Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 06:45 3 425 20

Обсъждат с колко ще се увеличи минималната пенсия от 1 юли 2023 г.

  • нои-
  • пенсии

Темата ще бъде коментирана от Надзорния съвет на НОИ

Обсъждат с колко ще се увеличи минималната пенсия от 1 юли 2023 г. - 1
Снимка: БНР

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт обсъжда с колко ще се увеличи минималната пенсия от 1 юли 2023 година, предаде NOVA.

В проектобюджета, изготвен от служебния кабинет, се предвижда тя да стане 523 лева. Тоест, ще имаме увеличение с 56 лева. А за максималната пенсия предложението е през цялата следваща година таванът да остане замразен на 3400 лв. Предлага се още и всички пенсии да бъдат вдигнати с 12% по швейцарското правило. Така средната пенсия у нас ще стане 792 лева и 51 стотинки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    7 17 Отговор
    Стига с тия пенсий, заплатите на хората отглеждсщи деца ги отписахте нещо

    Коментиран от #2, #5, #13

  • 2 Нали е капитализъм,

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Що ревеш,хвани се на още една работа и ти и жена ти .

    Коментиран от #6

  • 3 Положението е трагично

    8 4 Отговор
    Бумкай буйооо... Друг да ви плащаааа... мин.500 - макс.3500... Бумкайййй...
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 2 Отговор
    Какво има да се обсъжда има швейцарско правило!Трябва да се СПАЗВА,ганчовци ,а не да се обсъжда!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 безпартиен

    15 3 Отговор
    Няма държава в ЕС,САЩ,Русия с бившите ОНД републики където пенсиониран от бюджета да продължи да работи пак там,но вече и с пенсия като бонус!Толкова ли няма желаещи за работните места на пенсионерите или пък са такива специалисти,че ако напуснат ще се закрият министерства,области,общини?Само в МВР са повече от 5000 пенсионери на работа и все на ръководни длъжности!Годишно само за заплатите им са над 200 милиона лева!А колко има по други министерства,комисии,отдели,области,общини!Дали няма да се икономисат поне 1 милиард лева ако се съкратят щатните бройки на първо време на пенсионерите?Решението е ИЛИ ПЕНСИЯ ИЛИ ЗАПЛАТА!Ако им се работи да се включат в частния сектор,където реално ще си плащат заплати,данъци и осигуровки за бюджета!

    Коментиран от #10

  • 8 Иво.

    14 0 Отговор
    Незнам какво ще увеличавате, но хората който просят по улиците се увеличават! И защо ще замразявате минималната заплата, как се живее с 710 лв. на месец? Скоро май трябва да хващаме тоягите, ако искаме да живеем достойно в този живот! Без кютек няма да се оправят нещата!На маймуни ни направиха разни финансисти и експерти дето взимат по над10 бона на месец! Както се казва "сития на гладния не вярва"!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Коко

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "безпартиен":

    Явно не сте запознат. В България има демографски апокалипсис. Няма кой да работи за такива запллати. Факт! И да, ако не са пенсионерите да работят по принуда за да има какво да ядът и да си купят лекарства, няма кой да работи! Тези дето могат да работят, бягат по чужбина, а младите не им се работи или ако работят за по малко от два бона не почват, къде в държавна администрация такава заплата? Няма луди вече, затова остават пенсионерите да работят докато не сложат памперси. Това е!

    Коментиран от #17

  • 11 мнение

    0 9 Отговор
    Надзорния съвет, СП в частност и БСП и ПП показват финансова неграмотност.

    Пенсиите са функция - производна на работните заплати.

    Т.е. ниски заплати водят до ниски пенсии.

    При ниски заплати и особено малък брой работещи няма откъде да се вземат пари за пенсии освен от кредитиране или орязване на други разходи.

    ПП тата вече използваха и двата варианта
    Взеха достатъчно кредити ., които пенсионерите няма да връщат.
    Спряха строежите и поддръжката на пътищата за да дадат на пенсионерите.

    Коментиран от #15, #19

  • 12 До коко

    7 3 Отговор
    Пишеш абсолютни глупости, или си полицай,или пенсионер на държавна работа.Един полицай взима около 3000лева и пенсията. класовете са им по2 процента на една година стаж
  • 13 Защо бре пич?

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    ти знаеш ли колко пенсионери отглеждат деца на 40+ годинки та тук таме, и по някое внуче на 25.......
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 1 Отговор
    Нещата ще се оправят когато
    Депутатите получават заплати от
    СЪБРАНИТЕ за целта КАПАЧКИ
    от избирателите ‼️‼️‼️
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "мнение":

    Пенсиите не са функция от ниски и високи заплати.Пенсиите са функция от Събираемоста по ДОО!Ако се спазват принципите на ,колкото си допринесъл ,толкова получаваш,няма как да се получи упка в НОИ!Дупката в нои ганчо ,се получава от такива,като теб ,държавни търтеи,които никога не са си плащали сами осигуровките.На теб държавата те осигурява на много по ниска тарифа от това,което ти плаща,а на всичко отгоре те осигурява на ХАРТИЯ и в края на осчетоводяването не изравнява ПЕРОТО по ДОО!Затова всички пенсионери имат проблем и вземат по малко.В ГЕрмания ДЪРЖАВАТА ИМ Е БОГАТА защото Спазва ФИНАНСОВА ДИСЦИПЛИНА,Ганчо!Не е достатъчно да имаш написана тапия,ганчо за икономист!Трябва и да отбираш от материята!
  • 16 пенсионерите

    8 0 Отговор
    са се виновни, таз годишното увеличение, преди да го дадат се стопи от инфлацията, а предстоящото е след близо година, но бързат да напишат, видите ли ние мислим за вас, а техните заплати всеки месец ги актуализират, да ви стига когато се пенсионирате, а то бързо идва.
  • 17 безпартиен

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Коко":

    За Вас не знам,но аз никъде и никога не съм видял обява за работа на която и да се сетите длъжност на бюджетна заплата!Мислите ли,че ако се обявят работните места няма да има кандидати?
  • 18 докога

    2 0 Отговор
    След 8 месеца щели да увеличат пенсиите с 28 евро?! Тия 28 евро са подигравка с хората!
    Ще се сетят ли поне за Коледа и Великден да дадат по 100 лв. на бедните пенсионери?
  • 19 дфр4

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "мнение":

    Увеличението на заплатите не води до увеличение на пенсиите.
    Увеличението на заплатите води до увеличение на депутатските заплати. Май скоро ще минат над 10 хил.лв. заплата, а пенсионерът едва оцелява с 467 лв. на месец.
  • 20 мучо

    1 1 Отговор
    елементарният анализ показва, че 90 и повече % от пенсионерите с максимална пенсия са военни и полицаи,
    останалите - миньори и подводничари.......трудно е да се сравни тежестта, условията на труд и безопасност и удовлетвореност.......нали.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове