Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 18:52 2 547 30

Шофьорът, прегазил 19-годишно момиче, е с епилепсия

  • темида-
  • съд-
  • мерки

Съдът го пусна под парична гаранция

Шофьорът, прегазил 19-годишно момиче, е с епилепсия - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд наложи парична гаранция от 2000 лв. на шофьора на камиона, който прегази 19-годишно момиче в столицата в края на миналата седмица. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред горната инстанция.

Мотивът за по-леката мярка е здравословното му състояние - обвиняемият страда от 15 години от епилепсия и приема лекарства. Имал и ТЕЛК. В съдебната зала мъжът запазил пълно мълчание. Предстои да се провери защо има шофьорска книжка.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 5 Отговор
    Прясно открита..

    Коментиран от #14, #23

  • 2 Вулварийн

    40 2 Отговор
    сега остава и без един крак да е карал...кой дава книжка на такива и що за оправдание е това?!

    Коментиран от #25

  • 3 Жалко за детето

    32 1 Отговор
    Поредната жертва оказала се на неподходящо място в неподходящо време!
  • 4 Иван

    55 2 Отговор
    Сега този който му е дал книжката да отговаря
  • 5 Иван

    33 7 Отговор
    Шофьора е гледал в телефона и не е видял пешеходеца, пешеходеца е гледал в телефона и не е видял камиона, извода е че телефоните са опасни за живота и здравето на хората.
    Да се забрани производството на смартфони.
    Бате Бойко може без смартфон, значи и ние можем.

    Коментиран от #13

  • 6 Студопор

    30 2 Отговор
    Те така и на онази, дето помля 5 коли и искаше да ходи на матури й тръснаха едни 2 бона да плати и хайде. Явно е някаква тенденция - убиеш човек: 2000 лева. Потрошиш 5 коли - 2000 лева. Убиеш двама души - по 1000 лева на калпак...
    Само дето не им дават бонус точки за комбо ако прегазиш пешеходците с финес.

    Коментиран от #10

  • 7 Шарко

    37 3 Отговор
    Колкото фалшиви ТЕЛК-ове има, толкова фалшиви и медицински за работа има...БГ докторите станаха милионери
  • 8 Кольо,

    39 3 Отговор
    Ако този убиец е епелептик изобщо как е взел книжка...?!!
  • 9 Тома

    48 1 Отговор
    Имаше и едни цигани които бяха с телк слепи а караха луксозни мерцедеси
  • 10 Паси

    20 9 Отговор

    До коментар #6 от "Студопор":

    Моля хора без юридически познания да не коментират правни определения.
    Пешеходците да не се мислят за безсмъртни а да се оглеждат преди да стъпи на пешеходната пътека.
  • 11 Така е

    13 1 Отговор
    когато правосъдието е независимо и ненаказуемо! Имаш милиони - няма закони! А за кокошка - ооо никаква прошка!

    Коментиран от #16

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 2 Отговор
    КОЙ как и ЗАЩО е дал шофьорска книжка на болен човек
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ДЕТЕНЦЕ НА 40

    18 2 Отговор
    Да живей закона за движение по пътищата и лекарите които издават медицински свитетелства за шофьори с епилепсия!
  • 16 ФЕЙК

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Така е":

    Парите затварят очите и ушите и ОТВАРЯТ ДЖОБОВЕТЕ!

    Коментиран от #26

  • 17 М.м.м

    9 0 Отговор
    Институции ,контрол в България никакъв.Шуробажанащита
  • 18 Рошко

    7 0 Отговор
    Отдавна нищо не ме учудва в бг и на слепи да дават книжки също
  • 19 Бодже

    13 0 Отговор
    ТО колко роми и нашенци си изкараха книжки и телкове с пари.Прогнила държава.Няма закони..Момиче в разцвета на живота си.Вместо с времето да изгради дом и семейство.Родителите и ще лепят вс година некролози.Мир на душата И!
    Господ ще ги съди вс прокурори и доктори.СРАМ..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Водач от 77-ма

    6 0 Отговор
    Гледайте едно от последните издания на ,,Съдебен спор" с Жоро Игнатов....за оня мургавел де сто пъти каза,че е ТИР-аджия,с за мен бе за жълта книжка...Съболезнование на родителите на това момиче,Мир на Душата и ....и пълен ТОРМОЗ не толкова над убиецът и....с над ТЕЗИ,КОИТО ДА ГО ДОПУСНАЛИ ДА КАРА С ТАЗИ ДИАГНОЗА И ТЕЗИ ДЕТО СА МУ ДАЛИ ТОЗИ КАМИОН.
  • 22 Анте Павелич

    4 3 Отговор
    Ние в Македония имаме електронно здравно досие от 2011 г., а вие бугарите дето сте в ЕС още пишете хартиени рецепти! Ако имаше досие, немаше да добие возачка дозвола(шоф. книжка) заради епилепсията!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Анте Павелич

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "Дядо Гъдьо":

    И що връзка има дека сте неписмени, още пишете хартиени рецепти и немате електронно здравно досие и електронна здравна карта?
  • 25 Дават ги без проблем

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вулварийн":

    В Търговище има един с мултипленна склероза. Едва върви, с хиляда зора се качва в колата и имаше издадена книжка за 10 г., без да е минал ТОЛЕК. В КАТ всички са му познати. Човекът е бизнесмен, "не е кой да е" и за него правила няма. А тоя обикновен камионджия може да има някой зад гърба си. Разбутайте ги най-после тия и няма да се изненадате колко зайчета ще изскочат от шапката.
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "ФЕЙК":

    ВЯРНО
    но е ГРЯХ
    БОГ да прости МОМИЧЕТО
  • 27 Общественик

    6 1 Отговор
    Щом са дали медицинско за шофьор с епилепсия можем да си представим, колко шофьори със всякакви недопустими заболявания са пуснати по магистралите на БГ. Това деяние на лекарите е особено тежко престъпление и трябва да се наказва със затвор. Убиецът в случая на младото момиче е лекарят, който е дал медицинското на този нещастник. Който политик ви казва , че най важния въпрос в тази държава е правосъдието и спазването на законите трябва да бъде подкрепен. В противен случай ни чака това което се случва всеки ден по пътищата на държавата и не само там.
  • 28 така ли

    1 0 Отговор
    Тоя хайванин болен?!Да му натрушят кокалите на сол....
  • 29 Дими

    0 0 Отговор
    Мале , мале!!!! Като цяло на епилептик не трябва да се разрешава да шофира, поради непредсказуемостта на заболяването и в кой момент може да се прояви. Но тук има едно голямо НО!!!! В този случай няма данни повреме на инцидента да е имал епилиптичен пристъп, дори от Пирогов увериха, че шофьора е бил в перфектно състояние!!! И сега идва момента на отговорност и защо този човек няма да я понесе???!!!! Факт е, че високата скорост е причина за неовладяването на колата! И само не ми казвайте, че този човек отново ще го пуснете по улиците да шофира и не забравяйте, че вие които решавате това и вашите роднини ходят по тротоари!!!!!
  • 30 Сали

    0 0 Отговор
    Някакъв касиер го осъдили на 14 г. тоя убил младо момиче , го пускат! Нещо сбъркано има в тая държава...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове