Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 16:49 2 978 23

Доц. Стойчо Стойчев: Румен Радев бяга от предсрочни избори през януари

  • стойчо стоев-
  • избори-
  • правителство

ДБ има най-голям шанс за правителство с третия мандат

Доц. Стойчо Стойчев: Румен Радев бяга от предсрочни избори през януари - 1
Снимка: Нова ТВ

„Демократична България (ДБ) има най-големия шанс да направи кабинет, ако иска да го реализира. В залата ще го подкрепят Продължаваме промяната (ПП) и ГЕРБ. Ако ПП се въздържи да има свои министри и ГЕРБ направи същото, само ДБ има тази възможност”. Това заяви в предаването „Офанзива” по Нова нюз политологът доц. Стойчо Стоев. Той посочи, че президентът Румен Радев не бърза с консултации, защото има опасност да отидем на предсрочни парламентарни избори през януари. Това е много лошо време - в средата на студената зима, високи сметки и хората са останали без пари около празниците.

Доц. Стойчо Стоев бе категоричен, че само ДБ може да направи правителство с третия мандат, нито БСП, нито ДПС, нито Български възход. „За „Възраждане” никой не говори”. Партия „Български възход” се възприема като партия на далаверата – малка партия, влязла в политиката, зад ген. Стефан Янев са бивши партийци с много сменени партии”, смята политологът.

„В тази ситуация не ни трябва лице, което да обедини необединими неща”, описа политическата ситуация той. „Ясно е, че ДБ са само в София, те ще искат да вземат София от ГЕРБ“, каза Стойчев по повод предстоящите местни избори през 2023 г.

Според политолога формирането на власт стана толкова характерно за масовата аудитория, че замени редица риалити. „Риалитито в парламента е без пари – индивидуално не плащаме, колективно плащаме висока цена. За да има правителство на малцинството, трябва да се формира едно мнозинство, което да води. С тематичните мнозинства е невъзможна концепция”, обясни доц. Стойчо Стойчев.

Относно предстоящото гледане на бюджета за 2023 г. политологът е категоричен, че за да мине такъв бюджет, предложен от правителство на малцинството, трябва да има мнозинство, което да го приеме, обясни той.

„Контактната група, излъчена от ГЕРБ – Соломон Паси и Росен Плевнелиев, са т.нар. „сватове проводени, защото родата не се понася с другата рода. Това се случва с хабер, проводен преди тях, за да не ги засрамят нещо. Единият си мислел, че ще ходи като младоженец, пък се оказало, че ще е кум”, описа настоящата политическа ситуация Стойчев.

Според него е малка вероятността да се реализира правителство с първия мандат, защото означава партиите от ПП да си признаят, че промяната е преминала. „Ако първият не успее да направи нещо, и вторият няма да успее. Всички гледат към третия мандат за съставяне на кабинет“, допълни политологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 2 Отговор
    Този не е ли от групата на среднопръстопоказвачите 🤔🤔🤔
  • 2 Дидо D

    37 2 Отговор
    Какво пробутвате това ДъБъ?!!

    Коментиран от #7

  • 3 Българка

    34 5 Отговор
    Според мен истинският контактьор в НС е Гешев. Той шета и вършее там. И е показателно с кои групи води разговори и сее "мозък". Правят се всички опити мафията отново да управлява и краде чаканите милиарди от ЕС

    Коментиран от #6

  • 4 А бре

    32 7 Отговор
    Стойчо бре, виждаш ли ми средното пръстче бре, или само го усещаш. Помияр !
  • 5 Зипо

    30 6 Отговор
    Сигурен съм, че идната парламентарна седмица отново ще бъде посветена на една тема, която няма нищо общо с реалните проблеми на обществото. Обаче пак ще се веят правоверни знамена и ще се произнасят речи, пропити с евроатлантически патос. Досетихте се вероятно, за предоставяне на оръжие на Украйна ще се призовава. И отново новото мнозинство в това НС – ГЕРБ, ПП, ДПС и ДБ – коалиция Козяк ще се наложи. Хора, които не са ходили в казарма и не знаят как се държи автомат, ще ни обясняват как трябва да изнесем всичкото си годно оръжие в Украйна. Всъщност нямам нищо против такъв трансфер, стига той да бъде лично осъществен от най-гласовитите войнолюбци. И нека най-големите любители на войната, които са толкова смели от парламентарната трибуна, лично се включат в бойните действия в Украйна. Това е най-добрият пример за евроатлантическа солидарност, нали?
  • 6 Ноооо

    22 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    помакиньо, ще им се дадат парите ако България изпълни заръките на Козяк - да изпращаме оръжие в Украйна, да приемем еврото и да споделим дълговете на европа която сега хвърля пари за войната милиарди, а за нашите пенсионери няма.

    Коментиран от #23

  • 7 Е как

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дидо D":

    ДБ за най отявлените подлоги на Козяк.
  • 8 Стойчо, Никой не прави избори по средата

    19 3 Отговор
    На Зимата, Радев нее глупак да направи такива избори!! Април, Май тогава е подходящото време!! Има Разум да, не са по средата на Зимата Изборите!! А такива като теб Гербави вечно ще си пюят по някой, който им е посочен!!
  • 9 Петима

    11 2 Отговор
    Петка не чакат ! Стига мотаене , на хората им писна от несигурност и хаос ! Изморени са и съсипани !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Доцент

    19 1 Отговор
    Главата не те слуша, доценте! Нещо си я заврял на тъмно и миризливо отходно място.
  • 12 Браво доценте

    7 6 Отговор
    ти откри Америка! Тоя ако не си направи поредното негово "служебно правителство" Гешев го очаква, и Бай Ставри.
  • 13 баба Вуна

    5 10 Отговор
    третия мандат Румен че го даде на Возхода. Возхода, Герп, Дпс и БсП ще съставят правителство. Такива са нарежданията на Георги Първанов.
  • 14 Гешев е Третия човек от "Контактната"

    12 3 Отговор
    Група, "Бухалката" , която ходи из НС да, Плаши депотати и парламентарни ЛидериНа едни обещава Чадър, на други казва какви компромати ще има срещу тях!! И Всичко това е да се намерят Ортаци на ГЕРБ!! Това го няма никаде като поведение на Гл Прокурор в ЕС!!
  • 15 Кай

    11 4 Отговор
    Стига с това ДБ, българите не искат Бойкикев и Гнома, затова ДБ са на 5-то място, благодарение на мадураните и IT спецовете. На следващите избори, като премахнат задължително гласуване с машини ДБ ще са под 4%, а ПП ще се борят за 5-то място. Лошото е, че до тогава служебните ще сътворят още небивалици, и тях пак ние ще плащаме, както вече плащаме подмяната и вдигнатия юмрук за президентска република.
  • 16 Пълна истерия

    12 0 Отговор
    Никой не го интересува, какво плещи показващия средни пръсти. Поведението му още го помним. Приличаше на истерична жена в климактериум.
  • 17 Да бе да

    12 2 Отговор
    Абе , какво правителство бе?

    Боко е препъни камък! И няколко от апашите му!
    Всички го виждат ,но обливат хората с някакви идиотски схеми😁
    боко иска гаранции за да не влезе на топло! До сега никой не му ги дава!
    А, този ако е " доцент" , аз мисля че трябва да променим критериите за образование😂
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ми то

    10 1 Отговор
    Ако хората искаха да влизат във война или преминаване към евро, т.е. кражба на парите от валутния борд, щяха да са гласували повече за тези ДБ... Но не са. То като гледам и другите...Затова бързаха да изберат председател.Тия две решения им бяха най-...Срам. Сега гледам тв-то, личните лекари искали да махат. А нещо друго да искат. Това служебно правителство...
  • 20 Бай Онзи

    6 0 Отговор
    Няма къде да избяга !
  • 21 стойчова работа

    5 0 Отговор
    Пикльо с брада за фасон....Бягай при тиквата бе хаймана....
  • 22 Божеее,

    1 0 Отговор
    Дано проклятието го стигне скоропостижно!Този нещастник разсипа институциите в България!Жаден за неограничена власт,некадърен,без да носи отговорност, явно му е детска мечта!А ние дремем и жално подсмърчаме!А той е само едно посредствено човече с огромно его,дребнав до комичност!И в състояние да нанесе огромни щети на България!
  • 23 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ноооо":

    Не се ли уморяваш да плещиш глупости?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове