Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 07:25 2 418 12

Илхан Андай: Доган демонстрира, че напоследък прощава и без да му целуват ръка

  • илхан андай-
  • доган-
  • дпс-
  • делян пеевски

Хора за трансфер могат да се намерят и в „Демократична България“, в БСП също, а защо не и в ПП

Илхан Андай: Доган демонстрира, че напоследък прощава и без да му целуват ръка - 1

ДПС си постави като основна задача още през лятото на всяка цена да влезе във властта. Появи се на предизборен терен с ново поведение и нови послания. Виждате и, че в парламента най-много дивиденти извлече „Възраждане“, а след това е ДПС. Това каза пред Euronews Bulgaria журналистът Илхан Андай.

На първия ред на ДПС имаше кандидат за шеф на парламента, на втория ред е един от бъдещите министри, ако успеят с ГЕРБ – Станислав Анастасов. Може би министър на екологията. Но той има потенциал, познания и ценз да оглави 4-5 важни ведомства. Извън парламентарната група те имат готов екип за властта, ако формулата е експертен кабинет.

Най-близо сме до вариант за кабинет на ГЕРБ, ДПС, „Български възход“. Те имат 115 депутати и фактически е необходим трансфер от 6-7 души. Това в български парламент е постижимо. Във „Възраждане“ винаги има хора, които биха се решили на една по-различна стъпка в живота, която да им осигури по-добър живот за в бъдеще.

Хора за трансфер могат да се намерят и в „Демократична България“, в БСП също, а защо не и в ПП.

Има и друга опция, т. нар. евроатлантическа опция, която вещае едно мнозинство от порядъка на 140-145 депутати. Това вещае едно правителство, което ще има комфорт и дълъг хоризонт пред себе си. Всичко е възможно, но за съжаление не всичко зависи от тези 240, които са в залата. Външните фактори са много силни. ДПС и партньорите им в Брюксел държат на всяка цена партията да влезе в управлението. Атестацията на Вашингтон за ДПС също е много добра. Реално харесванията и нехаресванията в ДПС, извън това, което говорят в медиите са 50 на 50, така че ДПС пак се явява като балансьор за създаване на един стабилен кабинет.

Не на последно място, вече го няма това напрежение между централата на ДПС и президентската институция. Карадайъ вече не захапва Румен Радев, въпреки че имаше десетки възможности да го направи, аплодираха президента в залата. Преди година държавният глава беше бойкотиран при посещението си в Кърджали от общинските кметове, завчера посети Кърджали и разговаряха в кабинета на Хасан Азис. Имаше неформални разговори и с друг от кметовете. Така че в трасето на президента за в бъдеще не е изключено да фигурира и ДПС. Всяка от страните си е взела поуки и има позитивни очаквания.

Българското общество към момента е по-склонно да приеме кабинет на ГЕРБ и ДПС, отколкото на ГЕРБ и ПП. Не, че ДПС са го изиграли перфектно, просто другите играчи с грубостите, които прилагаха в играта, помогнаха на ДПС без да иска да си измие негативния образ.

ДПС не искаше да има председател на парламента, а да покаже градивност. Преди гледаха по-лошо и се изказваха по-хард, сега са някак си по-благи. Забелязвате ли как ДПС гласува на 100% за Вежди Рашидов. Доган без да е в парламента демонстрира, че напоследък често прощава, дори без да са му целунали ръка. Показва се мъдър и милостив. Който дори на всеки един от тези 36-ма позволи да подкрепят за председател човек, който през годините се е разтапял пред Доган от хвалби, заради това, което е можел да получи от него. А после дойде разочарованието като се превърна в сипещ тежки думи към лидера на ДПС, едва ли не Доган е най-греховният към етническите турци у нас. Доган наскоро прости на един от най-големите предатели в ДПС – Бахри Юмер, който му скачаше и ревеше „Не може в сарая да стои и да реже глави“.

Делян Пеевски също се оказа, че е помъдрял и едва ли не е новото лице на милосърдието в парламента, защото рашидовите думи за Пеевски бяха меко казано грозни. Пеевски определено е простил на Рашидов. Същото са сторили и етническите турци в парламентарната група на ДПС, защото те много добре знаят, че Рашидов е от онези интелектуалци от етноса, които навремето са подписали прословутата декларация в подкрепа на Възродителния процес.

Рашидов е подкрепил асимилацията на етническите турци, за да живее по-добре самият той по времето на Живков, за което днес турците в парламента очевидно му прощават. Това е коренна промяна в мисленето на ДПС. Те искат да градят в следващите седмици и месеци.

Ако Борисов, Доган, американският посланик и групата в Брюксел се разберат, ще има правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 0 Отговор
    НЕ ВИ ВЯРВАМЕ
  • 2 Да бе

    33 0 Отговор
    Не искат да градят, а да крадат. Явно е техническа грешка, защото 32 години само кражби.
  • 3 Гошо

    28 1 Отговор
    И ако това стане сме обратно в първи клас. Все едно не е имало преход. Най-тъжното е, че българите могат да изхвърлят ДПС много лесно, просто като гласуват масово. Но вече 30г не го правят и си плащат за това.

    Коментиран от #7

  • 4 Да бе да

    14 2 Отговор
    На ми се иска този пигмей да иска да му целувам ръка 😁😘
  • 5 цигането

    15 2 Отговор
    не никога ДПС ВЪВ ВЛАСТА
  • 6 Истината

    18 2 Отговор
    Жалка държава управлявана от мутри и престъпници под закрилата на съдебните институций !
  • 7 Българските турци

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    Години наред плашиха народа с консервативно религиозната насоченост на средите от където възникна Ердоган...че са ислямисти,че са против лаицизма и кемализма...че ще забулят всички жени като в Иран и че ще управляват с Шериат !?...
    Въпреки това народът след като видя възможностите на кмета на Истанбул през периода от 1994 до 1998 година го избраха на изборите през 2002 за да го държат начело с партията му вече 20 години без коалиции(рекорд за републиката)!! Турция не стана радикална джамахирия...не забули жените...не унищожи лаицизма и кемализма...но унищожи статуквото на закостенялата бюрокрация и елитизма на висшите военни и кемалистичната политическа олигархия !!!
    Народът си възвърна уверенноста и самочувствието си газено вече 100 години от "републиканските големци"!!!
    Българският народ също се гази години наред от бившето комунистическо статукво, което продължава да е доминиращо във всички свери на живота в България !!! И в България лъжат и плашат народа с "радикални политически проповедници",че ако се наруши баланса на"Европейската демокрация" и интегриране към "западната култура и манталитет на живот" българинът е обречен на незавидна съдба !?...Не бойте се !...Докато има незагаснали искри от въглена на Ботев и Левски...докато съществува мечтата им за "Чиста и свята република" Българите защо и на какво фатално да са обречени ??!...
  • 8 Мнение

    6 8 Отговор
    В статията чета само лъжи и простащина!
    "Ако Борисов, Доган, американският посланик и групата в Брюксел се разберат..."
    Моля???
    Брюксел и американският посланик не се месят във вътрешните работи на България!!! Какво ще се разбират. Американският посланик знае ли къде намесват и спрягат името му в едни задкулисни договорки. Това са лъжливи внушения на Илхан Андай, че зад тях стои подкрепата на Брюксел и американският посланик, Не го вярвам!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Народе

    1 2 Отговор
    Докато продължаваш да гласуваш за проекти на мафии като ГЕРБ, ДПС, БСП, ПП, ДБ, БВ и ВЪЗРАЖДАНЕ, все ще си лъган и краден!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове