Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 06:51 3 043 18

Групи с незаконни мигранти ежедневно преминавали през Голям Дервент

  • голям дервент-
  • мигранти

Това заяви кметът на селото след смъртта на полицая

Групи с незаконни мигранти ежедневно преминавали през Голям Дервент - 1
Снимка: flagman.bg

Ежедневно в село Голям Дервент преминават групи с нелегални мигранти, каза за БТА кметският наместник Иван Франсъзов по повод инцидента, при който загина граничен полицай в района на българо-турската граница до селото.

По думите му в селото, в което живеят около 30 души, не са чули изстрели снощи. Преминаващите мигранти са предимно сирийци и афганистанци, каза още кметският наместник. "Всеки ден минават мигранти. За тях няма почивка, няма събота, няма неделя. Това е ежедневие, за тях няма спирка", добави той.

По-рано от МВР съобщиха, че полицай е убит до границата с Турция. Инцидентът е станал около 20:35 часа снощи. Неустановен извършител е стрелял по съвместен наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, които са охранявали границата в района на село Голям Дервент. На място е загинал граничният полицай.

За инцидента са уведомени турските гранични власти, като е направена среща на линията на държавната граница, с цел установяване и задържане на извършителя. Предполага се, че извършителят е на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум

    26 0 Отговор
    И казаха че сме били готови за шенген...една с очила ги редеше как за 6месеца проверки не били открили никакви нарушения и пропуски!
  • 2 Нормално е вече

    22 1 Отговор
    За тия пари … колко познати изкараха по 200-300 000 евро за една седмица - месец нормално е да застрелят и някой полицай … парите са големи а България не е държава а мафия и 80% сме щастливи така
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    путин е виновен за всичко
  • 5 Това вече

    20 1 Отговор
    Не са бежанци а въоръжени нападатели на суверенна територия. Така трябва да се третират и да им бъде отговорено със стрелба.

    Коментиран от #14

  • 6 Дрън дрън та пляс

    12 0 Отговор
    Тия що не ги слагаме и тях по хотелчетата
  • 7 Геша

    7 0 Отговор
    Нещата се развиват по очаквания начин.Наглостта на младите криминални престъпници-драги гости на либералната управляваща сволоч, нарастна до там да започнат и да стрелят.Скоро ще стане още по-зле.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реалист

    2 0 Отговор
    Ама нали и гърчолята се бият по гърците че миграции не минават границите:) Атина кипи от брачедите:)
  • 10 дядото

    5 2 Отговор
    всичко е фейк.ес,вместо да хвърля големи пари в една безсмислена война в украйна,да предостави на рб нужните средства и техника за обезпечаване охраната на границата- и на ес граница.само думи и думи.вятър работа.явно има и други цели.

    Коментиран от #15

  • 11 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    6 0 Отговор
    ВИЖДАМ ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ОТ МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ И МВР .АКО ВСЕКИ ДЕН МИНАВАТ МИГРАНТИ ПРЕЗ СЕЛОТО ПОДАДЕН ЛИ Е СИГНАЛ КЪМ ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ И АКО Е ПОДАДЕН ТАКЪВ ЗАЩО НЕ СА ПОДСИЛЕНИ НАРЯДИТЕ И ДА СЕ ЛИКВИДИРА ТОЗИ КАНАЛ.ЯВНО СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА СЕ ПОЛУЧАВА СЛЕД КАТО Е НАСТЪПИЛА СМЪРТ НА СЛУЖИТЕЛ НА МВР ,ЩЕ ТЪРСИМ ВИНОВНИ .СПОРЕД МЕН СА ВИНОВНИ ИЛИ КМЕТСКИЯТ НА МЕСТНИК АКО НЕ Е ПОДАЛ СИГНАЛ КЪМ МВР ЗА РЕДОВНО ПРЕМИНАВАНЕ НА МИГРАНТИ ПРЕЗ СЕЛОТО,А АКО Е ПОДАЛ,РЪКОВОДСТВОТО НА ЗАГИНАЛИЯТ ПОЛИЦАЙ ,ЗАЩОТО НЕ Е ВЗЕЛО МЕРКИ ДА СЕ ЛИКВИДИРА ТОЗИ КАНАЛ.БОГ ДА ПРОСТИ ПОЛИЦАЯ И ВЕЧНА МУ ПАМЕТ.ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ МУ.

    Коментиран от #12

  • 12 вход

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ":

    Там е портала.Всеки мигрант си плаща и преминава.Парите се разпределят по веригата .
  • 13 Служител на МВР

    4 0 Отговор
    Бог да прости загиналия млад граничен полицай. Нека неговата смърт тежи на съвеста на неговите началници, които са го изпратили там, без необходимата подкрепа от страна ан държавата.
  • 14 Геша

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Това вече":

    Колега, колко века трябва да минат докато стане ясно и на вас ,че тези млади криминални престъпници НИКОГА не са били бежанци.Това са нарушители на държавна граница, без документи и самоличност.Нагли и ни се подиграват открито.
  • 15 Валерката

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "дядото":

    И аз това казвам. Те предоставиха един път,готов съм пак да ги усвоя
  • 16 Шенген-Менген

    1 0 Отговор
    КъФ Шенген-Менген беее шматароци? Шунген като построите ограда като на Тръмп,Израел или поне като на гърците.
  • 17 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Самият факт, че бият и убиват полицаи ежедневно, показва само едно – некадърни и безотговорни законодатели и ръководители !!
    Не знам в царска България как са били охранявани държавните граници. Прекрасно знам как ги охранявахме след 1950 година до идването на фалшивата демокрация.
    За мен е срамно и обидно, че точно там, около Голям Дервент, е мигранската " пешеходна магистрала " !
    Убеден съм, че мнозина бивши граничари, просто "теглят" по една .............на тъпите държавници !!! И не ги чакайте на парламентарни избори !!
  • 18 1122

    0 0 Отговор
    На вниманието на министерството на отбраната !За да не се случват такива неприятни произшествия и преминаване на границата да се направи следното. Горските стопанства да разчистят всичката растителност до 50/100 метра,да се подравни терена и веки месец да се пръска с препарати,за да не никне нищо покрай границата,По почистения терен да се засипят чакъл,за джиповете.По този начин границата ще се вижда добре от камерите,които ще се поставят на стълбове и ще се захранват с батерии и слънчеви колектори.Така ще може да се упражнява по добър контрол по границата ни! На десетина метра от граничната ограда може за се опъне и кльон със сирени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове