Last news in Fakti

11 Юли, 2013 08:29 12 959 21

Почина млада жена, блъсната от таксито на "Цариградско шосе" (обновена 11.54 ч.)

  • катастрофа-
  • "цариградско шосе"-
  • такси-
  • почина

Шофьорът е задържан за 72 часа, повдигнато му е обвинение

Почина млада жена, блъсната от таксито на "Цариградско шосе" (обновена 11.54 ч.) - 1
Снимка: БГНЕС

27-годишна жена, докарана след катастрофата на „Цариградско шосе“ снощи в клинична смърт в болница, е починала около 2.15 часа през нощта след тежка борба на лекарите за живота й. Това съобщи директорът на болница „Света Анна“ (Окръжна) д-р Димитър Димитров. Друга жена, която е майка на раненото 6-годишно дете, е в стабилно състояние в момента, но е с много тежка политравма – счупен таз и счупени крайници. Борбата продължава, каза още директорът на болницата.

6-годишното детенце, което първо постъпи в болница „Света Анна” след катастрофата, е в критично състояние. То е с тежка черепно-мозъчна, гръдна, коремна и т.н. политравма. Веднага след като е прието е оперирано от екип от неврохирурзи, реаниматори и ортопеди.

След два часа и половина в реаниамция жизнените му функции са се подобрили и му е направена втора операция на корем, тъй като е имало кръв в корема. В момента състоянието му е критично, обясни д-р Димитров и добави, че тепърва предстоят още операции, но прогнозата за него не е оптимистична.

Междувременно стана ясно, че шофьорът на таксито, ранило 12 души, е карал с 1,8 промила, установени при първоначалната проверка, и от години е имал проблеми с алкохола.  

"Не мога да потвърдя дали шофьорът е карал след употреба на алкохол и дали е бил санкциониран и преди за шофиране в нетрезво състояние”, заяви за „Здравей, България” по Нова телевизия Людмил Лазаров - шеф на таксиметровата компания, чийто автомобил предизвика тежкия инцидент.

В момента се изяснява кой е бил шофьорът, каква е била колата, както и всички останали обстоятелства, обясни Людмил Лазаров. Той допълни, че от катастрофата насам не е имал контакт с водача на автомобила.

На въпрос как се контролират водачите на таксиметрови автомобили, Людмил Лазаров отговори следното: „Проблемът е, че таксиметровите водачи са свободни и дори и да се проверяват преди излизане, което признавам си, не го правим редовно, те по цял ден са на улицата и никой не може да ги спре.”

Той допълни, че при наемане на нови служители таксиметровите компании имат възможност за проверяване до някаква степен, която се изразява в проверка на шофьорската книжка и точките.

От прокуратурата съобщиха, че шофьорът Михаил Куртев е задържан и привлечен като обвиняем.

По повод възникналото на 10 юли 2013 г., около 20:20 ч. пътно транспортното произшествие (ПТП), в гр. София, на бул. „Цариградско шосе” е започнато досъдебно производство, под ръководството на  Софийска градска прокуратура (СГП), съобщават оттам.

На 11 юли 2013 г. е привлечен в качеството на обвиняем Михаил Куртев, за престъпление по чл.343, ал.3, пр.1, б. „б”, пр.2 и б. „а”, вр. ал.1, вр. чл.342, ал.1, пр.3 НК.

Той е обвинен, за това че на 10 юли 2013 г., в гр. София, на бул. „Цариградско шосе”, при управление на лек автомобил „Хюндай” е нарушил правилата за движение по пътищата.

Куртев се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол над автомобила и е излязъл в дясно от пътното платно, при което е предизвикал ПТП с 12 пешеходци. По непредпазливост е причинил смъртта на Станислава Асенова и средни телесни повреди на повече от едно лице. Престъплението е извършено в пияно състояние – Куртев е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта си 1,89 на хиляда.

Деянието представлява особено тежък случай.

За извършеното от Михаил Куртев престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 г. до 15 г.

През 1998 г., Куртев е бил признат за виновен, за това че е управлявал моторно превозно средство (МПС), с концентрация на алкохол в кръвта си 2,0 на хиляда и му е наложено административно наказание – глоба.

Спрямо Михаил Куртев е постановено задържане до 72 часа и СГП ще внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мариян

    1 1 Отговор
    Жалко за младия човешки живот ..............
    Дано всички да се възтановят бързо!
  • 2 Васил Цонев

    1 1 Отговор
    пак пияна работа тия бакшиши все пияни си карат такситата не знам ама трябва да им се взема алкохолна проба на всеки час на тия иначе ще има скърбящи семейства постоянно. Дано поне другите пострадали се оправят и господ да е с тях
  • 3

    1 1 Отговор
    piqna mrusna svinq kakvoto i da go nakajat 6te e malko ubiec mrusen
  • 4 ivaylo mihaylov

    1 1 Отговор
    Отврат. Българският манталитет е гаден. Малко пъти съм се возил в таксита, понеже избягвам, но колкото пъти съм се качил, толкова пъти са били много неизрядни технически. Никой не може да ми обясни,че биха минали нормален технически преглед пред ДАЙ след като имат очевадни технически проблеми. По съшият начин и тази пияна свиня си е минавала, ако са го спирали въобще. Никой не го интересува какво ще стане на следващия завой, важното е за момента да мине. Ей това ако се пречупи тук ще стане много по нормално място за живот. Подавайте сигнали при неизправности, това може всеки един да го направи.
  • 5 Росен Гълъбов Гълъбов

    1 1 Отговор
    Здравейте, крайно време е за такива "водачи" да има и сериозни последици,какво имам предвид,да им се отнемат всички движимим и недвижеми имущества както на тях така и на най-близките им,за да могат да усетят поне малко какво са отнели с деянието си, въпреки, че за мен лично и това е недостатъчно за разбитите съдби на пострадалите.Мойте съболезнования на пострадалите!
  • 6 Veselin Chanev

    1 1 Отговор
    Всички ги знаем, че карат пияни! Колко пъти ви се е случвало да влезете в такси и да смърди на алкохол? Естествено нищо не се прави по този проблем! Според мен трябва на всички да им се сложи по 1 дрегер в колата и като му отчете да не може да запали! И не само на такситата, на тираджии, на маршрутки и на шофьори които вече са били хващани с алкохол!
  • 7 galaxy

    2 1 Отговор
    Освен ниската култура на много таксиметрови водачи има и друг проблем. Такива собственици на таксиметрови фирми, като Лазаров печелят много пари на гърба на таксиметровите шофьори, като им продават скъпо автомобилите , които трябва да бъдат закупени от Лазаров само, ако са под аренда, то арендата е висока и при слабия пазар на търсене на таксиметрови услуги в сравнение с преди кризата и наличието на много таксиметрови автомобили, то таксиметраджийте са принудени да карат по 12 часа на ден и повече, за да припечелят за храната си. Това е всеки ден и им се натрупва много умора. А и колите не са им много изправни, защото и ремонта струва пари. Така, че такива нелепи случки се случват и заради мизерията в БГ. Искрени съболезнования за семейството на починалата жена. Такситата са толкова мръсни и гнусни, че да не му се качва на човек.
  • 8 Румен Янев

    1 1 Отговор
    На фирмите които предлат превоз с такива таратайки трябва да се отнеме лиценза ! Те са опасни ! Един екземпляр ме вози през зимата в една киша и пръскаше на стъклото колкото да види дали е на пътя още и през повечето време стъклото беше като от бетон .....нищо не се виждаше ! На забележката ми отвърна че течноста за чистачки му била скъпа Наскоро пък в най - голямата жега ме вози един с блокирали стъкла и като му викам - пусни климатика поне де - отговора му беше " а знаеш ли колко арчи " ...... Такива фирми не трябва да съществуват !!!! Да не говорим че има и доста хора без книжки .....и шефовете знаят !!!! Затова и напоследък ползвам само " грийн такси " / не правя реклама / но всички според мен трябва да са като тях ! Водача не е със шорти а костюмче ... не говори развален български ... колата му е супер чиста и не щади климатика ....и куп други позитиви
  • 9 Bobi Taskov

    1 1 Отговор
    Средни телесни повреди ??? Какво по дяволите искат в нашата пропаднала държавица за да определят "повредите" като тежки ? Та хората берат душа в болница... дано се оправят, дано скъсат от съдилища таксиметровата компания .. Няма ред в тая държава, никой няма страх от полиция, власт и т.н. Жалко за тази млада жена, която не е имала възможност да доизживее живота си. А тоя пиян БОКЛУК , бял ден да не види..
  • 10 хххххххххххх

    1 1 Отговор
    Съболезнования към близките на починалата жена!
    И дано пострадалите да се оправят!
    Не съм адвокат или юрист, но това не го разбирам - "По непредпазливост е причинил смъртта на Станислава Асенова и средни телесни повреди на повече от едно лице".
    Кое е средна телесна повреда - счупен таз, счупени крайници, тежка черепно-мозъчна, гръдна, коремна и т.н. политравма?
    Това ли е средни телесни повреди?
    А какво според закона трябва да са тежки телесни повреди - липсващи части от тялото ли?
    И докога ще се води причинена смърт по непредпазливост от пиян движещ се с превишена скорост?
    За мен щом е пил - предумишлено убийство.
    Ако е трезвен и те засекат, ударят и изгубиш контрол и стане най-лошото - ок съгласен няма вина човека, но пиян седнал да кара и вози хора - това си е чисто предумишлено убийство.
  • 11 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 12 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Искрени съболезнования, на роднините на загиналото момиче :( Дано останалите пострадали да се оправят.
    Просто няма какво да коментирам, не е само до бакшишите, проблема е в културата на народа. На никой не му пука за живота на другите, даже повечето излизат навън с колите, да показват малимати, че могат да карат с висока скорост!
    На тоя лумпен с таксито му пожелавам да не излезе от затвора, и да разбере какво е направил.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 мария спасова

    0 0 Отговор
    Този боклук от затвора не трябва да излиза!
  • 15 мария спасова

    0 0 Отговор
    Всъщност според мен е време в БЪЛГАРИЯ да се върне СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ!
  • 16 петър петров

    0 0 Отговор
    ок супетранс - от край време най масовата и долнопробна компания с най нервните и противни операторки по телефона които са по кисели от касиерките в енергото. смърт за тая компания барабар с дъщерната й фирма ' за едно еврео' която също е пълна с цигани, както и самата ок супетранс - и там има много цигани и нищо чудно тоя да е бил пиян циганин. най често те пият и карат. дано оцелеят ранените хора а на близките на загиналата - мойте съболезнования и съдете фирмата, тя е по виновна от шофьора
  • 17 Ивайло Каназирски

    0 1 Отговор
    Тъжно ми е въпреки, че не съм познавал никой от хората на спирката. Това е национална трагедия според мен. За това са виновни законите и органите които трябва да следят тези таксита непрекъснато. Това са хора без дигитални карти или тахографи, прекарващи по над 12 часа зад волана, каращи видимо неизправни автомобили, износени гуми, над 10 годишна възраст, 50 % от тях са пияни....... 3 4 пъти ми се е налагало да се возя в такси ... такъв ужас неповторим е . Вие лагер на главина треска много зверски, и кара с 80 този барутник. А ароматите носещи се от този шофьор са на не мито, на цигари и на алкохол.

    Трябва да не го пускат от затвора, а в затвора да го убият от бой и да го пишат инцидент. Никой няма да жали за този боклук.
  • 18 bad4o

    0 1 Отговор
    За този КАРАЧ е ясно че ще има последствия!!!
    Но какво прави КАТ като хванат някои с алкохол... 500 - 1000 лв глоба и 6 мес. без книжка!!!
    Я да направят глобата - 2 години в затвора, 5 години без право на книжка и 10000лв. Да видим кой ще кара пил!!!

    Коментиран от #20

  • 19 Спас Маратилов

    1 0 Отговор
    Нито 5, нито 15г затвор няма да върнат живота на момичето.
  • 20 bmw racer

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "bad4o":

    Пас ще има много тъпаци, които ще карат пили. Тоя прост български народ трудно ще се вкара в ред. Трябва да има строги наказания, ред и дисциплина! Нямаме нито едно от трите.
  • 21 Явор Яромиров

    0 0 Отговор
    Нещастник гнусен!Починалото момиче е било бременно!
    Колкото и години да му зашият,пак няма да са достатъчни!
    За такива кретени трябва смъртно наказание!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове