Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 19:35 1 630 12

Шишков: Движението по АМ "Европа" може да бъде пуснато временно до Нова година, но без последния слой асфалт

  • иван шишков-
  • магистрала европа-
  • временно пуснато-
  • нова година-
  • асфалт

Големият проблем на АМ "Европа" е строежът на лота между София и Сливница, който беше спрян за седем месеца, посочи регионалният министър 

Шишков: Движението по АМ "Европа" може да бъде пуснато временно до Нова година, но без последния слой асфалт - 1
Снимка: БНТ

Имам уверение от строителите, че движението по АМ "Европа" може да бъде пуснато временно до Нова година, но няма да бъде положен последният слой асфалт, тъй като студеното време вече не го позволява. Това заяви в "Още от деня" регионалният министър Иван Шишков.

Големият проблем на АМ "Европа" е строежът на лота между София и Сливница, който беше спрян за седем месеца, посочи министърът.

"Имаше проблеми с кмета на Костинброд, подписах споразумение, но седемте месеца няма кой да ги върне - след четири-пет месеца като свърши отчуждаването, ще имаме възможност да започнем да строим и този участък, но вероятно ще загубим част от европейското финансиране".

За да има реални строежи, трябва да има навреме извършено проектиране и отчуждаване, подчерта Шишков. По интерконекторът с Гърция са останали определени строителни дейности, които се очаква да бъдат завършени през втория и третия етап на проекта, каза още той.

Имаше един път, който не беше завършен и който не се строеше, оптичен кабел, който има да бъде изграден, има напредък, и противоерозионните мерки, които също много ме притесняват, защото това, което сме направили е много хубаво, но природата трябва да бъде запазена".

И към този момент проектът не е на 99% завършен, коментира той.

Амбицията ми е да говоря за всичко, което не е свършено и да започне да се проектира всичко, което не е проектирано преди 5-10 години, така че следващите редовни кабинети да нямат избор и да трябва да завършат строителството на всички инфраструктурни обекти, за които както вие, така и зрителите за първи път чуха.

Като пример той посочи обявяването на пътя от Велико Търново до Бяла за обект от национално значение. Одобрени са подробни устройствени планове за завършването му.

Иван Шишков увери, че ремонтът на тунела под Шипченския проход няма да бъде спрян, а ще се реализира в следващия програмен период на министерството.

"Тунелът под Шипка е една част от този строителен хаос, който е заварил кабинетът. Не съм казвал, че ще бъде спиран. Казах единствено, че няма сериозен смисъл, защото обходът на Габрово е с по една лента в двете посоки. Тунелът под Шипка е предвиден по същия начин. Ефектът от тунела ще е минимален и ще се дадат много пари. Това е строителен хаос", заяви министърът.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хага

    14 2 Отговор
    АМ Европа, ама без асфалт. Абе вие нормални ли сте? Една отсечка от стотина километра я строим от 100 години и и викаме АМ Европа, а няма асфалт като хората! Толкова сме изпращали, че няма повече накъде. Или може би има. Марушка Русия ни зове!
  • 2 Справка

    9 6 Отговор
    Ами те Герб колко магистрали построиха без износващ слой асфалт и разрешителни за строеж, този се притеснява за тази. Питай Герб къде са парите от асфалта. Гешев си трае.

    Коментиран от #11

  • 3 Гурчичо

    3 4 Отговор
    Ей, министро, няма къде да тествам новото бе ен ве! После ще пратя клипа... чакам новата европа.
  • 4 Баба Вуна

    10 1 Отговор
    По магистралата без асфалт ще бъде разрешено да се движат само МПС без гориво и управлявани от шофьори без шофьорски книжки :) Дий
  • 5 Факт

    5 0 Отговор
    Няма потъпа от тая държавичка
  • 6 Гошо

    5 0 Отговор
    Смятай каква бананова територия,да пуснеш магистрала без последен слой асфалт
    Въъъъъййййййй
  • 7 Zком

    0 1 Отговор
    Порно сайт, с бъгав нарочно auto spell за да поства тъпотии , и да са чисти при проверка!!!!
  • 8 Хххххгггггг

    0 1 Отговор
    Ггггггггггжгжжгг
  • 9 А, може ли

    5 0 Отговор
    да пуснем влак София-Казичене без релси? Колко му е.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Скъсан потник

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Справка":

    Всички караме колите си по магистралите, построени от ГЕРБ. Къде са магистралите построени от Подмяната или от БСП. ПП и БСП окрадаха милиарди от "спестените" пари за пътища, и пътища няма и пари няма, и ..... кашкавала 40 лв. за кило. Водата в Бургас и Варна стигна 6 лв. за кубик, т.е. 6 стотинки струва литър мръсна чешмяна вода, вредна за пиене, а може би и за виене.
    Кирчо, Кокорчо, Нинова, Иванов, Атанасов кажете ни къде са паричките ни? Моите пари, нашите пари къде са!? И наглостта отново да се тикате да управлявате за да ни довършите, за да ни открадните и скъсания потник от гърба - е престъпна! Целият народ ви мрази, и ако не са машините с нагласения софтуер, то вие отдавна да сте в затвора за кражби в особено големи размери.
  • 12 Гошо

    2 1 Отговор
    Тоя не е в ред, явно даже и не знае къде е тази магистрала. Проблема е Калотина- Драгоман. От Драгоман до Сливница е готово от 2 години, ГБС го сториха. Щрабак също са готови само световно неизвестната фирма БИТУМИНА (Хидрострой) се бавят даже почна да им пропада участъка, едното платно посока София бая се е намерило.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол