Last news in Fakti

14 Декември, 2022 14:41 1 739 27

Радев: Липсва политическата физиономия на кабинета "Габровски”. Той се явява посредник между ГЕРБ и гражданите

  • румен радев-
  • кабинет габровски-
  • политическа физиономия-
  • посредник

ГЕРБ заложи повече на амнезията на българските граждани, но това явно няма да бъде печелившият ход, коментира още държавният глава

Радев: Липсва политическата физиономия на кабинета "Габровски”. Той се явява посредник между ГЕРБ и гражданите - 1
Снимка: Нова телевизия

ГЕРБ заложи повече на амнезията на българските граждани, но това явно няма да бъде печелившият ход. Така президентът Румен Радев коментира решението на Народното събрание да отхвърли кандидатурата на Николай Габровски за премиер с първия мандат, съобщават от Нова телевизия.

„Правителството „Габровски” има много добри експерти и важни приоритети, но липсват политическата физиономия и политическата отговорност. Това правителство се явява посредник между ГЕРБ и гражданите. Не е сега моментът да гледаме посредници, а ясна политическа отговорност”, смята държавният глава, който посочи, че претенцията за власт върви с политическата отговорност.

Относно критиките, че предложеното правителство с първия мандат е коалиция Радев - Борисов - Пеевски, президентът каза: „Не се меся в състава на чужди правителства. Нито дължа някакви обяснения по тях. Ако това е логиката, не е лошо човек първо да се замисли за думите си. По тази логика - от редовното правителство на Петков има министър, който е в кабинета на Габровски. Означава ли, че това е правителство Борисов - Петков - Пеевски и т.н.”, е мнението му.

Радев посочи, че не приема политици да насаждат, че в момента имало еднолично президентско управление. „Тези политици, особено народните представители, които са се клели в Конституцията, нека се ръководят от нея и не я нарушават. Няма еднолична президентска власт, има неспособност на политическите партии да сформират правителство”, подчерта президентът.

По повод наложеното вето върху разпореди от Изборния кодекс, обясни: „Машинното гласуване преодоля един от големите недостатъци на нашия изборен процес - недействителните бюлетини. Спомогна значително да се намали и контролираният вот. Затова не мога да приема, че с този закон, на практика, се променя характеристиката на машинното гласуване. Не мога да приема, че поставя партиите при различни условия. Този закон допуска и разкриване на тайната на вота”, допълни Радев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    12 7 Отговор
    Чекай да видим кво остана да ни монтира козяк, че нещо няма пациенти, които да Крадът дружно.
  • 2 НЯКОЙ

    12 2 Отговор
    Лека смяна на посоката, за да се залъжат хората, след това обратно ! Лавиране, лавиране, лавиране, катапулт !
  • 3 Последния Софиянец

    20 16 Отговор
    Днес карах 20 пици в Пирогов на жената на Вежди Рашидов, работи при Габровски и щяха да празнуват новото правителство.Казах на пицаря да им плюе в пиците.

    Коментиран от #7

  • 4 Той

    10 6 Отговор
    и за посредник не става !
  • 5 РИТОРИЧНО☝

    7 0 Отговор
    ПРЕД НЕВРОХИРУРГ ДА ГОВОРИШ ЗА АМНЕЗИЯ......😀😀😀.......
  • 6 Дааааааа

    19 5 Отговор
    посредник между ГЕРБ и гражданите...... Или между ДБ и селяните .... или между ПП и марсианците ..... Пълен бълвоч му е в главата на тоя
  • 7 СТИГА БЕ....

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    ...Ми ЧЕ пицария се е ...обезводнява бе..😱

    Коментиран от #8

  • 8 Последния Софиянец

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "СТИГА БЕ....":

    Ще го черпя една бира и ще се оправи.
  • 9 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    11 3 Отговор
    ....има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......
  • 10 Баба Вуна

    10 3 Отговор
    Партията на Румен Янев взе 4% от гласовете на БСП. А Възраждането дръпна от гласовете на ИТН
  • 11 И ти стана

    12 8 Отговор
    първи приятел с Бойко и ни предаде
  • 12 Уйна ви Пена

    17 3 Отговор
    Поредният Лупинг на Гълъб Радев
  • 13 Триморец

    5 5 Отговор
    Излез отново и с юмруче удари, и в атлантическата кочина, на сила ни наври
  • 14 Казвам

    19 6 Отговор
    ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ ВИНОВЕН ЗА ДНЕШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ Е ЛИЦЕТО РУМЕН РАДЕВ!!!!

    Коментиран от #20

  • 15 истина ти казвам

    13 6 Отговор
    Не искам да да оспорвам интелигентноста на никой! И все пак,абе хора не разбрахте ли че тоа фатмак е 100% Руски проводник? Той така е възпитан,така му е промит мозъка! Що мислите че,не ни приеха в Шенген?

    Коментиран от #21

  • 16 ДДРОнег

    10 4 Отговор
    пРезиденте, липсват ти решетките и раираните дрехи !!!
    Но нищо, иде Нова година, Нов късмет, Нова килия !!!
  • 17 Омбудсмански

    7 0 Отговор
    Народът го е казал - Хем сърби, хем боли. Няма оправия с тези политически изказвания.
  • 18 Приятелю народен, атлантически галфон

    5 1 Отговор
    Със тез заплати "европейски" сме само нии балон.... И с украинското ви увлечение ще вкарате народа в яко приключение......
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тъщата

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Казвам":

    Хахахаха...Що?
  • 21 Тъщата

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "истина ти казвам":

    Кажи защо де?
  • 22 Стоев

    4 3 Отговор
    На повечето цирка на тиквун беше ясен - залага на разни бити карти и отива на избори с хартия, там вече става каквото каже!
  • 23 Матей преображенски

    3 3 Отговор
    Габровски или ново служебно,няма разлика,гледат с нещо да замъглят безвремието.Слаби правителства,бързи рокади,безгрижни национални пре-да тел-ства,все признаци за наближаващ девети септември и власт на Отечествен фронт.
  • 24 Ти Радев,

    7 3 Отговор
    Си виновен за това което се случва. Ти! Ти позволи млади помияри без опит, знания, морал и капка национално достойнство да влязат в политиката ..... и още не си казал най важното: кой ти даде списъка с хора които и на картинка не беше виждал? Кой?
  • 25 Меси и ди Мария

    1 5 Отговор
    Така е, като се литкате по глупостите на Меси - то не беше рестарт на прехода, не беше нулиране, не бяха контактни групи, не беше нова конституция. Сега пък експертно правителство?! Проф. Габровски е безспорен експерт, ама в неврохирургията! Като политик има експертиза НУЛА, защото в политиката текат други процеси чужди нему - интриги, корупция, лъжи, мръсотия и т.н. Защо се е навил тогава, няма вид на глупав човек?! Освен за някакъв гювеч!
  • 26 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    ПЪРВО ВИЖ В ......... ОГЛЕДАЛОТО СВОЙТА ФИЗИОНОМИЯ НА ........ КАКВО МЯЗА ........ А СЛЕД ТОВА ДАВАЙ ОЦЕНКА ........ ЗА ДРУГИТЕ ........ ФАКТ !
  • 27 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    КАКВАТО ТИ Е ФИЗИОНОМИЯТА ........ ТАКАВА ТИ Е ДУШАТА ........ ДУША НА РЕЗИДЕНТ ....... НА ПУТЛЕР ........ ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол