15 Септември, 2022 09:44 1 247 23

Васил Велев: Нужна е справедлива цена за индустрията

  • васил велев-
  • ток-
  • индустрия

Предложението е за еднаква цена от 248 лв. за мегаватчас за октомври за всички, посочи Велев

Васил Велев: Нужна е справедлива цена за индустрията - 1
Снимка: БГНЕС

Трябва да се стремим миксът, който прави "Булгаргаз", внасяйки природен газ, да бъде на по-добри цени. Натам трябва да бъдат насочени усилията. Трябва да бъде прекратено желанието на КЕВР да направи кръстосано субсидиране като насочи евтиния азерски газ към топлофикациите и бита. Това заяви в "Денят започва" по БНТ председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Обясни, че ако това се случи, цената за топлофикационните дружества ще бъде 60 лв., а за индустрията - 335 лв. Подчерта, че в България индустрията се снабдява на по-високи средни цени в сравнение с цените за индустрията в ЕС. Това обрича индустрията на затваряне, открои той.

Предложението е за еднаква цена от 248 лв. за мегаватчас за октомври за всички, посочи Велев.

Механизмът е да има справедлива цена за индустрията и подпомагане на енергийно бедните, а не субсидиране на всички, категоричен е Велев.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртия

    29 1 Отговор
    комунист и назначен кариталист не спря да се оплаква
  • 2 Христо Божилов

    29 0 Отговор
    А справедливи заплати кога? Искат цена от 24 стотинки за киловат час, че обикновените граждани в ЕС плащат вече 50 стотинки на киловат час. Значи държавата да им покрие разликата, така ли? Тоест всички ние от ниските заплати дето същите работодатели ни дават
  • 3 Новичок

    23 0 Отговор
    Брей не станаха ли много нагли тия индустриалци бре??? Сега и Домусчиев да ревне,ама лятото дават по 60 000 бакшиши по заведенията.Срам нямат пфу...

    Коментиран от #15

  • 4 Ддд

    25 1 Отговор
    Тоя Велев искам да знам бизнесмен ли е или просяк всеки ден моли за помощи за бизнеса
    Не знае ли че не сме в комунистическата България
  • 5 Евала

    19 1 Отговор
    Туй момче иска да оправи българските граждани..не им стига че ги субсидират от данъците на същите..
  • 6 Фалирайте бе

    13 0 Отговор
    Комунета долни.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    ВИЕ капиталисти олигарси никога не мислите за ХОРАТА
  • 8 Филип

    7 1 Отговор
    Изберете Тиквун. Той ще свали всички цени. По телефона с копчетата.
  • 9 Стоянов

    9 0 Отговор
    Рабатадатели, започнали бизнес с пари в "червени куфарчета"!
  • 10 На тези

    7 0 Отговор
    не им ли е неудобно да плачат непрекъснато. Само братя Домусчиеви липсват.
  • 11 Мухаа,хаа!

    11 0 Отговор
    Тези от крибчо, не се отучиха от социализма.Искат да печелят по капиталистически,но когато се изправят пред негативите на свободния пазар,надават вой.. Държавата да ни спасява! Слушай - велевия! Мандрата е на път да удари катинара.Времената на безконтролно лапане,благодарение на огромната безработица ( пак създадена от вас,през Пазарни механизми) е на финална права.Щели да оставят хората без работа.Ами това е дивия капитализъм.Днес си ти,утре идва друг.Не става 30 г бачкаторите да ви робуват за грошове и с това да сте конкурентни на пазара.Езуитски номера! Като не сте вие,други отвън ще ви изкупят.Наглец,народа да плаща непосилни сметки за ток и парно,за да не губи велевчето милионите на който е свикнал.Къде са профсъюзите в случая? Къде е Омбудсман - празни лафове? Къде са всички Партии,който много милеят за интереса на българите.
  • 12 Болярче

    8 0 Отговор
    Хвалят се,че са милиардери,яхти,частни самолети,ферарита,а плачат от данъците на народа да им помагат.
  • 13 Перо

    4 0 Отговор
    Във всички случай цената ще я плати потребителя,без значение,дали ще плаща по-евтина цена за отопление и по-висока за индустрията,която ще я калкулира в изделията,пак за потребителите! Същото е и при уеднаквяване на цените за бита и индустрията! Контрата пак е в потребителя! Разликата е,че индустрията ще се затрудни да произведе изделията,което потребителя не го интересува. Все пак икономическата политика се прави от експерти и за потребителя остава само да избира на избори,но лошото е,че няма вече и експерти! Системата ги унищожи или прокуди в чужбина! В един омагьосан кръг сме, в кръгово,без изход!
  • 14 Още

    4 1 Отговор
    ли настояваш за доставка на газ от Газпром
  • 15 Домуса кога ще плати

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Новичок":

    неустойката за БМФ, ксъде са полицията, прокурорите, синдикатите, май чакат да минат давностните срокове итагова ще се "разбързат"

    Коментиран от #23

  • 16 Грешката е в ЕС

    2 0 Отговор
    Нищо от т.нар. "енергийна криза" нямаше да се случи, ако не беше неадекватното, откровено глупаво законодателство на ЕС за сектор "енергетика". Три енергийни пакета съдържащи огромен на брой директиви и регламенти, определящи кой, как и по какъв начин участва в производството, търговията и дистрибуцията на енергийни носители. И на това в Брюксел му викат "свободен-либерализиран пазар".
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тази българска русня

    4 0 Отговор
    да се разкара от общественото пространство.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Диктатура на ЕС

    1 1 Отговор
    Регулирането и законодателството в енергетиката са изцяло в компетенциите на институциите на ЕС. И това в така от от средата на 90 те, когато ЕС е приел т.нар. първи енергиен пакет. Държавите могат да решават на оперативно ниво, но силно ограничени от "пазарните" регулации и законодателство на ЕС. Отделно и в допълнителен ущърб за ррщ енергетиката е и законнодателството на ЕС в област Околна среда, дотирането на "зелените" глупости, въглеродни разрешителни и не само ... Цял свят се подиграва на ЕС. Това е реалността.
  • 21 Само питам

    4 0 Отговор
    Защо вече не врещи за договор с Газпром и евтина руска газ?
  • 22 Хама

    3 0 Отговор
    Този рева за руски газ уж бил много по евтин.Накрая се оказа че нито е евтин нито онези ще ни дават.А така и отказаха 6 кораба газ с цени по- евтини от пазарните.Уж немало слотове.Сега ще има още по- скъп газ месец за месец.Сега не го ли е срам да се показва по телевизиите .Докага руски агенти на влияние ще ни съсипват държавата.
  • 23 Хама

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Домуса кога ще плати":

    Кога ще плати - никога .Всички тия са подставени и превземат заводи с руски пари пробитата държава.А онези от запад отдавна ни изоставиха па даже подкрепят правителства от руски агенти и бивши комунисти и полицаи.Спасение с това население няма от никъде.Е сега държат всички медии и партии и леви и десни и накрая ще ни докарат до глад.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове