не е канел!!!!!!!!
  • 168 Въпрос

    8 1 Отговор
    А в нейната психика какво се е внедрило ?
  • 169 Много си прав.

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "Някой":

    Да ви оставят да мизерувате.
    Но и тук има хора желаещи да живеят не мизерно като руснаците.
    Нали си съгласен че те руснаците живеят по зле от омразните ти западни държави.
    Е някой и тук искат такъв живот.
  • 170 По принцип

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Всичко което започва с бъг. е унижение.
    Но твоето Българка звучи гордо за мен, и много други сигурен съм.
  • 171 Не питай

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    Само зомбирано същество може да се нарече то.
    А тук са в изобилие.
  • 172 Психо Доктор

    12 4 Отговор
    Беезродници с липса на корени и националност като тази журналистка, се опитват да внушават неестествени нрави, Тези които ни бомбардираха, експлоатират и "убиват" са ни "приятели", а който ни е дарил свободата и ни е близък по ценности и истрия ни е враг. Нещо ви е сбърканана логиката. Стой си в Америка и не се бъркайте в живота на хората по света, че вече ние писнало да ни газят зариди нечии уж национални интереси.

    Коментиран от #173

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Артилерист

    6 1 Отговор
    Моника щом е допусната да обслужва американско радио означава, че тя винаги е била против американската пропаганда, която по никакъв начин не оправдава безбройните войни, цветни революции, смяната на законни правителства на суверенни страни, санкции и прочие варварщини на американците. Моника вероятно има и репортажи против руснаците, които единствени в света и за първи път, след Втората световна, се опълчиха на миролюбивите американци в Сирия и им попречиха да я мироналожат, демократизират и ограбят...
  • 176 Роко

    1 7 Отговор

    До коментар #55 от "А50":

    Правилно казваш няма по невинен агресор от русия.Той от 9 кладенеца вода ще донесе и на черното бяло да каже но винаги е прав
  • 177 Роко

    0 8 Отговор

    До коментар #157 от "Големия памперс":

    Защо обаче почти всички деца и внуци от управляващата руска върхушка са се паркирали на запад.Въпрос за РУСОФИЛИ с понижена трудност заради техния IQ

    Коментиран от #187

  • 178 Юлия

    3 1 Отговор
    Оофф....цъ
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Бeлkим нaпpaвu cвupka нa aмеpukaнцuтe

    5 2 Отговор
    тaя дoлнa, пpoпaднaла бг пaчaвpa u пpocтитyтka. Dа ce отвpатuш oт тakuва бългapku.
  • 181 Време е вече

    2 2 Отговор
    партиите да бъдат забранени в България, продажните политици се облажват за сметка на народеца, а партиите само разделят, опростачват и объркват народа. Ако искате България да оцелее трябва само една власт - или царска власт ( което е най-доброто предложение за управление!) или само един лидер да я управлява. И още нещо - политиците трябва да са в затворите!

    Коментиран от #186

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 тъй

    1 0 Отговор

    До коментар #181 от "Време е вече":

    и кой ще назначава "лидера"?
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Украинка

    4 1 Отговор
    Каква пропаганда, но 8години украинци избиват рускоезично население като аз съм една от тях-избягала. Да живееш 30години в Украйна и накрая бягаш и да бъдеш изгонен от един евреин.
  • 190 реди

    3 1 Отговор
    Факти, тази моника е като онази моника - никой не беше чувал за нея, но вие й сложихте толкова опеределения, че стана много важна. Дезинформацията идва от вас, а не от руски медии.
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Краварче

    1 0 Отговор
    Ако руската пропаганда преувеличава действителни факти и затова е силна, то американската е толкова немощна, защото няма нищо общо с обективната действителност. Примери, колкото искаш, всеки ден
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Антифакти

    1 0 Отговор
    И кво като го е казала бе Михайлов?Със същия успех можеше да сложиш името Цонка или Драганка.Да ви е..ба в проамериканските гозолизци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове