Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 11:00 1 262 17

От ПП не изключват подкрепа от ГЕРБ при втория мандат

  • втори мандат-
  • пп-
  • спортна комисия-
  • никола минчев

Никола Минчев не отрече, но и не потвърди, една от циркулиращите в публичното пространтво в последно време тези - че при втория мандат ГЕРБ биха подкрепили временен кабинет на "Промяната"

От ПП не изключват подкрепа от ГЕРБ при втория мандат - 1
Снимка: БГНЕС

Една от ключовите фигури в бившата управляваща партия "Продължаваме промяната" и бивш председател на 27-то Народно събрание - Никола Минчев не отрече, но и не потвърди, една от циркулиращите в публичното пространтво в последно време тези - че при втория мандат ГЕРБ биха подкрепили временен кабинет на "Промяната", пред който са поставени конкретни точки за изпълнение в ясен времеви план.

"Тепърва трябва да дойде при нас вторият мандат, тогава ще мислим как да подходим към него. Имаме ясно решение - няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. За втория мандат не сме се събрали органите на партията и не сме решили как да подходим",уклончив бе пред бТВ бившият парламентарен шеф.

Минчев двукратно също така подчерта - тепърва партийните структури на ПП ще мислят как да подходят, ако получат подкрепата на ГЕРБ на второто завъртане на парламентарната рулетка. "Преждевременно е да говорим за това."

Що се касае до проблема с парламентарните комисии и по-конкретно спортната, за чието председателство прехвърчаха искри между ПП, ДПС и президенството - категорично е имало натиск върху "Промяната" по този въпрос, заяви народният представител.

"Бяхме се разбрали за това кой да бъде неин председател. И да, получихме такова обаждаме от ДПС." Минчев уточни - първоначално от ПП имали претенции към 5 комисии в НС, сред които правна, антикорупционна и енергийна, но не ги получили на председателския съвет, след което си стиснали ръцете с останалите партии за други. И именно от там идвал казусът с неизбирането на Радостин Василев, бивш спортен министър от редиците на "Има такъв народ" и понастоящем представител на ПП, за председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

"ДПС се отметна от уговорката", подчерта Минчев, който е сред лицата, присъстващи на председателските съвети в парламента.

Предстои да видим, бе лаконичен той в прогнозата си дали в новото 48-мо НС ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" могат да съставят коалиция, припомняйки, че трите партии синхронно свалиха кабинета "Петков" и самия него като председател на парламента.

Все пак - ПП е готова на диалог, но не "безкомпромисен". "При положение, че сме влезли в политика с идеята да променим модела, да направим компромис с хората, изградили този модел, няма как да се случи", изрази твърдост Минчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закуска в Тифани

    15 5 Отговор
    Ще се обедините и подкрепите, защото имате задача да го направите и ще я изпълните. Задачата ви беше зададена на Закуската при шефа. Другото е цирк, който разигравате, за да не си проличи, че сте подготвени и инструктирани от самото начало
  • 2 Българка

    16 3 Отговор
    За работещите и произвждащи БВПродукт е ясно, че ГЕРБ и ДПС не могат да работят в интерес на обществото, а са работили и работят в интерес на джоба си и мафията. Лошото е, че армията държавни чиновници и етническите българи са крепостни на шайката ГЕРБ-ДПС и обричат цял един народ на безпътица
  • 3 Следващ ход

    11 4 Отговор
    ГЕРБ са итриганти, всичките партии на статуквото са интригантни, ДПС и БСП, и заедно си играят мръсната игра в парламентарните среди. Там е по-мръсно от канализацията на мегаполис. Трябва много да внимават, защото както изглежда това мнозинство е голямо, дори президента Радев е с тях и още от няколко месеца е в ход общ игра по прецакването на ПП. Какви ходове имат? Освен да говорят открито пред всички за да знаят хората какво се случва и да не оставят да бъдат въвличани в интриги, нито те, нито гражданите. Могат да проведат открити срещи да се види кой е с тях. Но досега това вече се видя, кой ги бутна, и кой гласува с ГЕРБ и ДПС, това са Нинова, Янев и Костадинов. Да върнат мандата със силно и знаково изказване и да излезнат от парламента, като оставят няколко човека да говорят от парламентарната трибуна за далаверите на мафията. Просто ще ѝм подкрепят мандата и после мнозинството ще прави каквото си иска, както каза техният мултак Рашидов и при водове на доверие, пак ще ги държат на власт, но всичко останало, ще е по тяхна воля, мафиотска, и всички провали ще са за сметка на ПП. Нямат избор освен да бъдат опозиция. Нека БСП или Български възход направят правителство, вниманието на хората ще е към тях, всички провали ще са за сметка на мафията. Но те не желаят прожектори насочени към тях, искат спокойно да си правят далаверките и да крадат в чували, както са свикнали.
  • 4 мошеници много се друсате вие

    13 4 Отговор
    Абе пицаджиите , кого лъжете бре , нали разправяте , че искате да им вкарвате вожда в панделата . Кога ГЕРБ ще ви подкрепи при тая оферта .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Факт

    6 8 Отговор
    Ами ГЕРБ ги свалиха безмислено от власт, сега трябва да ги върнат, за да оправят дърржавата, която самите ГЕРБ счупиха!!!
  • 7 Истината

    7 11 Отговор
    Цялата политическа палитра от статуквото се е активирала да злепоставя и клевети единствената партия, която е надеждата на младите хора, които искат да останат в Бг - Продължаваме Промяната!

    Коментиран от #12, #16

  • 8 АЙДЕ БЕ

    12 3 Отговор
    Минчев, ти сериозно ли! Да не взимате с Киро едни и същи кристали?
  • 9 Тръц

    4 3 Отговор
    Най много Бойко да ги прекара, справка ДБ, ВМРО, НФСБ и т.н. Ама ППтата са си за прекарване
  • 10 МИНА

    8 0 Отговор
    ВСИЧКИ СТЕ ЕДНИ МЕКЕРЕТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЧИПА ВИ СЕ ПРОМЕНЯ КОГАТО СТЕ ТАМ ВЪВ ВЛАСТА МЕКЕРЕТА МРАСЯ ВИ БЕЗПЛАТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Спиро

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    За какво да оставам в България?Да плащам водата от собствения си кладенец в двора си,който е от 150години?Затова ли да оставам?
  • 13 Никои

    0 2 Отговор
    Смеем се. Весели ни е. Че скуката не прощава. Часовниците тракат в полза дпсгербсп. Поне научили Бойко. До скоро навън не знаеха, кой е Бойко Борисов, а идват за малко и не остава време да им кажем, кой е БМБ. Който ги изпрати далеч от България, а бай Тошо у Белене и убити бяха кулаци, царски офицери и.. След 1944.
  • 14 ХА бакалъм

    2 0 Отговор
    Комунистите от дс взеха земята на хората, за 2 хиляди и на следващата стареца плаче, измамиха ме, и днес палат построи, а с 2 хил пи една студена вода. Всичко се изкупува от специални хора, техни, недвижими имоти на безценица и след година две ги преородават х 10. Как ще ги стигнете тях. Скачени съдове са всички от горв до долу и от долу до горе. 1 към 1.едните раздаваха червени химикали, др сини, а третите кеш пари, и след гласувайте за нас. Моля!?!!
  • 15 Наглеци,

    0 0 Отговор
    Нагли комунисти са пп, рушите държавата, променкаджии долни
  • 16 Кви млади, бе

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Ква БГ, рашков млад, младите с родители комунисти дс, който не иска да види, той не го вижда това
  • 17 Биби Кинг

    0 0 Отговор
    ПП може да не поткрепат турски партии, ниа па не поткрепаме цигански!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове