Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 12:52 1 983 26

Фирмата, редила жълтите павета, със санкции за над 2 млн. лв за последната година

  • йорданка фандъкова-
  • ремонт-
  • жълти павета-
  • трейс

"Компромис с никой от изпълнителите, никой по веригата - от проектанта през надзора до изпълнителя, няма да бъде направен", категорична бе Фандъкова

Фирмата, редила жълтите павета, със санкции за над 2 млн. лв за последната година - 1

Санкции за над 2 млн. лв. за последната година са наложени на фирма "Трейс" по различни договори със Столичната община, съобщи в Столичния общински съвет (СОС) кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фирма "Трейс" е изпълнител на ремонта, който започна през юли и завърши през септември, на зона 4 от центъра на София, за пренареждането на жълтите павета. Малко след като движението в зоната бе пуснато за движение, части от жълтите павета се разместиха. Изпълнителите обясниха това с тежкия автомобилен трафик, припомня БТА.

Фандъкова показа пред съветниците списък със санкции, налагани и които продължават да се налагат, по различни договори само с фирма "Трейс". Последното решение, потвърдено от съда, е за наложена санкция по договор за текущи ремонти в размер на 738 хил. лв., информира кметът. По думите ѝ такива санкции Столичната община налага ежедневно на всички фирми, които не си вършат работата. "Те го знаят отлично и моля да не се правят внушения за това, че някой ще бъде пощаден", заяви столичният кмет.

Кметът Фандъкова увери, че всички участъци с жълти павета пред Народното събрание, които са разместени, ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя.

"Компромис с никой от изпълнителите, никой по веригата - от проектанта през надзора до изпълнителя, няма да бъде направен", категорична бе Фандъкова и информира, че в договора с "Трейс" са заложени санкции в размер на 830 хил. лв. за некачествено изпълнение. Има и сериозни санкции и за забавяне. Те могат да бъдат наложени тогава, когато приключи изпълнението, обясни кметът. Твърдението, че санкциите могат да бъдат наложени сега, означава да се спаси фирмата, защото няма да издържи в съда, каза тя. И за пореден път гарантира, че няма да прави компромис с никоя фирма изпълнител. Фандъкова каза още, че проблемният участък за пренареждане, е само около пет процента от общия договор, който е на стойност около 17 млн. лв. и засяга цялата зона 4.

Столичният кмет информира, че за гарантиране на качественото изпълнение при повторното пренареждане е поискала да бъдат взети повторни проби от проблемните участъци. Ще бъде сформиран експертен съвет, в който каним едни от най-добрите специалисти, които да дадат своето становище за начина на нареждане, така също и експерти от чужбина от градове, с които работим в добро партньорство, каза Фандъкова. Очаквам експертният съвет да препоръча решение, което, разбира се, да бъде след това съгласувано с Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).

Тя припомни, че по нейно искането преди години и след одобрението на СОС, жълтите павета бяха обявени за културна ценност. "Разрушаването на културна ценност е не просто недопустимо, това е престъпление по Наказателния кодекс", заяви кметът и добави, че е дала случая на прокуратурата. Кметът направи този коментар във връзка с видео, разпространено в публичното пространство, на което се вижда как един от майсторите на обекта разрушава павета в стремежа си да ги намести.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нашийник

    21 1 Отговор
    Тц, не вярвам. Тая е герберка, следователно, лъжкиня и крадла.
  • 2 Фънди да е в делаверата

    14 1 Отговор
    Другото е лява ръка десен джоб.
  • 3 Дед

    21 1 Отговор
    Идете в Румъния,Италия и Испания където има много павирани площади!Всичко е подредено като по конец и да търсиш грешка ,не можеш да я намериш.Тука все едно деца в предучилищна са редили кубчета.СРАМ за Фандъкова,СРАМ за всички които имат отношение към това!

    Коментиран от #11

  • 4 Реалност

    21 1 Отговор
    Приближена до гроб фирма ,същата която строи участъка "Стара Загора -Чирпан " изпраха се едни пари и не се свърши нищо качествено 100 % печелеща държавни поръчки в Старозагорска област.Иначе като им забавят плащане и блокират пътя .
  • 5 светльо

    18 1 Отговор
    Ами защо продължавате да им давате поръчки...?
  • 6 Милиардери

    23 0 Отговор
    санкциониран със смешна сума , а крадливата Юрданка пак им бута от тлъсти по - тлъсти обществени поръчки и яко Делчо!
  • 7 Софиянец 11-то поколение

    13 2 Отговор
    Престанете да се вторачвате във Фандъкова! Няма спор, че носи вина, но големия далавераджия там е заместника и Дончо Барбалов. Спуснаха и го като зам.кмет по финансите, познайте от кого и познайте защо. Типичен пример за престъпник с невинно личице, който се мазни на всички.
  • 8 данъкоплатец

    8 0 Отговор
    Няма проблеми ще им ги платим.
  • 9 Математик

    9 0 Отговор
    значи,

    проект на стойност от 17 млн. минус изпълнение на стойност от 10 млн (може и 7) и после минус глоба от 2 млн = X

    Търси се X
  • 10 Боруна Лом

    7 0 Отговор
    АААА, НО ПАК ОСТАВАТ ДЕСЕТ МИЛИОНА
  • 11 Беловеца

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Дед":

    Че то в Испания и Италия,Българи и Румънци им редят паветата.
  • 12 аааа

    4 2 Отговор
    В управлението на тая фирма ли беше авторът на "Време разделно" - Антон Дончев?
  • 13 прибрали са

    11 0 Отговор
    над 100 милиона но са глобени два.....ще се разплача
  • 14 бла бла

    9 0 Отговор
    Платили 17 милиона, свършили работата за не повече от 3, сега щели да ги глобят със 800 хиляди. Бълха ги ухапала с тая глоба, и следващия ремонт няма да е качествен.
  • 15 Спас безделника

    11 0 Отговор
    Фандъкова, като всяка селска пръчка гледа да мине тънко, без да се интересува от специфичните особености на ремонта. А БЕ, БЛОНДИНКЕ! ТИ ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ПРОСЛОВУТИТЕ 1000-ГОДИШНИ РИМСКИ ПЪТИЩА СА ТРАМБОВАНИ НА НЯКОЛКО ПЛАСТА - ЕДРА ФРАКЦИЯ, СРЕДНА И ДРЕБНА ФРАКЦИИ, ПЯСЪК И ПОДБРАНИ ИЗНОСОУСТОЙЧИВИ ПЛОЧИ. СЛЕД ПОЛАГАНЕТО НА ВСЕКИ СЛОЙ, ОБУЧЕНИ РОБИ ( НЕ СБИРЩИНА ОТ ЦИГАНИ) СА ТРАМБОВАЛИ ( МОКРА И СУХА ТРАМБОВКА) ПРИ НЕПРЕКЪСНАТ КОНТРОЛ? ОСВЕН ТОВА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ТРЯБВАЛО ДА МИНЕ ЕСТЕСТВЕНОТО СЛЯГАНЕ, КОГАТО ПЪТИЩАТА СА БИЛИ РАЗПОЛОЖЕНИ НИСКО, Т.Е РАЗПОЛАГАЛИ СА С ТЕХНОЛОГИЧНО ВРЕМЕ, А НЕ СА БЪРЗАЛИ ЗА ДА МОЖЕ НЯКОЙ МАГИСТРАТ ДА СЕ САМОИЗТЪКНЕ! ЗНАЕШ ЛИ, БЛОНДИНКЕ, ЧЕ РИМСКАТА ДЪРЖАВА Е РАЗПОЛАГАЛА, ОСВЕН С КЕСИИ СЪС ЗЛАТО, И С НАМРЪЩЕНИ ТИПОВЕ С ФАША НА РАМО? А ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е ФАША? ФАШАТА Е СНОП ОТ ЯКИ ДРЯНОВИЦИ, В СРЕДАТА НА КОИТО Е ЗАБУЧЕНА ОСТРА БРАДВА! ИИИ... ЗНАЕШ ЛИ, БЛОНДИНКЕ - НЕРЯДКО "ИНВЕСТИТОРИТЕ" СА НАМАЗВАЛИ ОСТРИЕТО СЪС СОБСТВЕНАТА СИ КРЪВ, ЗАЩОТО СА ПОЩИПВАЛИ КЕСИИТЕ СЪС ЗЛАТО! НМ Е НАЯСНО С ТЕХНОЛОГИЯТА - ТИ НЕДЕЙ ДА ЩИПЕШ КЕСИИТЕ!
  • 16 Дала

    7 0 Отговор
    Им достатъчно пари да си плащат солидните глоби.Когато излезе на минус тази фирма тогава говори
  • 17 Гай Турий

    7 0 Отговор
    Тая фирма трябва да я санкционират завинаги. Никакви участия в обществени поръчки. Нейните трасета на АМ "Тракия" са тотална измама и кражба, с големите дупки преди и след Стара Загора.
  • 18 копачка на картофи

    1 0 Отговор
    Някой видял ли е до този момент с очите си фиш за глоба или банково извлечение с доказателство за глобите? Или сме длъжни да вярваме на всяка дума, изречена от госпожата-другарка?
  • 19 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    Ето защо името на ГЕРБ се свързва с ШАЙКА , КОРУПЦИЯ и ЧЕКМЕДЖЕТА !
  • 20 Олят О тялО

    1 0 Отговор
    КОлко от тези пари са се вляли в шкафчетата на Вожда ? Познайте .......без да се напъвате много !
  • 21 воденМАДАГАВУР

    1 0 Отговор
    Фандъчката се прави , че нищо не знае. Но когато се разчува , че тя и нейните хора са наредили далаверата и .....веднага осъжда и остро порицава това , че ЛИЧНО Е КРАЛА ! Смешно нещо - публично да порицаеш СЕБЕ СИ !
  • 22 Зайо Байо

    1 0 Отговор
    Фирма ТРеЙС не беше ли фирмата , дето правеше повечето БОЙКОВИ пътища и проекти ?
  • 23 Циник

    0 0 Отговор
    Абе, мисирко смотана, като знаеш, че са некомпетентни защо им даваш поръчки бе? Долнорпобни корумпирани кретени. А такси за синя зона и данъци умрете да събирате.
  • 24 тиквенсониада

    0 0 Отговор
    Сега остава и самия баш мфиот Борисов да излезе и да осъди , тези които не са свършили работото си ! Връх на наглостта на ШАЙКАТА !
  • 25 глоги

    0 0 Отговор
    Фирмата, която е редила жълтите павета,е със санкции за над 2 млн. лв за последната година.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове