Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 10:51 2 262 62

Украинските бежанци в държавните бази са оставени без храна

  • глад-
  • бежанци-
  • украйна

Засегнати са деца, болни и възрастни

Украинските бежанци в държавните бази са оставени без храна - 1
Снимка: БГНЕС

Очаква се днес да бъде свикано заседание на Националния оперативен щаб, на което ще бъдат обсъждана ситуацията с продължаването на програмата за подпомагане на намиращите се у нас и разселени украински бежанци, съобщи БНР.

Няколкостотин от най-уязвимите украински бежанци - предимно майки с деца, пенсионери и хора с увреждания, настанени в държавни бази, останаха без изхранване след 15 ноември. За това алармират доброволци и неправителствени организации.

За момента в три бази край Варна има над 300 души, които са оставени гладни. Гладуват и други близо 400 души в базата на Министерски съвет в Слънчев бряг, в Рибарица, в Старозагорско, както и на още няколко места в страната, каза бившият народен представител Стела Николова, която е доброволец от началото на войната в Украйна.

Казусът касае настанените в бази, а не тези, които останаха в хотелите и с разпореждане ще могат да бъдат в тях до 24 февруари 2023 г.

Припомняме, че след приключване на гратисния период за настаняването в хотелски бази на украинските бежанци до 15 ноември, част от тях се преместиха в държавни или общински бази, но според решението на щаба, ангажиран с проблема с преместването, разходите, които се покриват за 15 лв. за настаняване.

Храната на бежанците не е включена.

"Днес (18 ноември - бел.а.) трябва да има разяснение и чакаме. По-добре се обадете в пресцентъра на Министерски съвет" - така малко след 10 ч. сутринта в петък, 18 ноември, отговори жена на един от телефоните за връзка с оперативния щаб за координиране на преместването на бежанците.

В "Енерго 1" има две новородени и 25 деца, пояснява Николова.

Не зависи от мен, коментира домакинът на "Енерго 1". По думите му, когато звънял на фирмата, на която е било възложено изхранването до средата на месеца му обяснили, че "когато им възложат изхранване от Министерски съвет, такова ще има".

Обадил се по обед на 15 ноември, за да провери ситуацията. Отговорът гласял "Отрязани сте от храна. Храна няма да има!".

Към дата 18 ноември в "Енерго 1" са настанени 101 души. Първите от тях са пристигнали на 5 март. Последните - преди броени дни.

Понастоящем, за гладуващите след 15 ноември в държавните места за настаняване украинци се грижат доброволци.

Светлозара Колева, която помага на бягащите от войната разказва, че това се случва в държавните бази в цялата страна.

"Както научихме, на 15 ноември отговорните лица в базите са получили уведомления вече да не изхранват от следващия ден (сряда, 16 ноември - бел.а.), защото няма заповед за удължаване на програмата (за изхранването на бежанците).

В базите по принцип имаше включено едно хранене за деня, каза Колева.

"Всички чакаме, няма информация докога това ще продължи, няма и информация дали изобщо ще продължи изхранването на тези места, в които са най-уязвимите хора".

В една от базите по думите ѝ, е доста студено, а там има настанени деца. Базите край морето са летни, климатиците не могат да затоплят изцяло стаите. Одеяла и завивки отново бяха осигурени от доброволците, каза Колева.

В друга от държавните бази край Варна - "Космос" има настанени 66 души, от които 20 деца. Там са предимно възрастни хора, болни, има хора с увреждания, онкоболна и всичките те трети ден гладуват, разказва Стела Николова.

Никаква храна няма осигурена.

В "Космос" няма кухня или каквато и да било възможност за приготвяне на храна, има единствено една счупена микровълнова печка. Отчаяни са. Надяват се да бъде разрешен въпроса с изхранването.

"Майките са в ужас, нямат средства. Част от тях са там от юни - от предишното преместване. Те са се съгласили да бъдат в база, точно защото не могат да плащат, за да имат поне някакъв подслон и храна за децата си.

Много голяма част от работещите в базите, където са настанени бежанци, дори не са били предупредени, че няма да има храна, каза още Стела Николова.

В друга от държавните бази край Варна - "Космос" има настанени 66 души, от които 20 деца. Там са предимно възрастни хора, болни, има хора с увреждания, онкоболна и всичките те трети ден гладуват, разказва Стела Николова.

Никаква храна няма осигурена.

В "Космос" няма кухня или каквато и да било възможност за приготвяне на храна, има единствено една счупена микровълнова печка. Отчаяни са. Надяват се да бъде разрешен въпроса с изхранването.

"Майките са в ужас, нямат средства. Част от тях са там от юни - от предишното преместване. Те са се съгласили да бъдат в база, точно защото не могат да плащат, за да имат поне някакъв подслон и храна за децата си.

Много голяма част от работещите в базите, където са настанени бежанци, дори не са били предупредени, че няма да има храна, каза още Стела Николова.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    61 5 Отговор
    Пацаните се молят за интеграция. Като станат на 18 и пушки ще искат да им зачислите. Годинките се ницат, след некоя и другам България ще има първите нацбатове местно производство..

    Коментиран от #31

  • 2 Българин

    96 4 Отговор
    Много повече ме интересува,дали в карловските села има храна,"драги ми украинци"

    Коментиран от #8

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    75 3 Отговор
    Как мога да стана Окраинский бежанец❓
    Да ме настанят в хотел пет звезди, във стая с изглед към морето , да имам руска кухня / водка, сельодка, чер хайвер/ .....
    Всеки ден ще викам от терасата
    Аз обичам България ‼️‼️‼️‼️
  • 4 Софиянец

    57 3 Отговор
    Да ми ядете ...!
  • 5 Българска поговорка

    69 3 Отговор
    “Който не работи, не трябва да яде”
  • 6 Радев, събирай си вересиите

    69 3 Отговор
    Разкарайте тия неофашисти-терористи от територията на България, бомба с часовников механизъм. В момента само ги поят и хранят, а ситият укроп може само в беля да ни вкара.
  • 7 Фашисти

    56 2 Отговор
    Браво, така се полага на изменниците на родината си!
  • 8 Росен горския

    7 19 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Има пъстърва, ако Ганьо бракониерът е оставил нещо за местните.
  • 9 Мдаа..

    44 1 Отговор
    На Бесарабския дават "консерви на свободата" от USA,изборът е ваш..
  • 10 Я погледнете

    58 2 Отговор
    колко пенсионери и нищи у нас се изхранват добре, а тогава гледайте тия усри - нали уж са християни, некатия от тях със скъпите коли тука да ги хранят
  • 11 Развийш ли

    54 2 Отговор
    Ами който желае си намира работа Помощите до време
  • 12 Българка

    51 2 Отговор
    Да зспочват работа и да се изхранват.Докога ще ги хрантутим?Додтатъчно време мина,а и нали имат покрив над главата,все пак са бягащи.от война.

    Коментиран от #15

  • 13 Сух

    8 48 Отговор
    А е ква е таз е...а държава?! При положение, че се тиражира, че за тези хора има отпуснати пари от ЕС, ЗАЩО НЯМАТ ХРАНА? Къде са парите и кога ще има в затвора хора от управляващите??!

    Коментиран от #26, #51

  • 14 Четете ли си драсканиците

    47 1 Отговор
    Еее, можехте още 5-6 пъти да напишете едно и също. Впрочем вижте къде са настанени в Германия и не се правете на по-католици и от папата.
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    53 2 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Колко от бягащите от Сирия и Афганистан дойдоха с БМВ, Порше, Ауди ❓❓❓
    Щото във Варна се напълни с такива с "UA ••••"

    Коментиран от #44

  • 16 КОНТРАТА

    49 1 Отговор
    Херо Мустафато да им занесе храна нали водят войната на САЩ бандерите.
  • 17 Някоя си

    39 3 Отговор
    Намерете им работа...така ще си изкарват прехраната 😉 сметопочистването има нужда от нови кадри....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бай Ганьо

    52 2 Отговор
    Ало, вие украинско правителство ли сте или българско? Нещо свършиха бедните, гладни, болни и бездомни българи ли, та се загрижихте за тия украинци? Ами сирийските бежанци при какви условия са? Качествен ли им е wi-fi сигналът? Храната им достатъчно разнообразна и добре аранжирана е? Стаите им с добър изглед ли са?
    Вас трябва да настаним по лагери от затворен тип, че да си оправим страната, че сте по-голяма напаст от война и чума взети заедно...
  • 20 Българин🇧🇬

    42 2 Отговор
    Бандерата от Киев продава храна и чака някой друг да му храни бежанците.
  • 21 Нали след

    47 1 Отговор
    20 дена ще победят Путин. Ха, ха! Нали Украйна побеждава, да се прибират. Какво търсят тука. Да искат пари от Киро Лъжеца да ги храни, а съпругата му да им готви.
  • 22 Айшету

    17 2 Отговор
    Зимам ги за кулешки митли бол
  • 23 9689

    26 1 Отговор
    Който не работи не трябва да яде.
  • 24 ЛиБеРаст

    30 1 Отговор
    Тези(мигранти) да решават дали са руснаци, дали са поляци и да хващат в правилното направление! Има и трети вариант! Стават българи и на работа!
  • 25 Студопор

    38 1 Отговор
    Получавате по 40 кинта на ден, на човек. Не плащате наем, ток, вода, парно... Не ходите на работа, за да ги заработите тия пари. Платете си поне храната от хорска срама... Наглеци!

    Коментиран от #30

  • 26 политнекоректен

    10 28 Отговор

    До коментар #13 от "Сух":

    още на Киро Простото му бяха дадени 600 милиона лева за бежанците, от които Асан Ококорения изхарчи по предназначение не повече от 100-150 милиона, но не казва къде са останалите, 450 милиона. Така ПП-тата се съюзиха с Възрожденците и започнаха терор върху жените и децата, бабите и дядовците на биещите с Путиниската страхлива сган. Виждате как Копейките в мрежата крещят защо България харчи пари за украинските бежанци от нашите пари, която брутална спекулация беше добре дошла на крадливите Кирчо и Кокорчо и не откраднаха милионите, а може и да ги делят с Копейкин! Това е много срамно за уж честните Копейки, щом така се забъркват с Канадските корумпета.
  • 27 дядото

    26 0 Отговор
    и ние не желаем украйнизация на българия.украинците - в украйна,те не са наша грижа,а на зелката и даскалите му.

    Коментиран от #34

  • 28 Георги

    29 0 Отговор
    Като не им харесва да си трошат главите и да изчезват от тук.Наглеци.Да се връщат при зеления да ги храни
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 политнекоректен

    2 29 Отговор

    До коментар #25 от "Студопор":

    Някой ви е излъгал, дано не ви е оправил! Отдавна не се плащат 40 лв. на ден, а само 15 лв, и това е още от 01. юни, по времето на Киро Простото и Асан Ококорения. От тогава над 80% от дошлите у нас украинци изгонени от Путин заминаха в чужбина. Тука останаха само майките с деца, без мъж, пари и помощ, бабите и дядовците без пари. Те са толкова малко че само парите дадено от ЕС още на Киро Простото лятото са достатъчни за още една година тия бедните да преживеят.

    Коментиран от #32, #33, #35

  • 31 Точно така е!

    1 21 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Съгласен съм! Време е войските на обединените Европейски народи, начело с Вермахта да стигнат до Владивосток и да се обединят със самураите! Но първо трябва да бъде срината ционистка Америка за не помогне отново на Алкохолната империя на Путиняците, така както спаси престъпната комунистическа сган СССР през ВСВ.
  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 1 Отговор

    До коментар #30 от "политнекоректен":

    Не знам за НАС , ама ТЕБЕ явно са те излъгали и те лъжат още ❗
    Първо Путин никого не е изгонил от Укрия, а и тук е пълно с ДЯДОВЦИ на по 30-40 годни каращи коли за по над 100К ❗
    Може би ще искаш снимки или номерата на коли 🤔

    Коментиран от #40, #47

  • 33 Бэългарин

    27 0 Отговор

    До коментар #30 от "политнекоректен":

    Ами колко получават нашите пенсионери бе - те не са ли гладни. Тези не си плащат тока, не плащат за отопление, не плащат данъци и си ги зажалил а българите трябва и всичко това да плащат.

    Аман от продажници които се пишат българи.
  • 34 Прав си напълно

    2 25 Отговор

    До коментар #27 от "дядото":

    Няма нужда да ги храним ние, да ги храни Путин! Да им дадем още повече оръжия и да ги върнем в Украйна! То се видя че само Украинците могат да я завършат тая война, така че да им помогнем! Още малко модерно натовско оръжие трябва да им дадът от САЩ и посоката на фронта ще се премести в направление Москва! А пък ние ще ги снабдяваме с боеприпаси за ръчни огнестрелни оръжия, като пистолети, калашници, за ракети и минохвърчки, които се използват в близки улични боеве. Колкото по-рано Зеленото Джудже смачка като тахтаба Джуджето Путиняк, толкова по-добре за България!

    Коментиран от #37, #38

  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 0 Отговор

    До коментар #30 от "политнекоректен":

    В допълнение, ще напиша, че има сайт откъдето да проверя откъде ( като нашата по окръзи) е регистрацията на МПС " UA••••" ‼️
    И над 80% са от райони в които НЕ СЕ ВОДИ война ❗❗❗
  • 36 Матей преображенски

    24 0 Отговор
    Какво сте се фиксирали в тия украинци,всички българи нахранени и обгрижени ли са?Т ри милиона българи са навън,тях някой храни ли ги или наставява в безплатни жилища,а тия мер-зав-ци пръскат милиони за ук-ри-те да правят агре-сивни демонстрации и да развяват жълто-сини байраци,да бият хора на публични места.Вземайте да ги екстрадирате и повече да не сте помислили да вземате страна в украинската война!
  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор

    До коментар #34 от "Прав си напълно":

    Ти виждал ли си автомат отблизо‼️
    Ама не от тези за кафе или кинти ‼️

    Коментиран от #42

  • 38 Историк

    19 0 Отговор

    До коментар #34 от "Прав си напълно":

    Що бе да не би американците да хранят сирийците или иракчаните или либийците или афганистанците или сърбите или десетките други държави които нападнаха след ВСВ.

    Не съм чул никого да са нахранили.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мене никой не може да ме излъже, защото

    1 21 Отговор

    До коментар #32 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    нямам мозък на овца, като вас. Осевн това работя в хотел и всичко което стана ми е напълно ясно.Това което казвам е официална информация от ЕС, и това беше истинска подкрепа не само за Украйна, а и за България. Никой никога не е давал пари на украинците на ръка, както лъжете вие от Възраждане. Парите бяха дадени на Киро и Асан за да ПЛАТЯТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХОТЕЛИ ДА ПРИЕМАТ БЕЖАНЦИТЕ И ТО В МОМЕНТ, КОГАТО СЪЩИТЕ МАЛОЛУМНИ ХАРВАРДЦИ УДУШВАХА ТУРИСТИЧЕСКИЯ НИ БИЗНЕС, ЧРЕЗ Т.Н. "ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ" ЗА КОВИД, ЗАРАДИ КОЙТО ХОТЕЛИТЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА СТОЯХА ПРАЗНИ и трупаха загуби. Харвардците обаче окрадоха парите и дадоха на Хотелите по-малко от 50% от дължимото, използвайки най-различни врътки и когато вече далаверите започнаха да се разплитат, тръгнаха да ги разселват , но и това беше направено тъпо по Харвардски и се провали. Но от тогава плащането на човек е вече 15 лв., а остатъка от евро пари е близо 400 милиона, но никой не казва къде са. Вие възрожденците се съюзихте с Харвардците и ги оставихте да окрадът европарите, само за да уморите от глад майките с децата, бабите и дядките, което е ужасяващо престъпление и ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ НА НА ВАС, КАТО СЕ ВЪРНЕ НА БЪЛГАРИЯ! ТАКЪВ Е БОЖИЯТ ЗАКОН! КОЙТО НОЖ ВАДИ, ОТ НОЖ УМИРА! ТОВА ВАЖИ И ЗА ПУТИН И ЗА МНОЗИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО ЖЕЛАЯТ .И ПРЕДИЗВИКВАТ МЪКИТЕ НА НЕВИННИТЕ!

    Коментиран от #60

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 А БЕ ПИКЛЬО, ДЕ СЕ БУТАШ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ

    2 13 Отговор

    До коментар #37 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Дай ми един АК-47 с достатъчно патрони и ме пусни у Парламенто да видиш дали че оставим некой жив от вашта парламентарна група, както и от тия на ПП-тата и ДБ-тата!

    Коментиран от #45, #49, #52, #61

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 а бе шмульо, тия от Афганистан

    1 15 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    и Сирия, Ирак и Пакистан, дето идват тук идват тук не само без Поршета, ами и без жени, ЗАЩОТО ИДВАТ ЗА ДА ВИ ВЗЕМАТ ПОРШЕТАТА ТУКА НА МЯСТО, ДА ВИ ВЗЕМАТ И ЖЕНИТЕ, А ВАС ДА ВИ НАПРАВЯТ СТРИПТИЗОРКИ В НЯКОЙ МЮСЛИМ-БАРДАК! АМАН ОТ "ПАТРИОТИ-БУНАЦИ"! Иначе, като някой ти открадне джипа тука в България го търси точно в Сирия и Ирак! Понякога се чудя от къде с е взехте, толкова много прости хора!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Българин

    0 11 Отговор
    Вие възрожденците се съюзихте с Харвардците и ги оставихте да окрадът европарите, само за да уморите от глад майките с децата, бабите и дядките, което е ужасяващо престъпление и ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ НА НА ВАС, КАТО СЕ ВЪРНЕ НА БЪЛГАРИЯ! ТАКЪВ Е БОЖИЯТ ЗАКОН! КОЙТО НОЖ ВАДИ, ОТ НОЖ УМИРА! ТОВА ВАЖИ И ЗА ПУТИН И ЗА МНОЗИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО ЖЕЛАЯТ .И ПРЕДИЗВИКВАТ МЪКИТЕ НА НЕВИННИТЕ!
  • 47 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 8 Отговор

    До коментар #32 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Верно НЯМАШ МОЗаК дори колкото една овца‼️
    Иначе щеше да ми отговориш на двете твърдения , а ти си написал цяло съчинени , ама НЕ по темата ‼️
  • 48 Да се махат нацистите!

    17 0 Отговор
    Каква е разликата между тези в Харманли и тези по почивниев бази и защо Украйнците се смятат за по специални! Омръзнаха ни Украйнците с техните неспирно претенции, все някой и дължи нещо, все искат, все са недоволни, а истината е нищо не сме ви длъжни неблагодарници, ние също живеем зле и имаме проблеми!
  • 49 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #42 от "А БЕ ПИКЛЬО, ДЕ СЕ БУТАШ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ":

    Абе,
    ПЛ@ШИПОТАРНИК,
    като си толкова ербап намери си и покажи какво можещ ‼️
    То иначе, дай ми една ракета аз и космонавт ще стана 😉😉😉

    Коментиран от #53

  • 50 Българин

    1 16 Отговор
    На кого се продадохте Копейки? Забелязвам някаква засилваща се любов на Възрожденците към ислямските терористи араби от Близкия изток, която констрастира брутално с омразата им към Православните Славяни от Украйна! Мирише ми на Ционистки Заговор в който участват Копейките!
  • 51 Отпуснатите пари от ЕС

    16 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сух":

    Отдавна свършиха. Оттук нататък има думата българския данъкоплатец. ЕС взе решение да преведе на Украйна за тази година 18 млрд евро за пенсии, заплати и всякакви социални разходи на Украйна. Изобщо Украйна е на пълен пансион на ЕС..

    Коментиран от #54

  • 52 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #42 от "А БЕ ПИКЛЬО, ДЕ СЕ БУТАШ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ":

    НЕ се извинявам за обръщението, защото то е на нивото на твоето,
    или на твоето ниво‼️‼️‼️
  • 53 бъди спокоен

    0 11 Отговор

    До коментар #49 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    има време и куршуми за всеки! Скоро ще бъде напълнен "Васил Левски" с продажници и ще бъдат обработени и възпитани по метода за третиране на комунисти Пиночетко!

    Коментиран от #55

  • 54 не можеш да смяташ пич

    2 9 Отговор

    До коментар #51 от "Отпуснатите пари от ЕС":

    2/3 от парите на ЕС за бежанците никога не са стигали до българите, които ги хранят. Киро и Асан ги гепиха! Губят се някъде към 350-400 милиона лева. Така както през декември миналата година бяха изхарчени 9 милиарда за една седмица, като поне 5 от тях никой не може да каже къде са! И единствените твърди защитници на ПП-тата и ДБ-тата в техните кражби са Възраждане! Дори Нинова избяга от там ,но омразата на Копейките към Украйниците, които бият Путиняка като маче у дирек, ги прави подлоги на Харвардците!

    Коментиран от #62

  • 55 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор

    До коментар #53 от "бъди спокоен":

    Имаш предвид операцията от
    11 септември ❗
    Ама проведена от СеРеУ през 1973.г. в Чили ‼️
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 дааа

    5 0 Отговор
    Социално подпомагане да наеме хора и по немски почин да започнат да попълват декларации за доходи- имоти, автомобили, работа, майчинство, спестявания и пр. Който е матер. осигурен- да се оправя сам. Който е беден- в база с храна и помощи. Има много безработни хора, ДСП може да наеме хора на временен трудов договор и да започват да обработват молбите на украинците. Цяла година ще стане ги хрантутим.
  • 58 така

    1 0 Отговор
    Абе, Сашко изкара толкова дни без храна, вода и на студено, а тиянаглецисамо претенции от тях! Да се хващат на работа или да си заминават. Никой не е длъжен да ги хрантути до безкрай!
  • 59 Г-н Клайн

    2 0 Отговор
    Украинците са настанени в хотели само в България, затова и подминават Румъния, защото само тук има социален туризъм. Колкото до това, че хотелиерите не са получили парите си е лъжа, иначе няма логика самите хотелиери да организират протести, за да не местят украинците от техните хотели. Защото това се оказа, печеливш бизнес да регистрираш определен брой украинци, а Реал ода са два и повече пъти по- малко.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ами ако

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "А БЕ ПИКЛЬО, ДЕ СЕ БУТАШ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ":

    ти го дам разглобен,ще можеш ли да го сглобиш и да си заредиш пълнителя,че то е лесно да хванеш сглобен и зареден и да се правиш на Рамбо.Иначе за делата ти в парламента поздравления,те това заслужават.
  • 62 Как да не може

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "не можеш да смяташ пич":

    да се каже.Ами платиха си назначението тези боклуци,От дето ги дават,там и отиват,ти кво си мислиш,че ще ти дадат така пари без да ги връщат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове