Last news in Fakti

13 Септември, 2022 20:39 2 098 29

Ген. Попов: Не виждам скорошен край на войната в Украйна

  • ген. константин попов-
  • война-
  • русия-
  • украйна

Според него е очевидно, че има достатъчно енергия, мобилизация и възпротивителни сили в Украйна

Ген. Попов: Не виждам скорошен край на войната в Украйна - 1

Трябва да бъдем реалисти и не трябва да има еуфория, да има вяра в скорошна победа. Не, Русия е страна с огромен потенциал. Важно е да се видят какви ще са следващите действия и на двете страни. Това заяви бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в предаването "Още от деня" по БНТ.

„Не вярвам българското разузнаване да предоставя информация на медиите. Надявам се нашата държава този път да има по-правилната политическа воля, за да отреагира и да вземе по-адекватни решения”, каза той.

Според него е очевидно, че има достатъчно енергия, мобилизация и възпротивителни сили в Украйна. Смята, че руските лидери трябва да вземат своите решения тепърва: „Може би, в края на краищата, специалната операция – както те я наричат – не постигна целите си и всъщност е война, а не операция.”

„За да си представим някакъв край на войната, трябва да знаем едно правило – победил си, когато друг е приел условията ти. Нито имаме победил, нито имаме условия, които някой поставя на масата. Очаквам продължаващ сериозен конфликт в есенната фаза, докато е още хубаво времето. Не виждам скорошен край на военния конфликт”, смята генералът.

„Никой не иска да разговаря, никой не е постигнал целите си и не е победил”, допълни той. „Всеки се надява военните на бойното поле да решат проблема, но всичко се опира до дипломацията накрая. Предполагам се поддържат неофициални канали, източници на информация, но това не значи преговори и поемане на ангажимент.”

„Русия не използва всичките си военни възможности. Кремъл трябва да признае грешка. Ако обявят война, значи, че братска Русия е обявила война на братска Украйна”, допълни той.

Попов вижда този сблъсък не като Русия-Украйна, а като сблъсък между Изтока и Запада, между две системи, два различни свята, две различни идеи за развитие на света. Според него трябва да се случи нещо по-сериозно, за да разчитаме, че в Русия или в Запада ще има някаква по-сериозна промяна.

Генералът смята, че Крим може да бъде някога далечна цел: „Не вярвам, че в близък план Крим може да бъде освободен. Мисля, че тепърва ще видим мобилизация на руските сили и предприемане мерки на фронта за възстановяване. Крим надали е и цел в момента на украинското военно командване”.

„Надали НАТО ще изпрати войски личен състав в Украйна. Има други начини на подкрепа, важното е да видим решителността на лидерите”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Промяната

    27 3 Отговор
    Купувайте свещи и се къпете по двойки,

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Владимир Путин

    28 11 Отговор
    Ротшилдите буквално ми скъсаха алката. БЪЛГАРСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ СА МЪР ШАААААА
  • 3 пореден

    14 19 Отговор
    Русконадупенгъзолиз.
  • 4 Безус

    11 20 Отговор
    Кога Радев ще прати танкове или самолети на Кулеба?!

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Слънчев вятър

    28 14 Отговор
    Видяхме, че украинската армия се бие с шепа миньори. Лъжите на западната пропаганда се оказаха отровни.
  • 7 Фори

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Промяната":

    Аз ще се къпя с едно маце на 20г. За икономия.
  • 8 няма нужда

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Безус":

    Те си ги набавиха от мародерите, замениха ги за пералните.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 12340

    24 3 Отговор
    "...Надали НАТО ще изпрати войски личен състав в Украйна. Има други начини на подкрепа, важното е да видим решителността на лидерите”, каза още той....".
    ....например:
    капитан от пожарната Боко Тиквата --на фронта,
    българският Рамбо !
  • 11 Владимир Путин ауспуха

    14 8 Отговор
    БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ =🚽
  • 12 Иван Грозни

    17 3 Отговор
    Специално на тоя подлизурко тиквуний му даде 4 звезди да изпревари Радев по звание ама с акъл няма как. Има си поговорка в армията/когато я имаше/"ако е к.. щях да ти го вкарам ама акъл нама как".
  • 13 Слънчев вятър

    16 7 Отговор
    Г-н генерал, Украйна е само една преломна точка в съществуващия ред. Всички ще бъдем шоколадови.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Невероятно

    17 5 Отговор
    Аз пък не вярвам че имаме разузнаване
    Лицето Радев е бивш началник щаб
    Като гледам него и Янев мога да си представя останалите шапкари колко струват

    Коментиран от #18

  • 16 Ставри

    11 0 Отговор
    Краят ще настъпи внезапно. По логигата на военнитет "операцията" трябваше да приключи на 28 февруари. Да ама не, както казваше навремето Петко Бочаров.
  • 17 ха ха

    7 4 Отговор
    Според него трябва да се случи нещо по-сериозно, за да разчитаме, че в Русия или в Запада ще има някаква по-сериозна промяна./ явно генерала си е подготвил бункера , както и много от велможите , явно и затова украинците се целеха в АЕЦ , надяват се нато да победи в ядрената война ? да не забравят че Бог или еволюцията / както щете / превърна тиранозаврите в кокошки а маймуните в хора и винаги това може да се промени
  • 18 позеленял

    15 0 Отговор

    До коментар #15 от "Невероятно":

    видяхме ви и милиционерите що за стока сте , 12 години интриги и грабежи
  • 19 СМЕХ СМЕХ.....

    8 0 Отговор
    ....„вкр НИЩО не казва НА РП и ТВ.”..а като отвориш ИНТЕРНЕТ на всяко клик излизат купища коментари анализи диаграми КАРТИ СЪС сини и червени стрелички кой къде е и на къде е тръгнал и кво оръжия ИМА на фронта .....и те ТАКА😀ТА ШЕ ЧАКАМЕ некой ОТ вкр да каже нещо....ей ГО математика витанов е насреща☝
  • 20 Скъпи съфорумници

    13 1 Отговор
    моля дайте някакви координати или линкове къде мога да се свържа с хора , които да ми плащат рубли или центове за публикации и коментари . Също така наближават избори и постоянно слушам че за гласуване плащат по 50 лв. Аз също искам да бъда корумпиран и купен , не съм ли и аз гражданин на тази страна искам и аз да изкарам някой лев , а не само да обирам негативите . В къщи сме трима с право на глас и можем да генерираме няколко хиляди коментара и публикации дневно без никакъв проблем . Благодаря предварително.
  • 21 знаем какво ще каже

    7 3 Отговор
    Как пък не е за вярване този поръчков от Борисов генерал, който трябваше да противодейства на влиянието на Румен Радев. Много мекушава и нечиста прорида. Той не ми е веродавен да говори за силите на Украйна и Русия.
  • 22 Полковник К. Живкова

    6 1 Отговор
    Г-н генерал ,не мислите ли ,че е време жена да оглави "СВР" - Служба военно разузнаване?
    Вие ме познавате добре от ВВС-потомствена военна,бях дълги години Ваша адютантка ,а после на генерал Р.Радев....Брат ми -близнак също беше адютант- на генерал С.Симеонов, а в момента е военно аташе....Партийната организация на БСП в Пловдив също ме подкрепя.
  • 23 България

    9 3 Отговор
    Ами няма как да стане да свърши войната! Там Много наемници на НАТО и Сащ и военна техника ! Може и ядренна а стане от негодността на Америка
  • 24 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    1 4 Отговор
    Ама как ,ве, генерал??.Срайна настъпва за 24 часа 10К км .превзе ..За два месеца до Урал .Не те чета ,Тупак .Дришшня...хахаха
  • 25 Охо-бохо

    2 4 Отговор
    Е, как, бе? Укрите обърнаха хода на войната и вече са пред руските граници.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 и този

    9 0 Отговор
    ли е генерал?
    Колко са общо 35 000 генерали и фелдмаршали при армия от 5000 войнци!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Генералът Коцето Попов,

    3 3 Отговор
    Ти пак отпочваш нещо от рода "лява ръка, ляв крак". Украйна има сложени условия на масата. Граница с Русия, като непосредствено след разпада на СеСеСеРе. Украински граничари навсякъде по границата с Путин. Непутински референдуми в Донбас и Крим. Международен контрол, за което. Плащане на репарации от всички вкупом съгрешили руснаци поколения напред. С лихвите. За здравето на техния вожд и учител, менталният духовен инвалид Путин. Има и още условия. И ти явно си доказателство на вица за "И генералът разбра. Толкова ли си тъп, като него!". Да.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове