Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Ноември, 2022 19:50 1 459 26

Ивайло Мирчев: С БСП не ни разделя само хартиената бюлетина

  • бсп-
  • ивайло мирчев-
  • дб-
  • хартиена бюлетина-
  • русия-
  • герб

Пречи ни отношението на БСП към вероломното поведение на Путин, каза той

Ивайло Мирчев: С БСП не ни разделя само хартиената бюлетина - 1
Снимка: БГНЕС

В "Говори сега" по БНТ Ивайло Мирчев от "Демократична България" определи връщането на хартиената бюлетина като изключителна щета за обществото.

Той заяви, че от формацията му са изключително изненадани от БСП не толкова заради позицията им за връщането на бюлетината, а защото това беше първия законопроект, който внесоха в новото Народно събрание. "Не звучи искрено, когато се появяваш в студиата и казваш колко си загрижен за доходите на хората и за инфлацията и след това първото, което да направиш в Народното събрание, е да върнеш хартиената бюлетина. Да оставим настрана колко ретроградно е това", заяви Мирчев.

Още новини от Украйна

Той подчерта, че от "Демократична България" не искат нови избори, но няма и да приемат правителство на всяка цена. "Не бързаме за избори. Ние наистина не искаме да ходим на избори. Искаме да има правителство, но не на всяка цена. Важно е да влезем в еврозоната, в Шенген. Само че Шенген започва да се изпарява. И знаете ли защо? Нидерландия не ни пуска, защото има едно "Капитан Андреево", където години наред са се случвали нещо, които вече всички знаят - голяма част от контрабандата е минавала оттам. Много пъти са сигнализирали различни европейски държави през последните 12 години, но Борисов не е взимал мерки. И там е една и съща котарашка фирма. И големият проблем не е, че са пускали плодове и зеленчуци с пестициди, а че е минавала много голяма контрабанда оттам. Това е една от причините за Шенген", заяви Мирчев.

Той допълни, че "Демократична България" има много различия с БСП, но отказа да коментира дали това означава, че не биха седнали на масата на преговорите при евентуален трети мандат. "Ако вземем третия мандат, ще се държим разумно, както досега. С БСП не ни разделя само хартиената бюлетина. Пречи ни отношението на БСП към вероломното поведение на Путин в Украйна, позицията им срещу еврозоната и срещу модернизацията на Българската армия. Не коментирам обаче дали ще говорим с тях или не, защото сме на път да станем рекордьори с пет избори за една година", изтъкна той.

Ивайло Мирчев посочи, че ГЕРБ няма партньори за реализация на първия мандат и ще е интересно какво обяснение ще дадат за това. За местните избори "Демократична България" и "Продължаваме промяната" ще е добре да се явят с единен кандидат в поне София, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    28 3 Отговор
    всички с чела два пръста...и пилешки мозък
  • 2 Точно

    28 5 Отговор
    Така е.. Където и да застане Мирчев минимум един търбух ви разделя.

    Коментиран от #16

  • 3 Есхач

    28 4 Отговор
    Да Вие сте "десни" комунисти, а БСП леви "комунисти".
  • 4 Последния Софиянец

    26 3 Отговор
    Зеленият вече написа мирен договор,а тоя още не разбрал.
  • 5 Не е лесно да си прост но помага

    33 3 Отговор
    За да говориш Мирчев всичките тези небивалици и да си вярваш!
  • 6 Не е лесно да си прост но помага

    24 4 Отговор
    За да говориш Мирчев всичките тези небивалици и да си вярваш!
  • 7 Софиянеца

    30 3 Отговор
    ДАпродадем България не е партия, а козяшко НПО!
  • 8 НЕ МИ СА ПРАИ

    30 3 Отговор
    Ако от козяк ви наредят, даже с ДПС ще се вземете!
  • 9 вие сте фашисти

    22 4 Отговор
    а те са лъже социалисти и милионери, свързва ви, че нямате нищо общо с народа.
  • 10 сирене

    20 2 Отговор
    В един чук има повече смисъл и полза от този депутат...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тракиец

    21 2 Отговор
    До тия дни кога ядохте кюфтетата бяхте едно , а сега различия имате.
  • 13 Иво МОЧА

    15 3 Отговор
    Пак започна да се отдава на най-новата си мания - разпространяване на най-долнопробни фейкове.
  • 14 Мммм... даааа...

    12 3 Отговор
    Животът е труден.

    А много пом-труден е ако си прост и американска подлога.
  • 15 Секта на софийски тарикати

    11 2 Отговор
    И те така сектанти. Дъска за котчтчина не става от вас и тях.
  • 16 Пееф

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Точно":

    Аааа изсъхнал е, подобно на Пееф. Оня ден на пешеходната ми потрепери десният крак.
  • 17 Анонимен

    12 3 Отговор
    Абе гусине не ни губи времето да обясняваш неща които с ниското си чело не разбираш. Тичай да докараш F16 от Нидерландия дето излъга, че ни ги давали. И малко по-скромно нямаш толкова ум колкото си мислиш.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Марков

    2 2 Отговор
    Ако се промени настоящият изборен процес към мажоритарен, какъвто в смесен вариант е в Унгария, много от настоящите т.н. политици ще останат в партийните си клубове и централи. Не може да натискаш електората да те избере и част от него да направи това, понеже няма алтернатива. И така се стига до парадокса, след изборите, избраниците вече работят в друг режим, който те лично или колективно налагат или им е сведен отвън, срещу интереса на този същия електорат. Така се случва с оръжията за Окраина, с ликвидиране на ТЕЦовете и въгледобива, с приемане на безумни решения като батериите за ток от ТЕЦ в Старозагорско...
    Време е за промяна, но ето такава. Тогава ще дойдат нови лица, с нов морал, обърнати с лице към българското общество, а не към НПО и някои задгранични представителства
  • 20 УРА,, УРА

    2 3 Отговор
    Не играйте повече с червените! Отсвирете ги докато е време, иначе ще ви докарат само проблеми и главоболия. Те са много по продажни и коварни от Учиндолеца.
  • 21 Нане

    2 1 Отговор
    два пръста чело на кратуната и толкова милилитра акъл му дал Горния на тоя чи и дипутатин го направил. Опзи боже от такива и за слуга и ратай не биго взел тоя параз.т.
  • 22 Българка

    1 4 Отговор
    ГЕРБ изобщо не са имали намерение да съставят редовен кабинет и поемат управление по време на кризи. Те никога не са поемали отговорност за развитието на държавата. Техен преоритет е усвояването/краденето. А крадците обичат тъмнината и тишината. Сега времето е "ветровито". Те си правят заслон с хартиена бюлетина и открадване на изборите
  • 23 пенко

    4 0 Отговор
    ДОРИ ПЕРНИШКИЯТ МИ САШКО НЕ Е ОТ ПП-ДБ !!! РОДИ СЕ ДЕБЕЛ И ЯК НА ГОРНИЯ ЕТАЖ !!! СПОКОЙНО БИХ РИТНАЛ ИВАЙЛО СВИ НЯТА С ДУМИТЕ : " ДИС ИС ПЕРНИК " !!!!!!!!
  • 24 друго поколение

    1 0 Отговор
    Различието между БСП и ПП е че ПП са внуци на провинциални велможи по времето на социализъма и сега искат да седнат на софрата в Столицата. Различно поколение, различен произход. Както и Нинова която вместо да копа царевицата на село се е тактисала у Столицата. ДБ е същата пасмина нереализирани комунисти, които обаче са израстнали на местна основа. Иначе закваската е същата и ме отвръщават еднакво.
  • 25 Васил

    2 0 Отговор
    Игричките на дребно на ДБ и БСП за хвърляне прах в очите на избирателите изобщо не са интересни на никого.
  • 26 НА ИВО МУ ЛИЧИ ЧЕ Е ЗАХРАНЕН ОТ МАЙКАТА

    0 0 Отговор
    КЪРМИЛНИЦА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове