Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 23:04 2 232 59

Депутати и дипломация: Кой и защо не иска руския посланик в парламента (ОБЗОР)

  • депутати-
  • дипломация-
  • руски посланик-
  • парламент

Три партии се обявиха срещу поканата на Елеонора Митрофанова

Депутати и дипломация: Кой и защо не иска руския посланик в парламента (ОБЗОР) - 1
Снимка: БГНЕС

Три партии обявиха гласно, че не искат руския посланик Елеонора Митрофанова да бъде поканена за откриването на 48-ото Народно събрание. Според други депутати обаче, дипломацията не е работа на политиците. По искане на “Демократична България” казусът отново ще бъде обсъден в четвъртък, разказват от Нова телевизия.

“Няма да влезем в събранието, ако госпожа Митрофанова дойде! Точка! Надявам се да направи този жест - да не проваля първото заседание на парламента”, категорично заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Посланик Митрофанова не трябва да бъде канена. Тя трябва да бъде поканена във МВнР да обясни защо руските служби и пропаганда намесиха името на България в ситуацията с Кримския мост”, смята Андрей Гюров от ПП.
А Надежда Йорданова от ДБ заяви, че партията е поискала да бъде проведена нова среща, на която да бъде решен казуса, защото “в рамките на 24 часа ГЕРБ казват няколко различни неща”.

Според “Възраждане” действията на партиите срещу Митрофанова целят разрушаване на отношенията България - Русия. А от БСП запазиха баланс.

“Това е нещо което е абсолютно недопустимо. Или се канят всички дипломатични представители, или не се кани никой от тях. Такъв е дипломатическия протокол”, поясни позицията си Костадин Костадинов.

Атанас Зафиров заяви, че от БСП искат да се спази протокола. “Това е протоколен, а не политически въпрос, въпреки опитите да го превърнат в политически”, каза Зафиров.
От пресцентъра на Народното събрание заявиха за NOVA, че по процедура, покани към дипломатическия корпус се изпращат след обнародване Указа на президента в Държавен вестник, което се очаква да стане в петък и към момента няма изпратени покани.

В интервю пред БНР Вежди Рашидов от ГЕРБ, който като доайен ще откри 48-я парламент, също направи коментар.

“Това е обявяване на война. Кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба?”, смята Рашидов. А лидерът на партията Бойко Борисов се разграничи от това мнение.

Дали дипломатите трябва да бъдат третирани еднакво предвид геополитическата обстановка, очерта спор.
“В случая имаме един дипломат, който многократно е показвал неуважение към България и българския народ и в същото време се е опитвал да се намесва във вътрешните отношения”, посочи Гюров.

“И ние не харесваме някои други посланици и политиката на тяхната държава, но в никакъв случай не бихме проявили неуважение към тях”, заяви Костадинов.

От ДПС не коментираха темата, а в позиция до NOVA от “Български възход” изместиха форкуса върху това, че най-важното за страната е конституира работещ парламент, в който партиите да поставят своята позиция по важните въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето това е

    62 22 Отговор
    това са фашистите - герб, пп и дб. Лъсна козяшката коалиция. Честито на тея дето гласуваха за пп, за да окошарят Боко. Ще каним всеки ден Митрофанова, за да държим мутрите от герб извън парламента.
  • 2 Ужас

    54 15 Отговор
    Явно бьлгарски партии няма
    Американски турски украински и всякакви други - бьлгарска партия която да пази дипломатичният тон не видях - защо изобщо гласувам тогава
  • 3 честен ционист

    42 15 Отговор
    Руснаците ли срутиха Народното събрание 10 януари 44-та?
  • 4 Сандо

    59 18 Отговор
    Помните ли какво беше казал Костадинов за предния парламент?Ето какво:В него има шест американски партии и една българска.А ставащото,което освен че е проява на политически кретенизъм,е още едно потвърждение на думите му.
  • 5 Мнение

    44 8 Отговор
    Недопустимо е администрацията на НС да си прави интриги!!!
    Поканили са нарочно,за да й откажат после!
    Скараха партиите още преди да са влезнали.Как не ги е срам поне малко?!
    За да няма напрежение е добре да се реши никакви посланици да не идват.Парламентът си е български и нямат работа други посланици.Нито на Русия,нито на САЩ,нито на Украйна,нито на Никарагуа!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пълна пародия.

    29 6 Отговор
    Са поне 90% от парламента и хората в държавата.
    Какъвто е народа такава е и съдбата му.
  • 8 Кресна

    52 13 Отговор
    Президента на България трябва при влизане на война с Русия да изпрати първо тези партии ,ПП начело с киро ,ДБ начело с гнома и ГЕРБ начело с бойчето ,а след това да набират кадри за войната от хората гласували за тях .Аз на война срещу Русия не отивам и то най вече заради интересите на обора .

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да питам

    48 13 Отговор
    А има ли възражения срещу посланници на държави които започнаха войни в сума ти държави, бомбандираха училища и болници в Сърбия преди няколко години и единствени са използвали атомни бомби срещу цивилни.. и то не веднъж?
  • 11 Хохо Бохо

    14 18 Отговор
    Нека да дойде в парламента и всеки депутат да каже какво е отношението му към нейното присъствие там.
    Ако разбере какво я чака и има ум - ще се направи на болна..
  • 12 Сандо

    24 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кресна":

    Ами те тези партии са пълни с генерали.Кой ще мръзне по окопите?
  • 13 ХА ХА

    13 23 Отговор
    Мутрофанова ако стане инфлуенсър бая пари ще печели от нашите рушляци! Защитават си я като пчела майка!
  • 14 Софиянец

    17 38 Отговор
    Българите не искаме мутропрофанова, само подлогите родни я искат
  • 15 Няма проблем

    13 2 Отговор
    Отивам на нейно място. Има ли останали депутатски кюфтета?
  • 16 ТаУмВзе

    39 14 Отговор
    Митрофанова е Проблем, а мустафата не е! Аре сети се Робе овца.
  • 17 Турчин

    13 20 Отговор
    Направо я сложете за временен Президент и след това вече да се присъедините към Русия. После всички които ми цъкате минуси ще бъдете мобилизирани за специалната операция. Е, не всички, тези с власт и парички ще се скатаят. Ще бъдат болни. Пластмасови каски, ботуши, консерви с краен срок на годност 2014 и по телевизията оная арменка със сините очи Симонян, онази другата Скабеева ли беше каква беше. Жириновски - Еделщайн умря и вече е на концерт на Кобзон. Представете си всички са евреи. Като започнем от Кобзон, Жириновски, Медведев и Путин. Зеленски също. А не умират евреи във войната. Не! Умират хора които говорят еднакъв език и изповядват една и съща религия. Познато нали?
  • 18 оня с коня

    9 21 Отговор
    КАКТО ВИНАГИ имам План как в случая и Вълкът да е сит,и Агнето - цяло.Та защо е нужно Митрофанова да бъде Дискриминирана и да не бъде поканена в НС заедно с останалите Дипломати акредитирани у нас,след като може да бъде предложена за ОТЗОВАВАНЕ от БГ?Така и Русия ще бъде поласкана от Факта че си служим със Принципи завещани от великия им Сънародник Сталин- "Нет Митрофанова- Нет Проблем"!
  • 19 Българските турци

    9 4 Отговор
    От как ни има в историята сме врагове един с друг!...Стотици хиляди са загинали и от тях и от нас в битките по време на войните които сме водили един срещу друг !... Въпреки това не се мразим !?...Два пъти са ви освобождавали !...Години наред са ви подкрепяли под мишниците за да се изправите и проходите !...Въпреки това ги плюете и бясно ги мразите !...Това номално ли е ?!..Докато се изправи България на крака и трябваше преходен период... през който да си създаде финансовите и политическите си олигарси !...С катастрофалните материални и хуманни ресурси след краха през1989 за съжаление преходът все още продължава !...Последната констатация беше че за политици с Харвардски или Оксфордски дипломи и с високо АЙ КЮ в България е още рано !!!
    За да се задържи на крака и за да си оформи нов свестен капиталистически елит...България все още трябва да разчита на обиграните и твърде опитни вече свои политически чакали...защото за оцеляване в Световната политическа джунгла , положението става все по критично !!!

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Путинофил

    13 29 Отговор
    Русофилията е тежка болест по цялата глава!
    Да поддържаш агресор, който всеки ден убива хора е тежка олигофрения!
  • 21 Турчин

    9 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българските турци":

    Така е. Турция без Болшевиките дали щеше да победи Гърция и Англия? Русия е помагала винаги разбира се гонейки свои интереси.

    Коментиран от #23

  • 22 Турчин

    15 9 Отговор

    До коментар #19 от "Българските турци":

    Русия не ги освободи. Русия ги използва. Русия искаше проливите. Винаги са били алчни за територии. Затова са най голямата държава на Света. Българските управници не са така широко скроени. Не разбират. Няма дипломати и държавници. Всеки си гледа своя интерес. Не се интересуват от Държава, Род и Родина.

    Коментиран от #29

  • 23 Българските турци

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Турчин":

    Какви интереси би могли да имат тогава две сринали се империи освен да оцелеят...едните във война срещу гръцка интервенция...другите в гражданска война !?...Кой на кого помага ?...Митове и легенди !... Тогаз къде е Болшевишката Турция ?!...Помогнали ама не успели да ги убедят ли... или да ги обяздят ?...
  • 24 !!!?

    11 11 Отговор
    Митрофанова вън от българския Парламент !!!?

    Коментиран от #57

  • 25 Закриване

    12 15 Отговор
    на това шпионско посолство ! И не ни занимавайте повече с чебурашки и матрьошки!
  • 26 !!!?

    12 16 Отговор
    Кремълската хунта е окупирала и анексирала четири украински области, а с присъствието на Митрофанова в Парламента България де факто легитимира пладнешкият Грабеж на Русия !!!?
  • 27 Госあ

    17 4 Отговор
    Какво разбира простолюдието от дипломация….Чаената церемония в Япония се е провеждала между самураи преди да влязат в двубой или многочислена битка. Дори между най отявлени съперници се е спазвал протокола и етикета. Нашите в парламента са абсолютно простолюдие. Но…демокрация ….
  • 28 хаймарса

    7 7 Отговор
    ми копейката да си я кани у тях на бяло сладко, къв е проблема
  • 29 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Турчин":

    Абе ей, тия ги разправяй на електората си.
  • 30 Питай бе "Да питам" (№10)!

    6 13 Отговор
    Живеем тук и сега. Във времето на престъплението на века и хилядолетието. Путиновата варварска война в Украйна е това престъпление. Твоят идол е дегенерат. Заченат с метилов самогон. Събирач на земи и територии, а не става и за кмет на деревня.

    Коментиран от #34

  • 31 държавен сеир на народен гръб

    13 2 Отговор
    Гледай им акъла и им крой шапката е казал народа.
    Той затова и не отиде да гласува.
    Стига с това малко зло, че стана много голямо
  • 32 Боко

    13 8 Отговор
    Боко, ДБ и ПП да си ходят в кочината америка.
    Такива червей не съм виждал никаде.
  • 33 Българската махала

    12 5 Отговор
    От българските политически галоши, обувки никога няма да станат. Всекидневно е все едно гледам махленски разправии. Нямат капка мисъл за политика в името на България, но всички мисли са им заето предимно с наведена стойка пред Запада (да не изпуснат париците за крадене), с изключение на Възраждане.
  • 34 Госあ

    17 5 Отговор

    До коментар #30 от "Питай бе "Да питам" (№10)!":

    Тази военна операция, която наистина има опасност по плановете на запада да прерастне във война, се провежда в отговор на дългогодишния геноцид над руското население в подарените на Украйна руски земи извършвано системно от пррозападната хунта взела властта с кървав преврат. Освен това, само заплахата от разполагане на оръжия за масово унищожение и военни части на запада пред носа на Русия е достатъчно основание дори за ядрена заплаха от страна на Русия. Така както постъпиха сащ при кубинската криза.

    Коментиран от #53

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 гумата

    5 8 Отговор
    Кой не я иска?
    Всъщноист никой не може да я понася.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Васил Левски

    6 5 Отговор
    Писмо на Васил Левски до Филип Тотю, 1871 г.
    "...българите, ако бяха се повлекли след четите, щяха да принесат полза на руския цар, пък за тях си щяха да изгубят най-добрите си юнаци, ръцете на които стои българската свобода. Пък тогава нека отсвирюва нека тегли България един век още... С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам, в 69-то 1869 г., единия препоръчан от одеските българи, пък не излезе така. Уловихме няколко шартанлъци и хайде - отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме".
  • 40 Иван Вазов

    9 6 Отговор
    Иван Вазов, 1916 г., "На руските воини"
    ...... О, руси, иго ни носите ново .

    "О, руси, о, братя славянски,
    защо сте вий тука? Защо сте
    дошли на полята балкански
    немили, неканени гости?

    Вий някога знаме Христово
    развяхте за благо човешко –
    строшихте ни игото тежко,
    а днеска ни носите ново!"
  • 41 ПЕЙО ЯВОРОВ

    6 6 Отговор
    Пейо Яворов, Предговор към книгата "Гоце Делчев", 1904 г.

    "...руското правителство употреби всички средства да покаже, че славянството и православието са две овчи кожи върху гърба на един хитър руски вълк. Официална България се луташе по кривите пътеки на дипломацията - и много естествено, вадеше очи, наместо да изпише вежди"
  • 42 Г.С. Раковски

    7 5 Отговор
    "Преселение в Русия или руската убийствена политика на българите" 1861 г. Г.С. Раковски
    "Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни Българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие! Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва Българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си Българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!...

    Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

    Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, свещеното писание и първото образование.

    Това е познато беки от сички свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на Българите за това благодеяние! Ето:

    Разорили и завладели волжанското им пространно царство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.
  • 43 ДИМИТЪР БЛАГОЕВ

    5 6 Отговор
    ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: „РУСОФИЛСТВОТО Е ГРУБО ПОЛИТИЧЕСКО СУЕВЕРИЕ, УМИШЛЕНО КУЛТИВИРАНО СРЕД НАРОДНИТЕ МАСИ; ПОЛИТИЧЕСКО ЗНАМЕ, ВЪРВЕНЕТО И ВОЮВАНЕТО ПОД КОЕТО НЕИЗБЕЖНО ВОДИ КЪМ ПРЕДАТЕЛСТВО И НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. ЗАЩОТО РУСОФИЛИТЕ, ПЛУВАЙКИ БЕЗОГЛЕДНО ВЪВ ВОДИТЕ НА РУСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ, НЕИЗБЕЖНО И ФАТАЛНО ПРАВЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ ЕДНО СЛЯПО И ПОСЛУШНО ОРЪДИЕ В РЪЦЕТЕ НА РУСКАТА ЗАВОЕВАТЕЛНА ПОЛИТИКА НА БАЛКАНИТЕ“.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Рико

    2 7 Отговор
    Народните представители са единствените, които могат да кажат кой да влиза или невлиза в сградата на НС.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мая

    2 8 Отговор
    Този посланник (Митрофанова) е представител на един антируски режим, който разрушава Русия и избива руснаци...
  • 49 Запознати

    8 4 Отговор
    Всички партии се командват от американските агенти в София. Лъжите и антируската пропаганда са за отвличане на вниманието. А реалността показва кой отне суверенитета на България. Резултатът - от 1990 година целенасочено се разрушава армията, а икономиката е оставена на корумпираните от САЩ политици. Днес България въобще не е защитена от НАТО, при евентуално нахлуване на Турция, НАТО няма да се намеси, както при нахлуването й в Кипър 1974 година...

    Коментиран от #52

  • 50 Народе????

    2 4 Отговор
    Трябва да си много зависим от режима за да каниш представител на терористична държава в НС

    Коментиран от #58

  • 51 байрактар

    0 5 Отговор
    Майкоооо мила, страхливи клоуни, палячовци, такива сме още от турското робство, за това ще ни клати всеки, който свари.
    Няма толкова наведени, раболепни, страхливи мишки, като нашите политици и народ, нищо не става от нас!
    Русия е страна агресор, убиец за целия цивилизован свят, включително и за нашите партньори, не виждам дори и най-малко съмнение дали орката трябва да присъства в парламента, това е повече от ясно.
    Българинът иска да живее добре, но търси подкрепа в хора и държава, от която няма да я получи. 45 години с СССР и България фалира.
    Сега пак се прецакваме, защото сме прости, като гьонове.
  • 52 байрактар

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Запознати":

    Партиите се командват от интересите на България!!!!!!!!!
    Как дружбата с Путин ще подобри твоя живот бе или живота на децата ни?????
    Толкова ли си сляп, че не виждаш, че всички държави се дистанцираха от русия или се правиш на луд, защото си руснак!?
    Няма нормален човек, който да не осъжда поведението на Путлер и русия!!!!!!!!!!
    Трябва да си тотален изрод да се кефиш на руската агресия и терор в Украйна.
    Всички парични потоци идват от ЕС, България търгува с ЕС и получава помощ от ЕС, сещай се, какво ще стане, ако това спре!?
  • 53 байрактар

    2 5 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Къв геноцид бе, всичко е пропаганда и лъжи, руснаците вкараха военни от специалните части да се правят на сепаратисти.
    Как според теб се става сепаратист и се води 8 години война с редовна армия!?
    Как става тая работа!?
    Става с много, много пари, оръжие, наемници и хора, така прави русия и то не само в тези области, а на много други места.
    В България ако турците в Кърджали поискат от Ердо да ги защити кво правим?
    Ако решат да си направят един референдум?
    Ти какво би направил, най-вероятно нищо, ако съдя по разсъжденията ти.
    Украйна си има граници и хората си ги защитават, никой не е спирал руснаците да живеят свободно в Украйна, даже приказваха на руски голяма част от тях, всичко това са пълни измислици и поредните лъжи на режима.
  • 54 емигрант

    2 3 Отговор
    Терористи в българският парламент ? В кои държави ги допускат за откриване на парламент ?
  • 55 Ай сифон

    1 3 Отговор
    Като толкова я искат Копейкин и Нинова да си я канят в къщи
  • 56 боцко

    0 1 Отговор
    блюдолизци,, не,не г....
    много им вдява манерката за нещо друга извън кесията. хич и да не влизат и без това не са за там. да се махат да си харчат шошошорките и дегустират белото!
  • 57 боцко

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "!!!?":

    че тя кога се кандидатира за идиотарника?
  • 58 боцко

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Народе????":

    И зелния с белото носле ли поканиха?!
  • 59 Политолог

    0 0 Отговор
    И за тези тъпанари сме гласували да ни представят в парламента. Държат се като момиченца: дай си ми куклата, на ти си парцалките!
    Всички дипломатически представителства, по протокол, се канят на първото заседание. Според тези три партии-банди ние сме във война с Русия и Белорусия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол