Last news in Fakti

24 Август, 2022 20:30 2 345 25

Демерджиев за ареста на Борисов: Нямам основание да се съмнявам в съда

  • иван демерджиев-
  • съд-
  • прокуратура-
  • бойко борисов

Той отправи и предупреждение към прокуратурата

Демерджиев за ареста на Борисов: Нямам основание да се съмнявам в съда - 1
Кадър БНТ

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви пред БНТ, че няма основание да се съмнява в коректността на съда, който днес окончателно обяви арестът на Бойко Борисов за незаконен.

"В съдебният акт ясно е посочено, че е пристъпено към арест без нито едно годно доказателство. При липса на доказателства, такива действия не би следвало да се извършват и след като са извършени, е нормално да се търпят санкции в тази връзка. Нямам оперативна информация за ареста и няма как да го коментирам. С материалите аз не съм имал възможност да работя, но нямам никакво основание да се съмнявам в коректността на съдебния акт.", каза Демерджиев.

Вътрешният министър заяви, че не може да коментира обвиненията за политически произвол от страна на МВР, но изтъкна, че откакто той е встъпил в длъжност, основното му изискване към служителите на реда е да се придържат стриктно към закона.

Иван Демерджиев призова да не се прави паралел между казуса с ареста на Бойко Борисов и разследването за изгубените милиони за строежа на АМ "Хемус". По казуса с магистралата се водят две досъдебни производства, по които, според Демерджиев, има саботаж от страна на прокуратурата.

"Имало е готовност от страна на свидетели по делото за АМ "Хемус" да разкрият много по-далеч накъде отива схемата, но след като прокуратурата не е предприела съответните действия, тези свидетели са се разколебали. Ако прокуратурата беше реагирала своевременно, сега казусът с АМ "Хемус" можеше да бъде разрешен", изтъкна Демерджиев.

Той допълни, че се надява по казуса на бъдат привлечени още обвиняеми, а работата на МВР в тази посока продължава - правят се още проверки за незаконно строителство, неправилно квалифициране на строителни работи. Проверява се и цялата сума, платена за строежа на магистралата.

"Когато има данни, ще споделя накъде водят нишките. Когато обвиняваме в аванс някого, аз съм юрист и спазвам презумпцията за невиновност, така че очаквайте от мен данни, когато са обективни.", каза вътрешният министър.

Иван Демерджиев отправи и предупреждение към прокуратурата във връзка с действията на органите на реда срещу търговията с гласове и корпоративния вот на предстоящите избори през октомври.

"Не е възможно да приключи ефективно борбата с престъпността без взаимодействие между полиция и прокуратура. Но ако една от двете институции саботира този процес, нормално е другата да има претенции към нея. Не трябва да се води война с прокуратурата, но съм заявил пред тях, че ако някъде се натъкнем на данни, че се саботират действията ни и ни се пречи да стигнем до първоизточниците на тези порочни практики - купуване на гласове, корпоративен вот и така нататък, ще представим тези данни пред обществеността.", изтъкна той.

По повод призивите на ГЕРБ да разследва действията на кабинета "Петков" за газовите доставки Демерджиев каза, че всеки подобен сигнал ще бъде проверен, а има ли данни, че са извършени нарушения или престъпления, ще бъдат разследвани.

Иван Демерджиев увери, че очаква резултати от предприетите мерки срещу войната по пътищата, защото те ще се прилагат постоянно и няма да имат кампаниен характер.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 6 Отговор
    Скоро ще има Народен съд.Зимата

    Коментиран от #15

  • 2 Радевчета

    29 6 Отговор
    И ти излезе мафийотски бушон.Язък че те мислехме за свестен.Тоя срам ще го носиш доживот.

    Коментиран от #5

  • 3 ТаУмВзе

    25 4 Отговор
    Мутропитека си е Платил за тоя Цирк бре! Надай се.
  • 4 Сатана Z

    26 4 Отговор
    В трудни времена на глад и мизерия,правителството ще осигури на стадото зрелища .За хляб не е сигурно ,че ще може да осигури.
    Толупа е кандидат Нумер Уно за тази цел
  • 5 Гербаджиичета

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Радевчета":

    Крадът и викат дръжте кадеца.
  • 6 Дърт

    23 0 Отговор
    лисунгер ненадминат , проводник между съд и прокуратура на платежно способни ! Колко само беше самодоволен и разтапящ се , при предаването на властта от коалицията на такива като него , изтъпанен на челно място !

    Коментиран от #14

  • 7 Мата хари

    21 6 Отговор
    Хи хи хи нещо за Барселона или не е удобно

    Коментиран от #10

  • 8 12340

    14 1 Отговор
    мяза на Седларов....

    ..."Лошо,Седларов!
    Лошо!"
  • 9 Минева

    24 5 Отговор
    След втори октомври изчезвате радевчета
  • 10 22 Ке не фа

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Мата хари":

    А за 22 на кенефа може би?!
  • 11 ха-ха

    15 3 Отговор
    Гълъбчетата и гугутките се окпзаха ГЕРБаджии.
  • 12 Слънчев вятър

    6 2 Отговор
    Верните ленинци ще обрязват неверните.
  • 13 Феликс Дж

    12 1 Отговор
    В една масонска ложа с баш "професионала" Узунов Пламен. ХВАЛА НА таквиз масоне, ХВАЛА НА ТАКОВ ПРЕЗИДЕНТ. ХВАЛА НА СИТЕ МУ ИЗБИРАТЕЛЕ. А на хаирлия да е.
  • 14 911

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дърт":

    Приятелю - нямаш представа колко посредствено момче е това. Посредствено, за да не кажа още нещо.
  • 15 Някой си

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да , за народа , ама той си го заслужава
  • 16 Наивник

    12 7 Отговор
    АЗ ИМАМ ОСНОВАНИЕ:
    -ПЧКИ И КЮЛЧЕТА
    -ТИ СИ ГО ИЗБРА
    -КЪЩАТА В БАРСЕЛОНА
    -ЕДНИ МИЛИОНИ ЗА "ХЕМУС"
    -СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА
    След всичко това нищо не последва.
    ЗАЩО ЛИ???
  • 17 Аз копейкинът Костя

    11 3 Отговор
    Да ама българите се съмняват в съда на б.Б.
  • 18 Светлина

    4 5 Отговор
    Не мога да разбера какво правят повече този човек и Минеков в кабинета на Радев. Не ги ли е срам? Излиза, че са едни прости службогонци.
  • 19 Да,бе

    9 2 Отговор
    Никой не се съмнява в съда,а в съдии,прокурори и всякаква юридическа паплач.
  • 20 мой

    8 3 Отговор
    Кой знае какво е предала Гешевтатурата на съда. Гадовете се пазят един друг.
  • 21 Мата Харис

    7 4 Отговор
    Борисов във кауша,ура!!!
  • 22 Да си

    7 4 Отговор
    прочел 470-те странници,които Бойко Рашков е внесъл срещу Борисов и тогава говори.Защо прокуратурата е безмълвна още по делото с Барцелона -гейт и злоупотребата с евросредства.там.С наши пари Бойко си издържаше МИС БИКИНИ?Какво ще кажеш за европачките на които се виждат номерата,както и на кюлчетата-едно мижаво разследване не по същество?Ами в сайта БИВОЛ има -Хронология на престъпленията на БОРИСОВ-зяащо не се сезира прокуратура и органи.Даже някой свидетел за незаконните производства на цигари с Буци от Бургас умря.Кога прокуратурата ще разследва къде е картата на Руски поток и не разследва Теменужка и Борисов за криенето и и условията на този незаконен строеж ?Така,че не ни баламосвай Борисов не в арест,в затвора трябва да е.Но не е ,благодарение на съпротивата на статуквото,което не се накради,благодарение на Радев и свалиха правителството на промяната страхливците.Нито една институция в правосъдието не работи за държавата.НА ГЕШЕВ И ВСС СЪВЕТ ВЯРВАШ ЛИ???????
  • 23 До ком.13

    6 2 Отговор
    Кажи си ложата на РАДЕВ-Слънце-Ориент Повдив.Колегите му масони/селски балони/,защото в Б-я всичко е менте са:Гергов капиталиста милиардер,приятел на Бою,Цацаров го знаете.нищо не правещия от КПКОМПИ,Пламен Узунов,Никола Копринков и др от радевото задкулисие -олигархията.
  • 24 Този

    3 1 Отговор
    кой Юридически ПУЦ е завършил?Няма ли най-после това Министерство на образованието да съкрати тия Юридически ПУЦОВЕ по селата-Благоевград,Бургас,Варна,Велико Търново.Даже Копейкин бил с юридическо?Колко симестъра се е образовал.Стига с тези и от симеоновските школи.Който иска да е юрист да учи 5 години пълни право и да има тогава претенции за юрист,но в Софийския университет.Ходили някъде 2 симестъра и вече един куп юристи,КЪДЕ ГО ИМА ТОВА НЕВЕЖО СЪСЛОВИЕ,само у нас.
  • 25 какво стана.....

    1 0 Отговор
    ...с ония милиони, изтеглени кеш и изнесени в куфари???? Как така нищо не се говори за това??? на коя ваша пионка запушиха устата с една пачка та гък не се чу повече??? Ей, да знаете, че докато тази прокуратура е на власт, ще се превръща България във все по и по-корумпирана държава, лишаваща престъпниците с пари от истинско правосъдие и наказания, за сметка на целия народ, който се бъхти до изнемогване, за да храни семействата си!!! Каквито и заплахи и закани да отправяте, докато не вкарате 2,3-ма министри в затвора, нищо няма да се промени към добро, така да знаете!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове