Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 14:07 1 190 19

"Продължаваме промяната" се срещна със синдикатите за доходите и икономиката

  • кирил петков-
  • продължаваме промяната-
  • синдикати-
  • асен василев

Политиките по доходите могат да се случат без голям бюджетен дефицит, смята Кирил Петков

"Продължаваме промяната" се срещна със синдикатите за доходите и икономиката - 1
Снимка: БГНЕС

Днес "Продължаваме промяната" и представители на синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа" се срещнаха в Народното събрание, за да обсъдят Бюджет 2023.

В хода на срещата стана ясно, че синдикатите подкрепят настояването на „Продължаваме промяната“ служебното правителство да внесе Закон за бюджета за 2023, а не законопроект за удължаване на настоящия.

"Както знаете, "Продължаваме промяната" правим редица срещи, за да представим необходимостта от внасянето на бюджет, за да има предвидимост за бизнеса и да се заложат всички бюджетни политики". С тези думи стартира срещата съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, след което представи разчетите на макрорамката и остойностяване на социалната програма, която ПП предлага.

"Радваме се, че мислим в една посока. Би било пагубно за много хора, ако 710 лв. остане минималната заплата до юни. Политиките по доходите могат да се случат без голям бюджетен дефицит. Хората отвън чакат да видят решения - не се интересуват как, интересуват ги резултатите. Нашият призив е да говорим в един глас – да настояваме този бюджет да бъде внесен и темата да не се използва за политически цели", заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Срещите между "Продължаваме промяната", всички парламентарно представени партии и заинтересованите страни от Бюджет 2023 ще продължат и през следващата седмица в търсене на подходящо и отговорно решение за доходите на българските граждани и бизнес.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 4 Отговор
    Кога ще имаме истинска лява партия и синдикати.

    Коментиран от #10

  • 2 Бивш левскар

    10 4 Отговор
    Мизерници.
  • 3 ПулеФ

    10 8 Отговор
    Кой беше този Петков?

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Как кой?

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "ПулеФ":

    виден столипиновски ром.
  • 6 Гражданин за Евро Развитие на Борисов

    5 8 Отговор
    Не му вярвайте на Кирчо. Вярвайте на Бойче. Само той може другите не могат нищо
  • 7 хххх

    1 3 Отговор
    Надеждата им бе, на итн, не стана, надеждата им бе на пп, но герб ги доуби, и сега, кой е на ред, и така ще е докато горе се накрадат, а долу им обрат кво имат по банки и спестявания. Пп нападаха герб, герб пп, и сега станаха уртаци, питай алито кво тва оракула
  • 8 ГЕРБ=ДПС=БСП

    10 2 Отговор
    Синдикатите са мошеници, исканията им да се повишат всички заплати с еднакъв процент са НЕПРАВИЛНИ и популистки. Да трябва да се повишиават заплати с размера на инфлацията, но не всички заплати, а само мнинималната заплата и заплатите, коиот са по-ниски от 2-3 лева месечно. Безобразие в момента да се повишават високите заплати, като например на президента, на министрите, на депуатите ... Високите заплати=доходи особено тези над 7-8 хиляди лева месечно трябва да се замразят за 2 години. Богатата управляваща върхушка трябва да усети по джоба си кризата, която предизвика с некадърноста и далаверите си.

    Коментиран от #9

  • 9 ГЕРБ=ДПС=БСП

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Извинявам се сбъркал съм.

    "Да трябва да се повишиават заплати с размера на инфлацията, но не всички заплати, а само мнинималната заплата и заплатите, коиот са по-ниски от 2000-3000 лева месечно. Безобразие е в момента да се повишават високите заплати, като например на президента, на министрите, на депуатите ... Високите заплати=доходи особено тези над 7-8 хиляди лева месечно трябва да се замразят за 2 години."
  • 10 ГЕРБ=ДПС=БСП

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    "Кога ще имаме истинска лява партия и синдикати."

    Когато българският избирател поумнее и стане по-малко алчен за пенсии и заплати. Това да се дава 2000 - 3400 лева държавна месечна пенсия, когато средната заплата е 1700 лева месечно е безобразие. Още по-голямо безобразие е да се дава на един "червен" "резидент" менте социалист 3400 лева държавана пенсия + 15000 лева президентска заплата. "Пр0ст народ, слаба държава."
  • 11 Гражданин за Евро Развитие на Борисов

    2 3 Отговор
    Кирил Петков е антихриста а Бойко Борисов е превъплащението на Христос. Всичко е описано в библията откровението на Йоан има имена дати и ЕГНта дори прочетете го
  • 12 анонимен

    6 2 Отговор
    Кирчо и Кокорчо далеч от парите , че съвсем ще сме под дъното , въздухари
  • 13 Тези от ПП

    3 5 Отговор
    защо още не са в затвора? Защо прокуратурата не ги разпита и не разследва, къде са изчезналите милиарди, по време на краткото им управление?
    Е, няма такава държава: Боко Тиквата бил мафия... Тези го овикаха, искаха да го съдят, разследват... НО и те също крадяха и куп поразии направиха за държавата и народа и вместо да им се провери всичко и да се тикнат в затвора, те още се правят на "избрани"?
    На нас ни трябват съвсем други хора в НС и в правителството. Тези нито са българи, нито пък работят за нашия народ!

    Коментиран от #15

  • 14 Пенсионер

    4 4 Отговор
    ПП трябва дя управлява държавата. Знаят как и го доказаха на практика.

    Коментиран от #16

  • 15 Пенсионер

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Тези от ПП":

    Нова е лъжа! Не манипулирай хората. Рано, или късно всичко си идва на место.
  • 16 Какво са доказали?

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Пенсионер":

    Че са крадци на милиарди? Изнесоха и подписаха договора за енергийните ресурси на цялата ни страна с някаква си офшорка на някакви си острови!
    Че се подчиняват напълно на САЩ? За какво изгониха 70 служители от руските консулски служби и посолството им?
    Тези ще ни вкарат в истинска война с Русия, та ако останеш изобщо жив, ще узнаеш, какво означава нова национална катастрофа!
    А, ако Русия започне да губи тази война, то може и да започнеш да пиеш радиоактивна вода, да ти падат на главата радиоактивен дъжд и сняг и да ядеш радиоактивни домати и ябълки и то малко дни!
    Това са ПП, ако не си разбрал до сега! Тези са толкова неадекватни, че даже и децата им ще умрат в такава война, поради тяхната неадекватност и крадливост, комплексарски манталитет на слаби същества! Диполомите им от Запад не струват и пукнат грош! Те нямат природна мъдрост!

    Коментиран от #19

  • 17 Цуца

    1 0 Отговор
    Г-н Петков, българските синдикати нямат НИЩО общо с понятието синдикализъм. Те са креатури, слънчогледи, които се влияят от властимащите.
  • 18 хаха

    0 0 Отговор
    КОГА Б.Б. Ц.Ц. Д.П. И КОМПАНИЯ ЩЕ ВЛЯЗАТ НА ТОПЛО?
  • 19 Пенсионер

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Какво са доказали?":

    Това са лъжи. Не манипулирай! Повтарям, засега Кирил Петков и Асен Василев с ПП трябва да управляват държавата! Другите не стават! 32 години видяхме ги. Виденови зими, Костовски приватизации, чекмеджета и пр.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове