Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 08:40 3 151 14

Мерджанов: Обезглавиха "Гранична полиция"

  • атанас мерджанов-
  • гранична полиция-
  • охрана-
  • граница

Това, което ми прави впечатление, е доста ужасяващо - дават съвети и коментират хора, които не познават системата, но най-зловредно е тогава, когато това излиза от овластените лица

Мерджанов: Обезглавиха "Гранична полиция" - 1

Липса на ред и сигурност - какво се случва в държавата?

"Това, което забелязваме и като действия в Народното събрание, пък и ситуацията в предишните ведомства, е крайно тревожна. Ние сме свидетели на множество пробиви в сигурността на държавата - хакерски атаки, границите и злополучните случаи със загиналите двама полицаи в Бургас и загубата на Петър Бъчваров. Познавам границата доста добре, баща ми е от едно гранично село. Пет мандата съм бил на този район и няма село от Малко Търново до "Капитан Андреево", което да не съм посетил", каза бившият член на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов в студиото на "Денят ON AIR".

"Това, което ми прави впечатление, е доста ужасяващо - дават съвети и коментират хора, които не познават системата, но най-зловредно е тогава, когато това излиза от овластените лица. За мен будят тревога изявленията на лидерите на синдикалните организации - Попов и Кузманов, които не вярват нито на бившите, нито на настоящите, нито на които и да са управляващи системата. Не искам да посочвам определените случаи, но контролът на границата е дело за професионалисти", допълни Мерджанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Слушам за екзотична идея от страна на сегашния служебен министър, с която категорично не съм съгласен. Като човек, който познава системата, не мога да приема как така беше "обезглавено" ръководството на Главна дирекция "Гранична полиция". Вместо проблемите да бъдат решавани, те избухнаха с нова сила. В ръководството на "Гранична полиция" не мога да забележа нито един човек, който да е компетентен по отношение на охраната, контрола на зелена граница. Така не може да се водят действията. Бяха извършени и много уволнения", каза още Мерджанов.

Според него много неща трябва да се направят по границата, включително и технологичното обновление.

"Не бива да чакаме Европа. Това, което може сегашното ръководство да направи, е да се огледа в професионалистите, да разчита на хората с опит и по този начин да не всява смут", допълни още Атанас Мерджанов.

"След трагичния случай в Елхово, самите гранични полицаи не желаят да носят службата. Страхуват се. Тези, които трябва да си говорят и да решават проблемите са овластените. Понеже говорим за сигурността на страната - може би усилията на депутатите не биваше да бъдат насочени непременно към бюлетините. Трябваше да се помисли за пробивите в сигурността", категоричен е гостът.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бреей

    17 2 Отговор
    Цялата гранична полиция се е крепяла на убития полицай!
  • 2 Шопо

    18 2 Отговор
    В ръководството на "Гранична полиция" не мога да забележа нито един човек, който да е компетентен, каза Атанас Мерджанов.
    Същото меже да се каже и за цялото МВР.
    МВР-ОПГ , КАТ също
    Трябва да се чисти до зраво, всички началници на областна дирекция на МВР да бъдат сменени.

    Коментиран от #12

  • 3 граничен полицай

    18 4 Отговор
    Гранична полиция започна да се унищожава още по времето на Цв.Цв., който на бърза ръка пенсионира почти всички със знания и опит, а остави тези, които слушат. Най-яркия пример е изгонения преди 2 седмици зам.директор Тодор Зимбилев, който след едно запиване в Сандански с близък роднина на Цв.Цв. започна стремителна кариера, а трябваше да бъде уволнен за един куп нарушения.
  • 4 БГ войник

    16 1 Отговор
    Това с "Гранична полиция" е някакъв майтап.
    Кажете защо и кои евроатлантици обезглавиха „Гранични войски"
  • 5 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 6 Отговор
    ГРАНИЦАТА Е ОБЕЗГЛАВЕНА ПО ЗАПОВЕД НА...... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП , ЧРЕЗ ......, ПИЯНИЦАТА ....... ЧАШКО РАШКОВ ДАМАДЖАНОВ ........ ФАКТ !
  • 6 Благой от СОФстрой

    11 1 Отговор
    За да се опази границата трябват много кинти и добре платени и професионално тренирани служители но нито едното нито другото!
  • 7 Мамул

    12 3 Отговор
    Не е мястото на полицията на границата. Границата се охранява от военни. Полиция само на КПП.
  • 8 Бамбука

    11 4 Отговор
    Точен и ясен коментар, поздравления за което. Но, не само кадрите определят степента на защита на границата, а и оборудването. Самия факт, че почти всеки ден се залавят мигранти във вътрешността на страната говори за изключително калпавата ограда за която по времето на Герб се пръснаха милиони.
  • 9 Полковник РУМНО

    13 3 Отговор
    Възстановите гранични войски и нещата ще си дойдат на место. По времето на социализма и пиле не можеше да прехвръкне. Другото е приказки.

    Коментиран от #10

  • 10 Полковник РУМНО

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Полковник РУМНО":

    Поправка: възстановите-възстановете.
  • 11 естет

    7 2 Отговор
    ами да слагат още жени за шефове в силовите ведомства, пък после да чакаме ефективност
  • 12 Мъка мъка

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    Абе като режеш нещо няколко пъти не става по дълго.Облсстноте директори ги сменят на по малко от 1 година тъкмо започне и идва нов и така е от 2009 г.че и преди това.Не може постоянно да се настъпва една и съща мотика няколко пъти и да се оплакваш че те боли главата.Очевидно това което предлагаш не работи защото идват по млади и неподготвени кадри чисто професионално.Като ходиш на майстор за каквото и да било при кого ходиш.При млад и красив или при този които разбира и върши работа.Честите смени на военачалници говорят за неумението да управлява на предводителя Сун Дзъ преди векове го е написал

    Коментиран от #13

  • 13 Полковник РУМНО

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мъка мъка":

    Ако има Гранични войски, мъката ще секне. Няма да има мъка.
  • 14 И на тоя са му махнали

    2 0 Отговор
    Калинките и сега реве 😂
    Кажи бе "експерт" - какво трябва да се направи, а не КОЙ трябва да се назначи😂
    Кажи какви мерки са необходими и с какви пари ще станат🧐
    Тия политици знаят само две неща - да си назначават роднините и любовниците като "експерти" , и как да откраднат всичко, дето видят🧐
    Това им е "експертизата" 😂
    Дано попаднат на доктори - "експерти" като тях в болницата 😂
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове