Last news in Fakti

18 Август, 2022 11:50 2 291 34

Слави Василев: На Асен Василев и Кирил Петков ще им е трудно да се появят по медиите ако се окажем без газ наесен

  • слави василев-
  • асен василев-
  • кирил петков-
  • газ

Мнозинството на промяната от 47-ото Народно събрание няма да има мнозинство в 48-ото Народно събрание, прогнозира той

Слави Василев: На Асен Василев и Кирил Петков ще им е трудно да се появят по медиите ако се окажем без газ наесен - 1

Идеята различни политически субекти заедно да търсят общото благо се провали и побългари. Това коментира политологът Слави Василев в предаването „Добър ден, България" на Радио „Фокус“.

„Имаше една хубава сентенция на Бисмарк, че най-много се лъже преди война, по време на кампания и след лов, и аз наблюдавам как част от политическите, основните политически фигури започват така да видоизменят позициите, които съвсем доскоро ги определяше. Най-силно впечатление, разбира се, ми направи Асен Василев, който изрази една малко по-мека позиция по отношение на газа от „Газпром“, който той отказваше по време на целия мандат на правителството на Кирил Петков въобще да си помислят. Това беше сякаш най-важната стратегическа цел на правителство „Петков“ ние да се откажем от т.нар. „зависимост“ от руския газ. Така че нещата ще се променят, те се променят, и ще наблюдаваме в хода на кампания много и интересни завои, защото следващото правителство, каквото и да е то, ще бъде коалиционно, а тази коалиция ще трябва да се обясни по някакъв начин“, отбеляза политологът.

Наследството на правителството на Кирил Петков е голямата рамка, която ще предопредели не само хода на събитията, но дори и резултатите на изборите от 2 октомври.

„Правителството на Кирил Петков си позволи да направи много резки движения в един стратегически отрасъл като енергетиката, и то да направи движения, които струва ми се не бяха докрай обмислени. И ако сега не е служебното правителство, което трябва на пожар да оправя наследството, особено в сектор „Енергетика“, то има голяма опасност българското общество, битовите домакинства и стопански живот да останат без газ по време на зимния отоплителен сезон. И това е причината, поради която целият политически спектър от партии ще се съзнаят колко е важно да се успокоят хората и да се ползват послания, които да внесат малко разум в иначе не особено разумната политика на Кирил Петков в последните 6 месеца от неговото съществуване“, отбеляза още Слави Василев.

Мнозинството на промяната от 47-ото Народно събрание няма да има мнозинство в 48-ото Народно събрание, прогнозира той.

„Що се отнася до изведнъж обрата в думите на Асен Василев, аз смятам, че или той е преживял и той катарзис и е разбрал, че водената от неговото правителство политика е пагубна за българската икономика и за българските домакинства, или той следва тенденцията на Бисмарк, че по време на избори се лъже най-много, и това е може би някаква стратегия, за да омекоти удара, който „Продължаваме промяната“ ще понесат, ако служебното правителство не върне „Газпром“ и не успокои нещата. Защото ако българското общество и българският стопански живот се окажат без газ септември-октомври-ноември, повярвайте ми, тогава Асен Василев и Кирил Петков ще им е трудно да се появят по медиите“, коментира още Слави Василев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАЛИРАХТЕ ДРЪЖАВАТА И НАРОДА

    41 11 Отговор
    НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС НЕУДАЧНИЦИ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Червеното знаме

    30 3 Отговор
    Не е важна газта,важното е другарите от червения интернационал да станат още по богати а бедните.....
  • 4 Харвадските секретарки

    42 8 Отговор
    кой луд ще гласува за вас бе.
  • 5 Роко

    35 5 Отговор
    Абе то ще им е трудно въобще да се намират в България,тия за медии ми говорят.
  • 6 ДС активист

    16 3 Отговор
    Искаме си БКП-то и да се закрие най после този неуспешен опит за държава

    Коментиран от #23

  • 7 Бушоните на Нинова

    17 3 Отговор
    Уж са мнозинство Нинова управлява трагедия след трагедия за народа.
  • 8 АЛО МОМЦИ

    16 1 Отговор
    СМЕНЕТЕ ДРОГАТА, ЛОШО ВИ ВЛИЯЕ.
  • 9 българин

    11 16 Отговор
    Политолози, социолози, анализатори, журналисти, публицисти ... и всякакви други продажници от путинския слугинаж вече препускат с пълна газ в лъжите и заблудите, както винаги пред избори, припечелват някоя и друга рубла на гърба на простата рая.
  • 10 Сбогом циркаджии

    28 9 Отговор
    Аз за тия марионетки няма да гласувам.

    Коментиран от #30

  • 11 оставате само зрители

    18 5 Отговор
    след изборите сте малцинство.
  • 12 Не съм съгласен с автора

    20 3 Отговор
    на тия, и тия около тях нищо, не им етрудно! Такива нагли де..би.ли на власт България отдавна, не е имала....Дано пак не ни "изберат" подобни Мунчовци, ама надали???
  • 13 Болшевик

    12 6 Отговор
    От 1945,комунистите се опитват да закрият държавицата,но незнайно защо,не им се отдава....Явно,че някой трябва да им работи,защото и тези от Африка са по човеци от нас
  • 14 КИКИ И КОКО

    17 4 Отговор
    ЛЕНЧЕТО БОРИ ИНФЛАЦИЯТА С 8 БОНА ЗАПЛАТА САМО. А ПЕ3НСИОНЕРИТЕ.
  • 15 Онкоболен

    15 5 Отговор
    Зимата Ще сме гладни и премръзнали

    Коментиран от #31

  • 16 Празни

    11 8 Отговор
    поръчкови приказки ненужни и без стойност от някакъв си Слави ?!

    Коментиран от #19

  • 17 Кой ви плаща

    10 1 Отговор
    Много БКП функционери тука БЕ...
  • 18 кфгт

    16 3 Отговор
    И двамата са "перде". Знаете ли какво означава "перде"? Някои ги наричат "гьон сурат".
  • 19 Стършел

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Празни":

    Той с тати заедно работи-сещайте се за кого!
  • 20 ВСИЧКО СЕ ПРАВИ УМИШЛЕНО

    14 2 Отговор
    ЗА ДА НАХРАНЯТ ЛЪВОВЕТЕ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. ТЕ ПО БОГАТИ, НАРОДА ПО БЕДЕН ТОВА Е ИСТИНАТА. БОКЛУЦИ.
  • 21 Ало Кокитата

    15 1 Отговор
    НАРОДА Е ОТВРАТЕН ОТ ВАС.
  • 22 Чоко

    8 12 Отговор
    Че защо на тях да им е трудно? Те осигуриха 7 танкера и връзката с Азербайджан, тия некадърници на Радев какво правят? Опитват се да разбутат всичко и да върнат Газпром. Радев няма да изкара мандата, ако изборите не се спечелят от русоробите
  • 23 Бивш канадец

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "ДС активист":

    Ми тогава гласувай за Тиквата - в неговата фондация партия всички са от БКП!!
  • 24 гражданин

    9 0 Отговор
    ДС синчето му се чудя как всеки път излиза да лъже по медиите.
  • 25 Мнение

    8 1 Отговор
    Въобще няма да им е трудно. Такива хора са гьонсурати, не им пука кой какво мисли за тях. Те погазиха конституцията и въобще не ги е срам от нищо щом става въпрос за много пари. Мошеници и лъжци са всички, хората са объркани, отвратени от всичко и затова няма да гласуват. Просто няма за кой.

    Коментиран от #26

  • 26 Стършел

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Мнение":

    Ромите и дъпъсъ, дали и те няма да гласуват....???!!! Та прави сметка(ако не си от статуквото), КОЙ печели от негласуването!!!
  • 27 Матей преображенски

    7 0 Отговор
    Тия наистина ли си вярват,че някой ще им гласува доверие,та говорят за изборна победа.Може ,но само с из-мама,ако успеят да бар-нат избирателните машини,да ги понастроят и да доизпипат крайния резултат.Сега ще бъде интересно,защото всички се оля-ха,и все пак претендират за властта.Хората ще търсят нови партии да им гласуват,разни пе-пе-та и славита ще ги подминават като малка гара.
  • 28 Стоян

    2 4 Отговор
    те управляваха седем месеца и сега ще са виновни 70 години за всичко,а някой с 12г управление нямат вина,че той Вашият патрон управлява повече от тях /4 служебни правителства/ и много скоро ще почуства народната любов само да захладнее и да свършат отпуските.
  • 29 Що за глупости

    2 2 Отговор
    Е този господин не разбра ли че Газпром спря газта на България, а не България се е отказала. Ок разбрахме за Бисмарк, а ти защо лъжеш
  • 30 Немарионетката

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Сбогом циркаджии":

    А за кои ще гласуващ, за старите марионетки
  • 31 Както винаги

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Онкоболен":

    Поне си свикнал овцоо
  • 32 Коко

    4 1 Отговор
    Киро и Кокоро що ли не се вземат. Да им изиграем една сватба. Че да ги пратим на Луната на меден месец. Да си разберем и ние от живота без тях. Докато се върнат, ще имаме доста време да ни дойде акъла в главата и да си организираме държавата сами, без царе, без оръфляци, избрани от някого си, сами, съвсем сами. Може би точно така нещата ще се случат по най-добрия начин. Но май съмна. Добре дошла реалност!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 тия убавци

    1 0 Отговор
    само дето немат булчински китки наесен ще им сърбаме надробеното
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове