Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 21:42 986 23

Илхан Кючюк: Нестабилността у нас не помага за приемането ни в Шенген

  • илхан кючюк-
  • шенген-
  • ес

Този мигрантски натиск, който идва от страна на Турция, не е неизбежно свързан с войната в Украйна

Илхан Кючюк: Нестабилността у нас не помага за приемането ни в Шенген - 1
Снимка: БГНЕС

Все още има държави, които не са убедени, че България трябва да бъде приета в Шенген. Това каза съпрезидентът на партия "Алианс на либералите и демократите за Европа" Илхан Кючюк обзора на деня на Радио "Фокус“ "Това е България“.

"Визирам няколко държави, които все още трябва да получат допълнителни аргументи, че влизането ни в Шенген е важно от гледна точка на сигурността на ЕС и интеграцията на някои страни. Виждаме до степен голяма несвършена работа, защото ЕК многократно е заявявала своята позиция, ЕП прие политическа позиция под формата на резолюция, която показва, че България и Румъния заслужават по редица причини да бъдат част от Шенген. Убежденията трябва да бъдат в посока на Съвета", коментира той.

Кючюк добави, че политическата ситуация в България и нестабилността не помагат за приемането ни в Шенген. По думите му освен разнопосочно говорене, трябва да има и ясно послание, подплатено с конкретни действия.

"Този мигрантски натиск, който идва от страна на Турция, не е неизбежно свързан с войната в Украйна. ЕС направи важното да приеме редица законодателни актове за решаването на една потенциална мигрантска криза. Проблемът остава и той ще бъде проблем на 21 век. Голям е броят на хората, които са вече на територията на ЕС. Те са разселени от Украйна. Европа ще бъде желана дестинация заради характера на войните, които се водят и заради това, което предлага. Европа трябва да бъде подготвена за това, а има и необходимост от работна ръка. Има какво още да бъде направено допълнително от ЕС, за да бъде осигурена сигурността на границите на Съюза. От друга страна, да се даде възможност на тези хора, които искат да работят легално, да намерят достатъчно ясна перспектива за себе си и семействата си", поясни той.

Според него все по-малко хора в Брюксел се интересуват от политическата криза в България, защото се видяло, че всички опити на Брюксел да поощри България да тръгне много по-активно към процес на реформа, не са успели. Кючюк смята, че няма как да бъде решена нито една криза, ако няма общо политическо решение. Илхан Кючюк подчерта, че трябва да се разбере, че Европа се управлява коалиционно.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пляскай

    15 0 Отговор
    там и остави Шенгена !
  • 2 🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️

    3 0 Отговор
    🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️
  • 3 Иван

    13 3 Отговор
    турчин по рождение, патриот Българин.

    Коментиран от #22

  • 4 РЕАЛИСТ

    18 4 Отговор
    Кючук, как да влезем в Шенген, като всички знаем, каква далавера е на Капитан Андреево. Нали това ще е външна граница на ЕС . Те да не са балами, да дадат на такива корумпирани българи да следят за вноса в Съюза. Хайде не се знаем, що за стока сме
  • 5 Украйна

    18 0 Отговор
    му виновна за прииждащите на талази мигрирати от Турция в България ?
  • 6 Уса

    14 0 Отговор
    Поговорката "всяко зло за добро"пасва идеално на българската действителност.Явно старите българи са били много умни хора,но са изчезнали
  • 7 прост шоп

    12 1 Отговор
    Ми тогава давайте да сме нестабилни, белким избегнем и либерализацията на тока , и унищожаването на левчето, затварянето на въглищните централи, и кой знае още какви " благинки"
  • 8 РЕАЛИСТ

    13 2 Отговор
    Защо Европа подкрепя Хърватия за Шенген? Ами минавах границата на Хърватия със Словения и пред очите на всички се вижда, как митничаря проверява Тировете. Няма нищо скрито прикрито. Така се влиза в Шенген. С доверие, прозрачност, нула търпимост към корупция и отговорност.
  • 9 !!!?

    15 4 Отговор
    Какъв Шенген бе !? България на Радев се превърна в Гълъбарник за каналджии и трафиканти !!!?

  • 10 Анонимен

    8 0 Отговор
    Ами нали това искате управляващите орди, дестабилизация за ваша изгода.
  • 11 сноу

    8 0 Отговор
    Ей туй кючека голям кючек развърта ..ама на туй халианситу свят му се завива ...
  • 12 Гост

    8 1 Отговор
    За какъв Шенген реве и тоя? От лира на евро му се качвало.
  • 13 Иван Грозни

    8 1 Отговор
    Кючюк как се превежда на български език?
  • 14 Русенец

    7 1 Отговор
    Ако влизането в Шенген ще сложи край на далаверите, нямаше да ни го натрисат толкова.
  • 15 осман

    3 0 Отговор
    посредствените кариериски защо ни ти натрисате? Защо толерирате джендър декларациите
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Койо

    3 0 Отговор
    Какво ни дава Шен Ген ?

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хорхе Сантер

    7 0 Отговор
    Кючук не беше ли един от хората, които предадоха българските национални интереси в Северна Македония?
  • 20 гражданин

    4 2 Отговор
    Чета за войната в Украйна и си мисля: Кой има интерес от нестабилност в България? Ами тези които нападнаха Украйна защото пожела Европейски Път на Развитие. И мигом се сещам за пРезидента, Бабикян, Мая и ПП. Защото, забелязахте ли че нещо не се чуват напоследък Майките от Системата ни Убива. Не се бунтуват и не блокират мостове активистите на промяната заради непоносимата инфлация. И си казвам: "Ето ги мутрите на Радев които се прикриват зад различни каузи с едничката цел в България да има нестабилност и по този начин да стоим далеч от Шенген и Еврото."
  • 21 Реалист

    6 0 Отговор
    Въз основа на какви факти трябва да бъдем в Шенген?
    Шенген с какво ще допринесе за ДОБРОТО на България, ама и за ДОБРОТО на българската нация?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 костов6745

    2 1 Отговор
    много се молим на БОГА без партията на този циркаджия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове