Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 13:36 1 078 22

Младежкото обединение на БСП - София не подкрепя връщането на хартиената бюлетина

  • хартиена бюлетина-
  • бсп-софия-
  • младежко обединение-
  • против

Тази липса на последователна политика гарантирано ще доведе до още по-голям срив на общественото доверие и до неизмерими щети върху облика на БСП. Нещо, което ние, младежите на МО в БСП - София, не можем да допуснем!, се казва в позицията на обединението

Младежкото обединение на БСП - София не подкрепя връщането на хартиената бюлетина - 1
Снимка: БГНЕС

Младежкото обединение на БСП - София се обяви категорично против действията на ПГ на левицата за връщането на хартиената бюлетина и подкрепата на столетницата към кандидатурата на Вежди Рашидов за председател на 48-то Народно събрание.

"Без решение на нито един от колективните органи на партията, както и в разрез с досегашната си линия на поведение по темата, ПГ на “БСП за България” внесе в Народното събрание искане за спорни промени в Изборния кодекс по отношение на метода на гласуване, както и предложи за председател на 48-то Народно събрание личност от партията - олицетворение на модела на задкулисие и корупция.

Тази липса на последователна политика гарантирано ще доведе до още по-голям срив на общественото доверие и до неизмерими щети върху облика на БСП. Нещо, което ние, младежите на МО в БСП - София, не можем да допуснем!

Машинното гласуване ограничи порочната практика за обявяване на голям брой от гласовете на българските граждани за недействителни, успя да възпрепятства до голяма степен купения и контролирания вот. Това е и тезата, с която БСП излезе преди две години, когато се бореше за въвеждането на машинно гласуване и провеждане на честни избори.

Парламентарната група на „БСП за България“ доброволно се отказа от спечелената от нашата партия битка, с което даде възможност на политическите ни опоненти да ни атакуват като част от така нареченото „статукво“. Нещо, което никога не е било присъщо на БСП като партия.

Ние, от младежкото обединение в БСП-София, заставаме твърдо против начина, по който спорните решения срещу машинното гласуване и предлагането на Вежди Рашидов за председател на 48-то Народно събрание, точно от лидера на БСП, бяха взети.

Даваме си сметка, че понякога обстоятелствата изискват бързи и държавнически решения, но разбираме и също така, че комуникацията и начина на представяне в политиката могат да бъдат определящи.

Затова смятаме, че въпроси от такова естество трябва да бъдат изяснявани вътре в партията и след това представяни и защитавани в обществото. Не желаем върху партията ни да бъде сложен етикет, че се борим сами срещу собствените си решения и битки, с които сме се гордели в миналото.

Ние, младежите в БСП - София, сме против нашата енергия да бъде използвана единствено по време на предизборни кампании, а нашите знания и идеи - рядко използвани или пренебрегвани.

Поради това се обявяваме твърдо срещу връщането на хартиената бюлетина под каквато и да е форма, както и промените в Изборния кодекс. Заставаме твърдо срещу този начин на вземане на решения от такова значение", се казва в позиция на Младежкото обединение на БСП - София, цитирана от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каката

    28 2 Отговор
    на бунището !
  • 2 Адам Хилтън

    12 18 Отговор
    "Младежкото обединение" къде беше когато БСП подкрепи ПП и Демонична България във всички техни абсурдни решения, само и само да останат на власт?
  • 3 Последния Софиянец

    22 7 Отговор
    Яйцето е по умно от кокошката.
  • 4 сила

    23 3 Отговор
    БРАВО.....на борба срещу червената буржоазия и техните наследници , капиталистическите феодали
  • 5 Младежкото

    18 8 Отговор
    БСП вместо да стоите в тази ретроградна партия с тази авторитарна лидерка, напускайте и отивайте при ПП. Както и Явор Божанков. България има нужда от млади, ерудирани и компетентни политици като Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев, Сабрутев, Лена Бориславова, Андрей Гюров. Всичките прекрасни хора.
  • 6 НЯКОЙ

    19 4 Отговор
    Браво младежи - дойде вашето време, ДЕЙСТВАЙТЕ !
  • 7 Ъхъъъ

    18 3 Отговор
    А такаааа, изгонете дъртата крава Нинова .... щом иска да я свързват с ГЕРБ-ДПС да си се присламчва ....
  • 8 ха хаааа

    7 2 Отговор
    Някой чу ли ги
  • 9 Биволицата

    11 2 Отговор
    е жадна за власт,узурпира еднолично власта в БСП с цел матерял и облаги!
  • 10 Вълк единак

    14 2 Отговор
    БСП-Герб-ДПС=Хартиена измама, тоест демографската криза ще се задълбочава, жалко за децата и внуците ни.
  • 11 Хохо Бохо

    11 2 Отговор
    С Нинова начело тия няма да минат 4%.
  • 12 Минева

    12 2 Отговор
    Браво!!! Разкарайте баба крушевица

    Коментиран от #13

  • 13 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Минева":

    МАФИЯТА НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП........ ПРЕВЗЕМА БСП ..... ФАКТ !
  • 14 Ниновица слуга на Тиквата вън

    4 1 Отговор
    От БСП.
  • 15 Бо Бо бо

    4 0 Отговор
    Нинова вече и децата разбраха че си в далавера та МАХАЙ СЕ НЕМЕДЛЕНО
  • 16 Даамм

    0 1 Отговор
    Само умрелият не променя решенията си. Всеки нормален човек отчита грешките и ги поправя. А умният ги предвижда, разбира се, учи се от грешките на другите. Младите бесепарчета просто жадуват власт, но нямат нито знания, нито опит, нито желание да работят за хората, които очакват от тях да защитават социалните им права. Много одесняха младите и е добре най-алчните да сменят партийната си принадлежност.
  • 17 Циник

    0 0 Отговор
    МО на БСП да се отцепва бързо и да направи нова, истинска лява партия, каквато много силно е нужна на България. Сегашното БСП е само гниещ скелет на някога влиятелна партия.
  • 18 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    1 0 Отговор
    ....има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......
  • 19 Хммм

    0 0 Отговор
    Младежкото обединение на БСП - София, тотално ли полудяха?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 !!!!!!

    0 0 Отговор
    Секция на WSWS ! Това е истината младежи
  • 22 Другите партии се напълниха с млади пишл

    0 0 Отговор
    Апетита на младежкото БСП е незадоволен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол