Last news in Fakti

2 Септември, 2022 18:23 1 421 65

Радев: Партиите да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставянето на кабинет

  • румен радев-
  • избори-
  • партии-
  • преговори-
  • правителство

По думите му краткият живот на последните парламенти и последното правителство са "ясен показател докъде може да ни доведе чертаенето на непрекъснати червени линии, негативните кампании и отказа от диалог"

Радев: Партиите да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставянето на кабинет - 1

„Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и в тази кампания да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставянето на правителство“.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по повод официалния старт на предизборната кампания за предстоящия вот на 2 октомври, съобщи БТВ.

"Най-важният резултат от тези избори трябва да бъде България да има работещ парламент и устойчиво редовно правителство, които да продължат политиката в защита на българските граждани и на бизнеса в условията на криза. Да приемат законовата рамка по Плана за възстановяване и устойчивост и да предприемат решителните реформи с дългосрочен хоризонт, които всички очакваме", заяви Радев.

По думите му краткият живот на последните парламенти и последното правителство са "ясен показател докъде може да ни доведе чертаенето на непрекъснати червени линии, негативните кампании и отказа от диалог".

Радев изрази надежда партиите да водят кампании с поглед към бъдещето, към интересите на обществото и основани на фактите, а не на злоупотреба с тях.

„Обществото ни очаква и това служебно правителство да проведе честни избори, които да защитят вота на гражданите и да не допусне той да бъде изкривяван от корпоративен и контролиран вот“, каза още държавният глава.

Високата цена на газа

Относно по-високата цена на газа той изтъкна, че служебният кабинет има ясни приоритети и това са организирането на честни избори и овладяването на инфлацията.

"Трябва да е ясно, че този огромен скок в цената на газа се дължи на два танкера за втечнен газ, договорени през юли, чиято цена е почти два пъти по-висока от обявената от бизнеса и потребителите пределно поносима цена“, обясни Румен Радев.

„Инфлацията и ръстът на цените са най-тежките проблеми пред българските граждани и те зависят от редица фактори, но най-важните са цените на горивата, на газа и на тока. Докато механизмът за компенсиране на високата цена на тока работи, макар и с редица проблеми, то снижаването на цените на газа и горивата изисква решителни действия", допълни президентът.

По думите му при тези насадени обстоятелства служебният кабинет трябва да положи огромни усилия и да работи по всички възможни варианти за гарантиране на надеждни доставки на поносими цени.

„Газпром“ е една от възможностите, която все още не е изчерпана, но Румен Радев уточни, че трябва да е ясно, че това не е единственото решение и не на всяка цена.

„Газпром“ е решение само ако се постигнат добри условия като цена и като разсрочване на доставките. Затова правителството трябва да продължи работата във всички възможни посоки и варианти, така че да гарантира доставките и тяхната цена. Очаквам правителството да продължи активна работа и за снижаване цените на горивата", заяви Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Херо Мустафа

    17 20 Отговор
    На закуската в Козяк сме решили всичко.Не се тревожи!

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГЕРБ

    11 16 Отговор
    Ние можем да преговаряме с ДБ, "Български възход" и ДПС за другите ще ни малко по-сложно!

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ибиза

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "Херо Мустафа":

    преди около 2 месеца т.нар. “Ястреби от герб” са били на тайна вечеря с американския посланик Херо Мустафа. Драмата е в това, че те не са уведомили за нея лидера Бойко Борисов. Защо са запазили въпросната вечеря в тайна, разбира се, е ясно за всички – същите тези искат да овладеят ГЕРБ, поставяйки в изолация нейния лидер и създател Бойко
  • 7 СЗО

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ":

    Вие можете. Ама те дали искат?
  • 8 То па едни мостове..

    24 4 Отговор
    Ако не ги изгориш,самички си падат,фирма БокоСтрой..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НЯКОЙ

    32 5 Отговор
    Приказките му като купа сено, а мисълта му като игла - намери игла в купа сено! - пак по мотиви от мъдреца Йордан Радичков! Надроби голяма попара товарищ Радев, ама ние ще я сърбаме и ще ни пресяда още дълго! Помниш ли какво ти каза баща ти, когато стана президент - "Грижи се за народа, сине!" За кого всъщност се грижите г-н Президент?

    Коментиран от #20

  • 11 Реалност

    23 6 Отговор
    България е окупирана от политически проекти на задкулисия! Няма как да няма червени линии! Проблема е, че народа не мисли и вярва на лъжи и колкото и да реве срещу мафията, сам избира нея! Пример е соц, проучванията! Първите две партии, лъжци, крадци, обслужващи задкулисия и чужди интереси! Третата турска! Няма какво да чака този народ, след като сам си избира стригането!

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Приказки ...

    19 2 Отговор
    И като е висока цената на танкерите с газ, защо служебното правителство взе още един ? Иначе, научил един Северно-Американски лаф ... Само, че ако имаше някакъв опит с политиката там, трябваше да знае, че има политици които нарочно горят мостове и в пряк и в преносен смисъл. Политическа система в България трябва да се смени – тия партии не стават ...
  • 14 Важна подробност

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Реалност":

    Не отчиташ факта, че тия мафии си ги избират някакви проценти от максимум 40% от имащите право на глас, което реално показва, че всяка една от политическите мафии е малцинство, отнесена към цялото.

    Коментиран от #16

  • 15 Бамбука

    21 0 Отговор
    Два танкера са виновни за високата цена газа ? Колко виновни ? Може ли експертите да подскажат с цифри разликите в цените ? Говорим за парите на народа. Народа плаща, така , че конкретно моля. И какви цени за се договарят с Газпром ? По кой договор ? Намираме се в пред изборна кампания и е задължително да се говори с цифри, анализи, графици, цени пред този, който плаща на всички политици. Нали не си избираме манекени и говорещи недоразумения, а защитници на интересите на суверена ?

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 избори до дупка

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бамбука":

    Много точен коментар.И това ако не е намеса на президента ,здраве му кажи.Ясно...избори ...служебно правителство и след изборите пак избори.Така та чак до края на мандата.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Защо така?

    17 4 Отговор
    И нито дума за шкафчета. Този индивид се опитва да забрави какви ги натвори през жалкото си президентстване. Само справедлив съд и строга присъда могат да върнат нещата към нормалното.
  • 20 Кочан

    23 8 Отговор

    До коментар #10 от "НЯКОЙ":

    Радев е в дъното на всички проблеми сполетели България последните шест години!
  • 21 Реалност

    1 0 Отговор
    Какво грешно имаше в ком. 16?
  • 22 Тоя зави рязко към Путин.

    15 4 Отговор
    Мястото му е в Сибир.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Реалност

    17 4 Отговор
    161 гласа са необходими за импийчмънт на Радев и Йотова, отмяна на служебните кабинети, по времето на които пРезидента управлява безконтролно

    Коментиран от #26

  • 25 Гълъб проскубан

    14 5 Отговор
    Стига илюзии, чорап цветен. Съжалявам че гласувахме за руско мекере..
  • 26 Те партиите на мафиите

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "Реалност":

    имат над 200 гласа! Да го правят! Нали сме държава на мафията! Да ви сбъднат желанията да сте крадени и лъгани! На мафиите им трябват глупави роби!

    Коментиран от #28

  • 27 78 г. съветско робство

    13 5 Отговор
    Един от нерешените проблеми пред настоящето и бъдещето на България се нарича Бойко Борисов.
    Със самото си присъствие на политическата сцена тази фигура създава непреодолими пречки пред нормалното управление и развитие на страната. Едва ли някой сериозно мисли, че Борисов има някакво бъдеще в политиката, дори и само като редови депутат. Но той упорито продължава да стои, по две предполагаеми причини - да пази собствената си кожа, и квази-политическата си организация от разпад и последваща анихилация. В чисто човешки план е достоен за съжаление. Очевидно е лишен от тъй важното умение, а може би и от възможността, да се оттегли навреме и с достойнство. Вместо това превръща собственото си оцеляване в предмет на безкрайни срамни договорки и пазарлъци, в обществено бреме и безвремие. За съжаление, по всичко изглежда, че изборите на 2 октомври ще задълбочат проблема, вместо да го разрешат. Пословичната мъдрост на народа пак ще бере гъби. Вина носи и партията му. ГЕРБ поразително напомня на БКП след десети ноември, без да се е отървала от своя "бай Тошо".
    Като че ли Мата Хари е последната ни надежда."

    Коментиран от #51, #55

  • 28 Реалност

    12 5 Отговор

    До коментар #26 от "Те партиите на мафиите":

    Мафията в България е създадена и контролирана от руZките служби КГБ-ДС и ГРУ.
    Колкото по далеч сме от центъра на мафията, толкова по близо сме до правова държава !

    Коментиран от #31, #36

  • 29 И как си я мисли президента?

    6 2 Отговор
    Дори и да ги понатисне да съставят що годе някакво правителство,то няма как да просъществува повече от 6-7месеца.Насила хубост не става!Като нагласена сватба,с много добър брачен договор!Виж,ако договорът е финансово стойностен,може и да изкарат една петилетка,с прекрасен отворен брак!Но по-истинското,нищо няма да се роди,ни дете,ни коте.
  • 30 Всяка

    6 0 Отговор
    партия гради свои мостове , по - добри и силни !
  • 31 А другата мафия

    5 7 Отговор

    До коментар #28 от "Реалност":

    зад прокопиев и САЩ е допустима! Много "умно"!
  • 32 Абсурдистан

    11 7 Отговор
    Кратуната говори така, сякаш друг доведе Кирчо и Кокорчо! Забрави и бе неастник вдигнатия юмрук и разделението на нацията? Изключително низша личност! Мисли само за собственото си политическо оцеляване, разчитайки на късата памет на населението.
  • 33 Т44444478б

    4 4 Отговор
    Радев да вкара 100 милиарда долара инвестиции от ОАЕ.
  • 34 Кирил и Асен пак ли ще замълчат

    14 2 Отговор
    Радев е във фатална грешка с разбиването на Партиите и подлото вземане на властта преди месец.Ами ако му се сбъдне желанието и Партиите му спретнат удовлетворяване на желанието да управлява до март, ами той ще потроши Държавата и няма и да има нужда от импийчмън, просто ще е клиент на Прокуратурата.Финансовия Министър ви го каза.Нямат намерение да реализират растеж и увеличаване на приходи.Нямат ни капацитет ни визия.Ще харчат, ще ни плашат, ще вдигат данъци.Аз съм взел мерки за тоя вариант, дано и вие сте.
  • 35 Биби Кинг

    7 1 Отговор
    Ми нали кибритите ти им ги раздаде бе Пембене, шо се пенявиш?
  • 36 А евентуално

    5 6 Отговор

    До коментар #28 от "Реалност":

    да се сетиш, че ние хората с мисъл, виждаме реалностите, които се различават от простотите на платените глупаци на кирчовци, бойковци, копейки и т.н! Та реалността показва, че ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС, ВЪЗРАЖДАНЕ и половината БСП, са срещу Радев! Та нещо глупостите ти не се връзват! Но затова пък, тая група национални предатели, обслужващи задкулисията в България, с радост ще гласуват импийчмънт! Та мафиите имат повече от 200 гласа! И при един стабилен парламент, сигурно ще бъдем свидетели на обединение на всички тези срещу Радев! Така, че не се притеснявайте! Ще се разчисти терена от достойни хора, пречещи на тези мафиотски проекти! Спокойно ще си продадете страната на мафията и ще си живеете в мечтите, да сте лъгани, крадени и последни по всичко!
  • 37 Да бе да

    10 4 Отговор
    "Радев: Партиите да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставянето на кабинет"

    Новият говорител на боко , вече встъпи в длъжност 😅
    Дано да ги обезпечават добре , щото приятелите му останаха само в мацква и герб
  • 38 Рино рейс

    13 4 Отговор
    Този човек не го ли е срам,след като върна статуквото и им направи услуга да се обажда.хората те разбраха какво представляваш спокойно
  • 39 12340

    11 1 Отговор
    демагог и ментърджия
  • 40 Справедливия

    12 4 Отговор
    Uf! Ма тоя много гнусен! Сигурен съм, че зелените му чорапи смърдят гадно! А къде изчезна милата му женица, обща ковретина...
  • 41 Радеф

    9 1 Отговор
    ...ас сам за тебе...амаа...маи ти ша си единсвения претендент ваф България които няма да може да искара мандата!!? ....пак да потретя ...Ас сам Сас Тебе ..
    ...ама младите ако расберат че си вече част от Задкулисието -мафиа .....ако излязат на плоштада ...ти ште си отидеш бславно....за сажаление...мисла чи ша е тас зима !!!....сега да не си мислиш лошо ....ас сам сас тебе!....и на Мафиота Бойко бях написал съштото преди 2г...ама тои ни ма послуша ...
    Дано ти ма послушаш....хайде сас здраве .да не си забраиш чрпите...че мршт !!!
  • 42 САТЪРА НА ХАНА

    15 2 Отговор
    РУМЕНЕ , С КАКВО ТОЛКОВА ТЕ УПЛАШИХА
    ЧЕ КЛЕКНА НА МУТРИТЕ , БЕЙОВЕТЕ И
    ДЖО БАЙДЪН ???
    ....
  • 43 САТЪРА НА ХАНА

    9 5 Отговор
    РУМЕНЕ,
    НЕ ПАРТИИТЕ ДА ГОРЯТ МОСТОВЕ
    ...
    АМИ ВСИЧКИ ПАРТИИ И ТИ ЩЕ ИЗГОРИТЕ ТАЯ ЗИМА ОТ НАТОВЩИНАТА СИ
  • 44 Ехоооо

    13 2 Отговор
    Юмруче с катарзис.Говори за обединение и компромиси,а забрави какво ги върши в момента.Насъсква хора и партии едни срещу други.Боже пази България!На 2 октомври всички пред урните.Да покажем,че сме човеци,а не марионетки.
  • 45 Хохо секса

    12 1 Отговор
    Правителството, освен с Газпром, с някой друг преговаря ли?

    Коментиран от #46

  • 46 Нонсенс

    4 5 Отговор

    До коментар #45 от "Хохо секса":

    С оае е преговарял, а не с ГП

    Коментиран от #47

  • 47 Хохо секса

    9 1 Отговор

    До коментар #46 от "Нонсенс":

    Не е вярно.
    Радев беше в ОАЕ, а правителството нищо не преговаря...

    Коментиран от #62

  • 48 Срам ме е

    16 2 Отговор
    Че гласувах за това недоразумение
    С какво те държат , за да се отметнеш от народа ?
    Коя е вашата родина господин Радев ????

    Коментиран от #50

  • 49 Цуца

    10 2 Отговор
    Хем боли, хем сърби, кеф ми е! Не може, а и не бива г-н президент да седиш на два стола......
    Поне да си мълчи ”държавния глава” и да не разединява народа,че и на децата им стана ясно, че му се командва чрез служебни правителства и използвайки глупендери като ИТН да му поднесат президентска република не тепсия
  • 50 Оххххх

    9 2 Отговор

    До коментар #48 от "Срам ме е":

    Май вече ще се именува не Радев, а Крадев.Поне такова желание показва.
  • 51 Ицо

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "78 г. съветско робство":

    Тези упорки за ББ сме ги чели много пъти, не можахте ли нещо ново да измислите, ама така е, некадърност навсякъде.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 кратко и ясно

    4 4 Отговор
    Партиите в България са основани точно за това! Да горят мостове, а не да ги строят! И това е заложено още при създаването на нова формация. Ако някой си представя други функции, съжалявам! Явно разчита повече на мечти отколкото на реалности. Партии в България никога не са се създавали инцидентно и със собствени идеали, а само с протекция и напътствия от така нареченото задкулисие. Партии със собствени идеали са невъзможни!
  • 54 Мнение

    5 5 Отговор
    Не скарвайте партиите.Предстои тежка зима.Трябва да се справят и ако се наложи компромиси да правят.
    Гледам,че украинофилите са се ентусиазирали да пишат клевети и измислици,за да ни докарат хаос.Няма да стане.По-важно е бъдещето на България отколкото някакви партийки.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Допълнение

    6 0 Отговор
    Едно време ни обещаваха партиите светло бъдеще ако гласуваме за тях.А сега се клеветят едни други,а нас кучета ни яли.В потрес съм!
    Протестирам си!
  • 57 Радев

    9 3 Отговор
    Е руски ром ,само глед що има за крадене
  • 58 АБЕ, ДЕКА ПРОДАВАТ ЕЛЕКТРОМОБИЛЕТЕ

    9 5 Отговор
    ОТ ЗАВОДО ПОСТРОЕН ОТ КИРЧЕ ПЕДАЛА?
  • 59 Сеирджията

    8 3 Отговор
    тоя селю се изпокара с всички партии, сега се сетил да говори за изгорели мостове, лицемер и лъжец !!!
  • 60 Анонимен

    2 2 Отговор
    Да кажат партиите, от къде им са парите, за къщи в Гърция, по света. Не, че нещо ми трябва, но който има пари има всичко. Беден богат.
  • 61 изхода от кризата

    5 1 Отговор
    Този тип е еманация на злото в българския политически живот. Българския народ е длъжен да изскубне от корен този бурен за да излезе от порочния кръг в който ни вкара този предател.
  • 62 тъжната истина

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Хохо секса":

    Радев не е изпълнителна власт и няма прерогативи да преговаря за нищо. Посещението му в ОАЕ беше с цел подготовка за емиграция в случай на социални събития през зимата. На клипа който гледахме по телевизията арабите се прозяваха. Всъщност кои бяха тези и какви бяха пълномощията на тези които ни показваха?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Българка

    2 0 Отговор
    Ти който изгори не по скоро изпепели всичко ти искаш цялата власт назначаваш послушковци в служебния кабинет та с червенокоска да владеете всичко ти не си обединител а розединител ти си на приципа разделяй и владей СРОМОТА ЖАЛКО ЧЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЕБ ПРЕДАТЕЛЬО НА НАРОДА
  • 65 Ти защо

    1 0 Отговор
    даваш акъл какво да правят партиите.Каквото и правителство да се състави,на тебе ако не ти се нрави и има по-голям имидж от твоя,ще работите с Йотова,руската пресслужба за свалянето му.Твоя Янев във фалшивите и платени поръчкови прогнози го давате на второ място по имидж.ОТ КЪДЯ,НАКЪДЯ?А най-големия крадец и схемаджия за всички времена Толупа на първо,да се смееш ли да ревеш ли????Кюлчев каза,че ако не победи ,няма да участвува повече в избори.Как си представя рекетьорът от време оно да го пуснем пак да ни управлява и Янев твоя слуга ,който ни го пробутваш,само ,защото е руска марионетка.Избори до дупка ще има кремълска подлого.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове