Last news in Fakti

17 Декември, 2022 15:22 2 137 22

Андрей Райчев: До предсрочни избори през март нищо няма да се промени, до септември - да

  • андрей райчев-
  • предсрочни избори-
  • март-
  • септември-
  • промяна

България без Европа е изключително лошо място. За три месеца ще се мутризира, ще се появят новите олигарси, които са си чисти бандити, ще се появят силови групировки, коментира социологът 

Андрей Райчев: До предсрочни избори през март нищо няма да се промени, до септември - да - 1
Снимка: БГНЕС

"Символични са опитите за правителство с първите два мандата. Донякъде това е предизборно, но не в лош смисъл, показват, че имат силни и компетентни хора. ... Не очаквам нищо, освен омръзнали на хората дрязги". Този коментар направи социологът Андрей Райчев в предаването "Политически НЕкоректно" с Петър Волгин.
"До предсрочни избори през март нищо няма да се промени, до септември - да", посочи той и подчерта, че политиците трябва да прекратят сатанизацията помежду си:

"Това развращава и хората".

По думите на социолога България в момента "прехарчва":

"Не може пенсиите да са със заеми, те трябва да се изкарат от работещите хора".
Пред БНР Андрей Райчев коментира още:

"България много се различава от Европа по темите за войната и мира, за "зеленото" и за ЛГБТ. ... Това е ценностно разминаване, фундаментално е това различие!. ... Но България не може да си позволи остра политика по тези теми, защото няма да ни разберат и ще изглеждаме в техните очи като "троянски кон" и ще бъдем низвергнати. България е лоялен съюзник на НАТО, не че обичаме особено НАТО, но българинът съзнава ясно, че без това НАТО няма как. Със сигурност България е една от най-проевропейските страни, но няма как, разминаваме се. ... България трябва да е по-ниска от тревата, защото, ако блесне това ценностно различие, ще ни изхвърлят. България без Европа е изключително лошо място. За три месеца ще се мутризира, ще се появят новите олигарси, които са си чисти бандити, ще се появят силови групировки ...".

Социологът подчерта, че политиците у нас говорят неискрено по тези теми или не говорят, но има само една зона, където свободно може да се говори:

"Можеш да кажеш, че Бойко Борисов или Кирил Петков е мошеник. И това няма да направи впечатление на никого. Но не можеш да кажеш, че Володимир Зеленски е мошеник? Не, край! Получаваме абсурда, при който можем да обиждаме собствените си ръководители, но не можем да обиждаме някой чужд ръководител. Това е истински парадокс. Това е автоцензура, свързана с едно двусмислено положение на България, в което тя е в Европа".
Според Райчев Европа е пълна с консенсуси, но няма цели:

"Голямата жертва на войната в Украйна е Европа. ... Няма политика и се е самообрекла на загуба, каквото и да се случи. Виждаме само реакция, а реакцията е поведението на жертвата. ... Европа е 600 млн. души и не може да си направи армия ли? Без армия е придатък на Вашингтон. Трябва да се поляризира, а не да върви по зелено-либералния консенсус. ЕС трябва да престане да бъде договор между Германия и Франция, а да бъде отношение между 300 млн. леви и 300 млн. десни".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12340

    12 11 Отговор
    добре!
    този път е мислил с главата,не с ръцете :)
  • 2 ТаУмВзе

    9 8 Отговор
    Нищо няма да се промени! Същият крадлив слигинаж в Геноцида ще си е.
  • 3 УРА,, УРА

    7 14 Отговор
    Голяма веселба!!! През март ГЕРБ пак ще са първи, но другите няма да им позволят да управляват, точно както стана сега.
  • 4 Петьо Петров

    16 3 Отговор
    ЕС трябва да престане да бъде договор между Германия и Франция, а да бъде отношение между 300 млн. леви и 300 млн. десни".

    Това е така, но как ще стане като хората не правят разлика, не знаят и никой не им обяснява какво е ляво и дясно в политиката. В България 6 леви и една дясна партия и ни успокояват. че те са различни а всичките служат на Посолството на ул"Козяк" Костадинов заема държавна дясна позиция, но го плюят без доводи. Това може да стане само при двупартийна система.
  • 5 Никой

    15 2 Отговор
    Ти си отявлен мошеник.Ти си художника на апокалипсиса в България.Черната смърт с косата е надвиснала над държавата и аха, аха да я обезглави с бандити,олигарси,групировки.Те да не би да са изчезнали г-н манипулатор. Нима не ограбват народа.Виждаме как един циничен милионер се загрижил,че един милион работещи бедни не могат да издържат 2 милиона пенсионери.На теб пенсия не е нужна ,видно е .В провинцията масово хората работят за едни 700 - 800 лева.Лесно е да се плюнчиш по медиите и жалко е ,че ти дават трибуна да ръсиш глупости ,но да не посочваш изход от създалата се ситуация .Това го вършиш след заплащане.Повръща ми се от човек като теб,Последовател на Дугин. България царството на имитацията.
  • 6 Иванушка🇺🇲

    12 11 Отговор
    Основното което ще се промени до март е да изритат Радев от президенството. Така ще свършат мъките на народа.

    Коментиран от #21, #22

  • 7 избори без мадуровки

    17 0 Отговор
    напротив вещер дърт ще се промени и то много - няма да има 120 компютърни гласа при преброени 20 разписки в секция за пъпътата
  • 8 ХиХи

    6 3 Отговор
    Бай чекмеджан на затвор на затвор
  • 9 Хахо

    10 1 Отговор
    Че по-мутризирана и олигархична България от днешната - накъде?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Питам:

    14 1 Отговор
    Защо никой не говори за "Лисабонската стратегия" на ЕС, според която до 2020 г. ЕС трябваше да стане първа икономическа сила в света и двигател на НТР. 6% от БВП ЕС трябваше да отделя за научна и развойна дейност. Това не можеше да стане без суровинната база на Русия. Господството на САЩ беше застрашено и за изминалите 20 години те направиха всичко възможно да подчинят ЕС чрез войни, епидемии и най-вече чрез марионетни "политици" - послушковци. Та за това дереджето на ЕС в момента е такова. Ще си послужа с цитет от стихотворението на Тома Измирлиев /брат на Христо Смирненски/ "ПАН ЕВРОПА" /обединена Европа/ писано 1930 г. : " Европа днес е Вавилония и във мъчителна агония върви към гроба си студен
    а в Ню-Йорк гледат със ирония на бъдещата си колония и чакат сетния и ден.......
    Ала защо да се нервираме, да викаме и протестираме?
    Най-трябва да благодарим щастливо, че ще си умираме от днес нататък федерирани...."
  • 13 Кинжал

    9 2 Отговор
    Ляво и дясно нямат вече никакво значение. Тези термини отдавна са изпразнени от съдържание. В момента има значение само кой е за и против братята руснаци и кой е за и против терористите от НАТО. Докато животът и бъдещето ни е поставено на карта нищо друго няма да има значение. Новите избори ще доведат до големи размествания независимо кога ще се проведат, особено след като колаборационистите гласуваха оръжие за украинските нацисти.

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Лост

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Как":

    Така е.Не можах да напиша името на режисьора на "Туин Пийкс".
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 вятъра на промяната

    7 1 Отговор
    Прав си Райчев за септември месец. Септември ще бъде ,,май" момента в който народа ще вземе сопите.
  • 20 така е

    2 0 Отговор
    Даже 2 години така ще бъде!.....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол